Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH


Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH

«Έχουμε βρει ένα "πιλότο", ο οποίος προσπαθεί να αλλάξει την πορεία πτώσης του αεροσκάφους. Από την κατακόρυφη πτώση, προσπαθεί να φέρει το αεροπλάνο σε ευθεία γραμμή με την γη, και να το "προσγειώσει" κάποια στιγμή. Στη συνέχεια, ο Ελληνικός λαός με την ευθύνη που έχει, ή που θα πρέπει να έχει. Να αναθέσει σε ένα νέο "πλήρωμα" μια νέα "πτήση" της χώρας. Περί αυτού πρόκειται».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του FLASH στον Γ. Αυτιά.

Για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ
Τα πράγματα, τα μαντάτα στο ΠΑΣΟΚ είναι "μαύρα". Μιχάλης Ανδρέας, Βαγγέλης, Ρέππας Άννα.
Ο Βαγγέλης θα κερδίσει, αν δεν ασχοληθεί. Αν ασχοληθεί, κινδυνεύει.

Κατορθώσαμε να βάλουμε στο τιμόνι τον καλύτερο
Πριν 3 χρόνια, όταν ακόμα ήταν ο κ. Καραμανλής, έλεγα στη Βουλή και σε συνεντεύξεις μου για τον κ. Παπαδήμο. Αν γινόταν πριν 3 χρόνια αυτή η επιλογή, θα ήταν καλύτερα, ή χειρότερα;
Έφτασαν το πράγμα στο πλήρες "σάπισμα" για να κάνουν το "σάλπισμα". Η νέα κυβέρνηση έχει παρόν, και αυτό είναι το σημαντικότερο. Αντιμετωπίζει τα πράγματα καλύτερα από κάθε άλλη σύνθεση Ο κ. Παπαδήμος είναι ο κατεξοχήν άνθρωπος που μπορεί να καταλάβει τη γλώσσα της κ. Μέρκελ, του κ. Ντράγκι, του κ. Ρεν, του κ. Μπαροζο. Συναγελάζετο μαζί τους τόσο καιρό, τους ξέρει. Είναι αυτός που αντιλαμβάνεται την ουσία, αλλά και το νόημα όσων θέλουν να πουν και να κάνουν. Του έχουν εμπιστοσύνη. Κατορθώσαμε να βάλουμε στο τιμόνι τον καλύτερο. Οι εναλλακτικές λύσεις που έβαλε ο κ. Παπανδρέου ήταν οι κ. Διαμαντούρος, Σκουρής, Ρουμελιώτης, Πετσάλνικος, Κακλαμάνης. Λύσεις που ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι ήταν ατελείς. Ήρθε ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος νομίζω είναι σαφώς ποιοτικότερος, με τα στοιχεία που απαιτεί αυτή η περίοδος. Κάτω από άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να είναι καλύτερος ο οποιοσδήποτε.

Μένω ασάλευτος και αμετακίνητος στις αρχές μου
"Χαλί" δεν έχω σκοπό να τραβήξω σε κανέναν στην νέα κυβέρνηση. Αλλά, έχω ξεκαθαρίσει ότι έχω καταστατικές δεσμεύσεις από τα συνέδρια του κόμματος μας για την μη "σύνθετη ονομασία". Την "σύνθετη ονομασία" είχε βάλει "αυθαιρέτως" η κ. Μπακογιάννη, χωρίς να το έχει ζητήσει κανείς. Η άτακτη αυτή υποχώρηση. Εμείς δεν το συζητάμε Μένω πιστός στη ρήση του Παπανδρέου του μεγάλου, στη ρήση του κ. Καραμανλή, στο αποτέλεσμα των δυο συνεδριάσεων του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Αυτά δεν αλλάζουν. Αν θέλει να τα αλλάξει ο Γ. Παπανδρέου, ή ο διάδοχος του ιδρυτή της ΝΔ, αυτό είναι δικό τους θέμα. Εγώ παραμένω ασάλευτος και αμετακίνητος στις αρχές που δεν είναι δικές μου. Γιατί κάποιοι "ανοητίζοντες" πρέπει να τα πουν "ακραία", δεν θα χρεώσω τον κ. Παπανδρέου. Σας παραπέμπω στη συνέντευξη του στη Θεσσαλονίκη το 1992 και σε συνέντευξή του το 1993 που είπε ευθέως ότι: "Το όνομα είναι η ψυχή μας". Έχω πιαστεί και από εκεί εγώ και έχω το κορμό των κοινών σκέψεων.

Για τις εκλογές
"Δεν κοιμάμαι με το ημερολόγιο" όπως το είπε και ο κ. Σαμαράς. Είμαστε 3 πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουμε μια νέα κατάσταση πραγμάτων. O καθένας την στηρίζει μέσα από τις δικές του αφετηρίες, σκοπιμότητες και εντέλει, και τα δικά του συμφέροντα. Δεν κακίζω και δεν αναιρώ κανέναν.
Δεν θα κόψω την "προσγείωση", όταν αυτή βρίσκεται στη μέση της διαδικασίας. Θα "προσγειωθεί" το αεροπλάνο και μετά. Δεν είναι το ζητούμενο εάν θα προσγειωθεί 19 Φεβρουαρίου, ή 20 μέρες πριν ή μετά. Το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί η αποστολή. Πρέπει να στεφθεί με επιτυχία η σοβαρότατη αποστολή που έχει αναλάβει ο κ. Παπαδήμος.
Εάν στεφθεί με επιτυχία το όλο εγχείρημα, τότε γεννάται αυτόματα ο συνειρμός: "Γιατί πέτυχε ο κ. Παπαδήμος και απέτυχε ο εκλεγμένος από τον Ελληνικό λαό με 160 βουλευτές"; Αυτή η σύγκριση αφορά στον κ. Παπανδρέου.
Εάν ο κ. Σαμαράς φοβάται ότι: "Ο κ. Παπαδήμος θα βάλει ψηλά τον πήχη και θα πρέπει να πηδήξει ψηλότερα", να του δώσω το "κοντάρι" να πηδήξει ψηλότερα. Να τον βοηθήσω. Όμως, αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν θα χαμηλώσουμε τον πήχη.
Πιστεύω ότι η σωφροσύνη επικρατεί σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Απλώς, ο καθένας, προσεγγίζει το πράγμα βάσει των δικών του αξιών ή δεδομένων.
Η θέση μου είναι ότι: "Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της αποστολής, θα πάμε σε εκλογές. Μπορεί νωρίτερα, μπορεί αργότερα".

Αλλάζει η Ευρώπη
Όταν πήραμε την απόφαση πριν ένα μήνα για να αναθέσουμε την ηγεσία της χώρας στον κ. Παπαδήμο, όπως την πήραμε και με γεγονότα που διαδραματίστηκαν, είχαμε μια συγκεκριμένη δομή της Ευρώπης. Είχαμε πολύ νωπές τις εντυπώσεις της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Τώρα αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα. Μιλάμε για μια νέα Ευρώπη στην οποία δεν ξέρουμε ποιος θα μπει και ποιος δεν θα μπει... Αλλάζουν τα πάντα. Από αυτή την αλλαγή δεν ξέρουμε τι θα προκύψει. Δεν γνωρίζουμε ποιες "φυγόκεντρες" δυνάμεις θα δημιουργηθούν. Θα πρέπει να επανασχεδιάσουμε τις πολιτικές που μας οδήγησαν στη συμφωνία του Προεδρικού Μεγάρου.
Δυστυχώς, δεν μπορούμε να λέμε νομοτελειακά "Αυτό είναι μαύρο - άσπρο". Παίζουμε σε πάρα πολλούς τόνους του "ουράνιου τόξου".
Αυτό να το καταλάβουν καλά. Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι τα ίδια μετά τις αυριανές εξελίξεις. Δεν θα είναι καθόλου ίδια.
Η κ.Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζύ έχουν αποφασίσει μια συνταγή που λέει:
"Όποιος θέλει έρχεται, όποιος δεν θέλει δεν έρχεται"... Η Αγγλία λέει:
"Αφήστε τα κόλπα αυτά". Οι άλλες χώρες λένε άλλα πράγματα...
Όταν έχω μια τέτοια αναταραχή και ανακατάταξη που δεν γνωρίζω τι θα συμβεί την επόμενη μέρα, όταν δεν ξέρω αν τελικά θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου από τους εταίρους μας, υποχρεούμαι να είμαι σε διαρκή εγρήγορση, να βρίσκομαι σε ηρεμία και σε ειρήνη στο εσωτερικό της χώρας μου για να μπορέσω να κερδίσω από αυτό το οποίο έρχεται.

Χρειάζεται σύνεση και συναίνεση
Εάν μπούμε τώρα σε "εκκαθάριση" λογαριασμών, που είναι απαραίτητα συστατικά και συνοδά στοιχεία μιας προεκλογικής περιόδου, νομίζω ότι οδηγούμαστε σε μια κατά κράτος οδυνηρή ήττα.
Όσο μπορώ και όσο δύναμαι, δεν θα επιτρέψω να μπούμε στον Ιανουάριο, σε μια διαδικασία που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να βγάζουν τα "άπλυτα" ο ένας του άλλου, και να εκκρεμεί η θέση μου στη νέα Ευρώπη που θα έρχεται. Αυτή είναι η δική μου πολιτική θέση.
Επειδή κάποιοι βιάζονται και λένε ότι: "Ο Καρατζαφέρης μας βγαίνει πολύ κεντρώος", νομίζω ότι τα γεγονότα απαιτούν σκέψεις χωρίς "ακραία" στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης