Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τα wiki leaks και οι κακόβουλοι ερμηνευτές…

Πριν λίγο είδα το άρθρο που δίνει το olympia για τις διαρροές περί Καρατζαφέρη πριν τις εκλογές του 2009. Ο τίτλος:  «Wikileaks: Ο Καρατζαφέρης ζητούσε επαφές με Αμερικανούς και την εβραϊκή κοινότητα και “τυχαία” συνάντηση με Ερντογάν» δεν εκφράζει τίποτα αρνητικό ή ανησυχητικό για κάποιον ο οποίος θέλει να κυβερνήσει στα σοβαρά αυτή την χώρα, πέρα από την χρήση της λέξης «τυχαία» που όμως ως αναλύεται στην συνέχεια δεν εμπεριέχει το στοιχείο της μυστικότητας αλλά της προσέγγισης.
Το άρθρο του olympia παρότι δίνει το κείμενο στα αγγλικά, δίνει μια εκτίμηση η οποία για κάποιον που θα διαβάζει το κείμενο αγγίζει τα όρια της αστειότητας (για πολιτικούς λόγους βέβαια). Διαβάζουμε την κρητική του olympia:
«Παρακαλούσε, μέσω της Τζαβέλα, για συνάντηση μαζί τους υποσχόμενος πως μετά τις εκλογές, αφού θα έχει υποκλέψει την ψήφο των ηλιθίων, θα έβγαζε ανακοίνωση υπέρ της αποζημίωσης των εβραίων για το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης σαν κίνηση καλής θέλησης προς την εβραική κοινότητα… έλεγε στους αμερικάνους ότι έχει δώσει εντολή να πέσουν οι τόνοι από τα στελέχη του… θύμιζε ότι είχε συναντηθεί με λαθρομετανάστες… και τέλος επιζητούσε μια συνάντηση με τον Ερντογάν που όμως θα φαίνονταν “τυχαία” για να μην πονηρευτούν οι ηλίθιοι που τον στηρίζουν»
Στην παραπάνω περιγραφή  έχω σημειώσει με έντονα και υπογραμμισμένα γράμματα όλα τα σημεία τα οποία αποτελούν παραποίηση των στοιχείων που οι ίδιοι δίνουν στα Αγγλικά.
Ας τα δούμε ένα ένα:
1. «Παρακαλούσε, μέσω της Τζαβέλα, για συνάντηση μαζί τους υποσχόμενος πως μετά τις εκλογές, αφού θα έχει υποκλέψει την ψήφο των ηλιθίων».
Η σχετική φράση, από την οποία βγάζουν το παραπάνω συμπέρασμα οι του olympia είναι η εξής:
«Karatzaferis wanted to make positive gestures to Greece’s Jewish community, was seeking increased contact with American officials». Αν το «was seeking» μεταφράζεται ως «παρακαλούσε, υποσχόμενος πως θα υποκλέψει την ψήφο των ηλιθίων» κατά το olympia, τότε καλώς κάνουν οι αναγνώστες του και το διαβάζουν – γιατί τους ταιριάζει.
Επίσης αναρωτιέμαι, τι νόημα έχει η φράση: «θα υποκλέψει την ψήφο μετά τις εκλογές». Αφού η ψήφος αφορά τις ίδιες τις εκλογές (στις οποίες αναφέρεται η διαρροή), όχι το μετά τις εκλογές. Φαίνεται όποιος το έγραψε, δεν τον έννοιαζε αν έγραφε κάτι σοβαρό ή λογικό, αλλά μόνο το να βγάλει την χολή του αξιοποιώντας μια καθόλα λογική στάση: Το να αναζητάει κάποιος που θέλει να κυβερνήσει και να σώσει κάποια στιγμή την χώρα του, αυξημένες επικοινωνιακές δυνατότητες με τις μεγαλύτερες δυνάμεις του πλανήτη, ώστε μέσω αυτών να μπορεί να εξυπηρετήσει σε γεωπολιτικό επίπεδο τις ανάγκες της χώρας του.
Να σημειωθεί εδώ πως η επιθυμία του Καρατζαφέρη να κανει θετικές χειρονομίες (και όχι παράνομες, προδοτικές, ή κατακριτέες για την Ελλάδα) στην Ισραηλινή κοινότητα, δεν εκφράζει τίποτα περισσότερο από την ανάγκη ιυοθέτησης καλών σχέσεων με τους Ισραηλινούς, όπου σε γεωπολιτικό επίπεδο – ειδικά τώρα που το Ισραήλ αντιμετωπίζει γεωπολιτικά προβλήματα – μπορεί να ωφελήσει την ίδια την Ελλάδα.
2. «θα έβγαζε ανακοίνωση υπέρ της αποζημίωσης των εβραίων για το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης σαν κίνηση καλής θέλησης προς την εβραική κοινότητα». Το μόνο στοιχείο που αναφέρεται στο εβραϊκό νεκροταφείο είναι αυτό που γράφει:
«Karatzaferis would publish a signed editorial in a “major newspaper” supporting the resolution of property restitution negotiations over the Thessaloniki Jewish cemetery». Τι σημαίνει όπως το: «supporting the resolution of property restitution negotiations»;
«Υποστηρίζει την επίλυση των διαπραγματεύσεων  περί της αποκατάστασης περιουσιών…»
Σαφώς αυτή η φράση μιλά για υποστήριξη της επίλυσης των διαπραγματεύσεων – κάτι απολύτως λογικό και θεμιτό πόσο μάλιστα υπό το πρίσμα της βελτίωσης γεωπολιτικών σχέσεων με σκοπό το όφελος της Ελλάδος – και όχι για υποστήριξη της μίας ή της άλλης πλευράς των διαπραγματεύσεων και δη αυτής που βολεύει τον αρθρογράφο του olympia (χωρίς άλλα στοιχεία) για να βγάλει την χολή του.
3. «έχει δώσει εντολή να πέσουν οι τόνοι από τα στελέχη του».
Αυτό το σημείο δεν μπορώ να το εντοπίσω στο κείμενο. Μάλιστα αυτή η φράση από μόνη της είναι άνευ νοήματος, γιατί δεν αναφέρεται σε ποιό θέμα είναι δώσει αυτή την εντολή. Εκει που πάει το μυαλό μου είναι ότι αναφέρεται μαζί με την επόμενη φράση «θύμιζε ότι είχε συναντηθεί με λαθρομετανάστες», στο κομμάτι:
«had tempered his tough anti-immigration stance by meeting with migrants and committing to anti-racism declarations»
Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι το οι διαρροές της wiki δεν μιλάνε πουθενά για illegal-immigration = λαθρομετανάστευση, αλλά καθαρά για immigration που σημαίνει νόμιμη μετανάστευση. Μάλιστα η πρόταση της wiki που λέει: «by meeting with migrants and committing to anti-racism declarations», δεν έχει τίποτα το μεμπτό, αλλά ίσα ίσα δείχνει ένα σωστό ανθρώπινο κόμμα, που νοιάζεται όχι μόνο για να ενημερώνεται από τους Νόμιμους Μετανάστες (χωρίς δηλαδή να έχει ακροφοβικά σύνδρομα και ταμπού) ώστε να γνωρίζει πιο καλά το θέμα της μετανάστευσης, αλλά και ένα κόμμα που είναι Δημοκρατικό και όχι Ρατσιστικό, ξεχωρίζοντας την Παρανομία και την Νομιμότητα από το Ρατσιστικό Μήσος.
Το πως ένας άρθρογράφος, πήρε μια φράση η οποια είναι απόλυτα φυσιολογική και ανθρώπινη (το να επιδιώκει κάποιος που θέλει να κυβερνήσει μια χώρα, να συναντιέται με όλες τις Νόμιμες κοινωνικές της ομάδες για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για κάποιο θέμα, αλλα και να μην έχει κόμπλεξ με Ρατσιστικά θέματα, καταδικάζοντας τον Ρατσισμό ευθέως – το έχει κάνει και στην τηλεόραση, καθώς και τους παρανόμους) και την μετέτρεψε σε μια παράφραση με συναντήσεις για λαθρομετανάστες και ρίξιμο των τόνων των στελεχών – πιθανόν εννοώντας στο θέμα της μετανάστευσης, κάτι που ουδέν σχέση έχει με την πραγματικότητα (ο ΛΑ.Ο.Σ. όχι μόνο έκανε σημαία την καταπολέμηση της μετανάστευσης στις εκλογές, αλλά και πολέμησε ακόμα και με αγώνα στο δρόμο το λαθρονομοσχέδιο!) αλλά χωρίς αυτά τα στοιχεία να αναφέρονται στις διαρροές, είναι κάτι που αφορά μόνο τον αρθρογράφο του olympia και το μίσος του για το ΛΑ.Ο.Σ.
Παρακάτω επίσης διαβάζουμε γιατί έγινε αυτή η συνάτνηση:
«Karatzaferis met with illegal migrants in April to highlight that his proposal for strict immigration quotas was not racist;».. Δηλαδή επιβεβαιώνεται πως ο Καρατζαφέρης πιστεύει σε περιορισμένη μετανάστευση (τύπου με ποσοστό π.χ. 3%), την οποία προσπαθεί να εξηγήσει σε όσους νομίμους ενδεχομένως τους αφορά πως δεν είναι ρατσιστική αλλά λογική θέση.
4. «επιζητούσε μια συνάντηση με τον Ερντογάν που όμως θα φαίνονταν “τυχαία” για να μην πονηρευτούν οι ηλίθιοι που τον στηρίζουν»
Το σχετικό κομμάτι αναφέρεται στη φράση:
«wished to burnish his foreign relations credentials by orchestrating an “accidental” but substantive meeting with Turkish PM Erdogan on the margins of a future EU meeting.»
Προσέξτε ποιόν ακριβώς είναι το νόημα της φράσης:
«Ευχόταν (να μπορούσε) να καλυτερέψει τα διαπιστευτήρια των εξωτερικών σχεσεών του (να καλυτερέψει τις επικοινωνιακές σχέσεις του), οργανώνοντας μια «τυχαία» αλλά ουσιώδης συνάντηση με τον Ερντογάν, στα πλαίσια μιας μελλοντικής συνάντησης της ΕΕ».
Το να εύχεται κάποιος, που οραματίζεται να κυβερνήσει και να σώσει την Ελλάδα, να καλυτερέψει τις προσωπικές του σχέσεις με εξωτερικούς γείτονες – και άρα να μπορεί να έχει πιο άμεσο και αποδεκτό λόγο στις αποφάσεις των εξωτερικών του γειτόνων, όχι μόνο δεν είναι κάτι κακό (ως το παρουσιάζει ο αρθρογράφος του olympia) αλλά κάτι επιθυμητό.
Όσο για την λέξη «τυχαία», εφόσον αναφέρεται παρακάτω πως αυτή η συνάντηση θα γινόταν στα πλαίσια μιας (καθορισμένης και όχι τυχαίας) μελλοντικής συνάντησης της ΕΕ, σαφώς δεν έχει το νόημα της απόκρυψης (ως το παρουσιάζεται στο olympia), αλλά το νόημα της προσέγγισης. Δηλαδή, εκεί που θα είναι όλοι οι ηγέτες στην συνάντησης της ΕΕ, ο Καρατζαφέρης δεν θα ήθελε να χάσει την ευκαιρία, του να περάσει «τυχαία» δίπλα από τον Ερντογάν και να του ανοίξει μια ουσιαστική κουβέντα, ευχόμενος (wished) να καταφέρει να τον «κερδίσει» προκειμένου να είναι πιο εύκολο γι’ αυτόν να κάνει αποδεκτή την πολιτική του στην Τουρκία – τον κλασσικό εχθρό της Ελλάδος.
5.  Τέλος να σημειωθεί πως το ότι γράφεται στα wiki leaks πάντα έχει την προσωπική, ίσως και λανθασμένη πολλές, άποψη του συγγραφέα του. Διαβάζουμε π.χ. την παρακάτω φράση στα σχόλια (comments) τα οποία συνήθως αποτελούν προσωπική εκτίμηση:
– «Should LAOS moderate and become a “responsible party,” risking the loyalty of its vociferous far-right, ultra-nationalist base?».
Από την παραπάνω φράση, είναι σαφές, ότι ο παραπάνω που έκανε τα σχόλια, είχε λάθος αντίληψη, αφού το ΛΑ.Ο.Σ. ποτέ δεν ήταν far-right (ακροδεξιό) ούτε ultra-nationalist base κόμμα. Το ότι ποτέ δεν ήταν κάτι τέτοιο αποδεικνύεται από το καταστατικό του και δη μάλιστα στο σημείο που αναφέρεται ποιός μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, όπου δεν έχει far-right και ultra-nationalist based περιορισμούς! Συνεπώς σαφώς ο πληροφοριοδότης που έγραψε το κείμενο, έχει τοποθετήσει σε μερικά σημεία προσωπικές λανθασμένες θέσεις του, οι οποίες ακολουθούσαν τις τότε πολιτικές φήμες (όταν ο Καραμανλής έλεγε από το βήμα της βουλής, πως δεν συναργάζεται με ακροδεξιούς, τι να πιστέψει ένας εξωτερικός παρατηρητής;).
Συμπέρασμα:
Το άρθρο που παρουσίασε το olympia, και ειδικά μάλιστα η δική του γνώμη την οποία προωθεί πρώτη πρώτη, δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα περιγράφουν τα στοιχεία που δίνει. Φαίνεται πως βρήκαν μια αναφορά από τα wiki leaks που «πουλάνε», και έβγαλαν από την μύγα ξίγκι, φερόμενοι εντελώς κακοπροαίρετα, πιθανόν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους πολιτικά ή ατομικά συμφέροντα (συναισθηματική ή μή).
 Στα wiki leaks φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Καρατζαφέρης και η Τζαβέλλα, όχι μόνο δεν κάνουν κάτι μεμπτό, αλλά αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως δεν είναι όλα όσα κάποτε τους κατηγορούσαν, αλλά και πως επειδή νοιάζονται σοβαρά να κυβερνήσουν αυτή την χώρα, προσπαθούν και επιζητούν με κάθε τρόπο να έχουν καλές σχέσεις, με ότι αφορά τουλάχιστον το γεωπολιτικό επίπεδο της χώρας.
Αναρωτιέμαι τέλος, πως είναι δυνατόν, κάποιος ο οποίος νοιάζεται για την Ελλάδα, να μην επιδιώκει τέτοιες συναντήσεις ή καλυτέρευση σχέσεων (στα πλαίσια του ηθικού και του νόμιμου), αλλά αντίθετα να κατηγορεί κι όλας όποιον τις προσπαθεί….
—-
Υσ1. Αυτά για να βλέπει ο σκεπτόμενος αναγνώστης, το πως εύκολα κάθε «μεγάλο» blog μπορεί να πετάξει ένα δόλωμα (wiki leaks) για να τραβήξει κόσμο, και πάνω σε αυτό να περάσει την δική του προπαγάνδα, σε όσους μασάνε αμάσητα τα όσα γράφει.
Υσ2. Αν υπάρχει κάτι που δεν είδα στο κείμενο στα Αγγλικά, όποιος θέλει να το σημειώσει. Δεν έχω το χρόνο να κάνω ενδελεχή ανάλυση σε όλο αυτό το κείμενο – συνεπώς μπορεί κάπου να είμαι λάθος, οπότε ο καθένας αν θέλει μπορεί να μου υποδείξει άλλο τμήμα του κειμένου πέρα απ’ αυτά που είδα εγώ και ταίριαξα ως πιο πιθανά σε κάθε θέση του olympia.
Υσ3.  Δείτε τίτλο του taxalia: «Wikileaks: Ο Καρατζαφέρης “έγλειφε” για συνάντηση με τους Εβραίους»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης