Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 100,3


Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 100,3

«Σκέφτομαι σοβαρά τις αποφάσεις που πρέπει να πάρω, αμέσως μετά τα Φώτα. Προσανατολίζομαι στο να χτυπήσω το καμπανάκι της εγρήγορσης σε κάποιους».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ στον Δημήτρη Οικονόμου.

Για την άνοδο της Αριστεράς
Είναι κάτι το οποίο φοβάμαι πάρα πολύ. Εξαιρετικά πολύ. Γιατί οι απερισκεψίες μπορεί να οδηγήσουν τα πράγματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να δείξουν σοβαρότητα οι υπόλοιποι εταίροι.

Έχουμε αναλάβει μία ευθύνη τρεις πολιτικοί αρχηγοί
Υπάρχει ένα έλλειμμα, και εξηγούμαι ευθέως: Έχουμε αναλάβει μία ευθύνη τρεις πολιτικοί αρχηγοί, για να βγάλουμε τη χώρα από την κατάσταση που είναι, αν τα καταφέρουμε. Η προσπάθεια γίνεται. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Διερωτώμαι εγώ τώρα, παραμονές της νέας χρονιάς. Πόσο ασφαλής είναι η διαδρομή, όταν δεν έχω ηγεσία στο ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα; Με ποιον θα μιλήσουμε; 15 του μήνα έρχεται η τρόικα με ένα πράγματι βαρύ μνημόνιο. Ποιος θα είναι ο συνομιλητής; Ο κ. Παπανδρέου που δεν φαίνεται να ηγείται; Θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης; Θα είναι ο κ. Λοβέρδος; Είναι μερικά πράγματα τα οποία εμένα με ενοχλούν από πλευράς ΠΑΣΟΚ. Να λύσει το ΠΑΣΟΚ το ιστορικό θέμα όπως εκείνο θέλει. Εμείς μπορούμε να πιστεύουμε μόνο στην ανάγκη να υπάρξει ασφαλής ηγεσία. Αυτά, φρενάρουν τη διαδικασία του Μνημονίου. Όταν θα έρθει το Μνημόνιο, 15 του μήνα και οι εκλογές θα γίνουν το Φεβρουάριο, - όπως ακούω -, θα γίνει σπέκουλα. Θα αρχίσουν να βγαίνουν αντιμνημονιακοί, όπως βγαίνουν κάποιοι από τους υποψηφίους, οπότε το φορτίο θα πέσει σε μας.

Η ΝΔ να σταματήσει αυτό το “εντός-εκτός” της ΝΔ.
Η επόμενη παράμετρος είναι αυτή που έθεσα πριν από 25 μέρες με επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό. Ανασύσταση της κυβέρνησης. Ένα σφικτό σχήμα με 10 υπουργούς και τρεις αντιπροέδρους μέσα, τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων. Εγώ δε είμαι υπό τη διαζευκτική διαδικασία των άλλων αρχηγών. Αν θέλουν με βάζουν και δεν έχω και καμία όρεξη να μπω. Αλλά εν πάση περιπτώσει, είναι απαραίτητο να είναι μέσα για να μην έχουμε αυτό το “εντός και εκτός” της ΝΔ που είναι και κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. « Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα ». Επίσης λέω συγκεκριμένα πράγματα. Δεν μπορούμε να πάμε με 50 υπουργούς εκ των οποίων οι 40 είναι του ΠΑΣΟΚ κουρασμένοι, μπαϊλντισμένοι, αηδιασμένοι και - έχοντας και το εσωτερικό θέμα -, χρησιμοποιούν το “μπαλκόνι” του Υπουργικού Συμβουλίου για τα θέματά τους. Άρα δεν ασχολούνται με την Ελλάδα.

Τέσσερα θέματα θέτω εγώ:

Πρώτον, αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ σίγουρη. Να ξέρουμε με ποιον μιλάμε πριν τα Φώτα. Πριν έρθει η τρόικα. Δεύτερον, ο κ. Σαμαράς “μέσα” και όχι αυτό το “εντός-εκτός”.Και μιλώ για άμεση συμμετοχή. 
Τρίτον, σφικτό σχήμα. 
Τέταρτον, οι εκλογές ένα χρόνο πίσω τουλάχιστον. 

 Έρχονται 15 του Ιανουαρίου οι τροικανοί. Συζητούν μαζί μας. Βρίσκουμε κάποιες συνιστώσες που μπορούμε να συμφωνήσουμε και φεύγουν για να ξαναγυρίσουν 15 Φεβρουαρίου για την εφαρμογή του Μνημονίου. Οι ημέρες που έχουμε για να νομοθετήσουμε, που θα αλλάξουμε τη ζωή της Ελλάδας, δηλαδή πράγματα που δεν έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια, είναι από τις 17/18 μέχρι τις 5 Μαρτίου.Εάν μπορούν να γίνουν αυτά τα πράγματα μέσα σε δυόμιση εβδομάδες. Αν δεν τα συμφωνήσουμε, δεν τα έχουμε υπογράψει, δεν τα έχουμε κάνει τότε χάσαμε. Ο φόβος μου είναι ότι η ΝΔ δεν ξέρει την ουσία. Μπορεί να την ξέρει και να μην το λέει.

Τα πιο δύσκολα μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ στην Ελλάδα από την Επανάσταση του 1821
Θα πάρουμε τα πιο δύσκολα μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ στην Ελλάδα από την Επανάσταση του 1821. Σκληρά, αλλά απαραίτητα για να πάρουμε τα 130 δισ..Αλλιώς δεν μας τα δίνουν. 
Δεν χαρίζει κανείς λεφτά. Θα τα πάρουμε αυτά στις 10 Μαρτίου και στις 15 Μαρτίου θα διαλύσουμε τη Βουλή για να πάμε σε εκλογές. 
Ή απελπισμένος πρέπει να είμαι, ή τρελός. Θα πω στο λαό “κοιτάξτε, γονατίστε γιατί είναι απαραίτητο να το κάνετε, αλλά ψηφίστε με”. Όχι. Δεν το κάνω αυτό.
Εάν ο κ. Σαμαράς επιμένει για εκλογές, θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη της επόμενης μέρας. Γιατί αν δεν μπορούμε σήμερα να εφαρμόσουμε κάποια πράγματα με την Αριστερά στο 15%, πως θα εφαρμοσθούν με την Αριστερά να βρίσκεται στο 40%; 
Ναρκοθετούμε το μέλλον της χώρας. 
Εγώ δεν έχω καμία όρεξη να ναρκοθετήσω. 
Ανέλαβα εθελοντής να πάω “μέσα”. 
Κανείς δεν μου το επέβαλλε. 
Κανείς δεν με « τράβηξε από το αφτί », όπως τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα, γιατί η συνείδησή μου είπε να βοηθήσουμε τη χώρα, από το Μάιο του 2010 με κόστος, κατηγορίες κλπ. 
Τώρα για να σωθεί η χώρα πρέπει να είμαστε όλοι σοβαροί. Να πούμε “πρώτα η Ελλάδα και μετά το κομματικό συμφέρον”. 
Πρώτα το εθνικό συμφέρον και μετά το κομματικό. 
Χτυπάω το καμπανάκι της εγρήγορσης σε κάποιους.

Για την υπόθεση του ηγούμενου Εφραίμ
Εάν η Δικαιοσύνη έδειχνε την ίδια πρεμούρα που έδειξε για τον Εφραίμ και για άλλους, πολλοί από τους ισχυρούς αυτού του τόπου θα ήταν ήδη στον Κορυδαλλό. Εκδότες, καναλάρχες, από όλους αυτούς που τους ξέρουμε όλοι στην πιάτσα με τεράστια θέματα, δεν αγγίζονται όμως. Ο Εφραίμ γιατί προφυλακίστηκε; Γιατί ήταν αναγκαίο να προφυλακιστεί; Είναι ύποπτος φυγής; Μα ήταν στη Ρωσία και ήρθε. Αν ήταν ύποπτος φυγής θα έμενε στη Ρωσία. Το δεύτερο ήταν ότι “θα κάνει παρόμοια εγκλήματα”. Παρόμοια εγκλήματα με ποιον θα τα κάνει;. Με ποιον από την κυβέρνηση;
Δεν πρέπει να ψάξουμε γιατί είναι τέτοια η δικαστική απόφαση; Εξόφθαλμα παράλογη: Βλέπω ότι πάρα πολλοί εξυπηρετούνται από αυτήν την απόφαση. Εξυπηρετείται το ΠΑΣΟΚ στην κατάσταση που είναι, να δημιουργήσει ένα θέμα. « Να η ΝΔ και ο Εφραίμ οι οποίοι είναι αντισυμβαλλόμενοι ». Αναμοχλεύεται δηλαδή έτσι το θέμα του Βατοπεδίου. Δεύτερον, βλέπετε ότι υπάρχουν εθελοντές οι οποίοι πάνε και “βοηθούν” από τα Μέσα Ενημέρωσης με έναν τρόπο που δημιουργεί ερωτήματα. Τι έχουν πάθει; Δεν είναι η αντικειμενική η κρίση, η είδηση. Υπάρχουν κάποιοι που το σπρώχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Άρα λοιπόν μπαίνεις σε έναν πειρασμό να σκεφτείς γιατί;.
Εγώ έκανα μία μεγάλη προσπάθεια όλο αυτό το χρόνο να φέρω πιο κοντά το Κρεμλίνο. Πήγα επίσκεψη, είχα συναντήσεις για να έχω μία εναλλακτική, μία εφεδρεία σε πιθανό “μπαμ”. Τώρα το Κρεμλίνο εξαφανίσθηκε. Τους είχα “ante portas” και το είχα πει και μέσα στη Βουλή και στον κ. Παπανδρέου κατ΄ ιδίαν. Και στον κ. Παπαδήμο. Δεν είναι χαστούκι στο πρόσωπο του Πούτιν το παιχνίδι το οποίο θέλει να παίξει η Αμερική; Βλέπετε τι γίνεται στις Πλατείες, του Καΐρου, Τρίπολης ... Αυτή τη στιγμή, όλοι θέλουν τραυματισμένο τον Πούτιν, επειδή σηκώνει ένα ανάστημα και δημιουργούσε μια “τραμπάλα” στη γεωστρατηγική περιοχή. Τώρα λοιπόν ο Πούτιν φεύγει τελείως από το παιχνίδι και παραδιδόμαστε στην αγκαλιά της Αμερικής.
Να θυμίσω μερικά πράγματα. Ο κ. Καραμανλής έφυγε κακήν κακώς με τη συμφωνία Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Να θυμίσω ότι ο κ. Βουλγαράκης μόλις έδειξε μετά το σκάνδαλο τότε της εταιρείας τηλεφωνίας τον πίνακα με την κεραία να είναι δίπλα στην αμερικάνικη Πρεσβεία, εκείνη τη στιγμή εξαφανίστηκε. Εγώ το είπα: “Τελείωσε ο Βουλγαράκης”. Του βγήκαν “τα μύρια όσα”. Μην κοροϊδευόμαστε. Αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ εξυπηρετικό. Δεν νομίζω λοιπόν, ότι υπήρξαν δικαστές οι οποίοι δεν επηρεαστήκαν από κάποια πράγματα.
Τώρα, όσον αφορά στην ημερομηνία. Δεν είναι “κρετίνοι” αυτοί οι οποίοι αποφάσισαν. Απλώς εκείνη την ημέρα (Παραμονές των Χριστουγέννων) τους βγήκε βολική η σύνθεση. Εάν τους έβγαινε μεθεόρτια, θα το κάνανε τώρα. Άρα λοιπόν θέλει ψάξιμο. Και θα το ψάξω και ως δημοσιογράφος και ως πολιτικός.
Στην αρχή όταν βγήκε στην δημοσιότητα το Βατοπέδι υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα πολεμική και βγήκαμε όλοι στα “κάγκελα”. Εν συνεχεία όμως, όπως υποχρεούμαι, μελέτησα, μελέτησα, μελέτησα... Είχα έναν πολύ καλό νομικό βουλευτή, τον κ. Πλεύρη που ομολογούν όλοι ότι ήταν άψογος. Ήμαστε πολύ επιφυλακτικοί, και στο πρώτο πόρισμα επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ. Εξαιρετικά επιφυλακτικοί. Και βεβαίως, όποιος βλέπει, όποιος μελετάει, όποιος διαπιστώνει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, πρέπει να αναθεωρεί. Εκτός αν είσαι στείρος δογματικός και πηγαίνεις στα άκρα. Δεν θέλω να είμαι των άκρων. Μελέτησα και είδα την υπόθεση πολύ καλά και ανέβηκα στο Άγιο Όρος μεσούσης της κρίσης και μίλησα, συζήτησα, είδα.

Για τις κατηγορίες του κ. Παπαϊωάννου
Ο κ. Παπαϊωάννου μπορεί να λέει ό, τι θέλει. Από εκεί και πέρα, εγώ δημόσια κάνω τις εκκλήσεις. Αν θεωρεί ότι αυτό είναι παρέμβαση, ας το θεωρήσει παρέμβαση. Δεν τα κάνω εγώ υπόγεια. Αυτά τα υπόγεια είναι άλλων. Πόσο κομψό είναι αυτό για το οποίο διερωτήθη και ο Άδωνις Γεωργιάδης; Ο κατεξοχήν αντίδικος να είναι σήμερα υφυπουργός Δικαιοσύνης; Δεν ξέρω και δεν λέω ότι έδωσε εντολή ή οδηγία, αλλά πολύ κομψό πολιτικά δεν είναι.
Ο κ. Παπαϊωάννου μας είπε τα εξής, για να τα συνδέσω: Ότι θα βγάλει έξω βιαστές, ληστές και εμπόρους ναρκωτικών, όσοι είναι μέχρι 10 χρόνια φυλακή. Δεν θα βγάλει έξω αυτούς που χρωστούν στη εφορία και αυτούς που τους έφυγε μία επιταγή μέσα στην δυστοκία των καιρών.
Ποια η διαφορά μου με τον κ. Παπαϊωάννου. Λέει να βγουν έξω οι έμποροι ναρκωτικών, οι βιαστές και οι ληστές που έχουν “φάει ” από 5 μέχρι 10 χρόνια σε μία ήδη επιβαρυμένη κοινωνία από υψηλή εγκληματικότητα. Δηλαδή θα βγουν έξω 5000 εγκληματίες και δεν θα βγει έξω αυτός που χρωστάει στην εφορία. Που μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που ατύχησε επαγγελματικά, που δεν πήγε καλά. Ή αυτός που του έφυγε μία επιταγή, - είχε 200 του έφυγε μία - και είναι στον Κορυδαλλό από αδυναμία να την πληρώσει. Αυτός δεν θα βγει και θα βγει ο έμπορος ναρκωτικών και ο βιαστής. Αυτά δεν είναι Δικαιοσύνη. Είναι ασόβαρα πράγματα.

Για τις δηλώσεις Γιλμάζ      
Έφερα το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με επείγουσα Ερώτηση του Βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Ν. Σαλαβράκου. Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα.Από τις 8/7/1997, -δημόσια το είχα πει. Τότε με μάζεψε η ΝΔ ότι “αυτά είναι ακρότητες και φαιδρότητες και να μην τα επαναφέρω”. Το έκανα μία-δύο φορές τότε και σταμάτησα κάτω από την απειλή της ΝΔ. Να λοιπόν που επιβεβαιώνεται.
Πως ακριβώς είχε στηθεί το θέμα: Στο Βόρειο Λονδίνο κάθονται Τουρκοκύπριοι οι οποίοι έχουν αλλάξει το όνομά τους επί το αγγλικόν, δηλαδή “Ορτζάνογλου” έγινε “Ορτζ”. Όταν λοιπόν σου μπαίνει με το διαβατήριό του να αναγράφει “Ορτζ”, δεν ξέρεις ποιος είναι και λες “Βρετανός είναι”. Αυτός όμως είναι Γκρίζος Λύκος. Έρχεται μέσα, κάνει τη δουλειά και φεύγει. Τη γιάφκα την είχαν ανακαλύψει διπλωματικοί τότε, του Λονδίνου. Μου το είχαν πει, το είχαν ψάξει, εγώ το είχα θέσει, το περάσαν ως ακρότητα και φαιδρότητα και σήμερα έρχονται και τρέχουν από πίσω από τις δηλώσεις του κ. Γιλμάζ. Τότε το ξέραμε ότι υπήρχε. Το αφήσαμε 15 χρόνια. Κάποιοι φταίνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης