Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Γιαννάκη Ομήρου, είχε σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης.
Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:

Γ. ΟΜΗΡΟΥ (Πρόεδρος Βουλής Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας):
«Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου, διότι είχα μια πολύ παραγωγική, θα έλεγα, συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., τον φίλο κ. Καρατζαφέρη και πρέπει να πω ότι όχι απλώς παρακολουθεί και ζει το κυπριακό πρόβλημα και τις αγωνίες του Κυπριακού Ελληνισμού, αλλά είναι πολύ τακτικά παρών εκεί στην Κυπριακή Δημοκρατία για να πληροφορείται από πρώτο χέρι τα τεκταινόμενα και να συμμετέχει στις δικές μας αγωνίες και στους δικούς μας προβληματισμούς για την αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού, της τουρκικής επιδρομικότητας και της διαφύλαξης των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και του καθ΄ όλου Ελληνισμού. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Δυστυχώς, ο τουρκικός επεκτατισμός δεν είναι ένα εφεύρημα. Είναι μια διαρκής απειλή, που απειλεί όχι μόνο την Κύπρο. Απειλεί το Αιγαίο, απειλεί τη Θράκη, απειλεί τα νησιά. Άρα, κοινό πρέπει να είναι το μέτωπο για την αντιμετώπιση αυτού του υπαρκτού και μόνιμου κινδύνου. Είμαστε ενώπιον εξελίξεων. Είμαστε ενώπιον προκλήσεων, κινδύνων αλλά και ευκαιριών. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και να αποτρέψουμε τους κινδύνους.
Σε ό,τι αφορά τις απευθείας διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού τα τελευταία τρία χρόνια, κοινή διαπίστωση όλων των πολιτικών δυνάμεων και της κυβέρνησης στην Κύπρο είναι ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Δηλαδή, κλιμακώνεται και οξύνεται η τουρκική αδιαλλαξία και βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακόμα πιο επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας που στόχο έχει την προώθηση αναβάθμισης του παράνομου μορφώματος στα κατεχόμενα, με στόχο πιθανόν και προβολή αιτήματος για αναγνώριση του παράνομου αυτού μορφώματος.
Το δεύτερο είναι ότι οι προκλήσεις, οι απειλές, η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της, είναι μια πολιτική έκνομη, ευθέως συγκρουόμενη με το Θαλάσσιο Δίκαιο και τους πάγιους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Αυτή η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων έχει πάρει και το χαρακτήρα πολεμικών ενεργειών, με την αποστολή πολεμικών πλοίων τα οποία πλέουν στην ΑΟΖ της Κύπρου και με την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών που υπερίπτανται άνω του χώρου που διενεργείται η γεώτρηση εντός της ΑΟΖ και, βεβαίως, δεν μπορεί ούτε η διεθνής κοινότητα ούτε η Ε.Ε. στην οποία η Κύπρος ανήκει να παρακολουθεί παθητικά αυτή τη συμπεριφορά, ούτε είναι αρκετές οι δηλώσεις και την ίδια στιγμή να ακούμε από τον κ. Στέφαν Φούλε ότι καλό είναι να υπάρξει μια προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Για να γίνει τι, δηλαδή, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης; Για τα αυτονόητα; Τα οποία είναι κατοχυρωμένα στο Δίκαιο της Θάλασσας; Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν χρειάζονται καμία επιβεβαίωση. Είναι επιβεβαιωμένα, τα πράγματα ομιλούν αφ΄ εαυτόν, ο κανόνας ισχύει απολύτως στην παρούσα περίπτωση. Κύπρος και Ελλάδα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ο Κυπριακός Ελληνισμός παρακολουθεί με αγωνία τις συνέπειες της κρίσης της οικονομικής στην Ελλάδα. Είμαστε για τα δύσκολα ο Ελληνισμός. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες, άλλωστε και στην Κύπρο έχουμε δυσκολίες, μπορεί να μην είναι της έκτασης και της έντασης που είναι εδώ στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν δυσκολίες και πρέπει από κοινού να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους. Ξανά ευχαριστίες προς το φίλο, Γιώργο Καρατζαφέρη για την σταθερή υποστήριξη του ιδίου και του κόμματός του στους αγώνες και στις προσπάθειες του Κυπριακού Ελληνισμού».

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
Καλωσορίσαμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τον κ. Ομήρου όχι μόνο υπό τη θεσμική ιδιότητα του Προέδρου της Βουλής της Κύπρου αλλά και υπό την εξέχουσα ιδιότητα ενός πολύ καλού φίλου. Τα λέμε συχνά κάτω στο νησί, ανταλλάσουμε απόψεις, οι οποίες είναι σχεδόν ταυτόσημες. Ο γεωπολιτικός χάρτης στην περιοχή αλλάζει, το γνωρίζετε όλοι, έχουμε αλλαγές στη Λιβύη, στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και απ΄ ό,τι φαίνεται, το ίδιο θα συμβεί και στη Συρία… καθοδηγούμενες αλλαγές, εκεί πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί. Χαιρετίζω την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας με το Ισραήλ, το οποίο έχει λόγους να αισθάνεται ανασφαλές και να αναζητά συμμαχίες. Σήμερα, λοιπόν, έχει αναπτυχθεί ένας άξονας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, ο οποίος με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί να αυξηθεί. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η Τουρκία δεν θα μπει στον πειρασμό, πέραν των προκλήσεων για τις οποίες μίλησε ο Πρόεδρος, να προχωρήσει σε κάποιο θερμό επεισόδιο. Εάν το τολμήσει θα βγει σαφώς ζημιωμένη, εμείς θέλουμε να ζήσουμε εν ειρήνη και χωρίς προκλήσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μία νέα κατάσταση την οποία θα ήθελε να δημιουργήσει η Τουρκία. Είμαστε παρόντες και σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να πω ότι είναι πολύ συχνή η κάθοδός μου στο νησί, γιατί θέλω να έχω από πρώτο χέρι τις πληροφορίες για το πώς λειτουργούν στο εσωτερικό της Κύπρου. Πιστεύω ότι η ανέλιξη του Προέδρου Ομήρου δημιουργεί ασφάλεια για το νησί. Πρόεδρέ μου, να είστε καλά και καλές προσωπικές επιτυχίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης