Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή προς στον Κο Μητρόπουλο και τους διοργανωτές της εκδήλωσης με θέμα Μνημόνιο – Συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα που έγινε στις 19 Οκτ. 2011

Του πολιτευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Γιαννικόυλη Κ, Χρήστου 

ΔΥΟ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ  
         Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που έγινε στην πόλη μας με σκοπό κάποιοι να περάσουν στο παρασκήνιο πολιτικά μηνύματα, επίσημος καλεσμένος τους ήταν ο καθηγητής Κος Μητρόπουλος.     
         Κατ αρχήν ευχαριστούμε τον Κο Καθηγητή για τη χειμαρρώδη ενημέρωση του στο ασφαλιστικό αλλά διαφωνώ με τις απόψεις του ως προς το χρέος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε ότι είναι ψέμα ότι ο δανεισμός έγινε για μισθούς και συντάξεις.  
         
       Σε ερώτηση μου είπα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας το πρωτογενές έλλειμμα του 2009 ήταν 24 δις ευρώ πράγμα που σημαίνει ότι για το 2010 δεν έφταναν τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις αν δεν δανειζόμασταν, είπα επίσης ότι το Ελληνικό δημόσιο χρωστάει 110 δις στις Ελληνικές τράπεζες και στα ασφαλιστικά ταμεία σε ομόλογα, τον ρώτησα αν δεν γινόταν ο δανεισμός πως θα πληρώνονταν αυτά το ομόλογα για να πληρωθούν κατόπιν μισθοί και συντάξεις.
 
        Η απάντηση που έδωσε μόνο απάντηση δεν ήταν. Συγκεκριμένα Είπε «Αφού υπάρχει πολίτης που μετά από τέτοια συζήτηση κάνει τέτοιο ερώτημα αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε σωστά ενημερωμένοι και δεν έχουμε καταλάβει » ,τι πρέπει να καταλάβουμε άραγε;  Ανέφερε επίσης ότι αυτό το έλλειμμα δημιουργήθηκε για να καλυφτούν τοκοχρεολύσια, που δημιουργήθηκαν από σπατάλες του κράτους. Εγώ δεν ρώτησα όμως πως δημιουργήθηκαν τα ελλείμματα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι και συμφωνούμε.
        Ο αδελφός του κου Καθηγητού απάντησε πως γίνετε η κατανομή των εσόδων του κράτους. Για να γίνει όμως κατανομή εσόδων πρέπει να υπάρχουν έσοδα, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως μας έλειπαν 24 δις ευρώ. 

        ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ……. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΚΟΥΣ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ασφαλώς το γνώριζε αλλά δεν είχε απάντηση. 

     Κύριοι διοργανωτές όταν είπα ότι δεν ρώτησα αυτά που απάντησαν είπατε ότι δεν κάνετε διάλογο, κάνατε όμως με όλους τους άλλους για πολύ περισσότερο χρόνο, μάλιστα ένας εκπρόσωπος σας μόνο λόγο που δεν έβγαλε. Φυσικά και είναι δικαίωμα σας στην εκδήλωση σας να κάνετε ότι θέλετε και μένα όμως είναι δικαίωμα μου και υποχρέωση μου να πω την αλήθεια στον κόσμο. 
    Πηγή που αναφέρει το έλλειμμα: Ελληνική Δημοκρατία/Ελληνική Στατιστική Αρχή http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/greek_economy_7_10_2011.pdf  ‘Έκδοση 56 Σελίδων με τίτλο η Ελληνική οικονομία / 7 Οκτ 2011, Σελίδα 22, Πίνακας 8 , γενικά μεγέθη 2000-2010.
        Ακούσαμε σχολιασμούς και επικρίσεις για μειωμένες συντάξεις και μισθούς, δεν ακούσαμε προτάσεις και εφικτές λύσεις. Θα πρέπει οι διοργανωτές να εξηγήσουν στο λαό πως θα εξασφαλισθούν πόροι για να αυξηθούν, διότι εκεί που εφαρμόστηκε το ολοκληρωτικό ανελεύθερο πολιτικοοικονομικό σύστημα που μας προτείνουν, εκεί που δεν υπήρχε πλουτοκρατία αλλά «λαοκρατία» απέτυχαν παταγωδώς, οι μισθοί και οι συντάξεις ήταν εξευτελιστικοί, οι λαοί εξαθλιώθηκαν και οι άνθρωποι πέρναγαν λαθραία ξυπόλητοι τα σύνορα της πατρίδος μας για ένα ξεροκόμματο. Οφείλω να σας θυμίσω κύριοι ότι στην πατρίδα μας δεν απέτυχε το πολιτικό σύστημα όπως στην ιδεολογία σας αλλά οι επίορκοι και ακατάλληλοι πολιτικοί που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.
       Πέραν όλων των άλλων που ακούσαμε,  ο κος Καθηγητής αναφέρθηκε στον κακό Μεταξά (που έκανε το ΙΚΑ το 1936, καθιέρωσε το 8ωρο, καθιέρωσε τις εργασιακές συμβάσεις κλπ), μας μίλησε για το κακό ΚΚΕ που συνέπραξε με τον κακό Μητσοτάκη, μας μίλησε για τον καλό Ανδρέα Παπανδρέου (που ανέβασε το δημόσιο χρέος μέσα σε 8 χρόνια από 2 δις ευρώ σε 32 δις ευρώ, κάνοντας κοινωνική πολιτική με δανεικά που χρέωσε στις επόμενες γενιές),  μας μίλησε για τον καλό Κο Τσίπρα, και για τους «αγώνες» των αριστερών (με τις δεξιές τσέπες). Μας είπε ότι ο κακός Μεταξάς πήρε το 1939 (πριν τον πόλεμο του 40) τα αποθεματικά του ΙΚΑ  και την κακιά δεξιά που τα ξαναπήρε το 1950 αλλά δεν μας είπε τι στοίχισε στην πατρίδα μας η ξενοκίνητη ανταρσία και οι αγώνες εναντίον του έθνους των αμετανόητων «προοδευτικών». Να του θυμίσω λοιπόν ότι επί της συνολικής, έκ 440 εκατομμυρίων δολαρίων (Δρχ. 13.200 000.000) συμβολής τού σχεδίου Μάρσαλ 1948-1952 στο πρόγραμμα ανασυγκροτήσεως, τα 85% (Δρχ. 11.200.000.000) περίπου, διετέθησαν διά τήν κάλυψιν τών έκ της ξενοκίνητης ανταρσίας των «προοδευτικών» ζημιών.
        Αφιερώνω επίσης στον κο Καθηγητή έναν στατιστικό Πίνακα που δείχνει τα αρνητικά ρεκόρ της Ελληνικής Οικονομίας την περίοδο του «καλού» όπως μας είπε Ανδρέα Παπανδρέου

 
Γιαννικούλης Κ. Χρήστος
Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ Νομού Φωκίδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης