Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH


Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH

«Έχουμε αφήσει μόνο του τον κ. Παπαδήμο και δεν βρισκόμαστε κοντά του. Να μπορούμε να βρεθούμε μια φορά την εβδομάδα με τον Πρωθυπουργό, να γίνει συζήτηση, και να θέτουμε το πρόγραμμα του δεκαπενθημέρου. Τον έχουμε αφήσει στη τύχη του. Ο καθένας εκ του μακρόθεν, κάνει την δική του "μικροπολιτική", ή την "μακροπολιτική" του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν όλες αυτές οι καταστάσεις».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του FLASH στον N. Ευαγγελάτο.

Για τις Επικουρικές συντάξεις
Πιστεύουμε ότι όλα αυτά για τις επικουρικές είναι ημίμετρα και πρόσκαιρα. Η θέση του ΛΑΟΣ στο θέμα αυτό είναι ένας ενιαίος φορέας συντάξεως για όλο τον κόσμο, σε συνάρτηση με τις φορολογικές του δηλώσεις και με ελάχιστο τη βιώσιμη εθνική σύνταξη.
Εάν με οποιοδήποτε τρόπο μειώσουμε το εισόδημα της τρίτης ηλικίας, αυτό θα έχει άμεση συνέπεια στην αγορά. Είναι μέγιστο πολιτικό λάθος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να επιβάλλουμε λουκέτα στην αγορά.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται ότι τέτοια πράξη τροφοδοτεί ένα φαύλο κύκλο.

Για την απόδοση της κυβέρνησης
Το θέμα είναι ότι έχουμε αφήσει μόνο του τον κ. Παπαδήμο και δεν βρισκόμαστε κοντά του. Να μπορούμε να βρεθούμε μια φορά την εβδομάδα με τον Πρωθυπουργό, να γίνει συζήτηση, και να θέτουμε το πρόγραμμα του δεκαπενθημέρου. Τον έχουμε αφήσει στη τύχη του. Ο καθένας εκ του μακρόθεν, κάνει την δική του "μικροπολιτική", ή την "μακροπολιτική" του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν όλες αυτές οι καταστάσεις.
Για αυτό τον βλέπω έτοιμο να τα παρατήσει. "Δεν πάει άλλο" γράφουν ΤΑ ΝΕΑ σήμερα στο τίτλο τους. Από την άλλη μεριά, πρέπει να ομολογήσω ότι είδα μια κάποια δυσαρέσκεια στην απόδοση και στη κινητικότητα του συνόλου των υπουργών. Κάποιοι από τους 40 υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους και τις εθνικές εκλογές. Δεν παράγεται έργο.
Το λέω με παρρησία και χωρίς έπαρση, ότι οι μόνοι που δουλεύουν στην κυβέρνηση είναι οι υπουργοί του ΛΑΟΣ. Τρέχουν και "οργώνουν" όλη τη χώρα. Ο ΛΑΟΣ έχει όρεξη και μεράκι και θέλει να πετύχει το σύστημα.

Για την πρόταση περί ανασχηματισμού
Ή ένα «σφικτό» σχήμα με 10 υπουργούς και τρεις αντιπροέδρους που θα αναλάβουν τομείς και θα πουν: "Διεκπεραιώνουμε την κατάσταση για ένα χρονικό διάστημα", ή εάν αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, και πολύ φοβούμαι ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί, τότε διάλυση της Βουλής αύριο να πάμε σε εκλογές μέσα στις γιορτές, π.χ 15 Ιανουαρίου.
Ή θα περάσουμε τη δύσκολη περίοδο και θα αφήσουμε πίσω τα θέματα για να κυβερνήσουμε και να βελτιώσουμε τους δείκτες, -κάτι που θεωρώ ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό όλοι μαζί και εύστοχα- ή πάμε σε εκλογές για να υπάρχει κυβέρνηση πολύ νωρίτερα για να διαπραγματευτεί πριν τις 15 Μαρτίου.

Για το PSI
Εάν δεν έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα PSI (το πρόγραμμα κουρέματος του χρέους μας), δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε τα περίπου 130 δισ. για να εξασφαλιστούμε για τα επόμενα 5 χρόνια.
Δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες. Να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν μπορεί να γίνει "ουδέν", αν δεν πειστεί ο κ. Σαμαράς.
Αν πειστεί ο κ. Σαμαράς, πάμε σε ένα σφικτό Υπουργικό Συμβούλιο των 10, ας βάλουν όσους θέλουν αυτοί, δεν με ενδιαφέρει αν έχω έναν ή κανέναν, αλλά πάμε για αργότερα τις εκλογές. Τότε θα σωθεί η Ελλάδα. Τα άλλα είναι, -κατά τη σκέψη τους- για να σωθεί το κόμμα του καθενός.

Προέχει η σωτηρία της Ελλάδας
Το ζητούμενο δεν είναι να πάρω εγώ, ή ο άλλος 1% παραπάνω. Το θέμα είναι να δούμε τι είναι αυτό που σώζει την Ελλάδα. Και αυτό που την σώζει είναι να πάμε σαν αντιπρόεδροι οι 3 πολιτικοί αρχηγοί και να συντονίσουμε 3 κύκλους εργασίας παρατείνοντας ένα χρόνο ώστε να λύσουμε όλα τα θέματα. Με ανηφόρες, λακκούβες αλλά με σίγουρο αποτέλεσμα. Αν γίνουν εκλογές, σαφώς θα βγει πρώτος ο Αντώνης και αυτό δεν αλλάζει. Δεν θα πιάσει όμως 42% για την αυτοδυναμία και αυτό το ξέρει και ο ίδιος και το λένε και μέσα στην ΝΔ. Άρα θα ζητήσει βοήθεια. Αλλά τι να κάνω με τον Αντώνη μαζί όταν η Αριστερά θα είναι στο 40%; Θα πρέπει να καλέσουμε το ΠΑΣΟΚ πάλι για να προχωρήσουμε. Άρα αυτό που θα έρθει -σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια- μετά από εκλογές, γιατί δεν το συνεχίζουμε τώρα; Η μόνη διαφορά είναι πως αντί για Παπαδήμο, θα έχουμε Σαμαρά. Αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι πως όταν αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης θα εμφανιστεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον κ. Παπούλια και θα του πει: "Εγώ έχω 157 βουλευτές" και ο Πρόεδρος δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα. Και θα ουρλιάζει ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης και θα έχω κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Και ρωτάω τον Ελληνικό λαό: "Θέλετε ΠΑΣΟΚ με άλλο αρχηγό, ή θέλετε να πάμε και οι τρεις μαζί, να ενώσουμε δυνάμεις και να τελειώσουμε το "αγώι" που έχουμε αναλάβει;

Ο μόνος που φωνάζω για εθνική συνεννόηση
Είμαι ο μόνος που φωνάζω εδώ και τρία χρόνια για εθνική συνεννόηση. Το πέτυχα κατά το ήμισυ με το να έρθει η μεταβατική κυβέρνηση. Δεν μπόρεσα όμως να τους πείσω να πάμε πραγματικά σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Θα έρθει η τρόικα στις 15 Ιανουαρίου. Με ποιον θα συνεννοηθεί από το ΠΑΣΟΚ; Άρα πρέπει να το ξεκαθαρίσει ο Παπανδρέου το θέμα. Nα υπάρχει ένας "ασφαλής" αρχηγός για να μιλήσει η τρόικα και εμείς φυσικά.

Αναφορικά με την πώληση δικαιωμάτων τηλεοπτικής εκπομπής στην Κύπρο αξίας 150.000 ευρώ
Κατ΄ αρχήν η συμφωνία με την Κύπρο δεν έγινε τώρα αλλά το 2009. Συμφωνήθηκε 500 ευρώ η εκπομπή. Δεν είναι πολλά λεφτά για μια 2ωρη εκπομπή. Πιστεύω πως μια τόσο επιτυχημένη εκπομπή στην Κύπρο, μάλλον θα τους έδινε και άλλα 500 ευρώ έσοδο. Αυτή ήταν η όλη συμφωνία. Ήρθε η κρίση και δεν ανανεώσαμε το συμβόλαιο. Και από τις 150.000 πλήρωσα τις 80.000 στην εφορία. Θα μπορούσα να την κάνω την συμφωνία "μαύρα" όπως συνηθίζεται σε αυτό το επάγγελμα, αλλά δεν μπορώ να το κάνω γιατί είμαι πολιτικό πρόσωπο, γιατί έτσι έχω μάθει και γιατί από το 1964 κάνω φορολογικές δηλώσεις. Πήγαινα ακόμα στο Γυμνάσιο. Έχω κάνει πάνω από 46 φορολογικές δηλώσεις και ήμουν από τους δημοφιλέστερους DJs της 10ετίας του ΄60 και πολύ πετυχημένος διαφημιστής.
Ξεκίνησα την TV PRESS, είχα το μονοπώλιο -αντί τηλεόρασης- και έχω ένα κανάλι δικό μου. Το κόμμα δεν χρωστάει πουθενά. Έδωσα 1 εκατ. ευρώ στο ταμείο της φτώχειας. Έχω δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ φέτος για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Μακεδονία για να μην έχει το μονοπώλιο ο Γκρουέφσκι. Αν είσαι νοικοκύρης, έχεις αποτέλεσμα. Και το λέω με παρρησία πως η χώρα θέλει προκομμένους και όχι ανεπρόκοπους. Και εγώ απέδειξα από 16 χρονών ότι μπορώ. Το πρώτο μου ακίνητο το έχω πάρει σε ηλικία 23 ετών. Θα κυβερνήσουν αυτοί που τα κόμματά τους έχουν πάρει δάνεια προκαταβολή από το 2020; Αυτοί που έχουν "φεσώσει" τον κόσμο και τις τράπεζες, ή αυτός που δεν χρωστάει πουθενά και είναι το νεώτερο και μικρότερο κόμμα όταν πήραμε τα λεφτά; Προτιμώ να έχω κολλημένα τα ένσημά μου, παρά να αφήσω να έρχονται στην εξουσία άνθρωποι που δεν έχουν κολλήσει κανένα ένσημο. Και θα έλεγα: "Πόθεν έσχες στα ακίνητα, αλλά και στα ένσημα", να δούμε πόσα ένσημα έχει ο κάθε πολιτικός αρχηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης