Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗΝ 76Η ΔΕΘ

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ 76Η ΔΕΘ

Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης:
«Κυρίες και κύριοι, εμείς είμαστε συνεπείς στην ώρα μας. Συνήθως οι πολιτικοί αρχηγοί φροντίζουν να στήνουν τους δημοσιογράφους. Επειδή όμως συμβαίνει αυτός ο πολιτικός αρχηγός να παραμένει δημοσιογράφος, ξέρει τι σημαίνει συνέπεια εις το χρόνο.
Εξάλλου εμείς δεν έχουμε και καμία δυστοκία, για να μπορέσουμε να περάσουμε τις θέσεις μας και το πρόγραμμά μας. Άλλοι έχουν δυστοκία, άλλοι δυσκολεύονται, άλλοι καθυστερούν να βγάλουν ανακοινώσεις όταν βγαίνουν τα διάφορα "τσιτάτα" από την Κυβέρνηση.
Είναι αυτοί οι οποίοι δεν είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν όχι μόνο σταθερά προβλήματα, αλλά και απρόβλεπτα και απρόοπτα, τα οποία προκύπτουν και διαρκώς θα προκύπτουν προϊόντος του χρόνου, από τη στιγμή που η Ελλάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Για μας είναι μια εξαιρετικά σημαντική ημέρα σήμερα. O Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός αφήνει την παιδική ηλικία και μπαίνει στην εφηβεία. Γινόμαστε έντεκα (11) ετών και είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος και υπερήφανος για ότι πετύχαμε σε αυτά τα έντεκα χρόνια.
Πετύχαμε κάτι, το οποίο δεν έχει πετύχει κανείς πριν, και το καταθέτω με παρρησία. Θυμίζω ότι από το 1950 έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες να γίνουν κόμματα, για να εμβολίσουν τους δύο μεγάλους σχηματισμούς, από τον Κανελλόπουλο και το Μαρκεζίνη, μέχρι το Στέφανο Στεφανόπουλο, τον Κωστή Στεφανόπουλο, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Τρίτση, τον Αρσένη, τον Τσοβόλα, τον Αβραμόπουλο, το Μάνο, άνθρωποι οι οποίοι είχαν διατελέσει και Πρωθυπουργοί αλλά και Υπουργοί και οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να διεμβολίσουν τον δικομματισμό.
Όταν λοιπόν ξεκινήσαμε το 2000 όλα τα προγνωστικά ήταν αντίθετα, εξάλλου ήταν νωπή ακόμα η φράση του Ευάγγελου Αβέρωφ ότι "όποιο πρόβατο βγαίνει από τη στάνη το τρώει ο λύκος". Πολύ σωστή η σκέψη του Αβέρωφ, δεν συμπεριελάμβανε βεβαίως τα κριάρια, και ακριβώς εκεί είναι η διαφορά.
Εμείς λοιπόν κόντρα στην κόντρα των μεγάλων, έχουμε περγαμηνές: Δύο εκλογές στο Ευρωκοινοβούλιο με διπλάσια κοινοβουλευτική δύναμη τη δεύτερη φορά, 50% άνοδο στη δεύτερη εκλογή και σήμερα ο σταθερός παράγοντας στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Πρέπει να πω για άλλη μια φορά ότι αισθάνομαι ικανοποιημένος και μεγάλο βάρος από την πρωτιά στη δημοφιλία ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, που μου έδωσαν δύο συνεχόμενες δημοσκοπήσεις της Metron Analysis αλλά και προχτές το "Βαρόμετρο" της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ.
Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται το σωστό, το ορθόν ή αν θέλετε ακόμα και το ευφυές. Εγκλωβισμένος για χρόνια στις πελατειακές σχέσεις, σήμερα προσπαθεί να αποδράσει απ΄ αυτές, αν και κάποιοι με πολιτικές πρακτικές προσπαθούν να τον επανεγκλωβίσουν.
Αυτό το φαινόμενο της εφεδρείας, που έβγαλε η Νέα Δημοκρατία και υιοθέτησε ασμένως το ΠΑΣΟΚ, έχει ένα μυστικό: Τον έλεγχο του εκλογικού Σώματος. Θα γίνουν πράγματα και θαύματα, ποιος θα μπαίνει στην εφεδρεία, ποιος θα φεύγει. Γιατί βεβαίως εφεδρεία κατά το ΠΑΣΟΚ είναι ο προθάλαμος της απόλυσης, ενώ εφεδρεία κατά τη Νέα Δημοκρατία είναι να κάθεται κάποιος εννέα χρόνια και να πληρώνεται.
Αυτά είναι τραγικά πράγματα, τα οποία ομολογώ δεν μπορώ να τα κατανοήσω, τι μπορεί να εξυπηρετούν; Όταν είμαστε μία χώρα που έχουμε ανάγκη να δουλέψουμε πολύ σκληρά και περισσότερες ώρες, έρχεται ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία και λέει "όχι, μέχρι εννιά χρόνια θα πληρώνεστε και θα κάθεστε και θα παίρνετε το βασικό μισθό". Ποια είναι η πρακτική, τι εξυπηρετεί;
Δηλαδή κάποιοι, οι οποίοι με τον άλφα ή βήτα τρόπο εξυπηρετήθηκαν και είναι στο δημόσιο, να κάθονται, να πληρώνονται και να παίρνουν και τη δουλειά των ανέργων στην ελεύθερη οικονομία. Αυτά είναι εγκληματικά λάθη, τα οποία εάν κάποτε εφαρμοσθούν, θα οδηγήσουν την Ελλάδα ακόμα χειρότερα από ότι είναι σήμερα.
Υπάρχει χειρότερο από το σήμερα; Πέρυσι σας είχα πει ότι φέτος θα είναι τα πράγματα χειρότερα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Φέτος δεν μπορώ να πω το ίδιο για του χρόνου, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει άλλο χειρότερα. Μετά από το κώμα είναι ο θάνατος. Εκεί ζούμε, εκεί βρισκόμαστε.
Ποια είναι η Ελλάδα σήμερα; Ύφεση, έλλειμμα, δημόσιο χρέος, ανεργία, πτωχεύσεις, λουκέτα και ανασφαλές τραπεζικό σύστημα. Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα. Γιατί έφθασε το τραπεζικό σύστημα σήμερα σε αυτή την κατάσταση που είναι, για ποιο λόγο; Κάποιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του κι αυτός που δεν έκανε σωστά τη δουλειά του είναι η Τράπεζα της Ελλάδος.
Σήμερα σχεδόν όλες οι τράπεζες, άλλες το ομολογούν, όπως είναι η Εμπορική, η οποία εν πάση περιπτώσει έχει παρτενέρ και ίσως φοβάται λιγότερο -αν και ο παρτενέρ σήμερα μειώθηκε κατά μία μονάδα από τον οίκο αξιολόγησης-, ομολογεί ότι έχει 30% επισφάλεια. Εδώ μας λένε ότι έχει 9%. Με 30% όμως επισφάλεια, δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα. Γιατί, κάποιος φταίει. Γιατί δεν έγιναν οι συγχωνεύσεις από την πρώτη ημέρα.
Κι εγώ φώναζα στον Καραμανλή ότι το πρώτο, το κλειδί της υποθέσεως είναι οι συγχωνεύσεις. Συγχωνεύσεις οι οποίες έπρεπε να γίνουν όχι μόνο με μία παρότρυνση, αλλά και με νομοθετική ρύθμιση που να τις επιβάλλει σε ένα βαθμό. Έτσι δεν θα είχαμε αυτή την κατάσταση, αυτή την κατάντια σήμερα των τραπεζών.
Σήμερα επέρχεται ο αφελληνισμός των τραπεζών. Υπήρξε μια παροδική έκρηξη του Χρηματιστηρίου, με τη συγχώνευση της EUROBANK με την ALPHA, που ποιος δεν την ήθελε; Αλλά μία παράμετρο δεν είδατε, ότι ο "Καταριανός" και όχι καταραμένος έχει πάρει το 18%-20% της τράπεζας.
Ενώ τα μεγάλα ιστορικά μετοχικά κεφάλαια, όπως ο κ. Κωστόπουλος, περιορίζονται στο 3% και η οικογένεια Λάτση σε ποσοστά σχεδόν στη μέση του "Εμίρη". Τι σημαίνει αυτό; Περνάει ο έλεγχος σε ξένα κεφάλαια, πράγμα που σημαίνει μία δυστοκία χρηματοδοτήσεως των ελληνικών επιχειρήσεων.
Άρα λοιπόν, αύριο το πρωί, επειδή θα ακολουθήσουν και άλλες, αναγκαστικές πλέον συγχωνεύσεις και όχι εθελοντικές όπως λέγαμε εμείς, τα ξένα κεφάλαια είναι αυτά τα οποία θα δρομολογούν δίκην τροχονόμου σε ποιον θα πάνε τα μεγάλα έργα ή οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας. Άρα, χάσαμε ένα ακόμα εργαλείο.
 Το άλλο εργαλείο, το απαραίτητο για την ανάπτυξη της χώρας, το χάσαμε επί Σημίτη, όταν μπήκαμε στην ΟΝΕ. Χάσαμε το Χολαργό, χάσαμε το Νομισματοκοπείο, το Τυπογραφείο. Σας θυμίζω ότι από αυτή την τεράστια οικονομική κρίση, που πέρασε η Αμερική, σώθηκε γιατί είχε τα τυπογραφεία της και τύπωσε τόσα δολάρια ο Ομπάμα, όσα δεν είχαν τυπωθεί από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα, αλλά, σώθηκε η οικονομία της Αμερικής.
Εμείς δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα, την απωλέσαμε τότε και την απωλέσαμε κάτω από το σύνθημα του κ. Σημίτη, ο οποίος ενήργησε ερήμην του ελληνικού λαού. Δεν έγινε δημοψήφισμα όπως έγινε σε άλλες χώρες και το απέρριψαν - θυμίζω τη Δανία και την οικονομική κατάσταση σήμερα της Δανίας.
Ο κ. Σημίτης μας είπε τότε, ψευδώς, ότι μπαίνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να υπάρχει μία σιγουριά, να μην υπάρχει διολίσθηση, να μην υπάρχει υποτίμηση, και φοβισμένοι εμείς από τις υποτιμήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν αντιδράσαμε.
Δεν μας είπε όμως ότι θα έχουμε μία υπερτίμηση στο βαθμό που την είχαμε απέναντι στο δολάριο, η ισοτιμία του οποίου όταν μπήκαμε στο ευρώ, ήταν 0,87 ενώ τώρα είναι ακριβώς το διπλάσιο. Τα ελληνικά προϊόντα εξαφανίστηκαν από μια σειρά αγορών.
Τα ελληνικά προϊόντα εξαφανίστηκαν από μια σειρά αγορών, γιατί έγιναν πανάκριβα. Ενώ χώρες συνδεδεμένες με το δολάριο, μπορούν και πουλούν, όχι μόνο στην Αμερική ευκόλως, αλλά και στην ίδια την Ευρώπη.
Γιατί η Ευρώπη στο Μόναχο, στην κεντρική αγορά, προτιμά τα γεωργικά προϊόντα της Τυνησίας ή της Αιγύπτου, που είναι πολύ φτηνότερα από τα ελληνικά. Άρα εμείς τιμωρούμεθα για την είσοδο μας στο Ευρώ. Τιμωρούμεθα ότι οι αποθήκες μας είναι γεμάτες βαμβάκι γιατί η Ευρώπη αγοράζει βαμβάκι για τη δική της εξωτερική πολιτική από τις χώρες δορυφόρους.
Αυτά τα λέω, γιατί κάποιοι αφελώς και ευκόλως λένε ότι για όλα φταίει η Ελλάδα. Φταίνε και κάποιοι άλλοι. Απλώς η Ελλάδα δεν έχει δύναμη να υποδείξει τα όποια δίκαιά της, τα οποία χάνει ακριβώς από αυτή την αλόγιστη πολιτική των δυο κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Χάνει γιατί επέτρεψε την κλοπή του δημοσίου χρήματος. Όχι μόνο από στελέχη της, πρωτοκλασάτα στελέχη. Σας θυμίζω ότι κάποιοι εξ αυτών έφτασαν να διεκδικούν την προεδρία ενός κυβερνώντος κόμματος και την Πρωθυπουργία και σήμερα είναι το πλέον απαξιωμένο πολιτικό στέλεχος για λόγους κλοπής. Κλοπή, η οποία έγινε συνειδητά από τα ταμεία των δυο μεγάλων κομμάτων. Γι΄ αυτό δεν ευρέθησαν τα χρήματα της SIEMENS.
Και ο δικός μας βουλευτής που ήταν στην Επιτροπή 19 φορές, -εκ των οποίων τις περισσότερες εγγράφως-, ζήτησε να γίνει έλεγχος των Ταμείων και των ταμιών των κομμάτων και το αρνήθηκαν από κοινού τα δύο μεγάλα κόμματα. Για να φτάσουμε στον εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Εμπαιγμός, ο οποίος πέρασε και μέσα στα γραφεία σας, των δημοσιογράφων, που εσείς αναδείξατε επί 2 χρόνια το σκάνδαλο της SIEMENS. Πρώτο, στα δελτία ειδήσεων, στα πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες σας.
Και ήρθε ο εμπαιγμός ότι δεν υπήρξε κανένας ένοχος. Κανείς. Μηδέν. Τίποτα. Και το αποσιωπήσαμε όλοι. Το κρατάμε βέβαια εμείς όσο μπορούμε ανοιχτό το θέμα. Και είναι δέσμευση δική μας όταν θα έρθουμε στα πράγματα, και αυτό θα γίνει πάρα πολύ σύντομα, εμείς θα ανοίξουμε όλους τους φακέλους. Οι νομιμοποιήσεις οι οποίες έγιναν μέσω αυθαιρέτων νόμων δεν αποτελούν δίκαιο για τον Έλληνα πολίτη. Εκείνοι οι οποίοι έβαλαν βαθιά το χέρι στο δημόσιο πορτοφόλι θα πληρώσουν, όσα χρόνια και αν έχουν περάσει.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται. Περπατήστε τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Περπατήστε τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας ή οποιασδήποτε πόλης της Ελλάδας. Καθημερινώς αυξάνονται τα ενοικιαστήρια. Είπα στον κ. Βενιζέλο όταν ανέλαβε: «θα έχεις πετύχει αν λιγοστέψουν τα ενοικιαστήρια». Τα ενοικιαστήρια πολλαπλασιάζονται με μεγαλύτερη πρόοδο, πράγμα που σημαίνει ότι θνήσκει η αγορά.
Δεν θα παραδώσω μαθήματα οικονομίας, αλλά ευθέως αντιλαμβάνεστε όλοι ότι όταν κλείνει ένα μαγαζί σημαίνει πρόσθετη ανεργία. Ανεργία την οποία πρέπει να πληρώσει το κράτος, ένα κράτος όμως, το οποίο δεν εισπράττει ούτε φόρο εισοδήματος ούτε ΦΠΑ από τη κλεισμένη επιχείρηση.
Η παρούσα κυβέρνηση ό,τι είχε να δώσει το έδωσε, το αντιλαμβάνεται και η ίδια. Φοβάται όμως να προχωρήσει σε ριζικές προτάσεις. Εχθές στη Βουλή, παρόντος του Υπουργού Εσωτερικών του κ.
Καστανίδη, τους είπα ξεκάθαρα ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει. Όχι ενδεχομένως στην ουσία. Ακόμα καταβάλλονται μισθοί. Έχει χρεοκοπήσει στη συνείδηση όλης της Ευρώπης.
Όταν Υπουργοί, Αντικαγκελάριοι, Επίτροποι μιλάνε για χρεοκοπία της Ελλάδος, για να έρθουν μετά δήθεν διορθωτικές παρεμβάσεις από τους ανωτέρούς τους, εμένα κυρίες και κύριοι μου θυμίζει το ΕΑΤ-ΕΣΑ όταν ήμουν κρατούμενος μετά το Πολυτεχνείο το 1973 που υπήρχε ο καλός και ο κακός αξιωματικός. Ο κακός, ο οποίος βίαια προσπαθούσε να πάρει μια ομολογία και ο καλός ο οποίος ήταν με χαμόγελο.
Αυτά λοιπόν τα χαμόγελα και αυτό το "μαστίγιο" της Ευρώπης με ανησυχεί σφόδρα. Έχουμε μια παγκόσμια κοινότητα, η οποία έχει υποθηκεύσει το μέλλον της, τον πρώτο λόγο δεν είμαι σίγουρος ότι τον έχουν οι πολιτικές κυβερνήσεις, αλλά οι γιάπηδες των οικονομικών γραφείων.
Βγαίνει το Bloomberg της οικογένειας του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, το οποίο ελέγχει κάποιους από τους οίκους αξιολόγησης, βγάζει μια σειρά δυσμενών οικονομικών αναλύσεων με το κύρος που έχει και παρασύρει αρνητικά την αγορά, χωρίς κανείς να μπορεί να το σταματήσει ή να το ελέγξει για την ποιότητα ή τη φερεγγυότητά του.
Είμαστε ο πρώτος στόχος. Όχι πως δεν δώσαμε ευκαιρίες, αλλά αυτές πολλαπλασιάστηκαν μέσα από τις ανάγκες εξυπηρετήσεως αυτού του συστήματος. Είχαν αποφασίσει την πλήρη αποστασιοποίηση από την Ελλάδα. Το καταλάβατε εξάλλου από τις δηλώσεις οι οποίες έγιναν τις τελευταίες ημέρες.
Την προηγούμενη Δευτέρα ή Τρίτη αν θυμάμαι καλά, έγινε η τηλεδιάσκεψη Όλι Ρεν, Τρισέ, Γιούνκερ, Σαρκοζί και Μέρκελ. Όταν έμαθα το περιεχόμενο, υπό τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα και όχι την πολιτική, ανατρίχιασα και μίλησα με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών τον κ. Βενιζέλο. Και του είπα «φρόντισε να μάθεις τι ακριβώς ελέχθη».
Οι παρομοιώσεις της κας Μέρκελγια τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά είναι από αυτές που όταν γίνονται στο πεζοδρόμιο ή σε δημόσιο χώρο οδηγούν σε ακραία παρεξήγηση. Όταν λοιπόν έχουν αυτή την εκτίμηση για τους Έλληνες πολιτικούς, αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε "καμένο χαρτί".
Σήμερα η Ευρώπη, διαπιστώνοντας ότι δεν έχει την επάρκεια των κεφαλαίων να αντιμετωπίσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, -ήδη βλέπετε, πέφτουν οι γαλλικές Τράπεζες ή μειώνεται η αξιοπιστία τους, το ίδιο και οι ιταλικές-, προσπαθεί να ζυγίσει τι τη συμφέρει. Να ρίξει τα λεφτά στην Ελλάδα και να την σώσει στο βαθμό που μπορεί να σωθεί αυτή ή να τα κρατήσει, να τα ρίξει στις τράπεζες, να σώσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα;
Έχω την αίσθηση ότι το δεύτερο έχει πάρει την πρώτη θέση. Γίνονται δραματικές αλλαγές τις τελευταίες ώρες και έχει να κάνουν με τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος. Υπήρξε η καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου Ομπάμα. Γνωρίζετε εξάλλου όλοι ότι δεν διατηρώ τα καλύτερα των αισθημάτων για τους Αμερικανούς γι΄ αυτή ταύτη την πολιτική την οποία είχαν απέναντι στη χώρα μας τα τελευταία 30-40 χρόνια.
Όμως η επιθετικότητα της Τουρκίας, ο καισαρισμός του Νταβούτογλου και ο νασερισμός του κ. Ερντογάν δημιούργησαν ένα εύφλεκτο τοπίο στη Μέση Ανατολή αν συνδυαστεί με τις επαναστάσεις που έγιναν στις χώρες της Βορείου Αφρικής αλλά και της Μέσης Ανατολής.
Ο Αμερικάνος διαπίστωσε ότι είναι εντελώς ρευστό το τοπίο στην περιοχή και το μόνο σίγουρο αεροπλανοφόρο είναι η Ελλάδα. Το είδε βέβαια και με την προσπάθεια που έγινε στη Λιβύη, ότι αν δεν ήταν η Σούδα θα ήταν εξαιρετικά επισφαλές το αποτέλεσμα.
Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά η Αμερική δείχνει να προσαρμόζει την εξωτερική της πολιτική με τις δικές της φυσικά ανάγκες, με ανεβασμένες τις μετοχές της Ελλάδας. Πολιτικά σωθήκαμε το τελευταίο λεπτό. Πολιτικά. Και εν πάση περιπτώσει, εμμέσως πλην σαφώς, το χρωστάμε στην Τουρκία. Άκουσον - άκουσον. Εάν η Τουρκία δεν είχε αποφασίσει να συνεχίσει το άτακτο παιχνίδι στη Μεσόγειο δεν θα είχε δημιουργήσει αυτούς τους ουσιαστικούς και πραγματικούς συνειρμούς, ότι ο μόνος σίγουρος εταίρος στην περιοχή είναι η Ελλάδα. Σε αυτό ακριβώς το περιβάλλον ζούμε.
Και πέρα από την οικονομική καχεξία, η οποία δεν επιτρέπει να κουνιέται τίποτα σε αυτόν τον τόπο, τίποτα, έχουμε το imperium του κ. Γκρουέφσκι, μια FYROM να κάνει ό,τι θέλει, να κάνει το ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πίσω από το άλλο, να επιβάλει στην Ελλάδα θέσεις, εμείς παθητικά να μην αντιδρούμε και ταυτοχρόνως να έχουμε φτάσει να είμαστε ανυπόληπτοι στην Αλβανία.
Συνέβη αυτό. Σημειώστε το. Μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία πήγε αυτές τις ημέρες σε ένα υποκατάστημα τράπεζας στα Τίρανα για να παραδώσει μία εγγυητική επιστολή και ο Διευθυντής της Τράπεζας ήταν λαθρομετανάστης -αυτός και η οικογένειά του στην Ελλάδα, σπούδασε εδώ και μετά ανέλαβε Διευθυντής σ΄ αυτό το υποκατάστημα.
Με το που είδε την εγγυητική της ALPHA BANK καταντράπηκε, κοκκίνισε, σηκώθηκε όρθιος και είπε του εκπροσώπου της κατασκευαστικής εταιρείας, "λυπάμαι αλλά η Κεντρική μας Τράπεζα μας απαγορεύει να παίρνουμε εγγυητικές ελληνικών τραπεζών". Εκεί φτάσαμε.
Εκεί είναι η Ελλάδα σήμερα, να φεύγουν Έλληνες να πηγαίνουν να δουλέψουν στις δουλειές Αλβανών. Και το κατάφερε επιμελώς η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Από την άλλη πλευρά ανατολικά η Τουρκία ανοίγει το παιχνίδι το επιθετικό. Μέχρι τώρα είχε δυο πελάτες, την Ελλάδα και την Κύπρο. Έκανε τους λεονταρισμούς. Μαζευόμαστε εμείς. Έστελνε τα καράβια έξω από το Σούνιο.. Μαζευόμαστε εμείς και παίζαμε αυτό το παιχνίδι της δήθεν φιλίας.
Τώρα το άνοιξε το παιχνίδι με το Ισραήλ, αλλά το Ισραήλ δεν σκέφτεται όπως εμείς, με την ουρά στα σκέλια και το πράγμα έχει στριμωχτεί και ίσως έχουμε πόλεμο. Πόλεμο στον οποίον οδηγείται και η Ελλάδα να λάβει μέρος. Και να δεχτώ ως σοβαρή τη δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, την Παρασκευή προχθές (στη Βουλή), όπου είπε, οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια κατά της Κύπρου και των συμφερόντων της Κύπρου σημαίνει πόλεμο κατά της Ελλάδος. Σημαίνει ότι ήδη είμαστε εις την εμπλοκή μιας συρράξεως στην περιοχή που δεν ξέρω αν θα κρατήσει μια ώρα, μια ημέρα ή μια εβδομάδα.
Ο Ερντογάν βρίσκεται στη χειρότερη θέση, βγήκε με δηλώσεις και είπε, ότι έχω ένα στόλο που τον εκπαιδεύω γι΄ αυτή τη δουλειά και έναν έτοιμο στρατό. Στέλνει ήδη πολεμικά πλοία εις την περιοχή. Κάνει επιθετικές πράξεις εις βάρος του Ισραήλ. Η επίσκεψη στην Αίγυπτο, στη Λιβύη και στην Τυνησία είναι για να μπορέσει να αποσυντονίσει την κατάσταση τουλάχιστον της Αιγύπτου σε σχέση με το Ισραήλ.
Το Ισραήλ αισθάνεται εμφανή τον κίνδυνο ότι αν αφήσει χρόνο να περάσει θα βρεθεί σε μία δύσμοιρη θέση. Και ο κ. Ερντογάν ανασυστήνει χωρίς εμείς να αντιδρούμε ή να μπορούμε να αντιδράσουμε την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς οι δημοσιογράφοι πρέπει να είμαστε οι πλέον παρατηρητικοί από όλους τους άλλους. Βλέπετε κάθε μέρα πλάνα από τη Λιβύη και από τα ελληνικά κανάλια, αλλά και από τα διεθνή δίκτυα. Σας ξέφυγε όμως μια λεπτομέρεια. Στη νέα σημαία της Λιβύης υπάρχει η ημισέληνος και στο άστρο της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Άρα, λοιπόν, ανοίγει ξανά το τόξο και εμείς είμαστε ανήμποροι όχι να το δούμε, να ασχοληθούμε μ΄ αυτό το ενδεχόμενο της μεγάλης απειλής και ίσως αυτό είναι το τραγικότερο θέμα για την Ελλάδα.
Τρίτο θέμα, λαθρομετανάστευση. Λόγια - λόγια - λόγια. Το ΠΑΣΟΚ πράγματι στα προφορικά παίρνει άριστα. Στα πρακτικά όμως παίρνει κάτω από τη βάση. Καθημερινώς στην Ελλάδα έρχονται και νέοι λαθρομετανάστες και το ΠΑΣΟΚ νομοθετεί πώς θα τους νομιμοποιήσει.
Χθες κατέβασε το όριο. Αντί να ανεβάσει το όριο παραμονής για να γίνεται πιο δύσκολο για όλες αυτές τις ταξιαρχίες που έρχονται στη χώρα, κατέβασε το όριο, παρά τη ρητή δέσμευση του κ. Ραγκούση πριν έξι μήνες στη Βουλή στον ομιλούντα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμβιβασμός και συμφωνία με τους λαθρομετανάστες της Υπατίας. Και έλεγε ο λαθρομετανάστης όχι υπάρχει συμφωνία να κατέβει στα 10 χρόνια. Και λέγαμε τι λες μωρέ, που φτάσανε; Πού φτάσανε; Να το επιβάλουν στην Κυβέρνηση και να έρθουν να νομοθετήσουν να μειωθεί ο χρόνος νομιμοποίησης των μεταναστών.
Πέρα από την εγκληματικότητα, πέρα από τις ασθένειες το προσπερνάω, αν και δεν προσπερνιέται εύκολα, είναι η μεγάλη πληγή της ελληνικής οικονομίας, φεύγουν 12 δισεκατομμύρια το χρόνο για τις χώρες τους. Εμείς δεν έχουμε επάρκεια οικονομίας, αλά Αμερικής ή Γερμανίας ή Αυστραλίας ή Καναδά για να το αντέξουμε.
Ό,τι και να κάνει η Ελλάδα, ό,τι και να πει η Τρόικα, όσο και πιο επαχθή εισπρακτικά μέτρα κάνουν δεν πρόκειται να γυρίσουμε στο πλεόνασμα όσο χάνουμε 12 δισεκατομμύρια το χρόνο από το ταμείο του κράτους. Εάν η τσέπη σας είναι τρύπια όσα λεφτά και αν βάζετε μέσα τα λεφτά φεύγουν από κάτω.
Και μόνο γι΄ αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί. Χθες ανοίξαμε τα σύνορα, εχθές είναι το 1992 που τα άνοιξε ο Αντώνης Σαμαράς, εχθές, φέραμε τους λαθρομετανάστες. Σήμερα τους κάνουμε Τζαμιά. Αύριο παίρνουν εκλογικά βιβλιάρια, μεθαύριο θα κυβερνάνε την Ελλάδα.
Σας φαίνεται μακρινό; Ρίξτε μια ματιά στη Βουλγαρία; Ποιος κυβερνάει; Τα κόμματα εναλλάσσονται αλλά ο σταθερός εταίρος στην Κυβέρνηση είναι το Ισλαμικό Κόμμα, έγινε ήδη στη Θράκη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει το κόμμα το δικό του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, αλλά το κόμμα των Τούρκων όπως θέλουν να λέγονται.
Όταν, λοιπόν, σχηματοποιείται ένα Ισλαμικό Κόμμα το οποίο με τα βιβλιάρια τα οποία μοίρασε πολύ ευκόλως ο κ. Ραγκούσης παρά τη δική μας σφοδρή αντίδραση στη Βουλή, έχουν συμπληρώσει λένε οι πολιτικοί αναλυτές το 3%.
Επομένως, λοιπόν, μετράμε τις δημοσκοπήσεις τώρα τους Οικολόγους, το Φώτη Κουβέλη, την Ντόρα Μακογιάννη, δεν μετράμε όμως τον πραγματικό και ουσιαστικό κίνδυνο αύριο το πρωί.
Άρα, λοιπόν, η χώρα έχει μια σειρά τεραστίων προβλημάτων μπροστά της να αντιμετωπίσει, τα οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει όρθια. Και για να μείνει όρθια η Ελλάδα πρέπει να γίνει "απόκομμουνιστικοποίηση" της χώρας. Δεν μ΄ ενδιαφέρει η ιδεολογία, εξάλλου είναι πολλοί λίγη σε όλο τον κόσμο, η νοοτροπία και η πρακτική η κομμουνιστική η οποία συντροφεύει την Ελλάδα με όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν αριστερά ή δεξιά.
Τι έγινε; Το κράτος είχε σχεδόν τα πάντα, δεν διηύθυνε όμως το κράτος, διηύθυναν οι συντεχνίες μέσα στους οργανισμούς. Ο κ. Φωτόπουλος είναι αυτός ο οποίος είπε θα εφαρμοστεί ή δεν θα εφαρμοστεί ο καλός ή κακός νόμος, -για μένα κακός νόμος αυτόν τον οποίον φέρνει ο Βενιζέλος. Ο κ. Φωτόπουλος, η συντεχνία κάνει παντού κουμάντο.
Αυτή η κομμουνιστική νοοτροπία οδήγησε τη χώρα εδώ, γιατί η Δεξιά δεν ήθελε να μετρηθεί, το Κέντρο πίστευε ότι θα αρμέγει από την αγελάδα της Αριστεράς και έτσι τους δώσαμε το δικαίωμα να κυβερνούν τη χώρα.
Εάν λοιπόν δεν "αποκομμουνιστικοποιήσουμε" την νοοτροπία και την πρακτική, η Ελλάδα δεν έχει κανένα μέλλον. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε μια τεράστια οικονομική κρίση, την γνωρίζετε όλες και όλοι. Καθημερινώς γράφετε γι΄ αυτήν. 177 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις από τον α΄ βαθμό μέχρι τη ΓΣΕΕ από την Εργατική Εστία. 177 εκατομμύρια ευρώ.
Τα τελευταία 30 χρόνια είχαμε μέσο όρο απεργιών 150 απεργίες το χρόνο, τα τελευταία 2 χρόνια γίνανε 200-205. Σαφώς δεχόμεθα το ιερό δικαίωμα της απεργίας. Την ιερά υποχρέωση για εργασία όμως κανείς δεν την έβαλε μέσα στο Σύνταγμα για να έρθει ο Πρωθυπουργός και να μας πει, να δουλεύει ένα άτομο κατά οικογένεια.
Να έρθει ο Πρωθυπουργός με το μισθό που περικόπτει, του ενός ατόμου να ζήσει την οικογένειά του. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε δουλειά σε όλους τους Έλληνες και μπορούμε να δώσουμε δουλειά σε όλους τους Έλληνες και όχι τα εφευρήματα της εφεδρείας.
Εμείς δεν θα διώξουμε κανέναν, αλλά θα τους βάλουμε όλους να δουλέψουν έξω από τα γραφεία. Όποιος επενδυτής έρχεται στην Ελλάδα στο πρόγραμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού θα έχει όσους εργαζόμενους χρειάζεται εάν κάνει μία εξαγωγική μονάδα.
Μία εξαγωγική μονάδα η οποία θα έχει εργαζόμενους που θα πληρώνει το δημόσιο απ΄ αυτούς που έχει τώρα και πληρώνει και κάθονται για να έχω φτηνό προϊόν. Έτσι θα μπορέσω να κερδίσω τη Βουλγαρία, την Τουρκία και τις γειτονικές χώρες που έχουν φτηνό μεροκάματο, φτηνό προϊόν.
Και ο επενδυτής θα έχει μόνο την ευθύνη καλύψεως των ασφαλίστρων που θα ξεκουράζουν εμένα, την Ελλάδα, το κράτος από την καταβολή τους. Αλλά οι εξαγωγές είναι εκείνες που θα μου φέρουν εισαγωγή συναλλάγματος. Είναι αυτές που θα βοηθήσουν να μείνουμε όρθιοι.
Δεν μιλάω για δημοσίους υπαλλήλους, μιλάω για κρατικούς υπαλλήλους όπου το κράτος θα έχει το απόλυτο δικαίωμα για το που θα πας να δουλέψεις. Το καλοκαίρι θα σου κάνω σεμινάρια για να είσαι πυροσβέστης και το χειμώνα θα είσαι για να μπορέσεις να με βοηθήσεις να ελέγξω τα νερά που πλημμυρίζουν τον τόπο.
Κρατικοί υπάλληλοι, ενοχλεί; Γιατί κρατικοί υπάλληλοι δεν είναι οι στρατιωτικοί; Γιατί έχω το δικαίωμα να μεταθέτω από την Καλαμάτα στις Σέρρες έναν αξιωματικό και δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω με έναν κρατικό υπάλληλο;
Η Ελλάδα πρέπει να επιβάλει την πειθαρχία απέναντι στο χάος που ευαγγελίζονται κάποιοι στις συνεντεύξεις τους προκειμένου να έρθουν στα πράγματα.
Τα δημόσια έργα το έχουμε προτείνει και επαναλαμβάνουμε, θα τα αναλάβει η ΜΟΜΑ. Ανασύσταση της ΜΟΜΑ, όπου ο κάθε ένας που δεν έχει δουλειά θα μπορεί σε 24 ώρες να αναλάβει δουλειά 5ετούς θητείας, πράγμα που σημαίνει ότι νικιέται η ανεργία, αρκεί να υπάρχει ανάπτυξη και θέληση.
Κυρίες και κύριοι, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ζήτησα επί 18 μήνες να υπάρξει μία συνεννόηση των μεγάλων κομμάτων. Τους είπα, δεν θέλω ούτε σκαμπό, ούτε σκαμνάκι. Αδυνατούν όμως να υπηρετήσουν την πατρίδα, κι αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Αυτοί υπηρετούν το στόχο τους που είναι η εξουσία. Εγώ υπηρετώ την πατρίδα και είναι μεγάλη η διαφορά εάν τη βάλετε σε σύγκριση.
Το "όχι" του κ. Σαμαρά, η αδυναμία του κ. Παπανδρέου, οδηγούν τα πράγματα εδώ που οδηγούνται. Δεν μπορούμε να κάνουμε τη συνεννόηση που έγινε στην Ιρλανδία, δεν μπορούμε να κάνουμε τη συνεννόηση που έγινε στην Πορτογαλία, δεν μπορούμε να έχουμε καμία συνεννόηση όπως όλες οι χώρες του Βορρά. Οι χώρες μας εγκαλούν. Οι χώρες οι οποίες δίνουν τα δανεικά. Οι χώρες τις οποίες εμείς παρακαλάμε και από τις οποίες επαιτούμε, όλες έχουν συμμαχικές κυβερνήσεις. Εδώ φοβούνται να πάνε μαζί.
Εγώ θα στήριζα μία κυβέρνηση χωρίς να συμμετέχω των δύο αυτών κομμάτων και θα ήταν ευρύτατη και καλύτερη αν θέλετε, όσο κι αν υπάρχει ανεπάρκεια σε στρατηγικές μεθοδεύσεις ή και άτομα, αλλά θα ήταν καλύτερο από αυτό που έχουμε σήμερα.
Πιστεύω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα και η στιγμή ο δικομματισμός να καμφθεί ακόμα περισσότερο. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός να υποβάλει τη δική του κυβερνητική πρόταση και αυτό θα κάνω σήμερα στις 19:30 στο Βελλίδιο .....




 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα. Είπατε, χθες στη Βουλή πως στη συνείδηση των Ευρωπαίων η χώρα έχει χρεοκοπήσει ήδη. Επειδή περιγράφεται τις τελευταίες ειδικά ημέρες ως πολύ οριακή η κατάσταση στη χώρα και στην οικονομία και με την τηλεδιάσκεψη που θα υπάρχει το απόγευμα, πιστεύετε το ουσιαστικό κομμάτι μιας χρεοκοπίας είναι ένα ορατό ενδεχόμενο ή ένα σενάριο που ενδεχομένως να χρησιμοποιείται για να περνούν κάποια μέτρα;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Κύριε Πλάκα, καταρχήν να ευχαριστήσω σήμερα την εφημερίδα "Μακεδονία" για τη συνέντευξη που φιλοξενεί και μου έδωσε τη δυνατότητα να απευθυνθώ λίγο στο λαό της Βορείου Ελλάδος. Σήμερα το πρωί -κάντε μία έρευνα, σε λίγο κλείνουν οι τράπεζες και ρωτήστε τον κ. Προβόπουλο- τι είχαμε, καταθέσεις ή αναλήψεις; Για να λάβετε την απάντηση στο ερώτημά σας.
Όταν όλοι μας θεωρούν χρεοκοπημένους, όταν καμία τράπεζα στο εξωτερικό δεν δέχεται τις δικές μας τράπεζες, όταν έχουν παραλύσει οι Έλληνες επιχειρηματίες που δρουν στο εσωτερικό της χώρας, αυτό δεν είναι χρεοκοπία; Έχουμε χρεοκοπήσει πολιτικώς, κοινωνικώς, πολιτιστικώς. Πείτε μου μία δράση που η Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια, να πηγαίνει προς τα εμπρός.
Χρειάζεται λοιπόν να προσπαθήσουμε σκληρά και από άλλο δρόμο από αυτόν που μας οδηγεί το ΠΑΣΟΚ, που οδηγεί ασφαλώς σε ένα γκρεμό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, το βράδυ μας είπατε ότι θα παρουσιάσετε μία κυβερνητική πρόταση. Το ερώτημα μου είναι: Που το πάτε; Με την έννοια ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουμε μία αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.
Εσείς προς ποια πλευρά κλείνετε το μάτι; Γιατί έχω την αίσθηση ότι το τελευταίο διάστημα το κλείνετε προς τη Νέα Δημοκρατία. Και το δεύτερο είναι, αν σ΄ αυτήν την πορεία βλέπετε να έχει κάποιο ρόλο και ο πρώην Πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Κύριε Οικονόμου, προτιμούμε "ανοιχτομάτες" παρά "κλειστομάτες". Άρα λοιπόν τα περί κλεισίματος ματιού τα αφήνω παραπέρα. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός πρέπει να λογίζεται πλέον ως κυβερνητική δύναμη.
Ενθαρρύνομαι από το γεγονός ότι το κόμμα μου σ΄ αυτές τις δημοσκοπήσεις, -μεταξύ κάποιων "τσαρλατάνων", υπάρχουν και σοβαροί, γιατί μην κοροϊδευόμαστε, ό,τι κουστούμι πληρώνεις τέτοιο κουστούμι ράβεις, αλλά εν πάση περιπτώσει- των καλών και των λιγότερο καλών, εγώ φαντάζομαι πρώτος σε πολιτική δημοφιλία, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή ανθρώπων η οποία σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά να μου αναθέσει σοβαρότερα καθήκοντα. Εκεί ποντάρω και γι΄ αυτό μιλάω για κυβερνητική πολιτική.
Τώρα, το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ρευστό. Έλεγε κάποτε ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο ευφυής, ότι οι εκλογές είναι μία έγκυος γυναίκα, θα γεννήσει, αλλά δεν ξέρεις αν θα κάνει αγόρι ή κορίτσι. Νομίζουν οι δημοσκόποι ότι μπορεί να κάνουν το υπερηχογράφημα και να το διαπιστώσουν. Λαθεύουν όμως γιατί ο εταίρος μου στην ευρωπαϊκή ομάδα που είμαι, στη Φιλανδία είναι στο 20%.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τον Καραμανλή;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ο κ. Κώστας Καραμανλής έκανε τεράστια πολιτικά λάθη και έχει μεγάλη ευθύνη για εκεί που βρίσκεται σήμερα η χώρα. Όμως δεν έχω δει κανέναν εξ ημών να βάζει δόλο. Αφού λοιπόν δεν υπήρξε δολιότητα, νομίζω ότι ο κ. Καραμανλής δεν είναι για πέταμα. Ηλικιακά είναι πολύ μικρότερος από τον κ. Σημίτη, που θα μπορούσε και αυτός να διεκδικεί μία θέση στο αύριο. Πιστεύω λοιπόν ότι κάποια ημέρα των ημερών ο κ. Κώστας Καραμανλής θα είναι ξανά πρωτοσέλιδο. Το πότε δεν μπορώ να το προσδιορίσω εγώ και δεν είναι δικιά μου δουλειά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε ότι θα στηρίζατε μία κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Τι ρόλους δίνετε στα πρόσωπα σε μια τέτοια περίπτωση;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν είναι δικιά μου δουλειά αυτή. Εγώ θα ήθελα ένα ευρύτερο μέτωπο απέναντι στην Ευρώπη, για να μας λαμβάνουν λίγο πιο σοβαρά υπ΄ όψιν.
Και πιστεύω ότι όταν είναι περισσότεροι στην Κυβέρνηση, μπορούν να συζητήσουν, να επιχειρηματολογήσουν και να διεκδικήσουν καλύτερα. Από εκεί και πέρα, ας παραμερίσει οποιοσδήποτε από τους δύο θέλει για την πρώτη καρέκλα. Αλλά, δυστυχώς όλοι κοιτάνε την καρέκλα και χάνουν την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, βλέπουμε εσχάτως έχετε μία αλλαγή ρητορικής. Τι έγινε, ο Σισέ έγινε Κουτρουμπέλης τελικά; Για να χρησιμοποιήσω ποδοσφαιρικούς όρους, γιατί εσείς το ξεκινήσατε.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η αλήθεια είναι ότι όταν ήμουνα μικρός, στη Λαίλαπα Παλαιού Φαλήρου έπαιζα αριστερό extreme. Μετά από αρκετά χρόνια, ήρθε ένας πολύ καλός προπονητής -έπαιζα μαζί με το Θωμά Μαύρο για την ιστορία- και μου λέει κοίταξε... και το στυλ σου και ο τρόπος που ενεργείς είναι να παίζεις libero.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, μετανιώσατε που ψηφίσατε το πρώτο μνημόνιο; Και θα υπερψηφίζατε το δεύτερο μνημόνιο;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ναι, είναι μια ερώτηση την οποία ακούω πολύ καιρό. Συζητάμε σήμερα, συνυπάρχουμε κι εμείς και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και η Αριστερά και οι απεργοί. Όλοι. Και συζητάμε.
Γιατί συζητάμε; Γιατί υπήρξε το πρώτο μνημόνιο. Φανταστείτε να μην είχε υπάρξει το πρώτο μνημόνιο. Όπου φθάσαμε στο πρώτο μνημόνιο, γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε τη δουλειά της και διπλασίασε το χρέος και ο κ. Παπανδρέου κράτησε μια “πισινή” και φθάσαμε την τελευταία ώρα να μην μπορούμε να πληρώσουμε.
Οι λύσεις ήταν δύο. Ή θα κάναμε ένα μνημόνιο, το οποίο βεβαίως πίστευα ότι θα αντιμετώπιζε μία οικουμενική κυβέρνηση, γιατί το είχα συνδέσει απευθείας ή θα πτωχεύαμε. Εάν είχαμε πτωχεύσει, δεν θα γινόταν καμία κουβέντα σήμερα.
Όμως τι εφαρμόστηκε από αυτό το περίφημο μνημόνιο; Ήταν ανίκανη παντελώς η Κυβέρνηση να εφαρμόσει το οτιδήποτε. Επειδή λοιπόν υπήρξε ανίκανη να εφαρμόσει το μνημόνιο, εγώ δεν της έδωσα δεύτερη εντολή με το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, που έδωσε η Νέα Δημοκρατία.
Και η Νέα Δημοκρατία δεν δικαιολογείται. Τους είδε ότι ήταν ανίκανοι στο πρώτο μέρος και στο σοβαρότερο τους έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης της. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ εμένα και του κ. Σαμαρά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και προφανώς το ίδιο θα κάνετε και στο νέο μνημόνιο όταν έρθει για ψηφοφορία στη Βουλή;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Μα το ξεκαθαρίσαμε εμείς όταν ήρθε το μεσοπρόθεσμο. Το ξεκαθαρίσαμε στον εφαρμοστικό νόμο. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν είμαστε εναντίον μίας συμφωνίας που θα συνέφερε την Ελλάδα. Δεν ξέρω αν αυτή συμφέρει την Ελλάδα. Είμαι εναντίον της διεκπεραίωσης της όποιας συμφωνίας από ανίκανους και ανθρώπους, κατώτερους των περιστάσεων. Περί αυτού πρόκειται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να μας πείτε για την Τουρκία περισσότερα, γιατί σας άκουσα και στη Βουλή που καταθέσατε Επίκαιρη ερώτηση για την τουρκοποίηση της Θράκης και μάλιστα ο κ. Πάγκαλος σας απάντησε ότι θα το δει το θέμα και θα κάνει και σύγκλιση των κομμάτων. Θα ήθελα να μας πείτε αν υπήρξε κάτι νεότερο και με αυτά που είπατε με τον κ. Πάγκαλο, αλλά και γενικότερα πάνω σε αυτό το θέμα.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Κυρία συνάδελφε, γιατί να το κρύψουμε εξάλλου; Κουμάντο στη Θράκη κάνει το Τούρκικο Προξενείο. Η ηγέτιδα δύναμη είναι το Τούρκικο Προξενείο, δεν είναι η Ελληνική Πολιτεία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συγνώμη να σας διακόψω, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στο Προξενείο της Κομοτηνής και είπε ότι ήταν λάθος.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ξέρω λοιπόν ότι ο κ. Πάγκαλος κατέγραψε τις ανησυχίες μας, είδε τι ακριβώς έχουμε ως ατζέντα και εντέλει ήρθε να διορθώσει το λάθος το οποίο έκαναν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.
Το ερώτημα είναι γιατί έχουμε επιτρέψει να κάνει κουμάντο το Τούρκικο Προξενείο ή οποιαδήποτε άλλη τούρκικη οντότητα στην περιοχή; Γιατί το έχουμε επιτρέψει; Διανοείται κανείς να είχαμε πάει εμείς στην Ανατολική Θράκη και να κάναμε τα ίδια που κάνουν αυτοί στη δικιά μας τη Θράκη; Μπορεί να το σκεφθεί κανείς; Και πως θα το περιέγραφε κανείς, οι “ελληναράδες”, οι ακραίοι και τα λοιπά;
Αυτοί γιατί το κάνουν, γιατί μπορεί κι έρχεται εδώ ο Ερντογάν και πάει και κάνει περιτομές σε παιδιά, χωρίς να το έχει υπόψη του το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας; Δεν το ξέρει. Είναι δικαίωμά τους, είναι η πίστη τους, να το κάνουν. Αλλά, με συμμετοχή του δικού μας Υπουργείου Υγείας. Δεν μπορεί να έρχεται ο κ. Μπαγίς και να λέει "κοιτάξτε, η Θράκη δεν είναι μόνη της, είμαστε κι εμείς εδώ". Εμείς που είμαστε, αν είναι η Τουρκία εκεί;
Είναι μια σειρά τέτοιων θεμάτων, που με ανησυχεί πάρα πολύ, δημιουργείται μία επικυριαρχία της Τουρκίας σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο της Ελλάδος, που μπορεί να φέρει τεράστια προβλήματα σε μία Ελλάδα η οποία δεν δείχνει να είναι έτοιμη όσο θα έπρεπε να είναι έτοιμη, με αυτά που συμβαίνουν στον ανατολικό χάρτη της περιοχής.
Είναι ένα θέμα εξαιρετικά σοβαρό, θέλω να πιστεύω ότι η Ελλάδα θα το εξετάσει, έχω ενδοιασμούς για την ποιότητα εργασίας στην Ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, το είπα στον κ. Πάγκαλο και περιμένω να δω αντιδράσεις.
Ανησυχώ όταν έχω έναν Νταβούτογλου από τη μία πλευρά και ότι έχω από δω, όταν έχω έναν Ερντογάν από τη μία πλευρά και ότι έχω από δω. Μας έτυχε αυτή την κομβική και δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα η Τουρκία να έχει το ωραιότερο δίδυμο, το ισχυρότερο δίδυμο, το καλύτερο δίδυμο, από την εποχή του Κεμάλ και του «Νονού».
Δυστυχώς αυτή η ανισορροπία πρέπει να μας ενοχλήσει όλους και πρέπει να βρούμε τουλάχιστον ανθρώπους να λειτουργούν σε μία ομόλογη νοητική κατάσταση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, ξεκινώντας στην αρχή είπατε ότι διατηρείτε ακόμα το δημοσιογραφικό σας ένστικτο και την ιδιότητα αυτή.
Χθες ο κ. Τσίπρας έκανε μία πρόβλεψη και είπε ότι έχουμε έναν Πρωθυπουργό σε εφεδρεία που δεν θα υπογράψει -είπε- προϋπολογισμό τον Οκτώβριο. Εσείς τι λέτε, πότε θα έχουμε εκλογές, πότε θα έχουμε ίσως καινούριο Πρωθυπουργό;
Και αναφερθήκατε πολλές φορές με το εμείς θα κάνουμε, εμείς όταν έρθουμε, εμείς δεν θα διώξουμε κανέναν κλπ. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Έχετε δηλαδή πάρει πλέον τη θέση ότι είσαστε κι εσείς ένα κόμμα εξουσίας;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Άκουσα κι εγώ το τι είπε χθες η εφεδρεία της Αριστεράς στον χώρο αυτόν. Πιστεύω λοιπόν ότι έχει συνειδητοποιήσει ότι η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να ανήκει στην Αριστερά. Αυτό ας το καταλάβουν. Η επόμενη ημέρα ανήκει σε όλους εκείνους τους Έλληνες που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, έχουν ματώσει, έχουν δακρύσει, γνωρίζουν τι να κάνουν κι όχι σε εκείνους οι οποίοι -προϊόν αν θέλετε της εποχής- διεκδικούν μία επανάσταση χωρίς αιτία.
Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μπει στο κέντρο του πολιτικού παιχνιδιού μονίμως με το «αντί», κάποια στιγμή όμως χρειάζεται πέρα από το «αντί» να υπάρχει και η πρόταση, την οποία δεν την έχω δει. Ακούω το ένα και το άλλο όλο αυτό τον καιρό, αντιμνημονιακή πολιτική και όλα αυτά, αλλά πρόταση δεν ακούω, ποια είναι η πρόταση;
Η τελευταία πρόταση σας θυμίζω που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διοριστούν στο δημόσιο 100 χιλιάδες ακόμα παιδιά. Από κει και πέρα έναν πολιτικό αρχηγό που θέλει να διοριστούν στο δημόσιο 100 χιλιάδες παιδιά, τη στιγμή που η κατάσταση είναι αυτή, εγώ δεν μπορώ να τον πάρω τόσο πολύ σοβαρά υπ΄ όψιν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε βλέπετε εκλογές;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Εκλογές βλέπω πολύ σύντομα, από απρόοπτα και απρόβλεπτα γεγονότα. Και βλέπω κι ένα "compromise" αν θέλετε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Όταν ο προϋπολογισμός τραβιέται για πρώτη φορά δυόμισι μήνες πιο εδώ, το μεν ΠΑΣΟΚ σου λέει "να το κάνω τώρα που μπορώ να κλείσω προϋπολογισμό γιατί το Δεκέμβριο δεν ξέρω αν θα μπορώ να τον κλείσω". Και η Νέα Δημοκρατία σου λέει "πάρα πολύ βολικά να έχει φτιάξει έναν προϋπολογισμό άλλος και να μην έχω εγώ το βάρος του προϋπολογισμού στις εκλογές" που πιθανώς να γίνουν το Νοέμβριο ή αργότερα.
Πιστεύω λοιπόν ότι τα απρόβλεπτα και απρόοπτα που μπορούν να προκύψουν από μία κοινωνική αναστάτωση, που κάποιοι την πριμοδοτούν, μπορούν να φέρουν εκλογές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, νωρίτερα περιγράφοντας ένα πιο δελεαστικό τοπίο για την οικονομία και κύρια για τους εργαζόμενους είπατε για μισθούς Βουλγαρίας, για να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό το προϊόν μας. Οι μισθοί Βουλγαρίας βρίσκονται στα....
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Με συγχωρείτε, είπα επειδή δεν μπορώ να ανταγωνιστώ τους μισθούς Βουλγαρίας, που είναι το εν τέταρτο από εδώ, εγώ θα δώσω από τους υπαλλήλους του δημοσίου που περισσεύουν εργατικό δυναμικό σε κάθε επενδυτή που θα κάνει μία εξαγωγική μονάδα.
Άρα λοιπόν αυτός δεν θα έχει το κόστος το εργατικό, θα μου βγάλει φθηνότερο προϊόν από της Βουλγαρίας, θα πουληθεί έξω και θα φέρω λεφτά μέσα για να πληρώσω τους δημόσιους υπαλλήλους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή θα γίνει πολύ ανταγωνιστικό το προϊόν;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Βεβαίως θα γίνει πολύ ανταγωνιστικό γιατί δεν θα έχει να πληρώνει το εργατικό, θα πληρώνει μόνο τα ασφάλιστρα των δημοσίων υπαλλήλων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα εσείς θεωρείτε ότι οι μισθοί δεν πρέπει να παγώσουν, -τώρα όχι μόνο παγώνουν, τώρα μειώνονται-, θεωρείτε ότι πρέπει να διατηρήσουμε τουλάχιστον τους μισθούς μας, να διατηρηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να αυξηθούν για να δυναμώσει και η οικονομία.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Όχι πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρότερα και αποδοτικότερα για να αυξήσουμε όλοι το μισθό μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, χτες ρώτησα τον κ. Τσίπρα γιατί μισεί το ΠΑΣΟΚ. Η απάντηση ήταν ότι νοσταλγεί το παλιό ΠΑΣΟΚ. Εσείς τι νοσταλγείτε το παλιό ή το καινούριο ΠΑΣΟΚ;
Και μια δεύτερη ερώτηση, εάν φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες, ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η αγροτική μας παραγωγή εξαρτάται από αυτούς.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Έχουμε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους που κάθονται, θα τους στείλω εκεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εντάξει.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Θα τους στείλω εκεί να μαζέψουν το γεωργικό προϊόν. Από το να κάθονται σε ένα γραφείο και να πληρώνονται, θα γίνoυν αποδοτικοί για την Ελλάδα. Όλοι θα γίνουμε αποδοτικοί για την Ελλάδα και αν χρειαστεί θα πάω να μαζέψω εγώ τις ελιές από τα χωράφια του παππού μου που δεν ξέρω που βρίσκονται καν.
Επί της απαντήσεώς σας. Εάν πρέπει να διαλέξω μεταξύ παλαιού και νέου ΠΑΣΟΚ, θα διάλεγα από το παλαιό ΠΑΣΟΚ το πατριωτικό του κομμάτι, το οποίο έχει φύγει και ένα μεγάλο κομμάτι του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είναι το παλαιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Ένα ισχυρό εκπρόσωπο του παλαιού πατριωτικού ΠΑΣΟΚ έχετε ακριβώς πίσω σας, ο κ. Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.
Το παλαιό ΠΑΣΟΚ, το πατριωτικό έχει φύγει, προσδιόρισα ποιο ΠΑΣΟΚ. Το παλαιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Άρα εμείς εκπροσωπούμε τον πατριωτισμό και είμαστε μακριά από σοσιαλισμό, από νεοφεντεραλισμό. Όποιος λοιπόν έρχεται στις θέσεις μας, έρχεται για τις πατριωτικές του σκέψεις, ιδέες, βάζοντάς το σε πρωτεύουσα θέση.
Καλοδεχόμαστε ανθρώπους από την αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά αρκεί να προτάσσεται ο πατριωτισμός με δημοκρατία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλώς ήρθατε και καλησπέρα σε όλους τους συνεργάτες κ. Πρόεδρε και σε εσάς και της μοναδικής κυρίας που σας συνοδεύει. Κύριε Πρόεδρε επιτρέψτε μου να διατυπώσω πολύ σύντομα μια εκτίμηση δική μου, ότι κυρίως στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό. Εξ αυτού λαμβάνω την αφορμή να σας ρωτήσω αν πρόκειται για πολιτικό βερμπαλισμό το ότι αυτούς που χαρακτηρίσατε μόλις πριν ανίκανους, μικρότερους των περιστάσεων, ότι έκλεψαν για τα κομματικά τους ταμεία τον δημόσιο πλούτο, πώς τους καλείτε σε μια συγκυβέρνηση, πώς περιμένετε, με ποιο μαγικό ραβδάκι οι ανίκανοι και οι απατεώνες να μεταμορφωθούν σε σωτήρες.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν είναι ευχάριστη η ένεση που σου κάνει ο οδοντίατρος αλλά σου κάνει ένεση για να μπορεί να σου φτιάξει το δόντι. Εδώ λοιπόν δεν μπορώ εγώ σήμερα να κυβερνήσω, λέω κυβερνήστε εσείς, εμείς να είμαστε σε ένα ρόλο "the driver from the behind seat" και να δούμε πως μπορεί να πάει το πράγμα. Αυτό το πράγμα που είναι σήμερα δεν πάει. Λέω λοιπόν, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία πηγαίνετε, εγώ δεν μπαίνω μέσα, στηρίζω και προσπαθώ να δώσω τη γραμμή πλεύσεως στο βαθμό που τη δίνω σήμερα.
Πολλά από τα μέτρα που έχει πάρει αυτή η κυβέρνηση είναι δικά μας και τα εφάρμοσε στραβά, χωρίς αποτέλεσμα. Και το "Ζάππειο 2" εάν το δείτε με το πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ. είναι σχεδόν φωτοκόπια.
Άρα λοιπόν λέω εφόσον ούτως ή άλλως αργά ερχόσαστε πάνω στις δικές μου σκέψεις από μια σειρά πραγμάτων, όχι πόθεν έσχες για την οικοδομή, αυθαίρετα, άσυλο κλπ. ελάτε να δουλέψετε και εγώ εν πάση περιπτώσει μπορώ να έχω το χωνί και να σας δίνω παραγγέλματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν θα ήταν πιο πρακτικό και πιο ρεαλιστικό αν δεν είστε εσείς αυτοδύναμοι στην κυβέρνηση, να ελέγξετε ένα μόνο κόμμα για να τους δώσετε την αυτοδυναμία παρά να τους αφήσετε τους ίδιους να κυβερνούν από κοινού;
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Να ξεκαθαρίσω, δεν είναι δουλειά ενός κόμματος, πρέπει να πάμε πολλοί. Εγώ σας λέω ότι αύριο το πρωί πηγαίνω με τον Σαμαρά και κάνω κυβέρνηση, γιατί αυτό υπονοείτε, το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει στις παλιές θέσεις του, με τον Μπάκουλη να κατεβάζει διακόπτες. Και θα ενωθεί και θα το ξαναγαπήσει θα το ξαναερωτευθεί ο κ. Τσίπρας όπως είπε. Ποια δουλειά θα βγει επάνω όταν θα έχω απέναντι όλη την αριστερά να γκρεμίζει και να διαλύει τα πράγματα που σήμερα τα αποπειράται, αλλά έχοντας το ΠΑΣΟΚ απέναντι όπως το έχει ο ρόλος της είναι μικρότερος; Δεν γίνεται, να το ξεκαθαρίσουμε.
Δεν σώζεται η Ελλάδα από τον κ. Σαμαρά και εμένα, χρειάζεται κάτι ευρύτερο. Διαφορετικά η επόμενη πρόταση είναι δύναμη στο λαό για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε τους κανόνες της πειθαρχίας μέσα στο ελληνικό χάος που υπάρχει σήμερα. Η μόνη λέξη μας είναι πειθαρχία και δουλειά. Όλα τα άλλα νομίζω ότι κινούνται στην ίδια σφαίρα και εν πάση περιπτώσει εγώ να κυβερνήσω με κομμουνιστική νοοτροπία και πρακτική, δεν πρόκειται. Δεν θα κυβερνούν οι συντεχνίες, θα κυβερνούν οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού.
Αυτό το λάθος το οποίο έγινε όλα αυτά τα χρόνια, η διόγκωση των συντεχνιών, η διόγκωση του ελλειμματικού κράτους δεν μπορεί να είναι το ασφαλές ορμητήριο για το αύριο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλησπέρα κ. Πρόεδρε. Θα ήθελα να ρωτήσω για την πολιτική σας κ. Πρόεδρε πάνω στα ακίνητα. Η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης τα προηγούμενα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να μειώνεται κατακόρυφα και σήμερα πιστεύω ότι είναι κάτω από το 1/3 οι άδειες που κατατίθενται στις πολεοδομίες. Οι νέοι φόροι οι οποίοι μπαίνουν αυξάνονται συνέχεια. Νομίζω ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε έξι φόρους πάνω στα ακίνητα με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Δεκάδες επαγγέλματα οδηγούνται διαρκώς και σε λιγότερο κύκλο εργασίας.
Θέλω την πολιτική σας πάνω σε αυτό. Επίσης την τοποθέτησή σας πάνω σε ένα άλλο θέμα που αφορά τα ακίνητα των τραπεζών, ένα μεγάλο θέμα. Οι τράπεζες διαθέτουν πάρα πολλά ακίνητα, τα οποία τα έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους. Αυτά τα έχουν υπερτιμολογήσει και τα έχουν υπερκοστολογήσει σε δεκαπλάσια αξία. Αυτό το οποίο ισχυρίζονται είναι να τα έχουν κοστολογημένα κατά δεκαπλάσια αξία να μην τα πουλάνε, να μην τα αξιοποιούν απλά και μόνο για να εμφανίζουν μεγάλη περιουσία, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο δυναμικό να μένει αναξιοποίητο γι΄ αυτή την πολιτική που ακολουθούν οι τράπεζες.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η οικοδομή υπήρξε πάντα μοχλός της ανάπτυξης αλλά στην κομμουνιστικοποιημένη νοοτροπία και πρακτική όποιος σε αυτό τον τόπο μπορούσε να προκόψει ή μπορούσε να προετοιμάσει σε όλη του τη ζωή τα γεράματά του να είναι καλύτερα, ήταν εχθρός της πολιτείας. Ο νοικοκύρης είναι εχθρός της κοινωνίας ακόμα και σήμερα και αυτή η αντίληψη του κ. Βενιζέλου είναι λίγο σοβιετικής εμπνεύσεως, μαρξιστικής. Γιατί στα σοβιέτ δεν πήραν τα ακίνητα του κόσμου, βάλανε τόσο πολύ φορολογία που ο άλλος πήγαινε και το παρέδιδε.
Αυτή είναι η νοοτροπία και τώρα, η ίδια νοοτροπία. Είναι ανόητος ο φόρος. Λέει μέχρι το Φεβρουάριο να εισπράξει. Όταν έβαλε κοινωνικά κριτήρια, πώς θα βρει σε 7.500.000 ρολόγια ποιος έκανε τρίτο παιδί, ποιος έχει πρόβλημα, ποιος αρρώστησε, ποιος έπαθε έμφραγμα; Είναι τρελά πράγματα. Είναι τρελά, εξωγήινα, εξωπραγματικά. Θέλει τουλάχιστον μια 5ετία για να το βρει αυτό. Ποιος νοσηρός εγκέφαλος το σκέφτηκε; Λάθος από κάθε πλευρά, απολύτως.
Εάν η οικοδομή απελευθερωθεί από τους φόρους που έχει, -απελευθερωθεί παντελώς-, και ξεκινήσει, και δεν υπάρχει το πόθεν έσχες -γιατί έχετε υπόψη σας το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας είναι ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά είναι μέσα στις θυρίδες και στα σεντούκια- εμείς έχουμε ένα σχέδιο, έχουμε συγκεκριμένη πρόταση.
Όταν λοιπόν είναι τόσο ρευστό το περιβάλλον το χρήμα δεν κυκλοφορεί και να κρίνει ο καθένας από τον περίγυρό του. Άρα το χρήμα είναι νεκρό. Εάν το χρήμα βγει από τα σεντούκια και θα βγει με νόμους και ξεκινήσει η οικοδομή, τότε μπορούμε να περιμένουμε κάποια αναλαμπή.
Οχήματα δικά μας είναι: Πρώτον η οικοδομή, γεωργία, κτηνοτροφία, τουρισμός, ναυτιλία. Αυτή είναι η σειρά που έχουμε αξιολογήσει τα πράγματα και θα προχωρήσουμε. Ξέρετε ότι η Ελλάδα σήμερα δίνει 2,5 φορές πάνω για γάλα και κρέας από ότι δίνουμε για πετρέλαιο; Και δεν μπορεί να έχουμε μια αγελάδα και μια κατσίκα να θρέψουμε τα παιδιά μας;
Ξέρετε ότι αν αύριο η Ολλανδία κλείσει τις εξαγωγές γάλακτος προς την Ελλάδα θα πεθάνουν τα παιδιά μας; Λοιπόν να αλλάξουμε νοοτροπία, αντίληψη, πρακτική, μέθοδο και αυτή είναι η δική μας πρόταση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και θα προχωρήσουμε.
Η οικοδομή και τα ακίνητα των τραπεζών. Ποιος σας είπε ότι οι τράπεζες έχουν ακίνητα; Στα χαρτιά τα ακίνητα αυτά ανήκουν στον κ. Τρισέ. Είναι όλα υποθηκευμένα. Κανένα ακίνητο δεν έχουμε. Και αν κάνανε αυτά τα κόλπα που είπατε, το κάνανε ακριβώς για να μπορέσουμε να πάρουμε περισσότερα δάνεια. Είναι όλα υπό την εγγύηση. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα.
Έχουμε πάψει να έχουμε ελληνικές Τράπεζες, καταλάβετε το. Έχουμε Τράπεζες με ξένα κεφάλαια που απλώς έχουν ακόμα ελληνικές Διοικήσεις. Κι αυτό είναι το πρόβλημα. Αυτός είναι ο νεκροθάφτης της ελληνικής οικονομίας και γι΄ αυτό φώναζα τόσα χρόνια. Συγχωνεύσεις Τραπεζών. Να τις βαφτίσουμε ελληνικές. Χωρίς τις ελληνικές Τράπεζες, η τρόικα κάνει κουμάντο κι αυτό είναι το πρόβλημα. Άρα λοιπόν τα ακίνητα των Τραπεζών δεν μας ανήκουν.
Όταν κύριε συνάδελφε πριν από 6 μήνες ετέθη το θέμα, και το έπιασε ο ΛΑ.Ο.Σ., οι “αετοί” που έχω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, πήγε η τούρκικη τράπεζα η ΖΙRΑΑΤ και κατέθεσε μια πρόταση να πάρει την Αγροτική Τράπεζα. Και είπαμε: «Ξέρετε τι πάτε να κάνετε; Πάτε να δώσετε στην Τουρκία το 75% της ελληνικής γης που είναι υποθηκευμένη στην Αγροτική Τράπεζα».
Δεν είναι τόσο απλά. Ήρθε μια Τράπεζα, ζητά να πάρει την Αγροτική. Να δώσουμε την Αγροτική να σωθούμε. “Τραλαλα”. Ναι, την επόμενη μέρα το 75% της αγροτικής γης θα ήταν στους Τούρκους. Αυτά τα σύνθετα πολύ φοβούμαι ότι δεν πιάνουν κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ με συνέπεια και αποτέλεσμα να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δέκα εκατομμύρια Έλληνες κατηγορούμε και καλά κάνουμε την τρόικα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ε.Ε. για όλα τα δεινά που έχουν προκαλέσει τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας και στις τσέπες μας.
Ξεχνάμε όμως ίσως ότι αυτοί δεν ήρθαν από μόνοι τους στην Ελλάδα αλλά τους καλέσαμε εμείς. Και τους καλέσαμε εμείς για να μας δανειοδοτήσουν για υποχρεώσεις του παρελθόντος. Ξεχνάμε όμως ίσως ότι αυτά τα δάνεια που χρειαζόμαστε δεν θα τα χρειαζόμασταν τόσο πολύ αν ήμασταν εμείς συνεπείς στις φορολογικές μας υποχρεώσεις και είχαμε φορολογική συνείδηση.
Επειδή δυστυχώς δεν έχω ακούσει κανέναν πολιτικό αρχηγό να απευθύνεται προς τους Έλληνες που φοροδιαφεύγουν, προς τους Έλληνες που δεν δηλώνουν τα εισοδήματα τους και τα κρύβουν, προς τους Έλληνες που δεν πληρώνουν τα ασφαλιστικά Ταμεία, πιστεύετε ότι αν είχαμε αποκτήσει μια καλύτερη φορολογική συνείδηση θα ήταν καλύτερα τα πράγματα; θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα προς όλους αυτούς τους Έλληνες;
Γιατί εμένα, ένα προσωπικό σχόλιο, μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι το 80% και κάτι των Ελλήνων έχουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο. Ευχαριστώ.
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Έχω την αίσθηση ότι ο Έλληνας έχει πληγεί από αυτή την φορολογική μετρολαγνεία. Κάθε χρόνο έχουμε και 10 καινούριους φορολογικούς νόμους. Οπότε λοιπόν νομίζω ότι έχει υπάρξει μια απέχθεια προς το όλο σύστημα.
Είναι υψηλή η φορολογία στην Ελλάδα και μικρές οι ποινές. Άρα λοιπόν εξυπηρετείται κάποιος να φοροδιαφεύγει και να κάνει τη δουλειά του. Εγώ θα ήθελα πολύ χαμηλότερη φορολογία και αυστηρότατες ποινές, ούτως ώστε να μη συμφέρει κάποιον να κάνει την φοροδιαφυγή. Είναι άλλο θέμα.
Βεβαίως όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν σήμερα είναι γιατί κάποιος υπήρξε θύτης.Και θύτης ήταν το πολιτικό σύστημα. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία πτώχευσαν την Ελλάδα.
Η Ελλάδα το 1974 είχε την ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη. Άρα λοιπόν κάποιοι εγκλημάτησαν και κάποιοι πρέπει να πληρώσουν. Και δεν μπορώ να καταλάβω πώς σήμερα ακόμα υπάρχει λαός που ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία που τον έφεραν σ΄ αυτή την κατάσταση, σ΄ αυτή την κατάσταση της οδύνης, την επώδυνη.
Και κλείνω με κάτι αισιόδοξο. Πράγματι η κατάσταση είναι επώδυνος. Αλλά οι οδύνες συνοδεύουν τους τοκετούς και νομίζω ότι είναι ευκαιρία να γεννηθεί κάτι καινούριο στην Ελλάδα. Θα είμαστε οι μαιευτήρες.
Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης