Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ


Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, μετά τα Κάλαντα που έψαλλε στα Γραφεία του Κόμματος για τον νέο χρόνο, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, δήλωσε τα εξής:

«Εμείς, πιστεύουμε ότι η ελπίδα της χώρας ξεκινά από τους Ποντίους.
Γιατί οι Έλληνες Πόντιοι είναι αυτοί που μπόρεσαν να σωθούν από δύο μεγάλες σφαγές. Από την γενοκτονία του Κεμάλ Ατατούρκ  και τη γενοκτονία του Στάλιν.
Εσείς λοιπόν, μείνατε όρθιοι μέσα σε μια πρωτόγνωρη αντάρα στον ίδιο αιώνα. Άρα λοιπόν, έχετε και το πάθος, και τη δύναμη και την ψυχή να καθοδηγήσετε και τους υπόλοιπους Έλληνες στο τι σημαίνει αγώνας για επιβίωση.
Γιατί πάνω απ΄ όλα, πρέπει να επιβιώσει το Έθνος σε αυτή τη δύσκολη χρονιά.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που ήλθατε».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και το κλίμα που επικρατεί, έκανε την εξής δήλωση:

«Τα προβλήματα είναι τεράστια και ανηφορικά. Αν δεν υπάρξει πλήρης ταυτότητα απόψεων ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, τότε πολύ φοβάμαι ότι ενδέχεται να αποτύχουμε. Και αν αποτύχουμε τώρα, θα αποτύχουμε δια παντός. Κάνω έκκληση για περισσότερη σοβαρότητα και στην ηγεσία της ΝΔ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, να βρει επιτέλους ηγεσία για να έχουμε ένα  αποτέλεσμα που θα εξασφαλίσει την αισιοδοξία. Πολύ φοβούμαι όμως πως τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα απ΄ ότι φαίνεται  από πλευράς συνεννόησης και νομίζω ότι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να πάρουμε τις αποφάσεις μας». 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ


Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, μετά τα Κάλαντα που έψαλλε Χορωδία από το ακριτικό Καστελόριζο στα Γραφεία του Κόμματος για τον νέο χρόνο, δήλωσε τα εξής:

«Χάσαμε μια χρυσή ευκαιρία. Μου είπαν τα κάλαντα και τις ευχές από την εσχατιά της Ελλάδας και της Ευρώπης, το Καστελόριζο.
Εάν είχαμε και εμείς το Καστελόριζο στη πρώτη θέση και όχι απ΄  ό, τι φαίνεται στην εσχατιά των σκέψεών μας, ίσως είχαν λυθεί τα περισσότερα προβλήματα, όπως λύθηκαν της Κύπρου με την ΑΟΖ και το αέριο που βρέθηκε.
Η Ελλάδα χάνει ευκαιρίες. Χάνει ευκαιρίες γιατί δεν είχαμε ποτέ κυβερνήσεις οι οποίες να εκπροσωπούν την ανάγκη εξυπηρετήσεως όλων αυτών των σκοπών.
Θέλω να πιστεύω  ότι η νέα χρονιά, εκλογική χρονιά, θα δώσει την ευκαιρία στον Ελληνικό λαό να  αλλάξει το κατεστημένο, να αλλάξει το παλαιό, να αλλάξει το έμφορτο ανομημάτων δικομματισμό και να δώσει μια ευκαιρία σε νέες δυνάμεις με όρεξη, κέφι, φαντασία, γνωριμίες και εμπειρία για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στο λαό περισσότερη ελπίδα, περισσότερη προσδοκία, περισσότερη ικανοποίηση, και πάνω από όλα το χαμένο χαμόγελο όλων αυτών των ετών».  

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ


Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την προφυλάκιση του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πιστεύω πως κάποιοι που βιάστηκαν να προφυλακίσουν τον Ηγούμενο Εφραίμ δεν είχαν συνειδητοποιήσει τις αντανακλάσεις. Ήδη τραυματίστηκαν οι σχέσεις μας με την Ρωσία. Σχέσεις τις οποίες για πολλά χρόνια προσπαθούσα να αναπτύξω και είχα καταφέρει να φέρω στην εξώπορτα της Ελλάδος το ρωσικό ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν μπορούν να αποκατασταθούν. Δεύτερον τραυμάτισαν και την σχέση μας με την Εκκλησία της Κύπρου, η οποία σας θυμίζω είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου, η οποία Τράπεζα αποτελεί και ένα από τα θησαυροφυλάκια τεραστίων αποθεμάτων της Ρωσίας.
Φοβάμαι ότι έγινε μια μεγάλη ζημιά, η σκοπιμότητα επηρέασε την ευθυκρισία κάποιων. Θέλω να ελπίζω ότι η Δικαιοσύνη θα βρει τον δρόμο και τον τρόπο να επαναφέρει τα πράγματα σε μια σωστή λειτουργία».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ PSI


Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις αποφάσεις που αφορούν το νέο Μνημόνιο και την ολοκλήρωση του PSI προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ηρεμία, η πραότητα και η σοβαρότητα δημιουργούν συνθήκες θετικών σκέψεων.
Φοβούμαι όμως ότι το 2012 θα είναι μια σκληρή χρονιά, μια χρονιά δοκιμασίας όπου, ή θα βάλουμε τις βάσεις για μια νέα Ελλάδα, ή θα αφήσουμε τα πράγματα να οδηγηθούν στην καταστροφή.
Αυτό βεβαίως εξαρτάται από τις θέσεις που θα αναπτύξουν τα 3 κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και η Αριστερά δεν θα αναλάβει ευθύνες.
Αισιοδοξώ ότι θα υπάρξει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, για να προσδιορίσουμε τις θέσεις μας ενόψει των μεγάλων αποφάσεων που θα ληφθούν για το Μνημόνιο και το PSI».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ TO ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ TO ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα ή να ζητηθούν εγγυήσεις για το νέο Μνημόνιο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ξέρετε κανέναν να δίνει 130 δισεκατομμύρια χωρίς να απαιτεί μια συμμόρφωση; Μακάρι να μην τα είχαμε ανάγκη. Μακάρι να είμαστε αφέντες στο σπίτι μας. Δυστυχώς, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια μας κατέστησαν ομήρους των δανειστών μας.
Πρέπει να χειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε την κατάσταση για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος παραβρέθηκε στην Τελετή κοπής Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατά την έξοδό του, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις πολιτικές εξελίξεις προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πρέπει να είμαστε όλοι εξαιρετικά προσεκτικοί. Το 2012 θα είναι εξόχως πιο δύσκολη χρονιά από το 2011. Αν δεν υπάρξει μια πλήρης συνεννόηση ανάμεσα στα τρία κόμματα πολύ φοβούμαι πως υπάρχει κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα. Έχω καλέσει δημοσίως τους δύο άλλους αρχηγούς να αναλάβουν τις ευθύνες και να ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο για να μπορέσουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και θα ολοκληρωθεί το PSI και θα μπορέσουμε να ζήσουμε μέρες αισιοδοξίας και ελπίδας. Υπάρχει μια πλατφόρμα που έχω δώσει στον κ. Πρωθυπουργό με την επιστολή μου και πιστεύω ότι υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να συναντηθούμε οι πολιτικοί αρχηγοί τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Από την συνάντηση αυτή θα εξαρτηθεί και η δική μας απόφαση για το πώς θα χειριστούμε το θέμα της ανάπτυξης μιας καλύτερης "περπατησιάς"».

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΙ


Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

«Με την προφυλάκιση του Εφραίμ έχουμε εισαγωγή νέου Δικαίου. Ο δωροδοκών είναι μέσα και ο δωροδοκούμενος έξω, εφόσον φρόντισαν οι ίδιοι οι πολιτικοί πιο πριν για την παραγραφή των αδικημάτων των πολιτικών προσώπων καλύπτοντας ο ένας τον άλλον. Να την χαίρονται τέτοια απόφαση».
Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Για την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ.
Θεωρούν τον Ηγούμενο ύποπτο φυγής. Μα ήταν στο εξωτερικό και γύρισε για να φυλακιστεί. Θεωρούν τον Ηγούμενο ύποπτο διάπραξης και άλλων αξιόποινων πράξεων. Μα με ποιόν θα μπορούσε αυτή την στιγμή να διαπράξει άλλες αξιόποινες πράξεις; Θεωρούν την υπόθεση σκάνδαλο, περιμένω να μου πουν αν βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμό δικό του κάπου που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο. Υπήρξε αδίκημα σε βάρος του Δημοσίου; Μα μία Μονή είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Ότι έφυγε από το Δημόσιο παρέμεινε πάλι στο Δημόσιο. Εξάλλου να σας θυμίσω πως πριν καταλήξουμε εδώ ο ίδιος ο Ηγούμενος Εφραίμ είχε ζητήσει να επανέλθουν τα πράγματα με νομοθέτημα στην προτεραία κατάσταση και η κυβέρνηση το αρνήθηκε. Αυτά που συμβαίνουν είναι λυπηρά.

Κλείσαμε δια παντός την πόρτα στην Ρωσία.
Ανοίξαμε μία μεγάλη πληγή και χάσαμε για πάντα τη Ρωσία. Χρησιμοποίησαν κάποιοι τον Εφραίμ για να χτυπήσουν μέσω αυτού τον ίδιο τον Πούτιν. Παγίδα εις βάρος του Πούτιν, ώστε να χτυπηθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας στο βαθύ εκλογικό του σώμα. Επιπλέον χάνουμε και την Κύπρο. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου είναι ανάστατη και να σας θυμίσω πως η Εκκλησία της Κύπρου είναι ο βασικός Μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου η οποία αποτελεί το θησαυροφυλάκιο της Ρωσίας στην Ευρώπη. Βγάζουμε τα μάτια μας για τις εντυπώσεις του κ. Παπανδρέου».

Δεν παρεμβαίνω στην Δικαιοσύνη.
Όποιος εκφράζει ελεύθερα την άποψή του, δεν σημαίνει ότι παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη. Θα σας θυμίσω μάλιστα πως στην αρχή που είχε βγει στην επιφάνεια η υπόθεση Βατοπαιδίου ήμουν πολέμιος αλλά ερευνώντας και εξετάζοντας τα στοιχεία στην πορεία είδατε πως ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός. Όλα αυτά και σε συνδυασμό με την παραίτηση των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων δείχνουν πως υπάρχει πρόβλημα στην Δικαιοσύνη και ο κ. Παπαϊωάννου θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και να έχει τα μάτια και τα αυτιά ανοικτά. Εξάλλου να σας πω και την άποψή μου. Δεν καταλαβαίνω πως η Δικαιοσύνη θεωρεί πως πρέπει να απελευθερώσει και να αφήσει ελεύθερους τους εγκληματίες, τους βιαστές, τους ληστές, τους δολοφόνους, τους εμπόρους ναρκωτικών και να κρατήσει έγκλειστο
αυτόν που δεν είχε λεφτά να πληρώσει το ΙΚΑ. Τι είδους δικαιοσύνη είναι αυτή;

Σοβαρότητα από τα πολιτικά Κόμματα και τους αρχηγούς.
Μίλησα για ξεκάθαρη ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ πριν τις 15 Ιανουαρίου γιατί μετά έρχεται η Τρόικα με το νέο Μνημόνιο. Με ποιον θα συζητήσουν; Mε όλους τους υποψήφιους που θα πάρουν το μνημόνιο ο καθένας και θα το περιφέρουν προς άγρα ψηφοφόρων; Πρέπει να υπάρχει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ για να δηλώσει αν είναι μέσα ή όχι. Και το ίδιο ισχύει και για την Νέα Δημοκρατία. Να μας πει αν στηρίζει αυτή την κυβέρνηση ή όχι. Και μέσα και έξω ταυτόχρονα δεν γίνεται. Εγώ πάντως θα ζητήσω και από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς σοβαρότητα. Δεν μπορούμε να παίζουμε παιχνιδάκια σε βάρος της Ελλάδος. Η πορεία μας πρέπει να είναι σταθερή δεν μας επιτρέπει τα πολιτικά ζικ - ζακ.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Αυτά τα ευρήματα που σήμερα δίνουν βαθιά ανάσα στην Κύπρο είχαμε κατά νου όταν μιλάγαμε για οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ., τότε που κάποιοι δεν ήξεραν ούτε καν τον όρο...
Ίσως η μεγαλύτερη ζημιά που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση Παπανδρέου να είναι η δειλία της να προσδιορίσει τις Α.Ο.Ζ. νοτίως του Καστελορίζου και της Γαύδου».

Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΠΕΓΛΙΤΗ

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Μπεγλίτης σήμερα είναι εξαιρετικά ενοχλημένος από την υποδοχή που έκανε ο Δήμαρχος Κορίνθου στον Υφυπουργό Α. Γεωργιάδη με την ένταξη του λιμανιού της πόλεως στο Δήμο.
Η πίκρα και η θλίψη είναι κακοί σύμβουλοι.
Αυτό που σήμερα ανακάλυψε ο κ. Μπεγλίτης, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ το επισημαίνει εδώ και καιρό: Δεν μπορεί να υπάρξει ανάληψη ευθυνών στο νέο Μνημόνιο, αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ασφαλή ηγεσία και αν για το Μνημόνιο αυτό αρχίσει "σπέκουλα" μεταξύ των πολλών υποψήφιων για την αρχηγία.
Για την "ταμπακιέρα" τώρα: Η οργίλη ανακοίνωση του κ. Μπεγλίτη αποδεικνύει ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει πρόθεση να ανοίξει τη διαδικασία μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, αν ο κ. Μπεγλίτης είχε ρωτήσει τον μέχρι τώρα αρχηγό του θα του είχε απαντήσει ότι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης, κατά τη σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών είχε εκφράσει την επιθυμία να μη συμμετάσχει στην κυβέρνηση ο ΛΑΟΣ. Μπορεί να επιβεβαιωθεί, εξάλλου, αυτό και από τα κρατηθέντα πρακτικά. Εμείς απαντήσαμε θετικά στην έκκληση που μας έγινε. Αν κάποιοι δεν μπορούν να είναι σοβαροί - κάτι που επιτάσσουν οι περιστάσεις - εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε στη ρηχότητά τους».

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Άδωνις Γεωργιάδης: 7 λιμάνια στους Δήμους

Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, που έπρεπε να έχει γίνει πράξη απ’ το 2003, έγινε σήμερα !!
Στις διαδικασίες παραχώρησης της διοίκησης επτά λιμένων της χώρας, που μέχρι σήμερα έλεγχαν τα τοπικά λιμενικά ταμεία, στους αντίστοιχους δήμους, όπως προβλέπει και ο «Καλλικράτης», προχώρησε  ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την σύσκεψη που είχε με τους δημάρχους και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι ικανοποιείται αφήνοντας έτσι αιχμές για τους προκατόχους του. Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι θα αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις που προϋποθέτει η διοίκηση ενός λιμανιού και ευχαρίστησαν τον κ. υφυπουργό για την πρωτοβουλία του.
Για την ιστορία ας αναφερθεί ότι τα λιμάνια που περνάνε πλέον στους αντίστοιχους δήμους, είναι της Θάσου, της Σάμου, της Χίου, της Κορίνθου, του Κιάτου , της Πύλου και της Αμφιλοχίας.
plateiaippodameias.blogspot.com
ΝΕ.Ο.Σ Πειραιά

Βατοπαίδι: Κι άλλη «διεφθαρμένη είδηση» όπλο του συστήματος, κατά του ΛΑ.Ο.Σ…


Αφορμή το άρθρο του olympia, για να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει Μαύρη Προπαγάδα και πως διαδίδεται μέσα από «αντικειμενικά» ΜΜΕ: http://olympia.gr/2011/12/26/karatzaferis-vatoped/
Το άρθρο έχει τίτλο:
«Μεγάλη δικαίωση για τον Καρατζαφέρη η φυλάκιση του Εφραίμ!», περνώντας σαφώς πως ο Καρατζαφέρης ήθελε να φυλακιστεί ο Εφραίμ – όταν αν κανείς παρακολουθήσει το βίντεο που δίνεται στο άρθρο, η θέση του Καρατζαφέρη ήταν: Εφόσον υπήρχε παρανομία, όποιος μετέχει πρέπει να τιμωρηθεί… Μιλάμε για πλήρη διαστρέβλωση των νοημάτων από τα blogs και τα ΜΜΕ.
Γράφει λοιπόν:
«Τί έλεγε στις 27 Νοεμβρίου του 2008 ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ Γιώργος Καρατζαφέρης για τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο;
 «Οι κ. Εφραίμ και Αρσένιος παρέδωσαν ένα υπόμνημα (στην Εξεταστική της Βουλής) και δεν μπήκαν στη βάσανο των ερωτήσεων. Αν ήταν Προανακριτική η Επιτροπή, θα είχε άλλες αρμοδιότητες, άλλες εξουσίες, άλλα αποτελέσματα. Οι δύο αυτοί κύριοι πρέπει να περάσουν, από τα κελιά του μοναστηρίου, στα κελιά των φυλακών».
Κανείς δεν κυνήγησε το Βατοπέδι και τον Εφραίμ όπως ο Καρατζαφέρης. Σήμερα, δικαιώνεται.»
Είναι πραγματικά αστείο πως συσχετίζουν τα πράγματα κάποιοι «ταγοί της ενημέρωσης», για να πετάξουν λάσπη σε όποιον ζητούσε το αυτονόητο το 2008 – να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αν υπάρχουν, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης…
Το κείμενο «Οι κ. Εφραίμ και Αρσένιος παρέδωσαν ένα υπόμνημα (στην Εξεταστική της Βουλής) και δεν μπήκαν στη βάσανο των ερωτήσεων. Αν ήταν Προανακριτική η Επιτροπή, θα είχε άλλες αρμοδιότητες, άλλες εξουσίες, άλλα αποτελέσματα. Οι δύο αυτοί κύριοι πρέπει να περάσουν, από τα κελιά του μοναστηρίου, στα κελιά των φυλακών» είναι σαφές: ΑΝ ισχύε το Α (προανακριτική επιτροπή), τότε θα ίσχυε το Β (φυλακή) – υπό όλα τα στοιχεία που τότε είχε το ΛΑ.Ο.Σ. στα χέρια του (Α2)… Τώρα είμαστε το Β, χωρίς να έχει ισχύει το Α (και έχοντας μεταβληθεί το Α2 – νέα στοιχεία), αλλά έχοντας ισχύσει το ανυπόστατο Γ (ύποπτος για φυγή, όταν ο ίδιος γύρισε για το δικαστήριο)…
Δικαίωση θα ήταν αν είχαμε φτάσει στο Β, με αφορμή τα Α,Α2 και όχι με αφορμή το Γ. Το ότι αγνοούν επιδεικτικά τις προϋποθέσεις (κ το χρόνο) που συμβαίνει ένα γεγονός, και απλά αξιοποιούν το γεγονός από μόνο του, δείχνει ότι ενδιαφέρονται να ταυτίσουν το γεγονός με αυτόν που υπο προϋποθέσεις κρίνει πως είναι σωστό να γίνει. Καθαρό παράδειγμα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, για να ταυτίσουν – ΨΕΥΔΩΣ – το γεγονός ως επιθυμία του Καρατζαφέρη, ή έστω να δείξουν ότι έκανε κολοτούμπα (με τέτοιες τεχνικές μαύρης προπαγάνδας του κολλήσαν άλλωστε την ανυπόστατη ταμπέλα του κολοτούμπα..)

Από την άλλη, στο βίντεο με την Ζαρακέλη ( http://youtu.be/S3MHZCp6sRk?t=9m53s ) στο λεπτό ~9:53 το θέμα αναπαράγεται από τα ΜΜΕ, όπου ο Άδωνις δίνει την απάντηση ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ, Ότι ένα χρόνο μετά από αυτό το γεγονός ο Γιώργος Καρατζαφέρης πήγε στο Βατοπαίδι, λόγο της έκθεσης των λογιστών, όπου το ίδιος το ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε πως παρασύρθηκε και έκανε λάθος (-αλλάξαν οι προϋποθέσεις/στοιχεία, άλλαξε και η θέση που εξαρτώταν από αυτές).
Νομίζω είναι σαφές κ γνωστή άλλωστε η θέση του ΛΑ.Ο.Σ. σήμερα, πως με βάση τα νέα στοιχεία – και δη μάλιστα την έκθεση των ορκοτών λογιστών,  δεν υπήρξε σκάνδαλο. Άρα αφού δεν υπήρξε σκάνδαλο δεν υπάρχει και λόγος να πάει κάποιος στην φυλακή.
Το ότι αυτή η ανοησία αναπαράγεται από blogs, ΜΜΕ, αλλά και άλλα κόμματα (κάποιος μου το ανέφερε ως επιχείρημα του ΚΚΕ – δεν το έχω ελέγξει), δείχνει το πόσο πόλεμο, με ΚΑΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, και ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, κάνει το όλο σύστημα στο ΛΑ.Ο.Σ. Πόσο δε μάλιστα όταν, κάποια blogs όπως το olympia (που έτυχε να αναφερθεί ως πηγή της αυτής πληροφορίας) μιλάνε προκλητικά για Μεγάλη Δικαίωση, όταν το ΛΑ.Ο.Σ. σήμερα (με τις σημερινές προϋποθέσεις) καταδικάζει το γεγονός της φυλάκισης (εντελώς αντίθετες θέσεις, λόγο διαφορετικών δεδομένων προϋποθέσεων! – και είναι φανερός το ποιός λέει μπούρδες αν αναλογιστεί κανείς τα παραπάνω!).
Αυτή η τακτική της κακής ψευδής και βλακώδης προπαγάνδας δείχνει το πόσο δεοντολογικά αισχροί, και συνεπώς και επικίνδυνοι για τον τόπο, είναι αυτοί που υποτίθεται ενημερώνουν τον κόσμο κ δήθεν του λένε αλήθειες…
Αγνοούν τις προϋποθέσεις της τέλεσης των γεγονότων (άλλο να μπει φυλακή γιατί έκλεψε, άλλο γιατί τον βάζουν με βλακώδεις κατηγορίες όταν δεν υπάρχει και κλεψιά!), αγνοούν τις μελλοντικές τοποθετήσεις και θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ., με αφορμή την αλλαγή των προϋποθέσεων, αγνοούν την τωρινή θέση του ΛΑ.Ο.Σ. που είναι η αυτονόητη (κακώς μπήκε, υπό τις παρούσες προϋποθέσεις!) και επιδεικτικά προσπαθούν να πείσουν πως το ΛΑ.Ο.Σ. το 2008, δεν έλεγε “αν υπάρχει σκάνδαλο, όσοι μετείχαν σε αυτό να μπουν φυλακή” αλλά πως έλεγε: “Να μπει ο Εφραίμ φυλακή” και άρα σήμερα είχε την μεγάλη δικαίωση…
Άρα δηλαδή, κόντρα στην πραγματικότητα και τη λογική, εμμέσως προσπαθούν να πείσουν ότι ο το ΛΑ.Ο.Σ. δεν ήθελε Δικαιοσύνη, αλλά τον Εφραίμ στη φυλακή!!!!!.. Και αυτά τα βγάζουν ως ενημερωτικές ειδήσεις για τον κόσμο που τα διαβάζει ή τα ακούει…
Καλά λένε είμαστε από τις πρώτες χώρες στη διαφθορά…. Και νομίζω και με αυτό το παράδειγμα καταλαβαίνετε όλοι την διαφθορά που υπάρχει στην ενημέρωση του κόσμου – για να εξυπηρετηθεί φυσικά το διεφθαρμένο σύστημα που μας έφτασε εδώ… Και όταν με διεφθαρμένη ενημέρωση πολεμάνε ένα μικρό κόμμα ως το ΛΑ.Ο.Σ., καταλαβαίνετε τι συμφέροντα φοβούνται πως θα τους χαλάσει αυτό το μικρό κόμμα αν μεγαλώσει κι άλλο!….
area51gr

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 100,3


Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 100,3

«Σκέφτομαι σοβαρά τις αποφάσεις που πρέπει να πάρω, αμέσως μετά τα Φώτα. Προσανατολίζομαι στο να χτυπήσω το καμπανάκι της εγρήγορσης σε κάποιους».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ στον Δημήτρη Οικονόμου.

Για την άνοδο της Αριστεράς
Είναι κάτι το οποίο φοβάμαι πάρα πολύ. Εξαιρετικά πολύ. Γιατί οι απερισκεψίες μπορεί να οδηγήσουν τα πράγματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να δείξουν σοβαρότητα οι υπόλοιποι εταίροι.

Έχουμε αναλάβει μία ευθύνη τρεις πολιτικοί αρχηγοί
Υπάρχει ένα έλλειμμα, και εξηγούμαι ευθέως: Έχουμε αναλάβει μία ευθύνη τρεις πολιτικοί αρχηγοί, για να βγάλουμε τη χώρα από την κατάσταση που είναι, αν τα καταφέρουμε. Η προσπάθεια γίνεται. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Διερωτώμαι εγώ τώρα, παραμονές της νέας χρονιάς. Πόσο ασφαλής είναι η διαδρομή, όταν δεν έχω ηγεσία στο ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα; Με ποιον θα μιλήσουμε; 15 του μήνα έρχεται η τρόικα με ένα πράγματι βαρύ μνημόνιο. Ποιος θα είναι ο συνομιλητής; Ο κ. Παπανδρέου που δεν φαίνεται να ηγείται; Θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης; Θα είναι ο κ. Λοβέρδος; Είναι μερικά πράγματα τα οποία εμένα με ενοχλούν από πλευράς ΠΑΣΟΚ. Να λύσει το ΠΑΣΟΚ το ιστορικό θέμα όπως εκείνο θέλει. Εμείς μπορούμε να πιστεύουμε μόνο στην ανάγκη να υπάρξει ασφαλής ηγεσία. Αυτά, φρενάρουν τη διαδικασία του Μνημονίου. Όταν θα έρθει το Μνημόνιο, 15 του μήνα και οι εκλογές θα γίνουν το Φεβρουάριο, - όπως ακούω -, θα γίνει σπέκουλα. Θα αρχίσουν να βγαίνουν αντιμνημονιακοί, όπως βγαίνουν κάποιοι από τους υποψηφίους, οπότε το φορτίο θα πέσει σε μας.

Η ΝΔ να σταματήσει αυτό το “εντός-εκτός” της ΝΔ.
Η επόμενη παράμετρος είναι αυτή που έθεσα πριν από 25 μέρες με επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό. Ανασύσταση της κυβέρνησης. Ένα σφικτό σχήμα με 10 υπουργούς και τρεις αντιπροέδρους μέσα, τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων. Εγώ δε είμαι υπό τη διαζευκτική διαδικασία των άλλων αρχηγών. Αν θέλουν με βάζουν και δεν έχω και καμία όρεξη να μπω. Αλλά εν πάση περιπτώσει, είναι απαραίτητο να είναι μέσα για να μην έχουμε αυτό το “εντός και εκτός” της ΝΔ που είναι και κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. « Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα ». Επίσης λέω συγκεκριμένα πράγματα. Δεν μπορούμε να πάμε με 50 υπουργούς εκ των οποίων οι 40 είναι του ΠΑΣΟΚ κουρασμένοι, μπαϊλντισμένοι, αηδιασμένοι και - έχοντας και το εσωτερικό θέμα -, χρησιμοποιούν το “μπαλκόνι” του Υπουργικού Συμβουλίου για τα θέματά τους. Άρα δεν ασχολούνται με την Ελλάδα.

Τέσσερα θέματα θέτω εγώ:

Πρώτον, αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ σίγουρη. Να ξέρουμε με ποιον μιλάμε πριν τα Φώτα. Πριν έρθει η τρόικα. Δεύτερον, ο κ. Σαμαράς “μέσα” και όχι αυτό το “εντός-εκτός”.Και μιλώ για άμεση συμμετοχή. 
Τρίτον, σφικτό σχήμα. 
Τέταρτον, οι εκλογές ένα χρόνο πίσω τουλάχιστον. 

 Έρχονται 15 του Ιανουαρίου οι τροικανοί. Συζητούν μαζί μας. Βρίσκουμε κάποιες συνιστώσες που μπορούμε να συμφωνήσουμε και φεύγουν για να ξαναγυρίσουν 15 Φεβρουαρίου για την εφαρμογή του Μνημονίου. Οι ημέρες που έχουμε για να νομοθετήσουμε, που θα αλλάξουμε τη ζωή της Ελλάδας, δηλαδή πράγματα που δεν έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια, είναι από τις 17/18 μέχρι τις 5 Μαρτίου.Εάν μπορούν να γίνουν αυτά τα πράγματα μέσα σε δυόμιση εβδομάδες. Αν δεν τα συμφωνήσουμε, δεν τα έχουμε υπογράψει, δεν τα έχουμε κάνει τότε χάσαμε. Ο φόβος μου είναι ότι η ΝΔ δεν ξέρει την ουσία. Μπορεί να την ξέρει και να μην το λέει.

Τα πιο δύσκολα μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ στην Ελλάδα από την Επανάσταση του 1821
Θα πάρουμε τα πιο δύσκολα μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ στην Ελλάδα από την Επανάσταση του 1821. Σκληρά, αλλά απαραίτητα για να πάρουμε τα 130 δισ..Αλλιώς δεν μας τα δίνουν. 
Δεν χαρίζει κανείς λεφτά. Θα τα πάρουμε αυτά στις 10 Μαρτίου και στις 15 Μαρτίου θα διαλύσουμε τη Βουλή για να πάμε σε εκλογές. 
Ή απελπισμένος πρέπει να είμαι, ή τρελός. Θα πω στο λαό “κοιτάξτε, γονατίστε γιατί είναι απαραίτητο να το κάνετε, αλλά ψηφίστε με”. Όχι. Δεν το κάνω αυτό.
Εάν ο κ. Σαμαράς επιμένει για εκλογές, θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη της επόμενης μέρας. Γιατί αν δεν μπορούμε σήμερα να εφαρμόσουμε κάποια πράγματα με την Αριστερά στο 15%, πως θα εφαρμοσθούν με την Αριστερά να βρίσκεται στο 40%; 
Ναρκοθετούμε το μέλλον της χώρας. 
Εγώ δεν έχω καμία όρεξη να ναρκοθετήσω. 
Ανέλαβα εθελοντής να πάω “μέσα”. 
Κανείς δεν μου το επέβαλλε. 
Κανείς δεν με « τράβηξε από το αφτί », όπως τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα, γιατί η συνείδησή μου είπε να βοηθήσουμε τη χώρα, από το Μάιο του 2010 με κόστος, κατηγορίες κλπ. 
Τώρα για να σωθεί η χώρα πρέπει να είμαστε όλοι σοβαροί. Να πούμε “πρώτα η Ελλάδα και μετά το κομματικό συμφέρον”. 
Πρώτα το εθνικό συμφέρον και μετά το κομματικό. 
Χτυπάω το καμπανάκι της εγρήγορσης σε κάποιους.

Για την υπόθεση του ηγούμενου Εφραίμ
Εάν η Δικαιοσύνη έδειχνε την ίδια πρεμούρα που έδειξε για τον Εφραίμ και για άλλους, πολλοί από τους ισχυρούς αυτού του τόπου θα ήταν ήδη στον Κορυδαλλό. Εκδότες, καναλάρχες, από όλους αυτούς που τους ξέρουμε όλοι στην πιάτσα με τεράστια θέματα, δεν αγγίζονται όμως. Ο Εφραίμ γιατί προφυλακίστηκε; Γιατί ήταν αναγκαίο να προφυλακιστεί; Είναι ύποπτος φυγής; Μα ήταν στη Ρωσία και ήρθε. Αν ήταν ύποπτος φυγής θα έμενε στη Ρωσία. Το δεύτερο ήταν ότι “θα κάνει παρόμοια εγκλήματα”. Παρόμοια εγκλήματα με ποιον θα τα κάνει;. Με ποιον από την κυβέρνηση;
Δεν πρέπει να ψάξουμε γιατί είναι τέτοια η δικαστική απόφαση; Εξόφθαλμα παράλογη: Βλέπω ότι πάρα πολλοί εξυπηρετούνται από αυτήν την απόφαση. Εξυπηρετείται το ΠΑΣΟΚ στην κατάσταση που είναι, να δημιουργήσει ένα θέμα. « Να η ΝΔ και ο Εφραίμ οι οποίοι είναι αντισυμβαλλόμενοι ». Αναμοχλεύεται δηλαδή έτσι το θέμα του Βατοπεδίου. Δεύτερον, βλέπετε ότι υπάρχουν εθελοντές οι οποίοι πάνε και “βοηθούν” από τα Μέσα Ενημέρωσης με έναν τρόπο που δημιουργεί ερωτήματα. Τι έχουν πάθει; Δεν είναι η αντικειμενική η κρίση, η είδηση. Υπάρχουν κάποιοι που το σπρώχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Άρα λοιπόν μπαίνεις σε έναν πειρασμό να σκεφτείς γιατί;.
Εγώ έκανα μία μεγάλη προσπάθεια όλο αυτό το χρόνο να φέρω πιο κοντά το Κρεμλίνο. Πήγα επίσκεψη, είχα συναντήσεις για να έχω μία εναλλακτική, μία εφεδρεία σε πιθανό “μπαμ”. Τώρα το Κρεμλίνο εξαφανίσθηκε. Τους είχα “ante portas” και το είχα πει και μέσα στη Βουλή και στον κ. Παπανδρέου κατ΄ ιδίαν. Και στον κ. Παπαδήμο. Δεν είναι χαστούκι στο πρόσωπο του Πούτιν το παιχνίδι το οποίο θέλει να παίξει η Αμερική; Βλέπετε τι γίνεται στις Πλατείες, του Καΐρου, Τρίπολης ... Αυτή τη στιγμή, όλοι θέλουν τραυματισμένο τον Πούτιν, επειδή σηκώνει ένα ανάστημα και δημιουργούσε μια “τραμπάλα” στη γεωστρατηγική περιοχή. Τώρα λοιπόν ο Πούτιν φεύγει τελείως από το παιχνίδι και παραδιδόμαστε στην αγκαλιά της Αμερικής.
Να θυμίσω μερικά πράγματα. Ο κ. Καραμανλής έφυγε κακήν κακώς με τη συμφωνία Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Να θυμίσω ότι ο κ. Βουλγαράκης μόλις έδειξε μετά το σκάνδαλο τότε της εταιρείας τηλεφωνίας τον πίνακα με την κεραία να είναι δίπλα στην αμερικάνικη Πρεσβεία, εκείνη τη στιγμή εξαφανίστηκε. Εγώ το είπα: “Τελείωσε ο Βουλγαράκης”. Του βγήκαν “τα μύρια όσα”. Μην κοροϊδευόμαστε. Αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ εξυπηρετικό. Δεν νομίζω λοιπόν, ότι υπήρξαν δικαστές οι οποίοι δεν επηρεαστήκαν από κάποια πράγματα.
Τώρα, όσον αφορά στην ημερομηνία. Δεν είναι “κρετίνοι” αυτοί οι οποίοι αποφάσισαν. Απλώς εκείνη την ημέρα (Παραμονές των Χριστουγέννων) τους βγήκε βολική η σύνθεση. Εάν τους έβγαινε μεθεόρτια, θα το κάνανε τώρα. Άρα λοιπόν θέλει ψάξιμο. Και θα το ψάξω και ως δημοσιογράφος και ως πολιτικός.
Στην αρχή όταν βγήκε στην δημοσιότητα το Βατοπέδι υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα πολεμική και βγήκαμε όλοι στα “κάγκελα”. Εν συνεχεία όμως, όπως υποχρεούμαι, μελέτησα, μελέτησα, μελέτησα... Είχα έναν πολύ καλό νομικό βουλευτή, τον κ. Πλεύρη που ομολογούν όλοι ότι ήταν άψογος. Ήμαστε πολύ επιφυλακτικοί, και στο πρώτο πόρισμα επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ. Εξαιρετικά επιφυλακτικοί. Και βεβαίως, όποιος βλέπει, όποιος μελετάει, όποιος διαπιστώνει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, πρέπει να αναθεωρεί. Εκτός αν είσαι στείρος δογματικός και πηγαίνεις στα άκρα. Δεν θέλω να είμαι των άκρων. Μελέτησα και είδα την υπόθεση πολύ καλά και ανέβηκα στο Άγιο Όρος μεσούσης της κρίσης και μίλησα, συζήτησα, είδα.

Για τις κατηγορίες του κ. Παπαϊωάννου
Ο κ. Παπαϊωάννου μπορεί να λέει ό, τι θέλει. Από εκεί και πέρα, εγώ δημόσια κάνω τις εκκλήσεις. Αν θεωρεί ότι αυτό είναι παρέμβαση, ας το θεωρήσει παρέμβαση. Δεν τα κάνω εγώ υπόγεια. Αυτά τα υπόγεια είναι άλλων. Πόσο κομψό είναι αυτό για το οποίο διερωτήθη και ο Άδωνις Γεωργιάδης; Ο κατεξοχήν αντίδικος να είναι σήμερα υφυπουργός Δικαιοσύνης; Δεν ξέρω και δεν λέω ότι έδωσε εντολή ή οδηγία, αλλά πολύ κομψό πολιτικά δεν είναι.
Ο κ. Παπαϊωάννου μας είπε τα εξής, για να τα συνδέσω: Ότι θα βγάλει έξω βιαστές, ληστές και εμπόρους ναρκωτικών, όσοι είναι μέχρι 10 χρόνια φυλακή. Δεν θα βγάλει έξω αυτούς που χρωστούν στη εφορία και αυτούς που τους έφυγε μία επιταγή μέσα στην δυστοκία των καιρών.
Ποια η διαφορά μου με τον κ. Παπαϊωάννου. Λέει να βγουν έξω οι έμποροι ναρκωτικών, οι βιαστές και οι ληστές που έχουν “φάει ” από 5 μέχρι 10 χρόνια σε μία ήδη επιβαρυμένη κοινωνία από υψηλή εγκληματικότητα. Δηλαδή θα βγουν έξω 5000 εγκληματίες και δεν θα βγει έξω αυτός που χρωστάει στην εφορία. Που μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που ατύχησε επαγγελματικά, που δεν πήγε καλά. Ή αυτός που του έφυγε μία επιταγή, - είχε 200 του έφυγε μία - και είναι στον Κορυδαλλό από αδυναμία να την πληρώσει. Αυτός δεν θα βγει και θα βγει ο έμπορος ναρκωτικών και ο βιαστής. Αυτά δεν είναι Δικαιοσύνη. Είναι ασόβαρα πράγματα.

Για τις δηλώσεις Γιλμάζ      
Έφερα το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με επείγουσα Ερώτηση του Βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Ν. Σαλαβράκου. Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα.Από τις 8/7/1997, -δημόσια το είχα πει. Τότε με μάζεψε η ΝΔ ότι “αυτά είναι ακρότητες και φαιδρότητες και να μην τα επαναφέρω”. Το έκανα μία-δύο φορές τότε και σταμάτησα κάτω από την απειλή της ΝΔ. Να λοιπόν που επιβεβαιώνεται.
Πως ακριβώς είχε στηθεί το θέμα: Στο Βόρειο Λονδίνο κάθονται Τουρκοκύπριοι οι οποίοι έχουν αλλάξει το όνομά τους επί το αγγλικόν, δηλαδή “Ορτζάνογλου” έγινε “Ορτζ”. Όταν λοιπόν σου μπαίνει με το διαβατήριό του να αναγράφει “Ορτζ”, δεν ξέρεις ποιος είναι και λες “Βρετανός είναι”. Αυτός όμως είναι Γκρίζος Λύκος. Έρχεται μέσα, κάνει τη δουλειά και φεύγει. Τη γιάφκα την είχαν ανακαλύψει διπλωματικοί τότε, του Λονδίνου. Μου το είχαν πει, το είχαν ψάξει, εγώ το είχα θέσει, το περάσαν ως ακρότητα και φαιδρότητα και σήμερα έρχονται και τρέχουν από πίσω από τις δηλώσεις του κ. Γιλμάζ. Τότε το ξέραμε ότι υπήρχε. Το αφήσαμε 15 χρόνια. Κάποιοι φταίνε.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΤ

Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΤ

«Δεν θα είναι ένας εύκολος χρόνος το 2012. Η πορεία της χρονιάς θα εξαρτηθεί από τις πρώτες 65 μέρες. Πρέπει να συμφωνηθεί το Μνημόνιο, να συμφωνήσουν οι δανείστριες χώρες, να εγκρίνουν το PSI για να εκταμιευτούν τα χρήματα και να πληρώσουμε τα ομόλογα που λήγουν. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Εάν δεν γίνουν όλα αυτά με την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δεν μπορεί να είναι η χρονιά καλή, παρά τις ευχές και τις προσευχές όλων μας».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στη εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση" στο δημοσιογράφο Κ. Αρβανίτη.

Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ
Ο κ. Παπανδρέου υποχρεούται να ρυθμίσει, να τακτοποιήσει τα θέματα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να έλθει η τρόικα και να μην υπάρχει ασφαλής ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να γίνουν διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο χωρίς νέα ηγεσία.

Μικρό και ευέλικτο σχήμα για την κυβέρνηση
Η κυβέρνηση πρέπει να έχει ένα πιο μικρό, σφικτό και ευέλικτο σχήμα για να είναι πιο αποτελεσματική. Η ΝΔ ή πρέπει να μπει και να συμμετέχει ενεργά στη κυβέρνηση, ή να είναι απ΄ έξω και να "παίζει" την αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να είναι και τα δύο όμως ταυτόχρονα. Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές τώρα γιατί δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις για την νέα συμφωνία και το PSI.

Για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών
Οι εκλογές πρέπει να πάνε πίσω. Δεν μας βιάζει κανείς. Να πάμε στο λαό χωρίς ασφυκτικά και εκβιαστικά διλήμματα. Να "κτίσουμε" πρώτα. Να βάλουμε τη "μια πέτρα πάνω στην άλλη". Προτάσσω το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.
Η σημερινή κυβέρνηση, έχει την δεδηλωμένη των 151 βουλευτών. Είναι μια νόμιμη κυβέρνηση που βασίζεται στο νόμιμο Κοινοβούλιο.
Η ουσία είναι να σώσουμε τον τόπο και την πατρίδα μας. Δεν πρόκειται όμως να σωθεί ο τόπος με το να παίζουν κάποιοι το "κρυφτούλι". Εάν δεν βγουν μπροστά οι άλλοι δύο εταίροι, πολύ φοβούμαι ότι "ναρκοθετείται" η όλη προσπάθεια. Αυτό θα με προβληματίσει πολύ κατά πόσο θα συμμετέχω πλέον.
Όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για το PSI δεν μπορεί να ληφθούν σε δύο βδομάδες. Να αποφασισθούν δηλαδή και να ληφθούν πολύ σκληρά μέτρα και να πούμε ότι πάμε σε εκλογές μετά από δύο εβδομάδες; Θα είναι τρελό πράγμα αυτό.
Για αυτό το λόγο, αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί με το Σύμφωνο με την Ευρώπη, να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα δώσουμε άλλοθι στην ήδη μετανοιωμένη Ευρώπη για να μας δώσει τα λεφτά, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί και υπεύθυνοι.
Δεν θα είναι κανείς όμως σοβαρός όταν έχει τις εκλογές σε 10 μέρες μπροστά του.
Επειδή είναι πολύ σοβαρό θέμα η Ελλάδα, να πάνε πίσω οι εκλογές για να μην έχουμε το εκβιαστικό δίλημμα και να προχωρήσουμε με θάρρος προς τα μπρος.

Να γίνει πιο αποτελεσματική η κυβέρνηση
Η σημερινή κυβέρνηση ως "μεταβατική", πρέπει να ανταπεξέλθει μόνο στις ανάγκες που απορρέουν από την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
Θέλω να δω την κυβέρνηση ως κάτι βαθύτερο και κάτι ευρύτερο. Σαν μια κανονική κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας. Για αυτό το λόγο φωνάζω να μετατραπεί σε κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας, για να μπορούμε να δούμε και τα άλλα θέματα. Όχι αυτά που μπορεί να μην είναι αμέσου ανάγκης, αλλά αυτά που είναι εξαιρετικής ανάγκης. Αυτά δεν μπορεί να τα αγγίξουμε τώρα, γιατί περιορίζεται ο ρόλος της σε μια μεταβατική κυβέρνηση. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε, παράλληλα με το οικονομικό, όλες τις υπόλοιπες εκφάνσεις της πολιτικής με σοβαρότητα.
Όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει από μια ομάδα 50 υπουργών, από τους οποίους οι 40 είναι του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια "θολή" εικόνα αυτή. Ταυτόχρονα να ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους, χρησιμοποιώντας το βήμα του υπουργικού συμβουλίου σαν κομματικό παιχνίδι. Είναι απαραίτητο να γίνει ένα σφικτό σχήμα για να είναι αποτελεσματικό.
Διαφορετικά, ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος θα επιδείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα που απαιτείται για να κάνουμε τις τομές που χρειάζονται για να σώσουμε την πατρίδα μας.
Για παράδειγμα, εάν εφόσον οι εκλογές γίνουν στις 8 Απριλίου όπως λένε, σε τι θα έβλαπτε να περιμένει το Νομοσχέδιο για την αυτοματοποίηση του διαζυγίου; Ούτε βέβαια είναι τώρα, άμεσα, το πρώτο μας θέμα η ανέγερση του τεμένους, του μεγαλύτερου των Βαλκανίων.
Να μας πουν τι κυβέρνηση είναι η υπάρχουσα. Εάν είναι Εθνικής σωτηρίας, να πάμε με όλη την ατζέντα και με άλλη αναλογία στο υπουργικό συμβούλιο.
Είπα στον Πρωθυπουργό, και δεν το "έβγαλα προς τα έξω", να συναντιόμαστε όλοι μας κάθε 15 μέρες, να συνομιλούμε και να καθορίζουμε τα θέματα της ατζέντας.
Δεν μπορεί ξαφνικά να τίθενται θέματα που δεν τα ξέρει κανείς και να αιφνιδιαζόμαστε και να μην μπορούν να συνεννοηθούν τα κόμματα. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Επειδή η υπόθεση είναι σοβαρή, πρέπει κάποιοι να σοβαρευτούν.

Για την απόδοση των υπουργών του ΛΑΟΣ
Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από την απόδοση των βουλευτών μας που συμμετέχουν στη κυβέρνηση. Δουλεύουν περισσότερο από όλους και είναι και οι πιο αποτελεσματικοί στο έργο τους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έλυσε το χρονίζον θέμα των λιμανιών. Δώσαμε τα λιμάνια στους Δήμους, και όχι στα Ταμεία.
Ο κ. Πεταλωτής εξετράπη σε ύβρεις, κάτι το οποίο δεν το συνηθίζει. Αισθάνθηκε ότι βρισκόταν "στη γωνία" και αντέδρασε με αυτό το τρόπο.

Για το θέμα του Εφραίμ
Οι τοποθετήσεις του κ Χατζηδάκη για το θέμα του Βατοπαιδίου, είναι ακριβώς στη δική μας οριοθέτηση των πραγμάτων. Είναι ο Εφραίμ ύποπτος φυγής; Ήταν στη Ρωσία και επέστρεψε. Μπορεί να διαπράξει ίδια εγκλήματα και άλλες αγοραπωλησίες; Θα έλεγα ότι οι κινήσεις της Δικαιοσύνης ήταν πάρα πολύ βιαστικές.
Εάν η Δικαιοσύνη έδειχνε, σε όλες τις περιπτώσεις, την ίδια βιασύνη που έδειξε στην υπόθεση του Εφραίμ, τότε η Αθήνα θα είχε τους μισούς μέσα στο Κορυδαλλό. Επίσης, και πάρα πολλούς επώνυμους.
Το πλαίσιο της ταχυτάτης απόδοσης δικαιοσύνης, παραμονή των Χριστουγέννων, έτυχε να εφαρμοστεί μόνο για τον Εφραίμ. Δεν είναι για καναλάρχες που έχουν τεράστια προβλήματα με την Δικαιοσύνη, για εκδότες ή διάφορους άλλους επώνυμους, υπουργούς και τόσους άλλους.
Αυτή η επιλεκτική βιασύνη της Δικαιοσύνης δημιουργεί κάποιους προβληματισμούς. Πιστεύω ότι όλα θα ξεκαθαριστούν στη δίκη. Και εγώ στην αρχή είχα παρασυρθεί από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και φώναζα. Όταν όμως μελετήσαμε σοβαρά και σε βάθος την υπόθεση, είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και στα δύο πορίσματα της Επιτροπής γιατί είναι το μόνο θέμα -.σκάνδαλο που πήγε δύο φορές στη Βουλή. Ο ΛΑΟΣ ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικός στο συγκεκριμένο θέμα.
Να μας πουν πόσα χρήματα βρέθηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς του Εφραίμ, όπως π.χ. βρέθηκαν 1 εκατ. ευρώ που λένε ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει ο πρώην Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλος.
Δεν βρέθηκε τίποτα στους λογαριασμούς στον Εφραίμ ! Έγιναν ανταλλαγές μεταξύ Οργανισμών του Δημοσίου. Δεν χάθηκε τίποτα από την Ελλάδα. Έφυγε από την μια "τσέπη" του Δημοσίου και πήγε στην άλλη. Έγιναν όλα αυτά, γιατί η ΝΔ δεν είχε την πρόβλεψη, όπως το ΠΑΣΟΚ, να φέρει την ανάλογη τροπολογία στη Βουλή.
Δεν θα υπήρχε αυτό το θέμα. Πάρα πολλοί εξυπηρετήθηκαν από την εξέλιξη και την τροπή της συγκεκριμένης υπόθεσης. Είχα φέρει την Ρωσία στην "εξώπορτα" της Ελλάδας με το ταξίδι που είχα πραγματοποιήσει. Τώρα αυτό το θέμα κόπηκε με τις εξελίξεις. Δεν ξέρω ποιος ωφελήθηκε από αυτό το γεγονός, αλλά είναι μια πραγματικότητα.
Η Επιτροπή της Βουλής, συνεδρίασε για την υπόθεση αυτή δύο φορές και δεν βρήκε τίποτα. Για αυτό το λόγο και δεν έστειλε κανέναν στο Ειδικό Δικαστήριο.
Κατά την Βουλή δεν υπήρξε σκάνδαλο. Όταν αρχικά αποκαλύφτηκε η υπόθεση, ήμουν εξαιρετικά επιθετικός για να ξεκαθαρίσει και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αλλά όμως, μελετώντας και διαβάζοντας, διαπίστωσα ότι έχουμε να κάνουμε με μια εσωτερική υπόθεση του Δημοσίου.
Αν αποκαλυφτεί ότι έβαλε στη "τσέπη" του ο Εφραίμ χρήματα, τότε στη "πυρά". Δεν έβαλε στη τσέπη του όμως ούτε 1.000 ευρώ.
Το ένα κομμάτι της Πολιτείας, ο Κοινοβουλευτισμός, δεν βρήκε τίποτα, και για αυτό αθώωσε τους αντισυμβαλλόμενους. Ο άλλος αντισυμβαλλόμενος, που δεν είχε τα ευεργετήματα της Βουλής, πήγε στη Δικαιοσύνη και είναι κατηγορούμενος. Σε ένα σκάνδαλο, ο ένας μπαίνει μέσα, και ο άλλος που είναι η Πολιτεία με τους πολιτικούς μένει έξω. Νομίζω ότι όλα αυτά δεν είναι πολύ πειστικά.

Ο στόχος ήταν ο Πούτιν
Γιατί κάποιοι "κόπτονται" τόσο πολύ και επιτίθενται με κραυγές, με επιθετικούς προσδιορισμούς; Τι επιδιώκουν; Τι θέλουν να βγάλουν; Τι κρύβεται πραγματικά από πίσω; Δεν κάνουν όλοι την παρουσία του θέματος αντικειμενικά, όπως κάνει η Κρατική τηλεόραση. Για αυτό και θα πρέπει να υπάρχει. Για αυτό το θέμα δίνω μάχη με τον κ. Βενιζέλο. Τι συμφέροντα κρύβονται και τι διακυβεύεται πίσω από αυτά;
Βλέπω μερικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που επιτίθενται λυσσαλέα στην όλη υπόθεση. Υποχρεούμεθα να δούμε τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό.
Η Ρωσία ήταν ένα τελευταίο "αποκούμπι", μια εναλλακτική λύση, μήπως και δεν μπορούσαμε να βρούμε τον δρόμο με την Ευρώπη. Το είχα ετοιμάσει πολύ καλά με επίσκεψή μου στο Κρεμλίνο και των Ρώσων αξιωματούχων στη χώρα μας.
Έκανα πολύ προσεκτικά βήματα. Τώρα, με τις πρόσφατες εξελίξεις "κλώτσησαν" την Ρωσία και τον Πούτιν δια παντός.
Ο Εφραίμ είναι ο πνευματικός του Πούτιν, καθώς και του Καρόλου της Αγγλίας επίσης. Γιατί έπρεπε να γίνει αυτή η πρόκληση με την προσαγωγή του παραμονή των Χριστουγέννων; Ή ήξεραν ότι θα ενοχληθεί το "ποίμνιον" και το αγνόησαν, ή εξυπηρετούσε κάποιες ημερομηνίες.
Όταν αποκαλύφτηκε η υπόθεση, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όλοι τοποθετηθήκαμε εναντίον. Μελέτησα, έψαξα και βρήκα την αλήθεια στην υπόθεση αυτή. Δεν είναι κακό να ψάχνεις και να βρίσκεις την αλήθεια.

Για τις δηλώσεις Γιλμάζ για εμπρησμούς
Είχα πει δημόσια και ξεκάθαρα στις 8 Ιουλίου του 1997 πως γίνονταν οι διάφοροι εμπρησμοί. Στη ΝΔ τα θεωρούσαν "ακρότητες" και "φαιδρότητες". Επανέφερα το θέμα και στη συνέχεια μου έγινε εντελώς "απαγορευτικό" από τη ΝΔ να συνεχίσω...
Οπαδοί και μέλη των "Γκρίζων Λϋκων" με βρετανικά διαβατήρια ταξίδευαν στη χώρα μας και έβαζαν φωτιές. Είχα πληροφορίες για όλες αυτές τις καταστροφικές δραστηριότητες τους. Τα είπα, τα κατήγγειλα και τα δήλωσα όλα αυτά. Αλλά, κάποιοι φοβήθηκαν και τα "κουκούλωσαν". Αυτοί που ήταν στα πράγματα τότε, η κυβέρνηση Σημίτη έχει και την ευθύνη.

Η "Τουρκολαγνεία" των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Είμαστε υπόλογοι απέναντι στη χώρα για αυτή την "Τουρκολαγνεία" που επιδεικνύουμε όλα αυτά τα χρόνια με φιλίες και "κουμπαριές". Ενώ αυτοί βυσσοδομούν, καταστρέφουν και δημιουργούν όλα αυτά τα προκλητικά γεγονότα, αμφισβητούν την ΑΟΖ κ. λ.π.
Επιμένουμε σε μια "Τουρκολαγνεία", η οποία ήταν και η αιτία που δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε την έρευνα. Εκείνη την εποχή, χτύπαγε παλαμάκια ο Τζέμ και χόρευε ο κ. Παπανδρέου...
Επιμένω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Τουρκία πρέπει να έχει με την Ευρώπη μια ειδική σχέση και δεν πρέπει να γίνει πλήρες μέλος. Τώρα πλέον, αυτή την ίδια άποψη έχουν και οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί, οι Γάλλοι.
Οι Έλληνες μόνο δεν την έχουν.

Θέλω να καταλάβουν κάποιοι ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι υπάλληλοι. Δουλεύουν όλο το 24ωρο. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι. Είναι τεράστιο λάθος.
Όσο αντιμετωπίζουμε τον δημοσιογράφο ως υπάλληλο, τόσο δεν θα έχουμε αυτή την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση που έχουμε από τα κρατικά κανάλια.
Η υπαλληλοποίηση βλάπτει σοβαρά την ελευθεροτυπία.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ


Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση", αναφερόμενος στην υπόθεση του ηγούμενου Εφραίμ, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Επιτροπή της Βουλής, συνεδρίασε για την υπόθεση αυτή δύο φορές και δεν βρήκε τίποτα. Για αυτό το λόγο και δεν έστειλε κανέναν στο Ειδικό Δικαστήριο.
Κατά την Βουλή δεν υπήρξε σκάνδαλο. Όταν αρχικά αποκαλύφτηκε η υπόθεση, ήμουν εξαιρετικά επιθετικός για να ξεκαθαρίσει και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αλλά όμως, μελετώντας και διαβάζοντας, διαπίστωσα ότι έχουμε να κάνουμε με μια εσωτερική υπόθεση του Δημοσίου.
Το ένα κομμάτι της Πολιτείας, ο Κοινοβουλευτισμός, δεν βρήκε τίποτα, και για αυτό αθώωσε τους αντισυμβαλλόμενους. Ο άλλος αντισυμβαλλόμενος, που δεν είχε τα ευεργετήματα της Βουλής, πήγε στη Δικαιοσύνη και είναι κατηγορούμενος. Σε ένα σκάνδαλο, ο ένας μπαίνει μέσα, και ο άλλος που είναι η Πολιτεία με τους πολιτικούς μένει έξω. Νομίζω ότι όλα αυτά δεν είναι πολύ πειστικά».













ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΝΕΤ


Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΝΕΤ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση", αναφερόμενος στα εργασιακά προβλήματα των δημοσιογράφων της ΝΕΤ, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να καταλάβουν κάποιοι ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι υπάλληλοι. Δουλεύουν όλο το 24ωρο. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι. Είναι τεράστιο λάθος.
Όσο αντιμετωπίζουμε τον δημοσιογράφο ως υπάλληλο, τόσο δεν θα έχουμε αυτή την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση που έχουμε από τα κρατικά κανάλια.
Η υπαλληλοποίηση βλάπτει σοβαρά την ελευθεροτυπία».

















Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης