Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:2265022793                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ


Ο ΛΑ.Ο.Σ στην Ευρωβουλή
Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Ν. Σαλαβράκος μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στην ενότητα για την ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του.


«Ευχαριστώ πολύ Κυρία Πρόεδρε.
Χαιρετίζω την προσπάθεια που γίνεται μέσω της έκθεσης αλλά μέσα και από τις προτάσεις της επιτροπής που αναπτύχθηκαν από τον κ. Fule για την επιβράβευση των εταίρων ανάλογα με την πρόοδο που επιδεικνύουν, ιδιαίτερα εκείνων που προβαίνουν σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη βάση της αρχής "more for more", περισσότερο για περισσότερο.
Σημαντικό στοιχείο κρίνεται επίσης η προσπάθεια για την ενίσχυση της συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών.
Το Συμβούλιο σωστά υιοθέτησε την πρόταση για σύσταση του ευρωπαϊκού ιδρύματος, για τη δημοκρατία, το οποίο θα έχει σκοπό την υποβοήθηση των πολιτικών κομμάτων και εμπορικών ενώσεων.
Επισημαίνω θετικά την έγκριση πρόσθετης χρηματοδότησης κατά ποσοστό 23% καθώς και την επέκταση των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας στις περιοχές, και θεωρώ, ότι η επιτυχία της ευρωπαϊκής πολιτικής καλής γειτονίας θα δημιουργήσει συνθήκες παραμονής των κατοίκων των περιοχών αυτών, στα κράτη τους, και θα επιδράσει σημαντικά στη μείωση της μετανάστευσης παράνομης και νόμιμης.
Σχετικά με την χρηματοδότηση της πολιτικής γειτονίας από το μέσο γειτονίας και εταιρικότητας, τάσσομαι υπέρ της αρχής εν τρίτον και δύο τρίτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης