Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH 96


Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH 96

«Η προοπτική του "κουρέματος" του ελληνικού χρέους με βρίσκει 100% αντίθετο. Κάτι τέτοιο θα έχει τεράστιες και σημαντικότατες παρενέργειες. Δεν ξέρω ποια θα είναι η δυναμική των τραπεζών σε μια τέτοια εξέλιξη. Δεν ξέρω αν θα αντέξουν οι τράπεζες. Φοβάμαι μήπως έχουμε κάποιες συμφορές και βρεθούμε σε πολύ δυσκολότερη κατάσταση.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης μας θα ζητούσα από την Ευρώπη να προβεί στη κεφαλοποίηση όλου του χρέους μας, στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του, μια περίοδο χάριτος 5 ετών, και την δυνατότητα εξόφλησης του υπολοίπου σε χρονική περίοδο 35 ετών πληρώνοντας 10 δισ. ετησίως.
Το βασικό επιχείρημα στην πρόταση μου θα ήταν: "Αν δεν τα πάρω αυτά, πέφτω αύριο το πρωί...". Δεν θα τους εκβιάσω. Απλά, θα τους πω την αλήθεια. "Δεν θέλω από σας ούτε ένα ευρώ"».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο ραδιόφωνο του FLASH FM ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο δημοσιογράφο Σπ. Χαριτάτο.

Να αρκεστούμε με αυτά που παράγουμε
Θα πω στον Ελληνικό λαό να προετοιμαστεί. Θα του πω: "Θα ζήσουμε και θα αρκεστούμε με αυτά τα οποία η οικονομία μας παράγει. Αυτά έχουμε και αυτά θα μοιραστούμε". Δεν θα δανειστούμε ξανά. Αν θέλουμε καλύτερη ζωή, τότε να δουλέψουμε περισσότερο και σκληρότερα. Προτάσσω ορισμένα πράγματα και λέω σκληρές αλήθειες. Ο Έλληνας πρέπει να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει ότι θα ζήσει με αυτά τα οποία παράγει. Προτάσσω δουλειά και πειθαρχία. Αυτοκάθαρση από ένα τρόπο ζωής ο οποίος ήταν εξαιρετικά ανισόρροπος. Χαλάγαμε συνεχώς από αυτά που δεν είχαμε. Κανείς δεν καταλάβαινε τίποτα.

Το πραγματικό μας πρόβλημα
Το πρόβλημά μας δεν είναι η τρόικα. Το πρόβλημά μου είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι όλοι μαζί θα μοιραστούμε αναλογικά και τίμια τον πλούτο που θα παράγει η χώρα μας. Θα αρχίσουμε να δουλεύουμε πιο εντατικά, παραγωγικά και αποτελεσματικά. Όμως, δεν θα δανειζόμαστε άλλο πλέον.
Μέχρι τώρα είχαμε τον "καρκίνο" των πιέσεων των συντεχνιών, των "εργατοπατέρων", και των "πελατειακών σχέσεων". Πίεζαν αδύναμες κυβερνήσεις και αυτές υπέκυπταν. Αυτές δανείζονταν για να εξυπηρετήσουν τις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς τους. Ισχυρίζομαι και μπορώ να αποδείξω ότι το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να λειτουργήσει με 350.000 υπαλλήλους. Και εμείς έχουμε 1.100.000! Κάποιος φταίει για αυτή την κατάσταση.

Έγκλημα οι απολύσεις
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ στις απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις 200.000 εργαζομένων θα είναι καταστροφική και για τις οικογένειες των απολυμένων αλλά και για την ελληνική οικονομία. Στην παρούσα οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε, οι απολύσεις είναι έγκλημα. Θα κατακρήμνιζαν ακόμη περισσότερο την ήδη παραπαίουσα οικονομία μας.
Είναι τρελό αυτό που λέει η πρόταση του κ. Σαμαρά για τις απολύσεις. Να κάθεσαι δηλαδή 9 χρόνια σπίτι σου και να πληρώνεσαι...Καταρχήν, αυτό είναι αντισυνταγματικό.

Αντιπολίτευση από το ΛΑ.Ο.Σ
Δεν νομίζω ότι έχουμε αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΛΑ.Ο.Σ προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε αυτό τον ρόλο. Ο ΛΑ.Ο.Σ πάντα έχει αντικαταστήσει σε αυτό το ρόλο τη ΝΔ στη Βουλή. Είμαι "παρών" πάντα στη Βουλή. Είναι δικό τους θέμα το ότι κάποιοι άλλοι δεν έρχονται στη Βουλή.

Για το Δημοψήφισμα
Η πρόταση του κ. Καστανίδη για δημοψήφισμα είναι στην ουσία μια "βαλβίδα εξόδου" για να διοχετευθεί η λαϊκή οργή και ο θυμός του κόσμου. Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι: "Αν χάσετε, θα φύγετε";
Είναι τόσο θυμωμένος ό Έλληνας πολίτης που νομίζω ότι όλα αυτά για το δημοψήφισμα είναι "άσφαιρα". Κάνουν συνεχώς λάθη στο ΠΑΣΟΚ. Εδώ ο κόσμος χάνεται, και αυτοί σκέφτονται να κάνουν δημοψήφισμα... Είναι τρελά πράγματα αυτά!

Χάσαμε την Εθνική μας κυριαρχία
Έχουμε απωλέσει την εθνική μας κυριαρχία. Ό, τι θέλει κάνει η τρόικα και ο κ. Ράιχενμπαχ... Αυτός αποφασίζει. Όταν η τρόικα επισκέπτεται τα δικαστήρια χωρίς να παρίσταται ο αρμόδιος υπουργός, τότε έχουμε κατοχή.
Η επίσκεψη του κ. Ρέσλερ συνοδεία 70 Γερμανών επιχειρηματιών, θυμίζει τα "κοράκια". Αυτούς δηλαδή, που μεταφέρουν το «φέρετρο» στις τελετές. Έρχονται για να αρπάξουν και να πάρουν.

Για την κριτική του κ. Βενιζέλου στους δημοσιογράφους
Όταν εκδηλώθηκε η κρίση είχα τονίσει στη Βουλή την αναγκαιότητα -πάση θυσία- να έχουμε και να διατηρήσουμε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τους καναλάρχες και τις εφημερίδες. Να τους εξηγήσουμε την κατάσταση και να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του. Ο κ. Βενιζέλος πίστεψε -λαθεμένα- ότι θα κάνει ένα "περίπατο". Όταν προβάλλεσαι σε μια τέτοια θέση, είσαι κάτω από τον καθημερινό έλεγχο.
Θα μπορούσε να καλέσει όλους τους δημοσιογράφους και να τους εξηγήσει την σοβαρότητα και την κρισιμότητα των καταστάσεων, και να τους ζητήσει την συνεργασία τους για το καλό της χώρας. Δεν μπορεί να απαγορεύσει την κριτική, όσο δριμεία και αν είναι αυτή. Εκτός αν είναι κριτική "κάτω από την ζώνη".
Όταν νομοθετείς, νοιάζεσαι και φροντίζεις για τον "λιγότερο κατέχοντα". Υπάρχει όμως, ένας κόσμος που δεν μπορεί να φανεί συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις. Υπέρτατη υποχρέωση και νόμος που πρεσβεύει: "το γάλα του παιδιού σου, και μετά όλα τα άλλα". Αυτό ας το καταλάβουν όλοι.
Λέω σε όλους τους Έλληνες πολίτες: Αν μπορείτε να είστε συνεπείς με το κράτος - έστω και ένας κακός νόμος δεν παύει να είναι νόμος, όπως λέει και ο Σωκράτης - αλλά, πρώτος νόμος να έχει γάλα το παιδί σας το πρωί. Μετά όλα τα άλλα.

Για τα προνόμια των βουλευτών
Δεν είχα πάρει ποτέ βουλευτικό αυτοκίνητο. Είχα πει παλαιοτέρα αναφορικά με τα βουλευτικά αυτοκίνητα: "Γιατί να πάρουμε 324 αυτοκίνητα, και να μην πάρουμε 324 ασθενοφόρα για να τα διαθέσουμε σε απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτών"; Εκεί θα ήταν ωφέλιμα. Για αυτή την πρόταση μου με αποκάλεσαν "λαϊκιστή" και "χυδαίο". Θέτω το ίδιο ερώτημα και σήμερα. Πιστεύω και λέω ότι δεν χρειαζόμαστε βουλευτικά αυτοκίνητα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας. Άλλωστε, οι περισσότεροι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ τα έχουν επιστρέψει.

Για την ανάγκη οικουμενικής κυβέρνησης
Το "κάρο" της πατρίδας μας έχει τελματώσει. Είναι μέσα σε ένα "βούρκο". Δεν μπορεί να το τραβήξει μόνος του ο κ. Παπανδρέου. Ο κ. Σαμαράς τραβά από την μια πλευρά, ο κ. Παπανδρέου από την άλλη, και η Αριστερά από την άλλη. Αν πάμε όλοι μαζί και τραβήξουμε προς την ίδια κατεύθυνση, τότε θα έχουμε αποτέλεσμα και θα το βγάλουμε από τον "βούρκο". Αν πάμε όλοι μαζί θα μας πάρουν πιο σοβαρά και υπεύθυνα.
Πάει ο κ. Σαμαράς και "τρώει την μούρη" του στις Βρυξέλλες... Πάει ο κ. Βενιζέλος και τον "καρπαζώνουν"...
Λέω: "Να πάμε όλοι μαζί και να τους πούμε αυτά μπορούμε να τα αντέξουμε, αυτά δεν μπορούμε". Θα μας πάρουν πιο σοβαρά.
Αν ο κ. Σαμαράς εκλεγεί αύριο πρωθυπουργός, θα κάνει ακριβώς τα ίδια. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο.
Δεν με ενδιαφέρει ούτε η καρέκλα, ούτε το σκαμνάκι, ούτε το σκαμπό. Τους έχω πει επανειλημμένα: "Κάντε κυβέρνηση και θα την στηρίξω δια της ανοχής".
Δεν φταίει ο Ελληνικός λαός για την σημερινή δεινή κατάσταση που βρίσκεται. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν κατώτερες των περιστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης