Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALTER

Αθήνα, 28 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALTER

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Προσπαθώ να δω προς τι οι πανηγυρισμοί του κ. Παπανδρέου. Ένα πράγμα το οποίο, όλοι ανεξαιρέτως οι ειδικοί σε Ευρώπη και Ελλάδα το λένε καταστροφή, σήμερα εμείς το έχουμε ως επιχείρημα για να πανηγυρίζουμε.
Το κούρεμα είναι "πρόβα τζενεράλε" για την επιστροφή μας στη δραχμή. Θα ζήσουμε μια ανηφόρα, ένα "Γολγοθά" 10-12 ετών, χωρίς να έχουμε τελικά εξασφαλισμένη την επιτυχία. Τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνα».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" στον Γ. Αυτιά.

Σας παραθέτω μερικές ενδεικτικές δηλώσεις Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων -αυτά που έλεγαν πριν από μερικούς μήνες- για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει το κούρεμα:

Μπίνι Σμάγκι: «Η αναδιάρθρωση θα φέρει την απόλυτη καταστροφή. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη».

Όλι Ρέν: «Καταστροφή η αναδιάρθρωση. Θα προκαλέσει ολέθριες επιπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης».

Γ. Παπακωνσταντίνου (πρώην υπουργός Οικονομικών): «Η αναδιάρθρωση θα ήταν το κούρεμα του χρέους και θα ήταν τεράστιο λάθος για την χώρα».

Σ. Ντε Ρούζ (Επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικα στην Ελλάδα): «Μια αναδιάρθρωση του χρέους θα έχει καταστροφικές συνέπειες».

Λουκάς Παπαδήμος: Ένα Hair cut στην αξία των ομολόγων ισοδυναμεί με καταστροφή.

Έ. Νοβότνι (Επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας): «...ένα ενδεχόμενο κουρέματος, μια αναδιάρθρωση θα έχει αρνητικές συνέπειες για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το μόνο που θα έκανε θα ήταν να ενισχύσει την κρίση».

Γ. Προβόπουλος: «Καταστροφή μια αναδιάρθρωση του χρέους. Οι προβλέψεις για το μέλλον των τραπεζών με τέτοιες συνθήκες θα ήταν πραγματικά ισοπεδωτικές».

Απόστολος Ταμβακάκης: «Είμαι βέβαιος ότι η αναδιάρθρωση με οποιοδήποτε κούρεμα συνεπάγεται καταστροφή».

Δ. Κουσελάς (πρώην υφυπουργός Οικονομικών): «Αναδιάρθρωση του χρέους θα οδηγήσει σε καταστροφή».

Γ. Παπανδρέου (Πρωθυπουργός): «...η αναδιάρθρωση του χρέους οδηγεί αναγκαστικά σε κατάσταση "τύπου Αργεντινής"»...

Άρχισε η διάλυση της Ε.Ε.
Η Ευρώπη διαλύεται. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει Ε.Ε. μέχρι το 2020. Ήδη, στο νεοσυσταθέν Ταμείο Ειδικών Αναγκών, προσβλέπουν σε Κινέζικα και Ρωσικά κεφάλαια. Αυτό σημαίνει ότι το ευρώ θα είναι ένα πολύ ακριβό νόμισμα. Αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Κίνας, γιατί θα βοηθήσει τις εξαγωγές της. Όμως, το ακριβό ευρώ σημαίνει θάνατο για εμάς. Όσα και να μας δώσει η Ευρώπη, όταν έχουμε ακριβό ευρώ, δεν μπορούμε να ανασάνουμε. Δεν θα μπορούμε να ανταγωνιστούμε. Η Γερμανία γνωρίζει ότι η βιομηχανία της θα δυσανασχετήσει από τον ανταγωνισμό των χωρών που θα φύγουν από το ευρώ και επιστρέψουν στο δικό τους νόμισμα. Για αυτό το λόγο, δεν θέλει να φύγουν από το ευρώ οι χώρες του Νότου. Πηγαίνουμε για μια δεκαετία με πολύ ακριβό ευρώ. Δεν θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε. Θα "λαχανιάσουμε". Θα μας "βγει η γλώσσα έξω".

Στραγγίζουν την αγορά οι τράπεζες
Με την αναγκαία επανακεφαλαιοποίηση, προκειμένου να αυξήσουν τα κεφάλαια τους, οι τράπεζες θα μαζέψουν και θα στραγγίζουν από την αγορά και το τελευταίο ευρώ. Θα έχουμε πολλά λουκέτα. Θα στεγνώσει όλη η αγορά. Για ποια ανάπτυξη μιλάμε;
Συμφωνώ με τη ΝΔ, ότι μόνο η ανάπτυξη θα μας πάει μπροστά. Θέλουμε δουλειά. Όμως, το σύστημα δεν μας δίνει δουλειά. Δουλειά δεν μπορεί να δώσει.
Πιστεύω ότι όλη αυτή η επίπονη και δύσκολη διαδικασία, θα κουράσει εξαιρετικά την Ελληνική κοινωνία, χωρίς να μπορεί κανείς σίγουρα να επιβεβαιώσει για το σωστό και επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Τελικά, "άνθρακας ο θησαυρός".

Εκχωρήθηκε η Εθνική μας κυριαρχία
Ομολογήθηκε ευθέως η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους επιτρόπους της τρόικας. Ο κ. Ράϊχενμπαχ και η παρέα του θα έχει το απόλυτο κουμάντο. Είναι το απόλυτο αφεντικό. Η τρόικα θα είναι μόνιμα στην Ελλάδα.
Ήδη χθες, κάλεσε και τον κ. Παπουτσή, για να του επιστήσει την προσοχή και να του επισημάνει ότι χρωστάμε 800 εκατ. ευρώ σε Γερμανικές επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και στη SIEMENS...
Ο Θεός να φυλάξει, να μην συμβεί τίποτα και έχουμε κανένα τρομοκρατικό επεισόδιο σε βάρος των αντιπροσώπων της τρόικας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αντιλαμβάνεστε που θα βρεθεί η πατρίδα μας. Τι αντίκτυπο και τι συμφορά θα επέφερε στη χώρα μας μια τέτοια πράξη.

Ποιος θα υλοποιήσει τις αποφάσεις;
Ποιος θα αναλάβει να υλοποιήσει αυτή την πολιτική που συμφωνήθηκε; Η αδύναμη, ανήμπορη και αναιμική κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει το Μνημόνιο, το οποίο είναι μόνο το 3% αυτού που συμφωνήθηκε και αποφασίστηκε σήμερα; Αυτή η κυβέρνηση, ή η κυβέρνηση του κ. Ράϊχενμπαχ; Εάν είναι η κυβέρνηση του κ. Ράϊχενμπαχ, αντιλαμβάνεστε πόσο στυγνή και "στεγνή" θα είναι η διάθεσή της.

Αντισυνταγματική η επικυριαρχία της τρόικας
Η επικυριαρχία της τρόικας είναι αντισυνταγματική. Δεν περιλαμβάνεται και δεν προβλέπεται ούτε στη Συμφωνία της Ρώμης, ούτε στο Μάαστριχτ, αλλά ούτε και στη Λισαβόνα. Νομικά, είναι έωλη, μετέωρη και στον αέρα. Επομένως, πως θα τολμήσει να το φέρει με 150 η κυβέρνηση;
Υποχώρησε ο κ. Βενιζέλος από την αρχική του θέση για 180, που μου είχε τονίσει στη τηλεφωνική μας συνομιλία, γιατί δεν το θέλει αυτό ο κ. Σαμαράς.
Ο Σαμαράς λέει: «Εγώ θα πω "όχι". Αλλά, δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την επόμενη ημέρα. Γιατί αν γίνω πρωθυπουργός, μοιραίως, θα γίνω ο πρωθυπουργός της δραχμής».
Από την αλλαγή θέσης του κ. Βενιζέλου, εξυπηρετούνται και οι δύο τους, για να πάνε πίσω οι εκλογές. Οι εκλογές πάνε πίσω, γιατί ο κ. Σαμαράς φοβάται μην κάψει τα χέρια του από την "καυτή πατάτα". Δεν είναι σοβαροί.

Δεν έχει πλέον την λαϊκή εντολή ο κ. Παπανδρέου
Ο Ελληνικός λαός έδωσε εντολή στο κ. Παπανδρέου για να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ό, τι αυτός θέλει. Σήμερα όμως, που είδαμε τις λάθος επιλογές του κ. Παπανδρέου, του δείχνει τον δρόμο. Να πάμε σε εκλογές για να δει ο κ. Παπανδρέου αν ο Ελληνικός λαός επιβεβαιώνει και συνυπογράφει τις αποφάσεις του.

Να ελεγχθεί επιτέλους ο Διοικητής της Τ.τ.Ε
Ελέγχεται, και θα το φέρουμε στη Βουλή, αν νομιμοποιείται η πράξη του κ. Προβόπουλου, να μετατρέψει σε ομόλογα τα 21 δισ. καταθέσεις των Ταμείων, χωρίς την έγκρισή τους. Είδατε τι συνέπειες θα έχει αυτό στις συντάξεις και στις παροχές τους. Είναι ένα θέμα που πρέπει να ελεγχθεί. Και στη κατάσταση που είναι τα πράγματα, όλοι ελέγχονται. Δεν μπορεί να μείνει κανένας "άβρεχτος".
Υπάρχει λάθος και ανόμημα. Να δούμε γιατί πήραν τα χρήματα από τα Ταμεία, και αν στοιχειοθετείται το νομικό αδίκημα. Να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Σε κίνδυνο τα ασφαλιστικά μας Ταμεία
Γιατί όμως να φτάσουμε σε αυτό το ζοφερό σημείο; Φωνάζω συνεχώς τα τελευταία δύο χρόνια για την αναγκαιότητα σύστασης και συγκρότησης ενός Ενιαίου Φορέα Υγείας και Ασφάλειας. Σήμερα δεν θα υπήρχε καθόλου αυτό το θέμα. Δεν ξέρω τι θα σημαίνει αυτό για τις συντάξεις. Το κράτος - βάσει της συμφωνίας - θα πρέπει να καλύψει τα ελλείμματα των Ταμείων. Αυτό πρακτικά σημαίνει επιπλέον αύξηση του ήδη υπάρχοντος ελλείμματος. Μα έτσι, πώς θα μειωθεί το έλλειμμα;

Εκλογές τώρα
Μιλάμε για μια πολιτική "αλαλούμ" η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Το μόνο που μπορεί να σώσει τον τόπο μας σήμερα, είναι να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Ή να φύγει με εκλογές, ή να παραιτηθεί, μη δυνάμενος να εξυπηρετήσει το λόγο για τον οποίο εξελέγη. Να ανοίξει έτσι ο δρόμος, ώστε αυτή η Βουλή να βγάλει έναν άλλον πρωθυπουργό.
Παπανδρέου στα πράγματα της πατρίδας μας αύριο, ισοδυναμεί με ανήκεστο βλάβη στην οικονομία και την πορεία της χώρας μας.
Ο κ. Σαμαράς διευκολύνει την παραμονή του κ. Παπανδρέου στην εξουσία.
Η αξία των δομημένων ομολόγων του κ. Αλογοσκούφη υπολογίζεται κάτω από το 7%. Φανταστείτε, τι οικονομικά εγκλήματα διαπραχθήκαν από κάποιους.
Πάνε τις εκλογές πάρα πίσω, για λόγους που εξυπηρετούν τα δύο μεγάλα κόμματα. Ο μεν κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι αν περάσει λίγος χρόνος, ενδεχομένως να αλλάξει και να γίνει πιο θετικό το κλίμα. Ο δε κ. Σαμαράς σκέφτεται ότι όσο αργότερα παραλάβει την εξουσία, τόσο λιγότερο καυτή θα είναι η "πατάτα".
Όμως, αυτή η "πατάτα" είναι στο στέρνο του Ελληνικού λαού, και δεν νομίζω ότι θα αντέξει τα "εγκαύματα" τα οποία προκαλεί.
Εκλογές όσο μπορούμε ταχύτερα, από την στιγμή που δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της χώρας μας. Εκλογές για να φύγει το ΠΑΣΟΚ. Για να φύγει ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος δεν δύναται.
Δεν μπορεί ο κ. Παπανδρέου, ενδεχομένως δεν μπορεί καμία μονοκομματική κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την δυσχερή κατάσταση που βρίσκεται.
Εάν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για να υπάρξει μια άλλη πιο ευρύτερη κυβέρνηση, τότε να πάμε σε εκλογές για να έχει την ευθύνη του αύριο, ο Ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης