Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ANT1


Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ANT1

«Είμαστε σε ένα οικονομικό πόλεμο. Νομίζω ότι κινούμεθα πλέον εκτός κανόνων. Αυτό είναι και το πιο επικίνδυνο. Τα ασύνδετα πράγματα είναι και τα πιο επικίνδυνα. Το πράγμα πλέον κατρακυλά με μοναδική ταχύτητα. Τρέχει με ταχύτητα χιονοστιβάδας».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο ραδιόφωνο του ANT 1 ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Η ΕΛ.ΣΤΑΤ είναι ένα "μαγειρείο"
Είχα πει για την ΕΛ.ΣΤΑΤ ότι “είναι ένα μαγειρείο. Κάτι γίνεται εκεί. Θέλετε να πετύχετε αποτελέσματα αλλοιώνοντας τα προς τα πάνω”. Αυτό βέβαια το αρνήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά, τελικά αυτό ήταν. Αποτέλεσμα αυτών, ήταν να ξεφύγει το έλλειμμα και να γίνει ένας "ιπτάμενος δίσκος".
Μόνο και μόνο για αυτό το πράγμα, οι υπεύθυνοι πρέπει να καθίσουν στο ειδώλιο της συνειδήσεως του Ελληνικού λαού και να απολογηθούν.

Κινδυνεύει η Ελλάδα
Η επιλογή να πάμε σε εκλογές, αν δεν βρεθεί συναίνεση στο πρόβλημα μας, είναι ένας "βούρδουλας". Για να τους "αρχίσεις στις καρπαζιές" όλους αυτούς οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν σε ποιο σημείο βρίσκεται η Ελλάδα. Το έχουν ρίξει στον χορό ο καθένας τους, και δεν κάθονται να σκεφτούν ότι τώρα, αυτή την στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχει Ελλάδα.
Να καθίσουμε όλοι κάτω για να δούμε και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Όμως, ο καθένας παίζει το "βιολί του". Ο ένας θέλει να γίνει πρωθυπουργός με οποιοδήποτε τρόπο και τίμημα, άσχετα πόσοι εκλογικοί γύροι θα χρειαστούν για αυτό, και ο άλλος πιστεύει ότι με τον βερμπαλιστικό του λόγο μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα μας. Ο κ. Παπανδρέου έχει γίνει ένας "ιδιότυπος φυγάς". Κανείς τους δεν κάθεται να σκεφτεί τι μπορούμε να κάνουμε. Η Ελλάδα χάνεται και δεν μπορούν να συνεννοηθούν.

Ας καταλάβει ο κ. Παπανδρέου ότι είναι ο πρωθυπουργός
Ένα πράγμα έχω να πω στον κ. Παπανδρέου: "Γιώργο, δεν είσαι πια Υπουργός Εξωτερικών. Είσαι Πρωθυπουργός". Λειτουργεί ακόμα σαν Υπ. Εξωτερικών. Ας καταλάβει επιτέλους ότι είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας μας. Κάποιος να του δώσει να το καταλάβει αυτό.
Ο κ. Σαμαράς θέλει να πάρει όλο το "γλυκό" από το ψυγείο. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Παρακολούθησα τον λόγο του με πάρα πολύ προσοχή με την κρυφή ελπίδα ότι θα ήταν "πιο υπεύθυνος".
Αυτό που φαίνεται ότι θέλει διακαώς είναι να γίνει πρωθυπουργός, άσχετα πόσες φορές θα πρέπει να πάμε σε εκλογές. Σε ποια χώρα όμως να γίνει πρωθυπουργός; Να γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο; Τα πράγματα είναι τραγικά. Δεν δίνουν την σημασία και την προσοχή που απαιτούν οι καταστάσεις και οι συνθήκες. Θα μας "φάει" ο κόσμος.

Δημιουργείται ένα "κράτος εν κράτει"
Ακούω ότι δημιουργούνται "διάφοροι σχηματισμοί" κατά γειτονιές στην πόλη μας. Αυτό μου θυμίζει "Δεκέμβρη του ΄44"... Θα δημιουργηθεί "πολιτοφυλακή" κατά γειτονιά. Δημιουργείται ένα "κράτος εν κράτει". Οδηγούμαστε σε επικίνδυνα αδιέξοδα.
Ο σκληρός πυρήνας της Ευρώπης θέλει να χυθεί αίμα στην Ελλάδα. Θέλουν να μας κάνουν "παράδειγμα" στους υπόλοιπους, αν δεν συμμορφωθούν. Άκουσα τον κ. Βενιζέλο να λέει στην λεξιλαγνεία του: "Θα χύσουμε δάκρυα και αίμα". Φοβάμαι μήπως δημιουργηθούν απρόβλεπτες καταστάσεις κάτω από την ανισορροπία των πολιτικών ηγεσιών μας.

Για το νέο προσβλητικό εξώφυλλο του FOCUS
Την προηγούμενη φορά που μας προσέβαλαν με το απαίσιο εξώφυλλό στο περιοδικό, τους έστειλα όλα τα καρποστάλ που διαθέτουμε με απεικόνιση τους Σάτυρους. Θα βρω και άλλα καρποστάλ να τους στείλω για να καταλάβουν ορισμένα πράγματα.
Είναι λάθος να περιμένουμε να μας σώσει η Ευρώπη, από την στιγμή που η Ευρώπη δεν μπορεί να σώσει τον ίδιο της τον εαυτό.
Μας έχουν σε πλήρη απαξίωση. Όταν μας αγνοούν δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σαν "προσκυνητές". Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε εκεί καμία θέση, και να δούμε πως μπορούμε να πορευτούμε.
Αλλά, αυτό το "πώς μπορούμε" είναι δουλειά όλων μας. Δεν είναι ώρα για να αυτοσχεδιάσει ο καθένας μόνος του. Εκεί είναι η ένσταση μου με τον κ. Σαμαρά. Είπε στην ομιλία του πολλά από αυτά τα οποία έχει πει ο ΛΑ.Ο.Σ. κατ΄ επανάληψη, - μερικά τα παραδέχθηκε και τον ευχαριστώ δημόσια για αυτό. Αλλά, να καθίσουμε όλοι κάτω μαζί. Χάνεται η Ελλάδα. Χάνεται επί εποχής δική μας. Για ποιο λόγο να καταγραφώ στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας από τον ιστορικό του μέλλοντος, από την στιγμή κατά την οποία θέλω να προσφέρω και να σώσω τον τόπο μου;

Κάνουν ό, τι θέλουν οι ξένοι
Φωνάζω προς κάθε πλευρά: «Σοβαρευτείτε. Καθίστε κάτω να δούμε τι θα κάνουμε. Μας "φτύνουν", μας εκβιάζουν». Κάνουν ό, τι θέλουν οι ξένοι. Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν είναι ο κ. Παπανδρέου. Πρωθυπουργός είναι αυτός ο οποίος κάνει τελικά κουμάντο. Τώρα πλέον κουμάντο στη χώρα μας κάνει ο κ. Ράιχενμπαχ. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο πρωθυπουργός. Αυτός κάνει κουμάντο. Το ίδιο συνέβαινε και στις κατοχικές κυβερνήσεις. Υπήρχε τότε Έλληνας Πρωθυπουργός;

Όχι στο ξεπούλημα της πατρίδας
Κάνουν ό, τι θέλουν οι τροικανοί. Προσπαθούν να προχωρήσουν στις αποκρατικοποιήσεις με τον τρόπο που συμφέρει αυτούς, και όχι την χώρα μας. Δεν έχουμε πουθενά σε κανένα θέμα τον "πάνω" λόγο. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Αυτό που κάνουμε τώρα δεν είναι πολιτική.
Μας έχουν βάλει το "πιστόλι στον κρόταφο" για τις αποκρατικοποιήσεις. Κάτω από τέτοιες δυσμενείς απειλητικές συνθήκες διαπραγματευόμαστε. Ουσιαστικά, θέλουν να τους "χαρίσουμε" το αεροδρόμιο με το τίμημα που αυτοί αξιολογούν. Αξιολογούν το αεροδρόμιο με το εισόδημα που βγάζουν από το πάρκινγκ και τα ενοίκια των καταστημάτων... Το τίμημα που θέτουν αυτοί είναι εξαιρετικά χαμηλό. Είναι τρελά πράγματα αυτά. Δεν θα το ξεπουλήσω, δεν θα το χαρίσω σε αυτούς επειδή μου έχουν βάλει το "πιστόλι στον κρόταφό μου", η της οικογένειας μου. Πρέπει να υπάρχει και λίγο πατριωτισμός. Αυτά που μας λένε και ζητούν είναι κλέψιμο. Πρόκειται περί κοινών απατεώνων. Προσπαθούν να μας κόψουν τον λαιμό.
Έφεραν την BlackRock να "αξιολογήσει" τις ελληνικές τράπεζες και στη συνέχεια να αγοράσουν όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές. Θα μας παίρνουν τις επιχειρήσεις μας σχεδόν "τσάμπα", έναντι ενός "πινακίου φακής". Φωνάζω και λέω ότι αυτό είναι το σύστημα και το σχέδιο που έχουν στήσει.
Είπα στην Επιτροπή: "Είναι casus belli αυτό που πάτε να κάνετε με τις αποκρατικοποιήσεις. Προσέξτε! Δεν θα ξεπουλήσουμε την Ελλάδα".
Εάν πρόκειται να σωθεί η πατρίδα μας, να τα πουλήσουμε όλα. Αλλά, δεν πρόκειται να σωθεί. Επομένως, γιατί να τα δώσω;

Συνένοχοι ΠΑΣΟΚ -ΝΔ
Εάν κάναμε μια Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, η ΝΔ θα έμενε χωρίς υποψήφιους υπουργούς οικονομικών. Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ. Μην κοροϊδευόμαστε. Δεν είναι δουλειά μόνο ενός το πώς διπλασιάστηκε το χρέος μας. Έγιναν εγκλήματα, έγιναν "αρπαχτές" και λάθη. Αυτή την στιγμή προέχει να σώσουμε τον τόπο μας. Ας σωθεί η πατρίδα πρώτα, και μετά τους κλείνουμε φυλακή.

Τρανταχτή ήττα για την Τουρκία
Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την πρώτη ήττα του Ερνογάν στο θέμα των γεωτρήσεων. Πήγε να αναμετρηθεί με το Ισραήλ. Αλλά, δεν του βγήκε. Και τώρα, κάνει αυτούς τους "λεονταρισμούς" στον εύκολο "πελάτη" της, την Ελλάδα.
Είπα ότι το Καστελόριζο έχει τα "ωραιότερα ψάρια". Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω το τραπέζι στον κ. Νετανάχιου στα νερά του Καστελόριζου. Όπως έχει η κατάσταση μας συμφέρει να δώσουμε περισσότερη πνοή στο σύμφωνο που έχουμε με το Ισραήλ, από την στιγμή που το Ισραήλ δέχεται να παίξει τον ρόλο αυτό. Από την στιγμή που δεν έχω κάτι καλύτερο και το Ισραήλ δέχεται να παίξει τον ρόλο αυτό, νομίζω ότι είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης