Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΛΑ.Ο.Σ. ΦΩΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΜΑ ΠΟΤΕ ΤΑ ΧΑΛΑΣΑΝ

      Αγαπητοί συντάκτες της ΩΤΦ στο σχόλιο  σας στο φύλλο της εφημερίδος του Σαββάτου 15 Οκτ 2011 με τον τίτλο «Μα πότε τα χάλασαν;;;» αναφερθήκατε στο ΛΑ.Ο.Σ και στον Πρόεδρο του κόμματος Κο Γιώργο Καρατζαφέρη. Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ποτέ δεν τα είχαμε καλά με την Κυβέρνηση ούτε με αυτή ούτε με καμιά άλλη για να τα χαλάσουμε.
       Όταν αναφέρεστε στο Μνημόνιο προφανώς εννοείτε το Νόμο 3845/6-5-2010 (ΦΕΚ 65), ο όποιος αφορά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας προκειμένου να μην πτωχεύσει η χώρα, ο Νόμος αυτός περιλαμβάνει μερικά μόνο άρθρα του μνημονίου όχι όλαΗ Κυβέρνηση παρά το ότι ο Νόμος στο 1ο άρθρο που ψήφισε ο ΛΑ.Ο.Σ. στην  4η παράγραφο αναφέρει ότι  τα μνημόνια οι συμβάσεις εισάγονται στη βουλή για κύρωση  ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΗ , ΤΗΝ ΕΚΝΟΜΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ παρά το ότι έχει ζητηθεί από το κόμμα μας επανειλημμένως.  

     Ο ΛΑ.Ο.Σ. στις 6-5-2010 Ψήφισε μόνο το πρώτο άρθρο του Νόμου 3845 προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο Μηχανισμός στήριξης και να γίνει ο δανεισμός αλλά και με την παραπάνω προϋπόθεση του άρθρου 4 που δεν τηρήθηκε από την Κυβέρνηση, η οποία 5 μέρες αργότερα άλλαξε μόνη της με νέο νόμο 3847/11-6-2010 (ΦΕΚ 67) τη λέξη Κύρωση με τις λέξεις Συζήτηση ενημέρωση. αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει πράξει ούτε το δεύτερο
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3845 που αφορούσαν μειώσεις μισθών και συντάξεων,  αύξηση ΦΠΑ,  αυξήσεις στα Πετρελαιοειδή,  έκτακτες εισφορές,  καθώς επίσης και το άρθρο που ζητούσε λευκή επιταγή η Κυβέρνηση για να αποφασίζει ερήμην της βουλής. Προτείναμε λύσεις οι οποίες αν είχαν εισακουστεί η Ελληνική οικονομία θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα.
    Σύμφωνα με την Ελληνική στατιστική υπηρεσία το ισοζύγιο πληρωμών του 2009 ήταν ελλειμματικό κατά 24,320 δις ευρώ πράγμα που καταστούσε σαφές ότι δεν υπήρχαν χρήματα για μισθούς , συντάξεις και λειτουργία του κράτους το 2010. 
    Κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το 1/3 του Ελληνικού Χρέους δηλαδή 110 δις είναι σε ασφαλιστικά ταμεία και Ελληνικές τράπεζες το οποίο σημαίνει ότι αν δεν έπαιρναν τα χρήματα τους, αν δεν πληρώνονταν τα ομόλογα δεν θα είχαν να χορηγήσουν μισθούς και συντάξεις.
       Η ψήφος μας δεν μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Θα μπορούσαμε να σφυρίξουμε αδιάφορα, να λακίσουμε , να  λαϊκίσουμε και να γεμίσουμε ψήφους. Το ΠΑΣΟΚ είχε τη δύναμη να περάσει ότι ήθελε , δεν κρυφτήκαμε όμως πίσω του όπως έκαναν οι λαϊκιστές  προκειμένου να υφαρπάξουν ψήφους αδαών, πράξαμε αυτό που ήταν σωστό σε εκείνη τη συγκύρια για τη Σωτηρία της Πατρίδος και των Ελλήνων. Δεν θέλαμε να δούμε Μισθωτούς και συνταξιούχους να ψάχνουν για αποφάγια στους κάδους απορριμμάτων, δεν θέλαμε να δούμε τα παιδιά σας να πεινάνε. Θέλαμε να δούμε την άλλη μέρα το κράτος να λειτουργεί(Νοσοκομεία, Αστυνομία, Σχολεία, Πανεπιστήμια, Στρατό, Πυροσβεστική, Δημόσιες Υπηρεσίες)
Σήμερα ένα χρόνο μετά η Ελλάδα χάρη σε εκείνον το δανεισμό είναι ζωντανή και μπορεί και διαπραγματεύεται , Σε διαφορετική περίπτωση στις 19 Μαΐου έληγε ομολογιακό δάνειο ύψους 10 δις ευρώ το οποίο αν δεν πληρωνόταν η χώρα έκανε στάση πληρωμών, που σημαίνει κλειστές τράπεζες με ότι αυτό συνεπάγετε για μισθούς, συντάξεις και λειτουργία του Κράτους γενικότερα.
       Το ΠΑΣΟΚ όμως αυτή την ανάσα που δόθηκε στην Ελληνική οικονομία με την παραλογή πολιτική του και τις επιλογές των μαθητευόμενων μάγων, την μετέτρεψε σε επιθανάτιο ρόγχο..
       Ποτέ δεν στηρίξαμε Κυβερνήσεις. Διαθέσαμε και στην προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή τους δέκα βουλευτές μας για να πάρει μέτρα. Γνωρίζαμε ότι αν το έκανε θα είχαμε πολιτικό κόστος κι όμως βάλαμε την πατρίδα πάνω από το συμφέρον του Κόμματος. Αν είχε τολμήσει όμως η τότε κυβέρνηση ίσως να είχαμε αποφύγει όλα αυτά που περνάμε σήμερα ….. Το ίδιο πράξαμε και τώρα φαίνεται στα παρακάτω αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. στη βουλή κατά το επίμαχο Νομοσχέδιο της 6-5-2010
                                  « Θα ήθελα να έχω μία διαβεβαίωση  …ότι γι’ αυτό το χρέος, που οδηγούμεθα εκεί που οδηγούμεθα σήμερα, …….. θα βρεθεί ένας τρόπος να απολογηθούν κάποιοι. …... Να ακούσει ο ελληνικός λαός τι έφταιξε και οδηγείται στη λαιμητόμο. Γιατί σήμερα να έχουμε αυτό το οδυνηρό προνόμιο να πούμε εάν η χώρα πρέπει να εκτελεστεί ή να μείνει σε κώμα;
       Τι ζητάμε σήμερα; Τι ψηφίζουμε; Να καταλάβουμε.  Ψηφίζουμε εάν θα έχει μισθό την 1η του μηνός ο Έλληνας δημόσιος υπάλληλος, εάν θα πληρωθούν οι συντάξεις.
       Εάν ο οποιοσδήποτε με επιχειρήματα μου πει ότι θα βρούμε λεφτά, χωρίς αυτήν την είσοδο, την εισπήδηση στη χώρα μας του Δ.Ν.Τ., εγώ αμέσως θα προστρέξω στην άποψη αυτή.
       Ένας να μου πει. Πρέπει να βρούμε 10.000.000 (10δις) ευρώ σε μία εβδομάδα. Έχει κανείς να μου πει από πού;  Να μου πει συγκεκριμένα πράγματα, όχι λόγια.
       Έχετε όμηρο την πατρίδα, την οικογένειά μας και καλούμεθα να πληρώσουμε λύτρα για να τους σώσουμε. Αυτό είναι. Κάποιοι ρισκάρουν να μην πληρώσουν τα λύτρα. Μπορεί να εκτελεσθεί, όμως, η πατρίδα.
       Αυτή είναι η εικόνα της πατρίδος. Μια πατρίδα, η οποία δεν υπάρχει, γιατί εσείς προηγηθήκατε για να τη φέρετε σ’ αυτήν την κατάσταση. Έχετε ευθύνες και εμείς δεν παίρνουμε μεγαλύτερη ευθύνη να αφήσουμε την πατρίδα ακάλυπτη.
       Δεν ξέρουμε εμείς ότι υπάρχει πολιτικό κόστος; Δεν το ξέρουμε; Θα πρέπει να εξηγούμε στον καθένα που θα συναντάμε ότι υπήρχε κίνδυνος να τα χάσεις όλα, γι’ αυτό περιορίσου σ’ αυτό που σου δίνουν;
      Έτσι, λοιπόν, έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ του θανάτου, της εκτέλεσης και του κώματος. Εμείς θα προτιμήσουμε αυτό: Να υπάρχει μία ελπίδα.
Και να το ξέρετε καλά εσείς του ΠΑΣΟΚ, είσαστε μια από τις πιο αδύναμες Κυβερνήσεις. Η μόνη λύση είναι η οικουμενική κυβέρνηση.
       Να λάβει ευθύνες και να προστατεύσει τον ελληνικό λαό από όλα αυτά τα προεδρικά διατάγματα, στα οποία μας ζητάτε «λευκή επιταγή».
       1η Απριλίου. Το μήνα που πήγαμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εσείς δίνετε 12.000 ευρώ στους οποιουσδήποτε διοικητάδες. Εδώ λέγαμε να τα κόψετε. Τολμάμε; Να πούμε οροφή για τα τρία χρόνια τα 4.000 ευρώ για όλους, είτε είναι πρόεδρος του ΗΛΠΑΠ, είτε είναι Βουλευτής, Πρωθυπουργός, οποιοσδήποτε, για να πούμε στον άλλον «Θα μείνεις στο επίδομα των 500». …..Δεν μπορούμε να νομοθετούμε εμείς να πεινάσει ο ελληνικός λαός ………και κάτω τα υπόγεια να είναι γεμάτα «LEXUS», «BMW» και «MERCEDES». Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε; Φωνάζουμε, τσακωνόμαστε, λέμε οτιδήποτε, καβαλάμε τα «LEXUS» και φεύγουμε;     »
       Στην ίδια συνεδρίαση ο Κος Ροντούλης είπε επί λέξη :μέχρι το 2013 το ελληνικό δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει παλαιά δάνεια ύψους 86.000.000 ευρώ. Πώς θα αποπληρωθούν αυτά τα δάνεια; Πείτε μας συγκεκριμένα πράγματα. (ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ)
Άρα, λοιπόν, βρεθήκαμε υπό την αδήριτη ανάγκη να προσφύγουμε, έτσι όπως κατέληξαν τα πράγματα, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και στο Δ.Ν.Τ., προκειμένου να πάρουμε μια χρονική ανάσα ανασυγκρότησης.
Είπε επίσης ότι Πρέπει να μειωθούν οι τιμές, …………. Ο μέσος όρος τιμών αναφέρομαι στα προϊόντα ευρείας καταναλώσεως σούπερ μάρκετ κ.λπ.- που ισχύει σε Γαλλία και Γερμανία, να ισχύει στην Ελλάδα. Να περάσουμε έναν τέτοιο νόμο. Να τιθασεύσουμε την αισχροκέρδεια και να βοηθήσουμε τον απλό πολίτη, που βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται.
Ένα μήνα αργότερα συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2010, εκδόθηκαν δυο Δελτία Τύπου του κόμματος τα οποία αναρτήθηκαν σε τοπική ιστοσελίδα, είχαν κοινοποιηθεί και σε σας για να τα αναρτήσετε.
Το 1ο την Πέμπτη 03 Ιούν.2010 με τίτλο ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Μεταξύ άλλων γράφει :  Η υπεύθυνα εθνική στάση που τήρησε ο ΛΑ.Ο.Σ. απέναντι στον υπαρκτό κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδος, με την ψήφιση του Σχεδίου Διάσωσης της Ελληνικής οικονομίας, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, δεν αξιοποιήθηκε ούτε κατ' ελάχιστον από την Κυβέρνηση στην κατεύθυνση της επίσπευσης στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που θα βοηθήσουν……………
Το 2ο τη Τετάρτη 16 Ιούν.2010 ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ  Μεταξύ άλλων γράφει: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η παρούσα κυβέρνηση ……ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ, ……., ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ………ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ……
Οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας είχαν και έχουν πάντα στόχο το εθνικό συμφέρον, δεν άλλαξαν ποτέ, δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος το έχουμε αποδείξει.  


ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης