Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΑΥΤΙΑ ΣΤΟ ALTER


Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΑΥΤΙΑ ΣΤΟ ALTER

«Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από αυτήν την κυβέρνηση και τις επιδόσεις της.
Ο Ελληνικός λαός ψήφισε μία ελληνική κυβέρνηση και όχι αγνώστους, ευρωπαίους επιτρόπους. Ή θα τα βγάλουν πέρα, ή να παραιτηθούν».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην πρωινή εκπομπή "Καλημέρα" με τον Γ. Αυτιά στο ALTER.

Δεν εκχωρούμε την Εθνική μας κυριαρχία
Χθές μου τηλεφώνησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλος για να με ενημερώσει. Του τόνισα πως αυτά τα πράγματα, δεν μπορούν να περάσουν έτσι. Το Νομοσχέδιο πρέπει να πάει σε μια ευρεία πλειοψηφία των 180 ψήφων στην Βουλή. Κατέθεσα χθες στον Πρόεδρο της Βουλής αίτημα για Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, για τα όσα διαμείφθηκαν στις Βρυξέλλες. Το μήνυμα είναι ένα. Δεν εκχωρούμε την εθνική μας κυριαρχία.

Σπείρα που λυμαίνεται την Ελλάδα
Όσο δεχόμαστε στο κεφάλι μας τον κ. Ράιχενμπαχ τόσο θα επιδεινώνεται η κατάσταση. Μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτε απολύτως. Βρήκαν τον κ. Παπανδρέου στα μέτρα τους και έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα μια σπείρα που έχει επιδοθεί στην λεηλασία της χώρας μας. Οι διάφορες Βlack Rock μοιράζουν μεταξύ τους την λεία. Όπως με το παράδειγμα του σχεδίου “ΕΥΡΗΚΑ” που θέλουν να ξεπουλήσουν όλη την δημόσια περιουσία για 125 δισ. Αν γίνει το κούρεμα που λένε, θα χάσουμε τον τραπεζικό μας Τομέα. Θα καταντήσουμε μια ανάπηρη χώρα. Πρέπει να αναζητήσουμε και αλλού χρήματα και επενδύσεις. Nα ξεφύγουμε από την μονομέρεια του “ανήκομεν εις την Δύσιν” που μας έφερε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

O Έλληνας δεν ταπεινώνεται
Έχω θέσει το δίλλημα: “Ευρώπη και δουλεία ή μόνοι μας και φτώχεια;”. Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα. Ο Έλληνας την πείνα μπορεί να την αντέξει. Αυτό που δεν μπορεί να αντέξει είναι την ταπείνωση. Στο κάτω - κάτω της γραφής, έχουμε Σύνταγμα, υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες. Θέλω να ξέρω τι κάνουν αυτοί εκεί στις Βρυξέλλες. Αλλά βρήκαν και τα κάνουν μέχρι τώρα. Τώρα όμως αυτά δεν πρόκειται να περάσουν από τον ελληνικό λαό. Εφόσον αρνούνται μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας να πάμε σε εκλογές.

Ταχύτατες οι πολιτικές εξελίξεις
Αν έρθει το Νομοσχέδιο στην Βουλή με 180 ψήφους, τότε σίγουρα μας βλέπω να πηγαίνουμε σε εκλογές, εφόσον ο κ. Σαμαράς πιστεύω πως δεν θα το ψηφίσει. Δεν θα κάνει το ίδιο λάθος που έκανε με τον Εφαρμοστικό Νόμο που ψήφισε τις περισσότερές του διατάξεις. Αν πάει να το περάσει με 151 ψήφους τότε σίγουρα θα έχει πρόβλημα γιατί με 153 βουλευτές να είστε σίγουροι πως δεν θα βρεθούν πολλοί πρόθυμοι να ψηφίσουν την Επιτροπεία για την πατρίδα τους.
Μέσα στα “Νικολοβάρβαρα” βλέπω εξελίξεις. Ο Γ. Παπανδρέου δεν θα είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδας τα Χριστούγεννα

Μετά την μεσολαβήσασα παρέμβαση του πρώην Αντιπροέδρου της ΕΤΕΠ κ. Π. Γεννηματά, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απάντησε:

Για τον κ. Γεννηματά
Ο κ. Γεννηματάς είναι μια δυναμική ευρωπαϊκή προσωπικότητα με γνώση και εμπειρία, τόσο των προσώπων, όσο και των πραγμάτων στην Ευρώπη. Θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί η σημαντική εμπειρία του. Αλλά, χρησιμοποιούμε άλλους, αντί άλλων...

Θα αναλάβω πρωτοβουλίες
Θα συνεχίσω να λαμβάνω πρωτοβουλίες, όπως τώρα, που κάλεσα τον Πρωθυπουργό να έλθει άμεσα μόλις πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα – για συζήτηση Εκτός Ημερησίας Διατάξεως μέσα στη Βουλή.
Είπα χθες στον κ. Βενιζέλο: “Μην προσγειωθείς στο αεροδρόμιο, εάν νομίζεις ότι θα περάσεις το θέμα της επιτροπείας με 151 βουλευτές. Θα πας με 180. Και αυτή η πρότασή μου, είναι μόνο και μόνο, για να ξεκαθαριστεί το πολιτικό σκηνικό για να πάμε σε εκλογές”.
Δεν είναι μόνο να ζητάς τις εκλογές. Πρέπει να βρεις τον τρόπο να τις επιβάλλεις. Προσπαθώ να πάψει να είναι Πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου. Δεν θα του εμπιστευόμουν να διοικήσει ένα μικρό μίνι μάρκετ, πόσο μάλλον την Ελλάδα.

Η τύχη της Ελλάδας σε λάθος χέρια
Αναθέσαμε σε λάθος άνθρωπο, σε λάθος εποχή, την τύχη της Ελλάδας. Δεν μπορεί ο κ. Παπανδρέου. Μου είπαν ότι δεν είναι πονηρός. Δεν είναι κλέφτης. Όμως, είναι άκακος. Μου τον περιέγραψαν ως ο « άκακος Γιώργος».
Στη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, δε θέλουμε “άκακους”. Χρειαζόμαστε άτομα με εμπειρία και γνώσεις οι οποίοι γνωρίζουν και κατέχουν καλά την ψυχολογία της αγοράς και της πιάτσας. Χρειαζόμαστε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να απωθήσουν όλους αυτούς. Τα ”κοράκια”, τα “αρπακτικά”, που έρχονται να αρπάξουν και να λεηλατήσουν τον πλούτο και τα περιουσιακά στοιχεία του λαού και της χώρας μας. Χρειαζόμαστε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν την πατρίδα μας σε μια νέα πορεία, και διαδικασία εξόδου και απόδρασης από την κρίση.
Αυτοί, βέβαια, δεν μπορεί να είναι ούτε ο κ. Παπανδρέου, ούτε ο κ. Σαμαράς. Ουδέποτε έχουν δουλέψει στη ζωή τους. Τι επαγγελματική δραστηριότητα έχει να επιδείξει στη διάρκεια της μακρόχρονης απουσίας του από την πολιτική ζωή ο κ. Σαμαράς; Ποια ήταν η επαγγελματική δράση του κ. Σαμαρά;
Όταν η διαδρομή σου είναι γεμάτη “τίποτα”, παρά μόνο Κοινοβούλιο, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν γνωρίζεις την αγορά και την πιάτσα. Πας και χάνεσαι...

Δεν ακούστηκε ο κ. Σαμαράς
Περίμενα και προσδοκούσα μήπως και θα μπορούσε να βγει κάτι καλό και ωφέλιμο για την χώρα μας από το Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκουν και η κ. Μέρκελ, ο κ. Σαρκοζί, και μέχρι πρόσφατα ο κ. Κάμερον Ζήτησα να δω, να ακούσω την θέση της Ελλάδας στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνεδρίασης του Λαϊκού Κόμματος. Δεν μίλησε όμως ο κ. Σαμαράς. Δεν μίλησε, δεν ακούστηκε καθόλου εκεί ο κ. Σαμαράς.

Ανάγκη να ενωθούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου
Τώρα πια, αυτό το οποίο λέγαμε και φωνάζαμε συνεχώς τόσο καιρό για την σύσταση Εθνικής κυβέρνησης, πάει περίπατο. Δεν αρκεί. Εκεί που είναι τα πράγματα σήμερα, μια τέτοια κυβέρνηση να κάνει τι;
Έστω να πάμε σε εκλογές. Όπως όμως έχουν τώρα τα πράγματα, δεν είναι βέβαια το πιο υπεύθυνο πράγμα. Να προκύψει τι όμως από τις εκλογές;
Ό, τι και να προκύψει από τις εκλογές, στο δια ταύτα πρέπει να πάμε όλοι μαζί. Έστω και εάν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ - βάσει όλων των δημοσκοπήσεων - δεν θα αποκτήσει την αυτοδυναμία. Ο κ. Σαμαράς θα απευθυνθεί στον κ. Τσίπρα, με τον οποίο άλλωστε, τα λένε πιο συχνά στη Βουλή. Γιατί με εμένα, δεν τα... λέει.

Πρέπει οι Έλληνες να γίνουμε μια γροθιά
Να ενωθούμε και να πάμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μαζί για να κάνουμε την πολιτική της ανατροπής. Να τους πούμε όλοι μαζί: “Μέχρι εδώ και μην παρέκει“. Μέχρι τώρα, δυστυχώς, ο λόγος του κ. Σαμαρά δεν ακούγεται από κανένα στην Ευρώπη και στο “αδελφό” Λαϊκό Κόμμα. Εάν ακουγόταν, θα έλεγε η Ευρώπη ότι οι προτάσεις Σαμαρά είναι σωστές.
Όπως ανέφερε και ο κ. Γεννηματάς, ο επίτιμος Αντιπρόεδρος της ΕΤΕΠ, τον έχουν απαξιώσει τον κ. Σαμαρά στην Ευρώπη, και δεν ακούγεται καθόλου.
Δεν ακούω συγκεκριμένες και συγκροτημένες προτάσεις. Δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα. Αυτό το γεγονός με ανησυχεί πάρα πολύ. Και οι εκλογές να αναδείξουν πρώτο κόμμα τη ΝΔ, πάλι δεν βγαίνει δυστυχώς τίποτα. Πάλι θα πρέπει να πάμε μαζί.
Πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν γίνουμε όλοι μαζί σαν μια “γροθιά” για να πάμε να διεκδικήσουμε μια άλλη πολική στην Ευρώπη, δεν γίνεται τίποτα.
Αυτό που θα απομένει τελικά, είναι η μοναχική, δική μας πορεία, τόσο εντός, ή εκτός ευρώ. Θα προσπαθήσουμε εντός ευρώ, γιατί δεν έχουμε κανένα λόγο να φύγουμε.

Το κούρεμα θα είναι καταστροφικό
Το μεγάλο κούρεμα το οποίο προωθεί η κ. Μέρκελ, θα έχει για την χώρα μας τις ίδιες συνέπειες οι οποίες θα προκύψουν από μια απομάκρυνσή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα έχει πάρα πολύ άγριες και ανεπιθύμητες συνέπειες. Θα αφελληνιστούν οι τράπεζες μας. Στην αρχή θα κρατικοποιηθούν, και στην συνέχεια θα περάσουν σε ξένα, ευρωπαϊκά χέρια. Θα κλείσουν σχεδόν όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις. Ελάχιστες από αυτές θα επιβιώσουν και θα παραμείνουν σε ελληνικά χέρια.

Διεκδικούμε το αυτονόητο
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι τα πράγματα που έρχονται είναι πολύ άγρια. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την λεηλασία η οποία επιχειρείται τώρα
στο πλούτο της χώρας μας και σε βάρος του ελληνικού λαού.
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και δεν ανήκει στα αφεντικά της Δύσης. Πρέπει να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: Την ελευθερία κινήσεων για την χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης