Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., κ. ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., κ. ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Κύρια σημεία της ομιλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αστ. Ροντούλη, στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, με θέμα "Άδικη περικοπή συντάξεων αποστράτων - συνταξιούχων".

ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ (ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΑ.Ο.Σ.):
Σας κουράσαμε σήμερα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά ο Πρωθυπουργός δεν σας βοηθάει...
Ως γνωστόν από 1/11/2011 η κυβέρνηση σχεδιάζει για τους στρατιωτικούς συνταξιούχους που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, να περικόψει κατά 40% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, εξαιρουμένων, βεβαίως, εκείνων που αποστρατεύτηκαν αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία. Πρόκειται για ένα παράλογο και άδικο μέτρο και πιστεύω ότι ο συνταγματολόγος κ. Αντιπρόεδρος της Βουλής θα συμφωνήσει με την πρόσφατη γνωμοδότηση του ελεγκτικού συνεδρίου, βάσει της οποίας το μέτρο αυτό κρίνεται ως αντισυνταγματικό. Και κρίνεται ως αντισυνταγματικό γιατί βάσει του άρθρου 4, παράγραφος 5 του Συντάγματος, το Σύνταγμά μας λέει με σαφήνεια ότι οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη αναλόγως των δυνατοτήτων τους. Όταν, λοιπόν, μπαίνει αυθαιρέτως ένα ηλικιακό κριτήριο, τα 55 έτη, εισάγεται ένα κριτήριο διάκρισης εις βάρος των Ελλήνων πολιτών και ευλόγως μπορεί κάποιος να διερωτηθεί: Γιατί 55, και όχι 53; Γιατί 53, και όχι 50; Με ποια λογική έρχεται η κυβέρνηση και λέει: «Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος υφίσταται την συγκεκριμένη περικοπή»; Και βεβαίως, μιας και αρέσκεστε να απευθύνετε συμβουλές και παραινέσεις θα σας πω το εξής. Δεν θεωρείτε ότι το μέτρο αυτό πλήττει την εμπιστοσύνη του διοικουμένου προς την διοίκηση, του Έλληνα πολίτη έναντι της Πολιτείας; Γιατί οι άνθρωποι αυτοί που αποστρατεύτηκαν με αίτησή τους, το έπραξαν βάσει των προνοιών του εν ισχύι κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων. Δεν το έκαναν αυθαιρέτως. Έρχεται, λοιπόν, η Πολιτεία και τους τιμωρεί γιατί άσκησαν τα δικαιώματά τους, που η ίδια η Πολιτεία τους έδινε βάσει του προαναφερομένου κώδικα.
Άρα, λοιπόν, ξέρετε τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Θα προσφύγουν στα δικαστήρια μόλις περάσει με το πολυνομοσχέδιο η διάταξη αυτή και θα πουν ότι η Πολιτεία μας ενέπαιξε. Πολλοί δε εξ΄ αυτών θα ζητήσουν την επαναφορά τους στο στράτευμα. Και τότε δεν ξέρω πως θα ανταποκριθείτε. Το ερώτημα είναι σαφέστατο. Τώρα στο παρά 1΄, πριν έρθει το πολυνομοσχέδιο της άλλης εβδομάδας, προτίθεστε να αφαιρέσετε την αντισυνταγματική, άδικη και παράλογη αυτή διάταξη που πλήττει τους αποστράτους αλλά και Έλληνες πολίτες που είναι κάτω των 55 ετών;

Μετά από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγ. Βενιζέλου, ο κ. Ροντούλης είπε τα εξής:

ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ (ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΑ.Ο.Σ.):
Διέκρινα έναν άκρατο κυνισμό στη τοποθέτηση του Αντιπροέδρου. Δεν το περίμενα, γιατί διετέλεσε Υπουργός Αμύνης. Περίμενα μια απάντηση άλλου ύφους και άλλης επιχειρηματολογίας. Επιτρέψτε μου με όλο το σεβασμό που σας έχω κ. Αντιπρόεδρε, να σας πω το εξής: Είπατε ότι οι άνθρωποι αυτοί όταν βγήκα στη σύνταξη δεν ήξεραν τι ποσό θα πάρουν. Λάθος κάνετε. Ήξεραν πάρα πολύ καλά ότι θα πάρουν συγκεκριμένο ποσό σύνταξης. Πάρα πολύ καλά το γνώριζαν, βάσει των υφισταμένων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων. Και μάλιστα, όχι απλώς γνώριζαν, αλλά βάσει της γνώσεως αυτής είχαν, ήδη, και έχουν συνάψει κάποιες υποχρεώσεις. Έχουν στεγαστικά δάνεια, σπουδάζουν παιδιά, έχουν τρέχουσες ανάγκες της καθημερινότητάς τους να καλύψουν. Άρα λοιπόν, έρχεστε τώρα εσείς και μονοκονδυλιά λέτε: «Είσαι κάτω των 55 ετών; Έφυγες; Δεν με άκουσες; Σε τιμωρώ! Ασχέτως αν κινήθηκες κατά νόμο!» Λειτουργείτε τιμωρητικά έναντι των ανθρώπων αυτών.
Και δεύτερον. Θέσατε ένα ερώτημα που δεν περίμενα πραγματικά να το ακούσω από εσάς. Είπατε: «Τι διαφέρουν οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι από τους πολιτικούς συνταξιούχους;» Μα δεν γνωρίζετε ότι η ίδια η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει στους ανθρώπους αυτούς, κ. Αντιπρόεδρε, πλασματικά έτη, τα οποία δεν είναι πλασματικά, αλλά τα έχουν δουλέψει και τα έχουν πληρώσει; Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι πάει να πει οκτάωρο, τι πάει να πει αργία, τι πάει να πει γιορτή, τι πάει να πει Κυριακή, τι πάει να πει μόνιμη κατοικία, γιατί είναι περιφερόμενοι ανά την Επικράτεια. Άρα, λοιπόν, εσείς δεν τα ξέρετε αυτά; Και λέτε τώρα, «τι διαφέρουν οι ένστολοι από τους υπολοίπους»; Αν εσείς θεωρείτε ότι δεν διαφέρουν καθόλου, καλώς που έχετε το θάρρος και το εκφράζετε και δημόσια. Επιτρέπεται, όμως, τώρα για να πέσουν και τα προσχήματα και να δούμε, κ. Αντιπρόεδρε, ποιος κοροϊδεύει ποιον και ποιος λέει ψέματα και ποιος λέει αλήθειες. Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 –τώρα, κ. Αντιπρόεδρε– είχα φέρει το θέμα πάλι στη Βουλή, ενώπιον του κ. Μπεγλίτη. Και του είπα: «θα αφαιρέσετε αυτό το μέτρο;», παρουσία και των άλλων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι είχαν ζητήσει το ίδιο, όπως π.χ. ο κ. Κεφαλογιάννης από την Ν.Δ. Ξέρετε τι απάντηση πήρα; Ακούστε γιατί είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά. Λέει ο κ. Μπεγλίτης: «κ. Ροντούλη, έρχομαι στο θέμα αυτό. Παραβιάζετε ανοιχτές θύρες. Καλύπτονται όλες αυτές οι περιπτώσεις απ΄ την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της δικής σας περίπτωσης, των ανθρώπων αυτών που αιτήθηκαν να φύγουν απ΄ το στράτευμα την οποία θίξατε. Είναι μια δήλωση που έγινε εγκαίρως -εδώ και μια εβδομάδα- για να καθησυχάσει κάποιους τεχνηέντως αναστατωμένους κύκλους αποστράτων. Μέσα από τη συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών» -με σας δηλαδή- «δώσαμε ήδη απάντηση σ΄ αυτό το ζήτημα, όπως δίνουμε καθημερινά απαντήσεις στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, στα προβλήματα των στρατευμένων, των ενστόλων, των ενεργών στελεχών αλλά και των αποστράτων».
Τώρα πέστε μου: Ποιος λέει ψέματα; Ο κ. Μπεγλίτης ή εσείς είπατε ψέματα στον κ. Μπεγλίτη ότι δεν υφίσταται ζήτημα, γιατί αυτό είπε ο κ. Μπεγλίτης στη Βουλή των Ελλήνων, ενώπιον των εκπροσώπων των κομμάτων και των συναδέλφων;
Άρα λοιπόν πείτε τώρα ποιος έχει δίκιο; Μάλιστα ο κ. Μπεγλίτης έφθασε στο σημείο να κατηγορήσει τους αποστράτους για «τραμπουκισμό», οι οποίοι ουδένα τραμπουκισμό -όπως αργότερα διεπιστώθη- διέπραξαν. Πήγαν απλώς στο Υπουργείο, στο Πεντάγωνο, και ζήτησαν να δούνε κάποιον εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας -τους απαξίωσαν...- ή κάποιον εκ της φυσικής τους στρατιωτικής ηγεσίας για να αποδώσουν ένα ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Αυτό ζήτησαν και αυτό χαρακτηρίστηκε τραμπουκισμός.
Κοιτάξτε κ. Υπουργέ, επειδή διατελέστε και Υπουργός Εθνικής Αμύνης, ξέρετε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δώσει και τη ζωή τους, πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς την πατρίδα. Είναι άνθρωποι που πραγματικά, καθ΄ όλη τη διάρκεια που υπηρέτησαν το στράτευμα, άφησαν πίσω τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους και υπέστησαν δεινά στην καθημερινότητά τους. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν δεν θα πρέπει να τιμωρηθούν. Το μήνυμα που εσείς περνάτε αυτή τη στιγμή, μια που αρέσκεστε να στέλνετε μηνύματα στην κοινωνία, είναι ένα μήνυμα τιμωρητικό σε ανθρώπους που υπηρέτησαν με υψηλό αίσθημα την πατρίδα και εκεί είναι η αδικία και το λάθος μήνυμα που στέλνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης