Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 9


Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 9

«Ο έμπειρος αναλυτής και παρατηρητής θα μπορούσε να αντιληφθεί ότι εκεί θα το πήγαινε, εκεί θα το οδηγούσε ο κ. Βενιζέλος. Όταν συνειδητοποίησε ότι δεν έχει πουθενά διέξοδο, χρειαζόταν μια κόντρα, μια δυναμική για να μπορέσει να δημιουργήσει νέα επικοινωνιακές συνθήκες. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτό θα είναι πρόσκαιρο, ή θα είναι η πολιτική που θα μας οδηγήσει σε εκλογές».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στο ΡΑΔΙΟ 9 και τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.


ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ
Δεν ξέρω αν ο κ. Βενιζέλος στη προχθεσινή του συνάντηση με τον κ. Σαμαρά συζήτησε μερικά πράγματα τα οποία έμειναν ερμητικά κλειστά από όλους τους άλλους. Δεν αποκλείεται αυτή η διάσταση να μας οδηγήσει σε επαναδιαπραγμάτευση.

ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Δεν ξέρω αν η χθεσινή σύγκρουση ήταν "μεθοδευμένη", ή κάτι το οποίο "έψαχνε" ο κ. Βενιζέλος τον τελευταίο καιρό.
Πιστεύω ότι πλέον οδεύουμε προς εκλογές. Δεν μπορώ να δω πως αυτό το πράγμα, πως αυτή η κατάσταση μπορεί να συγκρατηθεί. Όλα αυτά μου θυμίζουν τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου του 2009.
Δεν ήταν ο κ. Βενιζέλος αυτός στην επερώτηση μου στην Βουλή για την οικονομία. Του είπα άλλωστε: «Δεν πείθεις με αυτά που λες. Φαίνεται ότι δεν τα πιστεύεις. Κάτι συμβαίνει». Ήταν εξαιρετικά στριμωγμένος, έψαχνε να βρει μια λύση, μια διέξοδο. Πιστεύω ότι βρέθηκε σε μια ευκαιρία.
Ο ΛΑ.Ο.Σ θα είναι με τον Έλληνα, όποιος και να είναι αυτός. Από την στιγμή που συμφωνήσαμε ορισμένα μέτρα με την τρόικα - καλώς ή κακώς - κακώς για εμένα, δεν εφαρμόσαμε τίποτα από αυτά που συμφωνήσαμε. Δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον δημόσιο τομέα. Δεν μπόρεσαν να κόψουν ούτε εάν λεπτό. Τα βλέπουν όλα αυτά οι ξένοι και το κλίμα έξω είναι γενικά ιδιαίτερα επιβαρυντικό για εμάς. Κάθε ημέρα που περνά είμαστε στο "αϊ σιχτίρ". Πιστεύω ότι συνεκτίμησε όλα αυτά ο κ. Βενιζέλος.

ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Έχω την αίσθηση ότι ο κ. Παπανδρέου αυτή την περίοδο απλά "προεδρεύει". Δεν τον βλέπω στην πρώτη γραμμή. Ίσως έχει πάει στα μετόπισθεν όπως κάνουν οι αρχιστράτηγοι στον πόλεμο. Αυτήν την εντύπωση έχω για τον τομέα των οικονομικών. Στους άλλους τομείς δεν υπάρχει τίποτα. Δεν υπάρχει πολιτική.
Βλέπω ότι το πάνε για εκλογές. Βλέπουν το αδιέξοδο και σου λένε: "όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα".
Οι ταχύτερες εκλογές εξασφαλίζουν στον κ. Βενιζέλο ότι δεν θα «κονιορτοποιηθεί» το υπόλοιπο της οποιασδήποτε πολιτικής επένδυσης έχει. Να είναι όρθιος, να μην είναι τραυματισμένος. Να μην πάθει αυτό που έπαθε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Εφόσον δεν μπόρεσαν να τα βρουν οι μεγάλοι και να πάμε σε μια συγκυβέρνηση, ή σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, πείτε όπως θέλετε, είναι μονόδρομος πλέον να πάμε σε εκλογές. Δεν μπορούσε να οδηγήσει μόνος του ο κ. Βενιζέλος, ή ένα κόμμα. Μην έχουμε ψευδαισθήσεις.
Η κυρία ευθύνη είναι σε αυτούς που έχουν τη διαχείριση, αλλά και σε όλους τους άλλους, που για τον δικό του λόγο ο καθένας τους, δεν μπήκαν να σβήσουν την φωτιά, παρότι την έβλεπαν να "σιγοκαίει το σπίτι".
Τα χθεσινά γεγονότα, αν δεν φέρουν τις εκλογές - γιατί δεν τις θέλει κανένας άλλος ενδεχομένως εκτός από το ΛΑ.Ο.Σ και την Αριστερά-.

Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
Από τη μια πλευρά περιμένει να “σαπίσει” περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, - το οποίο πιστεύω θα καταλήξει σε ποσοστά που είχε όταν πρωτοεμφανίσθηκε στον πολιτικό μας βίο - και από την άλλη πλευρά λέει όσο αργότερα τόσο το καλύτερο - να πάρω την καυτή πατάτα στα χέρια μου.
Όταν παραλάβεις "καμένη γη", λες: "Παιδιά εγώ παρέλαβα από το μηδέν"...; Άρα, δικαιολογείται η επόμενη κυβέρνηση για οτιδήποτε κάνει, αφού παρέλαβε από το μηδέν.
Πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος είναι ένας ευφυής άνθρωπος, προχωρά προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως, σαφώς, αυτή η κατεύθυνση μπορεί να είναι μεν βολική για το κόμμα του, αλλά δεν είναι καθόλου βολική για την πατρίδα μας. Θα έλεγα αντιθέτως, ότι είναι "διαβολική". Θα έπρεπε να είμαστε όλοι μας ένα "κλικ" πιο προσεκτικοί.
Ο κόσμος καίγεται, διαλύεται, τσακωνόμαστε με την τρόικα και εμείς δεν έχουμε κάνει την δυνατότητα μιας απλής επικοινωνίας μεταξύ μας.
Δεν μου άρεσε ο τρόπος και η μυστική διάθεση και ατμόσφαιρα στην οποία διεξήχθη η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Σαμαρά. όλα αυτά δεν είναι πολιτικός πολιτισμός. Κάποιοι θέλουν να κρύψουν κάτι, να μην βγει κάτι προς τα έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης