Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ FLASH
«Η Ελλάδα είναι εντελώς παραμελημένη και εγκαταλελειμμένη μπροστά στο πρόβλημα που αναδεικνύεται στην Ε.Ε. Προσωπικά οι δικές μου εκτιμήσεις και οι επαφές που έχω με τεχνοκράτες υψηλού βεληνεκούς στις Βρυξέλλες, γνωριμίες από τότε που ήμουν ευρωβουλευτής, λένε ότι η Ευρώπη είναι προ της διαλύσεώς της. Και αυτό είναι θέμα χρόνου. Μπορεί να πάρει 1 χρόνο, 4 ή 5».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στον Ρ/Σ FLASH και το δημοσιογράφο κ. Ν. Ευαγγελάτο.
Στα μαχαίρια οι ευρωπαίοι ηγέτες
Η συμπεριφορά των 4 μεγάλων προχθές ήταν τραγική. Ο Σαρκοζί κατηγορούσε τον Κάμερον ότι ανακατεύεται σε Ευρώπη ενώ δεν είναι στο νόμισμα. Ο Κάμερον άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να φύγουν τελείως από την Ε.Ε. Όλοι μαζί δούλευαν τον Μπερλουσκόνι, τσαντίστηκε ο Μπερλουσκόνι.
Η Μέρκελ δεν μιλάει με τον Σαρκοζί και δεν νομίζω να κλείσει το θέμα σήμερα το βράδυ ή αργά το πρωί. Δεν μιλάνε και μπαίνουν στην μέση ενδιάμεσοι. Όλα αυτά δείχνουν την τραγικότητα. Και δεν ξέρω αν η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σοβαρά στην Ευρώπη. Όταν τσακώνονται τα βουβάλια στις Βρυξέλλες, τα βατράχια πνίγονται. Και δεν πρέπει να αισθανόμαστε βατράχια, πρέπει να αντιδράσουμε σε όλα αυτά που συμβαίνουν.
Υπερβολικό το "κούρεμα"
60% κούρεμα είναι σαν να επιστρέφουμε στην δραχμή. Εάν επιστρέφαμε στη δραχμή θα μας περίμενε ένας ανήφορος ίσως και 10 χρόνων. 60% κούρεμα σημαίνει την ίδια δυστυχία. Αυτό δεν θέλει να το δεχθεί ο κ. Βενιζέλος, με τον οποίον μίλησα μάλιστα κάποια στιγμή προχθές. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία είναι ανοιχτά και πρέπει να βάλουμε σε αυτά πάνω από 12 δισ. για να έχουμε μια ασφαλή προοπτική. Οι τράπεζες θα πάψουν πλέον να είναι ελληνικές. Σε πρώτη φάση, θα περάσουν στο κράτος, το κράτος μη δυνάμενο να καλύψει τις ανάγκες τους θα πάει στο Ταμείο και ως εκ τούτου, θα δεχθούν αφελληνισμό. Όταν έχουμε λοιπόν αφελληνισμό τραπεζών και πάει ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας να ζητήσει ένα δάνειο και έχει απέναντί του έχει ένα Χέλμουντ και έναν Χανς ο οποίος δεν ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, πρόσωπα, καταστάσεις, ανάγκες, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το πράγμα αγριεύει.
Η Ελλάδα απώλεσε την νομισματική της πολιτική, πριν από 10 χρόνια με το ευρώ. Απωλέσαμε την δημοσιονομική πολιτική τώρα με αυτές τις ανάγκες. Αν απωλέσουμε και το τραπεζικό σύστημα, τότε είμαστε μια ανάπηρη χώρα. Δεν ξέρω τι γίνεται πάνω. Φοβάμαι ότι και οι τρεις δεν μίλησαν -ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, αλλά δυστυχώς ούτε και ο Σαμαράς στο Λαϊκό Κόμμα- μάλιστα έγινε και μια φασαρία στη Βουλή. Προκαλούσε ο Πρωτόπαπας και του είπα ότι "εγώ αύριο θα "παίξω" 3 και 4 φορές την θέση του κ. Σαμαρά, γιατί δεν μπορείτε να τον κοροϊδεύετε εδώ μέσα ότι δεν μίλησε. Αλλά δυστυχώς μετά από έρευνα που έκανα, διαπίστωσα ότι είχε δίκιο και δεν είχε μιλήσει καθόλου -μας άφησε ακάλυπτους η ΝΔ-. Δεν μίλησαν! Πήγαν σαν παθητικοί παρατηρητές. Φοβάμαι μήπως πούμε: "Η πόλις εάλω".
Νέα κατοχή για την Ελλάδα
Αν αυτά που ακούγονται στους διαδρόμους υλοποιηθούν αύριο, δεν θα έχουμε την αυτάρκεια ενός κράτους. Θα είμαστε κάτω από μία κατοχή. Θα κάνει ότι θέλει ο κ. Ράιχενμπαχ και η παρέα του -όπως και σήμερα εξάλλου αλλά τώρα το κάνει με μία απόσταση. Από αύριο, θα είναι άμεση. Χάνουμε την εθνική κυριαρχία. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος, θα διανοηθούν καν να πάνε με 150. Εγώ φωνάζω οι 180 είναι απαραίτητο. Μπορεί να οδηγήσει ή σε εκλογές στην αρχή μιας συμβιβαστικής πορείας. Εμείς στο 150 θα κάνουμε πόλεμο -εντός και εκτός κοινοβουλίου- θα χαλάσουμε τον κόσμο. Αν αυτό δεν είναι απώλεια εθνικής κυριαρχίας, τι άλλο είναι; Ένα τόσο σοβαρό ζήτημα θα το περάσουν στη Βουλή δια των διατάξεων του Συντάγματος στο άρθρο 28.
Αν αυτό δεν εξυπηρετεί τον κ. Παπανδρέου, ή τον κ. Σαμαρά ο οποίος δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του και εξυπηρετείται με τους 151, ποσώς με ενδιαφέρει. Εμένα με ενδιαφέρει να μην πάει η χώρα εκεί που πάει. Και το αμείλικτο ερώτημα είναι αυτό που είπα εξερχόμενος του Πρωθυπουργού προχθές: "Η Ευρώπη και δουλεία ή μόνοι μας και φτώχεια".
Πρωθυπουργός δεν θα είναι ο κ. Παπανδρέου μέχρι τα Χριστούγεννα. Μέχρι τα "Νικολοβάρβαρα" θα έχουμε αλλαγές. Τώρα το ποιος θα είναι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μπορεί να είναι πολλοί. Θα μπορούσε να είναι ο Αβραμόπουλος, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, μια οικονομική προσωπικότητα ή ένας δυνατός και μεγάλος τραπεζίτης. Ελπίζω μέχρι τότε να δούμε σωστά πράγματα και να μην δούμε την Ελλάδα όπως πάει τώρα σερνόμενη και ξεφτιλιζόμενη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου