Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH

«Αυτή είναι μια κυβέρνηση, που κάνει πολιτική για τα σκουπίδια. Εγώ προτιμώ μια κυβέρνηση των τούβλων. Και εδώ μιλώ για την Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Οι χώρες μέλη BRICS, όπως είναι οριοθετημένα στη διεθνή γλώσσα».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στον σταθμό FLASH FM και στον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά.

Η εμμονή του ανήκομεν εις την Δύση μας έφερε στο μη παρέκει
Είμαστε στον βυθό και καθόμαστε εκεί. Δεν έχουμε προς τα που να πάμε. Να βγούμε προς την επιφάνεια; Αποκλείεται, γιατί αυτή κυβέρνηση, πρώτον δεν έχει τη δύναμη, δεύτερον δεν έχει το χαρακτήρα και τρίτον είναι μάλλον μια κυβέρνηση υπηκόων. Υπάκουος, υπήκοος, λέμε εμείς. Αυτή η ανοησία που μας έφερε σε αυτήν την κατάσταση το «ανήκουμε στη Δύση» το ασπάζεται και το ευλογεί ο κ. Παπανδρέου περισσότερο από κάθε άλλον πολιτικό μέχρι σήμερα.

Πασχίζω για να προλάβω τα χειρότερα
Εγώ δεν πρόκειται να κοροϊδέψω τον ελληνικό λαό και μάλιστα κατέθεσα μια επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή στον Πρωθυπουργό και λέω ποιον κοροϊδεύει. Βγήκε προχθές ο υφυπουργός ο κ. Μπόλαρης μετά από δική μου πίεση και απαίτηση και είπε ότι τον ενημέρωσε ο κ. Λοβέρδος, ότι υπάρχει πρόσκληση προς τον Μενβέντεφ. Την Παρασκευή λίγο πριν να μπω στο αεροπλάνο για να πάω στη Μόσχα, ο κ. αντιπρόεδρος, ο κ. Βενιζέλος, με διαβεβαίωσε, ότι έρχεται ο Μεντβέντεφ. Εγώ μέχρι το Σάββατο, που ήμουν στο Κρεμλίνο, πρόσκληση δεν είχε πάει. Άρα, λοιπόν, διατυπώσεις, γραφειοκρατία, παραμύθια, δεν ξέρω. Πρόσκληση, δεν είχε πάει. Μας κοροϊδεύει μέσα στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου; Το Κοινοβούλιο κορόιδεψε, όταν έστειλε τους υπουργούς του, τον αντιπρόεδρό του και έλεγε, ότι είχε πάει η πρόσκληση. Πρόσκληση δεν έχει πάει. Θέλουν να παίξουν. Δεν έχουμε Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Έχουμε τον "his masters voice". Και ρωτάω, λοιπόν: θα φύγει και πότε αυτή η πρόσκληση; Τι πάει να κάνει η κυβέρνηση; Και μακάρι να κάνω λάθος, μακάρι να διαψευστώ. Θα φέρει τους Ρώσους, αφού τα δώσει πρώτα όλα στους Γερμανούς. Εγώ θα προλάβω αυτή την καταστροφή. Πρόκειται για ασέλγεια και λεηλασία εις βάρος της χώρας.

Αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει άλλη λύση
Τι να αποφασίσει αυτή η κυβέρνηση; Ποιο είναι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν αυτοί; Σε τρεις μήνες δεν θα μας πουν τα ίδια για την επόμενη δόση; Ε, μέχρι πότε αυτός ο λαός θα ρυμουλκείται με τη γλώσσα απ΄ έξω; Μέχρι πότε; Μέχρι πότε θα πηγαίνουμε στον μονόδρομο μιας στείρας λιτότητας που δεν ωφελεί τίποτα; Είναι για έξωση. Κι αν θέλει κάποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να προσφέρει υπηρεσία στον Παπανδρέου που τον έκανε βουλευτή είναι να καταψηφίσει. Άμα καταψηφίσει, θα καταθέσει την εντολή ο Παπανδρέου και θα πάμε σε άλλη κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή. Αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει λύση. Να καταθέσει την εντολή και να πει «δεν μπορώ άλλο». Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξέρει τι να κάνει. Του λέει το Σύνταγμα τι θα κάνει.

Δεν συναινώ σε μια ανεπαρκή διακυβέρνηση
Να διαθέσω την κοινοβουλευτική ομάδα για τη σωτηρία της χώρας; Όχι βέβαια, σε αυτούς. Καμία σχέση. Μη συγκρίνετε τώρα τον Καραμανλή με τον Παπανδρέου Από που κι ως που η σύγκριση; Εγώ το είχα πει τότε στον Καραμανλή για να αλλάξει με ευκολία, για να μην καταλήξει η Ελλάδα εκεί που κατέληξε και ο Καραμανλής εκεί που κατέληξε. Δεν τα άκουσε ο Καραμανλής ή φοβήθηκε τον πυρήνα του, κάποιους που είχε δίπλα του κι έπεσε εκεί που έπεσε. Τώρα, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει τη δύναμη να του εμπιστευθείς την ψήφο σου ή την ανοχή σου. Τίποτα. Εγώ του έδωσα τότε μια ανοχή, έδωσα την συγκατάβασή μου στο Μνημόνιο. Αυτός δεν μπόρεσε όχι να εφαρμόσει το Μνημόνιο, δεν μπόρεσε να βάλει μια πέτρα πάνω στην άλλη. Τα γκρέμισε όλα. Τα διέλυσε. Ο άνθρωπος δείχνει ότι είναι ανεπαρκής για σοβαρούς ρόλους. Μπορεί να ήταν καλός για μια μπουνάτσα, να πάει την βάρκα. Δεν μπορεί να πάει το σκάφος σε αυτή την τρικυμία. Δεν μπορεί να πάει το σκάφος της Ελλάδας στην τρικυμία. Είναι ανεπαρκής. Να το ξεκαθαρίσουμε: Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο. Προσφέρει υπηρεσία στον τόπο.

Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός χρόνος
Εκλογές. Αυτό είναι όχι το καλύτερο, αλλά δεν είναι και το χειρότερο. Εγώ λέω, αυτή η Βουλή να δώσει μια λύση για 4-5 μήνες, να φύγουμε από τη δύσκολη θέση, να δούμε και άλλους προσανατολισμούς, είτε Ρωσία, είτε Κίνα που προτείνω εγώ ή ο,τιδήποτε άλλο. Και στη συνέχεια, χωρίς ψεύτικα διλήμματα, ο ελληνικός λαός να ψηφίσει για μια νέα κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς, από τη δική του πλευρά, σώνει και καλά είδε φως στο Μαξίμου και θέλει να γίνει Πρωθυπουργός. Που να γίνει Πρωθυπουργός: Στο νεκροταφείο; Να κάνει τι; Με ποια πλειοψηφία; Και να έχει απέναντί του όλη την αριστερά; Μου λένε «να βοηθήσεις». Να κάνω τι; Δεν μου λέει κανείς ένα πειστικό επιχείρημα. Να πάω να προσπαθήσω εγώ με τον Σαμαρά; Εν πάσει περιπτώσει, ας πούμε ότι γεφυρώνονται οι θεωρήσεις που έχουμε εγώ κι εκείνος. Και να κάνουμε τι; Να έχουμε απέναντι όλη την αριστερά με 60% και να βγάζει τον κόσμο στους δρόμους και να απειλεί; Δεν γίνεται. Πρέπει να πάμε όλοι μαζί, όσοι μπορούμε να συνεννοηθούμε. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί το ΚΚΕ, γιατί αυτοί ποντάρουν στο χάος. Αλλά εμείς οι άλλοι, υποχρεούμαστε να συνεννοηθούμε. Και δεν έχουμε πολιτικό χρόνο δύο - τριών μηνών. Για να πάμε σε εκλογές που θα δώσουν πλειοψηφία, πρέπει να πάμε ξανά και ξανά σε άλλες εκλογές είπε ο Αντώνης. Ε, λοιπόν, αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν μέσα στην κρίση. Ας σοβαρευτεί και ο Αντώνης, να σοβαρευτεί και ο Παπανδρέου, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Να δώσουμε μια κυβέρνηση που θα είναι πιο σεβαστή στο εξωτερικό από αυτή της σφαλιάρας και της καρπαζιάς, που γνωρίζουν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι υπόλοιποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αγώνας για τη διαδοχή
Και ο Λοβέρδος και η Άννα και ο Ραγκούσης καταθέτουν την αφετηρία τους Ό,τι «είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε». Πήγαν να βάλουν στη μέση και τον Βαγγέλη. Ο Βαγγέλης το πήρε χαμπάρι. Αντέδρασε. Εν πάσει περιπτώσει έχει αρχίσει η επόμενη ημέρα. Είναι ομολογία τριών βασικών υπουργών, ότι δεν φθάνει ο Παπανδρέου. Τίποτα άλλο δεν είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης