Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ 9


Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ 9

«Εκτιμώ ότι όταν θα γίνουν εκλογές, το πρώτο κόμμα θα είναι η ΝΔ. Είναι μαθηματικά σίγουρο ότι από κοινού, ΝΔ και ΛΑΟΣ θα μαζέψουν περισσότερους από 150 βουλευτές. Υπάρχουν οι επί μέρους διαφορές μας με την ΝΔ, και αυτό είναι υγεία. Σε μερικά πράγματα συμφωνούμε, σε κάποια άλλα διαφωνούμε.
Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κυβέρνησαν την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες μας έφεραν στη σημερινή δεινή κατάσταση. Εάν είχαμε τον πολιτικό πολιτισμό των "συνθέτων" κυβερνήσεων, ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα από ότι είναι τώρα».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του ΡΑΔΙΟ 9 στον Γ. Παπαγιάννη και στον Γ. Ντάσκα.

Παρελθόν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις
Θα ήθελα και την κ. Μπακογιάννη στη Βουλή. Θα ήθελα τον οποιοδήποτε μπορεί να σκεφτεί υπεύθυνα αυτή τη κρίσιμη στιγμή για τον τόπο. Δεν αποκλείω ακόμη και τον κ. Κουβέλη, ο οποίος είναι η "συντηρητική" Αριστερά. Δεν είναι η "έξαλλη" Αριστερά. Η σημερινή κατάσταση δεν είναι μια κατάσταση ρουτίνας. Βιώνουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.
Εκλογές πρέπει να γίνουν ή αρκετά αργότερα, ή τώρα. Είμαι έτοιμος, εάν συμφωνήσουν και οι άλλοι δύο εταίροι, να διαλυθεί η Βουλή και να πάμε σε εκλογές μέσα στον Ιανουάριο.

Για τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη
Δεν θεωρώ τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη για το μνημόνιο επαρκώς επεξηγημένες. Δεν θέλω να πω σοβαρές. Ο κατεξοχήν χειριστής του μνημονίου είναι ο υπουργός ανάπτυξης. Δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα. Πιστεύω ότι αυτά γίνονται κατανοητά, δεδομένου του εσωτερικού προβλήματος του ΠΑΣΟΚ για την κούρσα διαδοχής.
Είπα στη τρόικα στη συνάντηση που είχαμε την περασμένη εβδομάδα: "Δεν θα έλθετε στην Ελλάδα, αν προηγουμένως δεν λυθεί το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ". Φροντίστε να το λύσει αυτό ο κ. Παπανδρέου. Με ποιον θα μιλάμε στο ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να υπάρχει "ασφαλής" ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει να συζητήσουμε ένα τεράστιο βάρος οι τρεις μας, ο κ. Σαμαράς, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και εγώ. Μακάρι να είμαστε πέντε. Να δούμε αν το "σηκώνουν" οι ώμοι μας. Για να μας δώσουν 130 δισ. αντιλαμβάνεστε τι όρους θα μας θέσουν...

Δυσκίνητη η κυβέρνηση
Οι δύο άλλοι εταίροι είπαν να αφήσουμε στους συνεργάτες μας να συζητήσουν και να καταρτίσουν το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Σαμαράς είχε ένα σχέδιο. "Μπαίνω και δεν μπαίνω". Για αυτό το λόγο "παραίτησε" και τον κ. Αβραμόπουλο. Βρεθήκαμε προ απροόπτου. Δεν ήταν αυτή η σύνθεση. Ήταν τελείως διαφορετική. Το είπα άλλωστε και μέσα στη Βουλή. Έστειλα στον Πρωθυπουργό επιστολή λέγοντας του: "Αλλάξτε το σχήμα. Το υπάρχον σχήμα δεν τραβάει". Από ολότελα ΠΑΣΟΚ, προτιμώ αυτή τη λύση. Η άλλη εναλλακτική λύση ήταν να επέτρεπα να συνεχίσει ο κ. Παπανδρέου, ή το «υποκατάστατό» του ο κ. Πετσάλνικος. Αν δεν αντιδρούσα όπως αντέδρασα, σήμερα θα είχαμε πρωθυπουργό τον κ. Πετσάλνικο.
Η πρόταση μου για την κυβέρνηση είναι: "Ή θα γίνει ένα σφικτό σχήμα από 10 υπουργούς με 3 αντιπροέδρους μέσα για να "μαζέψουμε" το πράγμα και να πάμε τον χρόνο των εκλογών αργότερα για να δούμε τι θα κάνουμε, ή θα πάμε σε εκλογές τώρα”.
Όμως, πάντα με τον κίνδυνο, όποιος και να αναδειχθεί ως νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, να πάει στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να πει: "Δεν διαλύεται η Βουλή. Έχω 157 βουλευτές".
Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να βρεθούμε πάλι με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αλλά με άλλο αρχηγό. Αυτή την εξέλιξη πήγα να προλάβω.
Εάν επιστρέψει ο κ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός έχοντας την δεδηλωμένη των 153 βουλευτών, θα παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και θα αναγκάσουμε την χώρα να πάει σε εκλογές. Για να συμβεί αυτό πάντως, αρκεί να παραιτηθούν οι 12 της Επικρατείας.

Για τις μίζες στα υποβρύχια
Στις μίζες κατονομάζονται, εκτός από τον κ. Τσοχατζόπουλο, και άλλοι Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας.
Γιατί κανένα άλλο κόμμα εκτός του ΛΑΟΣ, δεν έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα με τις μίζες στα υποβρύχια;

Για τους 7 σταθμούς του Μετρό που είναι εκτός λειτουργίας
Από την πρώτη μέρα, έβαλα τον δικό μου υπουργό να συνεννοηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό οικονομικών να ξεκαθαρίσει το θέμα με την Siemens, κάτι το οποίο είχε ξεκινήσει ο κ. Παμπούκης κατόπιν δικής μου έντονης προτροπής στη Βουλή. Ο κ. Παμπούκης είχε αφήσει το θέμα - απ΄ ότι μου είχε πει προφορικά- ανάμεσα στα 150 με 200 εκατομμύρια. Είχε ρίξει μια βόμβα τότε ο κ. Βαλυράκης για 2 δισ. που ήταν αστείο αυτό. Αλλά, ζητάς περισσότερα για να συμβιβαστείς στα λιγότερα. Αυτό που είπα στο κ. Βορίδη ήταν να ζητήσει από τον Αντιπρόεδρο να κάνει την δουλειά, αλλά δεν το έχει κάνει ακόμα.
Ο κ. Βορίδης μου λέει κάθε μέρα ότι 5 εκατ. άνθρωποι ταλαιπωρούνται με τα αυτοκίνητα τους, με λεωφορεία που δεν περνάνε στην ώρα τους λόγω μείωσης προσωπικού. Και με ρωτάει "να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο κόσμος με ελάχιστο τίμημα, ή να παίρνει το αυτοκίνητό του;" διαβεβαιώνοντας με ότι ο κόσμος που θα εξυπηρετηθεί θα είναι 1,5 εκατ. άνθρωποι. Άρα, ή θα μείνουμε όμηροι της Siemens -που δεν γίνεται διαφορετικά- ή αν θέλουμε να χαλάσουμε ότι έχει φτιάξει η Siemens που έχει το λογισμικό, θα μας στοιχίσει δύο φορές πάνω. Ή θα μείνουν κλειστοί 7 σταθμοί και θα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος, ή θα προχωρήσουμε με την Siemens, ανεξάρτητα αποζημίωσης. Ζήτησα από τον κ. Βενιζέλο επανειλημμένα να κλείσει ο θέμα με την Siemens. Να πάρουμε ό, τι είναι να πάρουμε, να τα δώσουμε προκαταβολή, για να τελειώσει το έργο. Δεν μπορεί 7 σταθμοί στους οποίους ο Έλληνας πολίτης έχει ξοδέψει πολλά δισ. να παραμένουν κλειστοί, επειδή υπάρχει αυτή η διαφορά με την Siemens. Και από ΄δω και πέρα, να κοιτάζουμε πολύ πιο προσεκτικά το ότι αφορά την Siemens. Βέβαια, η συγκεκριμένη σύμβαση έχει περάσει "από κόσκινο" από το Ελεγκτικό συνέδριο, δεν υπάρχει σημείο που να "μπάζει".

Για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου
Αν μπορούμε να συνεννοηθούμε και να κάνουμε ένα πιο σφικτό σχήμα 10 υπουργών και 3 αντιπροέδρων, να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, από το PSI μέχρι την νέα διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με τους Ευρωπαίους. Αν δεν μπορέσουμε να συνεννοηθούμε και πρωτίστως πρέπει ο κ. Σαμαράς να αλλάξει θέση, τότε ας πάμε σε εκλογές νωρίτερα.
Αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει μια, δύο, τρεις κυβερνήσεις μέχρι το τέλος της θητείας της, της 4ετίας δηλαδή. Τώρα όμως εξυπηρετεί το έθνος, ή να γίνουν εκλογές αύριο, ή αργότερα. Αλλά, με τίποτα στο μεσοδιάστημα Φεβρουάριου - Απριλίου. Και αυτό γιατί εμείς πρέπει να έχουμε συμφωνήσει με το Μνημόνιο που θέλουν αυτοί, με τον εκβιαστικό όρο "αν θέλετε να τα πάρετε, θα σας πούμε και με τι χρώμα μελάνι θα υπογράψετε". Βάρβαροι μεν, αλλά θέλουμε και τα λεφτά. Και χωρίς αυτά πτωχεύουμε, με ό, τι σημαίνει αυτό. Αυτό πρέπει να γίνει μέχρι 15 Μαρτίου. Πως λοιπόν μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση για το Μνημόνιο με εκλογές, απέναντι στην "άλλη πόρτα", σε 10 μέρες; Δεν γίνεται. Είναι τρελό. Αυτά λέω στο κ. Σαμαρά και σε όποιον του ΠΑΣΟΚ.
Τα κόμματα της Αριστεράς κάνουν μια σκληρή αντιπολίτευση, αλλά εγώ δεν έχω ακούσει εναλλακτική πρόταση. Η Αριστερά είναι ένα τεράστιο θέμα. Όποιος πονάει Γιάννη μου, δεν σκέφτεται τίποτε άλλο παρά μόνο αυτό. Και αυτή είναι η αλήθεια. Και λέω λοιπόν εις την τρόικα και τον Αντώνη Σαμαρά: Ωραία, γιατί δεν πάμε τα οποιαδήποτε μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το καλό της Ελλάδος και όχι της τρόικα, να τα πάρουμε με την Αριστερά να βρίσκεται στο 15%; Και πως θα τα πάρουμε οι δύο μας Αντώνη όταν θα έχουμε την Αριστερά στο 40%.

Μόνο ο ΛΑΟΣ δεν χρωστά τίποτα σε τράπεζες και Ταμεία
Το μόνο κόμμα που δεν έχει πάρει ποτέ δάνειο και δεν χρωστάει πουθενά είναι ο ΛΑΟΣ, βάσει των δημοσιευμένων ισολογισμών. Και πως μπορούν τα άλλα δύο κόμματα να φτιάξουν τα οικονομικά της χώρας, όταν δεν μπορούν να φτιάξουν τα εσωτερικά οικονομικά του κόμματός τους; Έχει πάρει ο ένας προκαταβολή του 2017 και ο άλλος του 2018. Και μπαίνει και θέμα ηθικής τάξης. Το ΠΑΣΟΚ χρηματοδοτείται βάσει του 44% και τώρα είναι στο 14%. Με ποιον τρόπο λοιπόν η Αγροτική τράπεζα δίνει τα λεφτά; Είναι επισφάλεια. Αυτό το βρήκε η Black Rock. Αν η Black Rock έχει έναν κανόνα ίδιο για όλους, τότε νομίζω αυτό σημαίνει κλείσιμο των δύο κόμματων, όπως κλείνουν και οι επιχειρήσεις με ίδια οικονομική κατάσταση.

Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα
Εγώ είμαι υπέρ -και το έχω και στο πρόγραμμά μου- της θανατικής ποινής σε δύο μόνο πράγματα. Για τους βιαστές μικρών παιδιών, και για τους εμπόρους ναρκωτικών που "ποτίζουν" θάνατο τα παιδιά μας.
Για τον βιαστή, νομίζω ότι θέλει θάνατο. Όπως επίσης και για τον έμπορο ναρκωτικών που παίρνει το παιδί σου Γιάννη Ντάσκα και το ποτίζει θάνατο.
Είμαι εναντίον του Νομοσχεδίου που φέρνει τώρα ο κ. Παπαϊωάννου. Είναι τρελό αυτό που λέει ότι: αυτοί που είναι μέσα για 10 χρόνια ο βιαστής, ο ληστής, να βγαίνει έξω τώρα γιατί είναι γεμάτες οι φυλακές και να κρατάει μέσα αυτόν που έχει κόψει μια επιταγή, ή χρωστάει το ΙΚΑ. Είναι ορισμένα πράγματα τα οποία δεν τα σηκώνω!

Άλλο δημιουργός και άλλο κληρονόμος
Δεν ξέρω ποιοι άλλοι έχουν δουλέψει, αλλά επειδή Γιάννη Παπαγιάννη γνωριζόμαστε πολύ καλά όλοι, θυμίζω ότι την δεκαετία του ΄60 - και το ξέρετε πάρα πολύ καλά όλοι- ήμουν ο δημοφιλέστερος DJ. Μετά ήμουν ένας πολύ καλός διαφημιστής. Θυμίζω ένα σύνθημα που έβγαλα το ΄77 από το οποίο κέρδισα πολλά λεφτά, που ακόμα το λέμε, "απ΄ έξω εμφάνιση και από μέσα άνεση". Μετά έκανα την TV PRESS που ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία με χιλιάδες κασέτες που το ξέρει και ο Γιάννης ο Ντάσκας.
Επομένως λοιπόν, πάντα ήμουν επιτυχημένος.
Αν τώρα, επειδή δούλεψα και έχω προκόψει, πρέπει να απολογηθώ, καλύτερα να απολογηθούν αυτοί που είναι ανεπάγγελτοι. Αυτοί που είναι πολιτικοί αρχηγοί χωρίς κανένα ένσημο και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα έσοδά τους.
Εγώ τα δικαιολογώ. Έχω κάνει μέχρι στιγμής 47φορολογικές δηλώσεις. Την 1η μου σε ηλικία 16 ετών. Εγώ μπορώ να τα δικαιολογήσω όλα. Άλλοι δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν γιατί δεν έχουν δουλέψει.
Εγώ έχω λιγότερα από 50 ακίνητα. Αλλά για όλα αυτά, δες τις ημερομηνίες απόκτησης. Μόνο το εξοχικό πήρα με τα χρήματα της Ευρωβουλής, αυτά τα 4 χρόνια που ήμουν επάνω. Επομένως λοιπόν όλα είναι δικαιολογημένα. Είναι πριν καν γίνει το κόμμα!
Όταν κάποιος είχε ξεκινήσει από το σανοπωλείο της Αμφιθέας και μοίραζε γάλα μέχρι τα 19 του, αυτός ξέρει. Εγώ ξέρω τι σημαίνει να μην έχεις να πληρώσεις το νοίκι. Ξέρω τι σημαίνει να κοιμάσαι νηστικός. Ξέρω, γιατί δούλεψα πάρα πολύ και πόνεσα και έκλαψα και ξέρω τον πόνο καλύτερα από κάποιους άλλους οι οποίοι είναι γεννημένοι από οικογένειες "γαλαζοαίματων" και δεν τον ξέρουν. Γιατί ο κ. Καραμανλής, ο κ. Παπανδρέου και η κ. Ντόρα δεν ξέρουν τον πόνο. Όταν την στιγμή που εγώ πείναγα από σανοπώλη πατέρα, αυτοί είχαν πατεράδες και μπαρμπάδες πρωθυπουργούς.
Είμαι περήφανος για αυτή την κατάθεση ζωής, γιατί μου έχει δώσει εμπειρίες να ξέρω να αντιμετωπίζω καταστάσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτοί που τα βρήκαν έτοιμα. Άλλο δημιουργός και άλλο κληρονόμος.
Ο κ. Κουβέλης έχει δουλέψει και είναι ένας από τους καλύτερους ποινικολόγους της χώρας. Δούλεψε εντατικά επί χρόνια, διετέλεσε και πρόεδρος του ΔΣΑ. Ουδείς ψόγος για τον κ. Κουβέλη.
Οι άλλοι, ό, τι έχουν αποκτήσει είναι από κληρονομιά από πατεράδες κλπ.

Έπρεπε να δημιουργήσω γιατί δεν είχα να κληρονομήσω
Όσο για μένα, θα σου πω Γιάννη. Πρώτα - πρώτα, κάθισα και σκέφτηκα πως το σανοπωλείο πεθαίνει γιατί οι "σούστες" γίνονται αυτοκίνητα και κάτι έπρεπε να κάνω. Και ξεκινώ την 1η μου εκπομπή σε ηλικία 14 ετών με κοντά παντελονάκια σε μια σειρά "Βίκτωρ" της RCA και καταφέρνω στα 17 να είναι ο δημοφιλέστερος Έλληνας DJ. Να κάνω εκπομπές, να κάνω ρεσιτάλ, να γεμίζω στάδια. Εγώ την 1η φορά που γέμισα στάδιο, το "Παναθηναϊκό" ήμουνα 18 ετών! Λοιπόν αυτά είναι λεφτά, και αν δεν είσαι σπάταλος και ξέρεις να τα δουλεύεις, τα λεφτά σου "προχωράνε".
Tο 1971 επί ένα χρόνο πήγαινα κάθε Παρασκευή στο "Μόντρεαλ". Εμφανιζόμουνα ως "μίμος" το βράδυ στο Park το μαγαζί που είναι στην Park Lane. Εν συνεχεία, την Κυριακή το πρωί έκανα το Hellenic out και ερχόμουν πίσω την Κυριακή για να κάνω τις εκπομπές.
Λοιπόν είναι μια κατάθεση ζωής. Είμαι υπερήφανος για αυτή την κατάθεση ζωής, γιατί μου έχει δώσει εμπειρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης