Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑ FΜ


Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑ FΜ

«Είπα στον κ. Παπαδήμο και με την επιστολή μου ότι: "Με 50 υπουργούς, δεν μπορεί να προχωρήσει το πράγμα. Ειδικά όταν οι μισοί ασχολούνται με την εσωκομματική ή την εθνική εκλογή". Του είπα να σφίξει λίγο το θέμα. Να μην γινόμαστε και αστείοι, σε σύγκριση με την Ιταλία. "Επειδή δεν είσαι πολιτικός, αλλά άριστος τεχνοκράτης - άριστος γνώστης της Ευρώπης - βάλε μέσα τους 3 πολιτικούς αρχηγούς να έχουν την ευθύνη. Nα "μαζέψουν" το πράγμα και να γίνουν διορθωτικές αλλαγές"».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ ΦΜ.

Ποιος να περιμένω να τις κάνει; Ο κ. Χρυσοχοϊδης, ή ο κ. Ραγκούσης; Με σεβασμό μιλάω για αυτούς, αλλά βλέπω τις αδυναμίες που υπάρχουν. Αν θέλουμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση, χρειάζεται μια κυβέρνηση με περισσότερα του ενός κόμματος και διάθεση. Αλλά δεν την βλέπω. Ο κ. Σαμαράς βλέπει ότι είναι η "χρυσή" ευκαιρία της ζωής του - και δεν είναι και λάθος αυτό -. Λέει: "Τώρα που έχει διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, πάμε σε εκλογές να γίνω πρωθυπουργός". Αλλά αυτό θα είναι πολύ δύσκολο. Γιατί με μια Αριστερά, με ποσοστά καταγεγραμμένα 40% από όλες τις δημοσκοπήσεις, πως θα λύσει τα θέματα η Δεξιά; Είναι αστείο... Θα είναι πρώτο κόμμα, και αν καταφέρει να ξεπεράσει το 40%, το 41% μπράβο του. Αλλά, αν θέλουμε να περάσουμε την Ελλάδα από το "Κάβο Ντόρο", πρέπει να είμαστε και οι τρεις πιο σφικτά δεμένοι σε αποφάσεις, και όχι "χύμα" όπως είναι τώρα.

Για την παράταση της νέας κυβέρνησης
Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, αν δεν συναινέσουν και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Αν δεν πειστεί γι΄ αυτό ο κ. Σαμαράς, τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Τότε που συμφωνήθηκε το χρονικό περιθώριο της κυβέρνησης, ήμασταν σε μια κατάσταση έξαλλη για το πότε θα πάρουμε την δόση. Μια συμπεριφορά "ναρκομανούς". Τώρα που τα πράγματα είναι πιο ήρεμα, πιστεύω ότι ο χρόνος που τότε συμφωνήθηκε μπορεί να παραταθεί, για να ολοκληρωθεί μια σειρά πραγμάτων που δεν είναι εύκολα. Εγώ είμαι σύμφωνος σε αυτό, αρκεί να το θέλουν και οι άλλοι.

Οι υπουργοί του ΛΑΟΣ παράγουν έργο
Το λέω χωρίς έπαρση και χωρίς αυταρέσκεια, πως οι μόνοι που δουλεύουν, είναι οι δικοί μου. Πρέπει να πετύχουν. Θέλω να φανώ μέσα από τη δουλειά και το έργο, και όχι από το να "θάβει" ένας τον άλλον.
Το σχήμα των 13 που προτείνουμε εμείς, με τις συμπτύξεις των υπουργείων κ.λπ μπορεί να είναι αποτελεσματικότερο. Επιπλέον, κάτι που δεν έχει σκεφθεί ο κ. Σαμαράς είναι πως αν αποσυρθούμε εμείς οι δύο και βγει νέος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, μπορεί μετά αυτός να πάει στον κ. Παπούλια και να πει: "έχω την δεδηλωμένη. Έχω 157 βουλευτές".
Πως μπορεί μετά ο κ. Παπούλιας να διαλύσει την Βουλή; Ποια Βουλή θα διαλυθεί με 157 βουλευτές;
Ρωτάω τον Ελληνικό λαό: "Θέλει άλλα 2 χρόνια ΠΑΣΟΚ, ή να πάμε και οι 3 μαζί σε ένα πιο σφικτό σχήμα"; O στόχος του καθενός δεν θα είναι οι αψιμαχίες, αλλά το ποιος θα πετύχει περισσότερα για να βγει στις εκλογές. Προσπαθώ να ανταλλάξω την αντιπαλότητα του σήμερα με άμιλλα, για καλό αποτέλεσμα.

Για το θέμα των ταξί
Εμείς έχουμε πάρει ως "κεντρική σκέψη" αυτή του κ. Ρέππα και προχωράμε. Τώρα αν υπήρχε μια αντιπαλότητα μεταξύ Ραγκούση και Ρέππα και έφερε μια ακραία κατάσταση, σ΄ αυτό δεν φταίμε εμείς. Εμείς βάλαμε την λογική.

Για την Εργασιακή Εφεδρεία
Ήταν μια ατυχής επιλογή η εργασιακή εφεδρεία. Δεν "τράβηξε". Σπάσαμε τα μούτρα μας όλοι. Όμως, πρέπει να δούμε αύριο τι κάνουμε. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί - και οι τρεις. Πρέπει να είμαστε πάνω από 180 για να αλλάξουμε το Σύνταγμα. Για να το κάνουμε πιο ευέλικτο, να κάνουμε τις διορθωτικές αλλαγές που δεν μπορούν να γίνουν σήμερα. Να αντιμετωπίσουμε το θέμα της μονιμότητας - αν εξυπηρετεί ή όχι το Δημόσιο συμφέρον της χώρας- τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, και τη μεγάλη διαρροή που έχουν προς τα έξω. Αν θα μείνουν όπως είναι οι πρόνοιες για τον Ανώτατο άρχοντα, ή θα γυρίσουμε όπως ήταν το ΄75, σε ένα πιο ενισχυμένο ρόλο. Με μια κυβέρνηση με 155, που με τον πρώτο «σεισμό» θα πέσει κάτω, δεν κάνουμε τίποτα.

Ο ΛΑΟΣ κάνει δημιουργικές και ουσιαστικές προτάσεις
Είναι υποχρέωση μου να κάνω τις προτάσεις μου με σεμνότητα και με σεβασμό, όταν είναι ισχυρότερο κόμμα η ΝΔ. Για ποιο λόγο δεν πρέπει να κάνω μια προσπάθεια; Ο ρόλος μας είναι συζητάμε, να ανταλλάσουμε επιχειρήματα και να προσπαθεί να πείσει ο ένας τον άλλον. Δεν είναι για να βγαίνουμε στα "κάγκελα" και να βρίζει ο ένας τον άλλον.
Ο κάθε πολιτικός στοχεύει προς την πρωθυπουργία, όπως και ο κάθε εύελπις στοχεύει στην αρχηγία του Στρατού. Ο κ. Σαμαράς είναι "ante portas". Οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν μπροστά, χωρίς όμως η ΝΔ να έχει άνοδο.
Αν πάρει η ΝΔ 34%, 35%,36% και ο ΛΑΟΣ 10%, και μαζέψουν μαζί 160 βουλευτές. Τι να προχωρήσεις, όταν έχεις απέναντι σου μια Αριστερά στο 40%, και ένα ΠΑΣΟΚ στο 15%;

Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι τρικομματική
Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει πάλι να είναι τρικομματική για τους λόγους που ανέπτυξα. Αυτό το οποίο έχουμε σήμερα, αντί να το έχουμε με Παπαδήμο, θα το έχουμε με Σαμαρά. Η μόνη διαφορά είναι ότι σήμερα έχουμε την Αριστερά καταγεγραμμένη στο 15%, ενώ την επόμενη των εκλογών θα την έχουμε στο 40%.

Θα αποφασίσει ο Ελληνικός λαός τι τον εξυπηρετεί
Η κρίση απαιτεί σοβαρότητα. Η οποιαδήποτε σοβαρότητα μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή, αρκεί να υπάρξει η διάθεση. Ή θα λύσει το θέμα μια τριμερής κυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά, αλλά με την Αριστερά 40%, ή η υπάρχουσα τριμερής με ένα τρίτο πρόσωπο, τον τεχνοκράτη κ. Παπαδήμο και την Αριστερά στο 15%. Ο Ελληνικός λαός θα επιλέξει τι εξυπηρετεί.

Πρώτα η πατρίδα και μετά το κόμμα
Κάνω ένα δημόσιο διάλογο: "Πρώτα να δούμε τι εξυπηρετεί την χώρα και τον τόπο, και μετά τι εξυπηρετεί το κόμμα". Έχω μάθει να βάζω μπροστά, πρώτα την χώρα μας και μετά το κόμμα. Ας το κάνουν όλοι αυτό, και θα δείτε πόσο καλά θα πάμε. Πρώτα η χώρα, μετά το κόμμα.

Για τις δημοσκοπήσεις
Το θέμα δεν είναι αν βγαίνω χαμένος, ή κερδισμένος από τις δημοσκοπήσεις. Πρέπει να προστατέψω αυτό το οποίο έχω κερδίσει τον τελευταίο καιρό. Ήταν εκπληκτικό το 9.6 % που μου έδωσαν οι χθεσινές δημοσκοπήσεις, όπως και το 9.2 % που μου έδωσε μια άλλη εταιρεία. Θεωρώ ότι στη κάλπη θα πάρω διψήφιο αποτέλεσμα. Όμως, δεν αλλάζει τίποτα αν βγάλει ο ΛΑΟΣ 20 ή 25 βουλευτές.
Το θέμα είναι να σκεφτόμαστε συγκροτημένα. Μην κάνουμε λάθη.
Είπα στη τρόικα όταν με επισκέφτηκαν στο γραφείο μου, ότι δεν χρειάζεται να επανέλθουν στις 15 Ιανουαρίου, αν δεν τακτοποιηθούν ορισμένα πράγματα, όπως το να βγει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ. Να μας φέρετε ένα νέο μνημόνιο που απαιτεί σοβαρή και εμπεριστατωμένη μελέτη, να το συζητήσω με ποιόν; Με έναν που θέλει τις εκλογές την επόμενη της επίσκεψής σας, ή με ένα άλλο κόμμα που δεν θα έχει αρχηγό;
Να υπάρχει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ. Ζητήστε, επιβάλετε ή χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε άλλο ρήμα επιθυμείτε, να υπάρχει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ, και μετά να δούμε τι θα κάνουμε. Τι να πούμε; Ποιος θα πάρει την ευθύνη και να πει "ναι"; Και αν πεις το "όχι", τότε βουλιάζουμε...
Εκτός, αν πούμε εντάξει 19 του μήνα εκλογές και την επόμενη, στις 20, δεχόμαστε αυτά τα οποία μας είπατε... Οπότε είναι εμπαιγμός.
Μια κυβέρνηση με εμπαιγμό του Εκλογικού Σώματος δεν μπορεί να προχωρήσει. Όπως δεν προχώρησε και ο κ. Παπανδρέου με τα "λεφτά υπάρχουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης