Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH FM


Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH FM

«Πιστεύω ότι όλα αυτά τα νέα μέτρα που απαιτεί η τρόικα δεν μπορούν να ισχύσουν. Τα θεωρώ άκυρα. Θεωρώ άκυρες όλες τις τελευταίες πράξεις αυτών που υπογράφουν. Είναι αντισυνταγματικά όλα αυτά τα οποία προωθούνται. Δεν ασκεί εξουσία η εκλεγμένη από τον Ελληνικό λαό κυβέρνηση.
Ο ΛΑ.Ο.Σ ψάχνει να βρει την ρύθμιση και τον τρόπο να κατακρημνίσει όλες αυτές τις αποφάσεις "ως μη σύννομες", κατά το Σύνταγμα της χώρας μας. Δεν ασκείται Εθνική κυριαρχία. Δεν μπορεί να έχει ισχύ μια κατοχική απόφαση. Ασκείται στην χώρα μας εξουσία από μη θεσμικά όργανα, από μη εκλεγμένους από τον Ελληνικό λαό.
Θα με ενδιέφερε να υπάρχει μια Εθνική κυρίαρχη πολιτική επί της οποίας θα έκανα αντιπολίτευση. Καλούμαι, δηλαδή, τώρα να κρίνω τα έργα του κ. Ράιχενμπαχ; Σε ποιόν να τα καταγγείλω;».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο ραδιόφωνο του FLASH FM ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο δημοσιογράφο Γ. Αυτιά.

Εμφανές το αδιέξοδο που οδηγούμεθα
Οδηγούμεθα σε μια διαρκή και συνεχή ύφεση από την οποία η διέξοδος είναι εντελώς εξαφανισμένη. Δεν υπάρχει κανένα φως στην άκρη του τούνελ...
Το «κούρεμα» το οποίο προτείνουν είναι μέγιστο εγκληματικό λάθος. Αυτό θα μας στείλει πίσω στην εποχή του ΄50. Είναι λάθος όλη αυτή η προτεινόμενη συνταγή. Το «κούρεμα» σημαίνει θάνατο στις μισές τράπεζες.

Η πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ για το χρέος
Η πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ είναι να μαζευτεί το όλο χρέος μας σε ένα κεφάλαιο, να μας παρέχουν μια περίοδο χάριτος 5 ετών για την προσαρμογή και την υλοποίηση των απαραίτητων αλλαγών, και να αποπληρώνουμε 10 δισ. για μια περίοδο ετών. Δεν θέλουμε κούρεμα. Απλώς, θέλουμε να μας διευκολύνουν ως προς τον χρόνο αποπληρωμής του χρέους μας.

Μια ανήμπορη κυβέρνηση
Είναι αλλοπρόσαλλοι. Είναι άχρηστοι. Είναι ανήμποροι. Φώναζα και ζητούσα μονότονα και επανειλημμένα, εδώ και πάρα πολλούς μήνες, να προχωρήσουν άμεσα σε συγχωνεύσεις τραπεζών. Εάν είχαμε προχωρήσει αποφασιστικά στη δημιουργία δύο ισχυρών τραπεζών, δεν θα διατρέχαμε τον σημερινό κίνδυνο να μας "πέσει" μια τράπεζα. Δηλαδή, μας λένε ουσιαστικά τώρα, να προχωρήσουμε σε κούρεμα και στη συνέχεια, να έλθουν αυτοί μέσω των δικών τους κεφαλαίων να μας πάρουν όλες τις τράπεζες. Μέσω δε των αξιολογήσεων της BlackRock, θα μας πάρουν όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Θα μας πάρουν όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις δια του χρέους, και όχι δια του χρηματιστηρίου.

Στοχεύουν στο πλήρη αφελληνισμό των ελληνικών επιχειρήσεων
Οδηγούμεθα πλέον στη πλήρη εξαφάνιση, και όχι στη πτώχευση. Ό, τι δεν μπόρεσαν να κάνουν τα "στούκας" στο πόλεμο, θα μας τα κάνουν τώρα με αυτό τον οικονομικό αποκλεισμό που επιχειρείται. Εξελίσσεται πλήρης αφελληνισμός του τραπεζικού συστήματος. Εάν δεν έχεις δικές σου τράπεζες, δεν μπορείς να κάνεις ούτε ένα βήμα.
Για να αποφευχθεί ο πλήρης αφελληνισμός των τραπεζών, είπα στον κ. Βενιζέλο στη Βουλή: "Δεσμεύσου! Ό, τι και να γίνει στο τραπεζικό σύστημα, η Εθνική Τράπεζα θα μείνει σε Ελληνικά χέρια και κεφάλαια". Δεν δεσμεύτηκε γι αυτό...

Παντελής έλλειψη ηγεσίας και κατεύθυνσης
Δεν έχουμε τιμόνι. Δεν έχουμε πηδάλιο. Δεν έχουμε πυξίδα. Δεν ξέρουμε που πάμε. Οδηγούμεθα στις ξέρες κατ΄ ευθείαν.
Όποιος δεν έρχεται να συνεργαστεί για τον κοινό εθνικό στόχο και σκοπό, την σωτηρία της πατρίδας μας, θα πρέπει να τον "εκτελούμε". Τώρα πλέον το θέμα είναι το ποιος είναι ρίψασπις, και ποιος πολεμάει. Δε με ενδιαφέρει σε όποιο μετερίζι και να με βάλουν. Το έχω επαναλάβει πολλές φορές: "Δεν με ενδιαφέρει καμία καρέκλα". Δέχομαι να κουβαλάω τα χαρτιά από υπουργείο σε υπουργείο. Αλλά, να είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί σαν μια γροθιά. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την πολυτέλεια μερικών. Περιμένουν το πότε θα "σαπίσει" η κυβέρνηση και δι΄ αυτής, δυστυχώς και η Ελλάδα, για να έλθουν να καταλάβουν καλύτερη καρέκλα. Δεν με ενδιαφέρει καμία καρέκλα.

Μια κυβέρνηση να δουλέψει για το κοινό καλό του τόπου
Θέλω να στηρίξω μια κυβέρνηση από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο, και θέλουν να δουλέψουν για το κοινό καλό του τόπου. Δεν μπορεί να κάνει κάτι η μια "κακιά κυβέρνηση", και να το αντιστρατεύεται αυτό το άλλο κόμμα. Προσπάθησε ο κ. Καραμανλής, αλλά τον έθαβε ο κ. Παπανδρέου. Προσπαθεί τώρα αυτός, αλλά τον θάβει η ΝΔ, πέρα από τους αξιοθρήνητους της Αριστεράς. Δεν βγαίνει αυτή η κατάσταση. Ας το καταλάβουν επιτέλους. Θνήσκει η Ελλάδα.
Είναι ασόβαροι. Είναι κατώτεροι των περιστάσεων.
Αυτό θα το πληρώσουν μια μέρα, στο εδώλιο της συνείδησης του Ελληνικού λαού. Θα το πληρώσουν. Να το ξέρει αυτό και ο κ. Σαμαράς, και οποιοσδήποτε άλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης