Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:2265022793                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL FM


Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL FM

«Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει λόγο να είναι ενθουσιασμένος με όλα αυτά που γίνονται στο Υπουργικό Συμβούλιο. Δηλαδή, όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να είναι σε εσωτερική κομματική αναμέτρηση. Οι περισσότεροι ασχολούνται με αυτό. Δεν παράγεται έργο. Δεν μπορεί να πιάσει ρυθμούς η κυβέρνηση. Πιστεύω ότι είναι αρκετά προβληματισμένος ο Πρωθυπουργός από αυτή την κατάσταση, χωρίς να μπορώ να πω κάτι που ελέχθη από τα χείλη του».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του REAL FM στον κ. Ν. Χατζηνικολάου.

Για την επιστολή στον Πρωθυπουργό
Οι σκέψεις που εκφράζονται στην επιστολή που απέστειλα στον κ. Παπαδήμο για "μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα", δεν πρόκειται να υλοποιηθούν αν δεν έχουν την απόλυτη σύμφωνη γνώμη του κ. Σαμαρά. Η επιστροφή της τρόικα σε 20 μέρες περίπου φέρνει μια σκληρή προϋπόθεση που δεν είναι "χαδάκια", ούτε "γαρδένιες". Έχουμε αρχίσει μια προσπάθεια που πρέπει να ολοκληρωθεί. Ο κ. Παπαδήμος είναι ένας πάρα πολύ καλός τεχνοκράτης με πάρα πολύ καλή γνώση των πραγμάτων της Ευρώπης. Όμως, δεν είναι πολιτικός.
Για αυτό το λόγο λέω: Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης να αναλάβουν το συντονισμό της, τις διορθωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούν να γίνουν από μια μονοκομματική κυβέρνηση. Μην κοροϊδευόμαστε. Αν δεν πραγματοποιηθούν αυτές οι αλλαγές, ό, τι και να κάνουμε θα πέφτει στο κενό. Αυτή είναι η σκέψη μου. Να πάνε προς τα πίσω οι εκλογές.
Η πρότασή μου είναι: «Μήπως, από "μεταβατική" κυβέρνηση, κάνουμε μια κυβέρνηση "ουσιαστικής συνευθύνης" και προχωρήσει θετικά το έργο της».
Επαναλαμβάνω. Εναπόκειται στον κ. Σαμαρά να αποφασίσει το "ναι", ή το "όχι". Δεν είμαι εκείνος που δεν θα παίξει έντιμα.

Για το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ
Θέλω να αποφύγω το ενδεχόμενο, ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όποιος και να είναι αυτός, να μπορεί να εμφανιστεί στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του πει: “Έχω 157 βουλευτές, παρακαλώ δώστε μου την εντολή”. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να μου προκύψει ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια. Προσπαθώ να βρω κάθε άλλη πιθανή λύση, η οποία θα είναι καλύτερη από αυτό το ενδεχόμενο. Όταν έχει 157 βουλευτές, ποιος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα πει ότι δεν σου δίνω την εντολή; Αυτό προσπαθώ να αποφύγω.
Από μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προτιμώ μια κυβέρνηση που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από τον κ. Σαμαρά και από εμένα. Αυτή είναι όλη η ιστορία.
Προσπαθώ να αποφύγω το χειρότερο που είναι να γυρίσουμε σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Σε μια τέτοια εξέλιξη, εμείς θα θεωρηθούμε ως "μακιγιέρ". Κάνουμε το "μακιγιάζ" του ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως και τον "πλαστικό χειρουργό". Αυτό κάνουμε τώρα.
Για να μην παίξουμε αυτό το ρόλο, ή αναλαμβάνουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, ή αφήνουμε το ΠΑΣΟΚ να "παίξει παιχνίδι".
Εάν πάμε σε εκλογές, είναι πολύ δύσκολο σε μένα να πάω με τον κ. Σαμαρά, αν δεν είναι και το ΠΑΣΟΚ μέσα.
Δεν πρόκειται να κάνω τίποτα το οποίο θα μπορούσε να εκληφθεί ως "unfair", ανέντιμο, και να χαλάσει την εικόνα και το πορτρέτο που δείχνει ο ΛΑΟΣ τον τελευταίο χρόνο.
Είχα πει από τον Μάιο: "Δεν ψηφίζω τίποτα που φέρει την υπογραφή Παπανδρέου". Είχα πει ότι δεν αντέχει άλλο. Αυτή ήταν η “μονότονη” επωδός που είχα δώσει εντολή να λένε όλα τα στελέχη του ΛΑΟΣ από τον Μάιο.

Για τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ
Αυτός ο κίνδυνος είναι ορατός. Το κακό της υπόθεσης δεν είναι το ότι βγαίνεις από το ευρώ. Το έχω ψάξει και μελετήσει αυτό το ενδεχόμενο πάρα πολύ. Δυστυχώς, όπως είναι σήμερα δομημένος ο υπάρχων μηχανισμός και αν δεν αλλάξει, για να βγεις από το ευρώ, πρέπει να βγεις πρώτα από την Ε.Ε. και μετά, θα πρέπει να υποβάλεις πάλι αίτηση ένταξης ως χώρας με δραχμή. Δηλαδή, θα παρακαλάμε διάφορες χώρες όπως η Ρουμανία, να μας βάλουν πάλι μέσα.
Όλα αυτά δεν πρέπει να τα βάζουμε ούτε καν σαν σκέψη. Όμως, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός: "Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν". Για το πολύ μικρό ενδεχόμενο, το 1 τοις χιλίοις που δεν μπορεί να αποκλειστεί, αυτή την στιγμή θα έφτιαχνα μια Επιτροπή, που θα είχε σκοπό την μελέτη και την αντιμετώπιση των "ρίχτερ" της πρώτης ημέρας ενός τέτοιου ενδεχομένου. Τι θα συμβεί, και τι θα πρέπει να προσέξουμε. Πιστεύω όμως ότι δεν θα χρειαστεί.
Αλλά, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας: "Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε".

Για την εικόνα της κυβέρνησης
Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει λόγο να είναι ενθουσιασμένος με όλα αυτά που γίνονται στο Υπουργικό Συμβούλιο. Δηλαδή, όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να είναι σε εσωτερική κομματική αναμέτρηση. Οι περισσότεροι ασχολούνται με αυτό. Δεν παράγεται έργο. Δεν μπορεί να πιάσει ρυθμούς η κυβέρνηση. Πιστεύω ότι είναι αρκετά προβληματισμένος ο Πρωθυπουργός από αυτή την κατάσταση, χωρίς να μπορώ να πω κάτι που ελέχθη από τα χείλη του.

Απαντώντας τέλος, σε ερώτηση του κ. Χατζηνικολάου: Αν με την πρόταση του για τους τρεις τομείς ευθύνης, θεωρήσουν πολλοί ότι τα λέει αυτά γιατί θέλει να γίνει Αντιπρόεδρος στη κυβέρνηση, o Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης, τόνισε καταλήγοντας: «Ούτως ή άλλως θα γίνω κ. Χατζηνικολάου, το είπατε κι εσείς. Σε δύο μήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης