Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνηση ΜΑΤ από ΛΑ.Ο.Σ. Στην Κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου

Κίνηση ΜΑΤ από ΛΑ.Ο.Σ.
Μπορεί η ΝΔ με τα ΜΜΕ που επηρεάζει να προ­σπαθεί να παρουσιάσει ως δική της πολιτική νί­κη, την αλλαγή της θέσης της στο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, αλλά η αλήθεια - όσοι την ξέρουν πραγματικά-είναι τελείως διαφορετικη.
Ο νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ που αλλάζει άρδην το υπάρ­χον σύστημα ψηφίστηκε απο την Ελληνική Βουλή με πλειο­ψηφία 4/5 χάρη στη στρατηγική του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη και της κοινοβουλευτικής του ομάδος.
Οι βασικές μεταρυθμίσεις
Ο νέος νόμος που κάνει τομή στον τρόπο λειτουργίας των ΑΕΙ της χώρας μας μετά την μεταπολίτευση, βάζει επιτέλους την Αριστερά στη θέση της και την αποκαθηλώνει από τον δικτατορικό της θρόνο που επέβαλε με το έτσι θέλω την πο­λιτική της ιδεολογία.
Μπορεί ο νόμος να μην είναι ο ιδανικός και να χρειάζεται ορισμένες βελτιώσεις, όμως έχει τρία βασικά σημεία που στην ουσία καθορίζουν την λειτουργία των ΑΕΙ σε νέα πιο υ­γιή βάση.
■ Καταργεί το λεγόμενο Πανεπιστημιακό Άσυλο
■ Καταργεί τον παραλογισμό όπου οι κομματικές φοι­τητικές οργανώσεις αποφάσιζαν για τον τρόπο διοίκησης των ΑΕΙ
■ Συσχετίζει την χρηματοδότηση των ΑΕΙ με την απόδο­ση τους μέσω της επιβαλλόμενης αξιολόγησης.
Η μανία της Αριστεράς εναντίον του ΛΑ.Ο.Σ.
Οι πολύ καλά γνωρίζοντες όλο το παρασκήνιο για το ποιος συνέβαλε στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου, αρ­μόδιοι παράγοντες της Αριστεράς δεν τα βάζουν με την ΝΔ, που ψευδόμενη κοκορεύεται, αλλά με τον ΛΑ.Ο.Σ. και τον Πρόεδρο του, που είναι ο πραγματικός αρχιτέ­κτονας της πολιτικής παρτίδας σκακιού που παίχτηκε στην βουλή.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο κ. Κουράκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τα έδρανα της Βουλής είπε:
«Τελικώς αυτοί οι οποίοι έχουν έναν λόγο να χαίρονται είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. και ο κ. Γεωρ-γιάδης, ο οποίος έχει πει ρητά ότι εμείς θα το ψηφίσουμε για την κατάργηση του ασύλου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε την συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογή των ορ­γάνων. Αυτό υιοθετήθηκε και θα πρέπει να χαίρεται ιδιαί­τερα ο κ. Καρατζαφέρης και το κόμμα του για το επίτευγ­μα».
Δηλώσεις στην ΝΕΤ
Την άλλη μέρα το πρωί σε στρογγυλό τραπέζι στην κρατι­κή ΝΕΤ το επιβεβαίωσε για ακόμη φορά κουβεντιάζοντας με τον Καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης κ.Αχιλλέα Γραβάνη.
Κουράκης: Είστε ευχαριστημένος κ Γραβάνη μιας και προ­έρχεστε από την Αριστερά για την στάση εχθές του κ. Κα­ρατζαφέρη που έλεγε τα πήρε όλα; Τα πήρε όλα ο κ. Καρα-τζαφέρης, αν είστε ευχαριστημένος με αυτήν την εξέλιξη μπράβο σας...
Αχιλλέας Γραβάνης (Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης): Εγώ είμαι ευχαριστημένος κ. Κουράκη διότι, είμαι 25 χρόνια πανεπιστημιακός στο Πανεπιστήμιο Κρή­της, έχω έρθει από την Γαλλία και μετά από 10 χρόνια σπου­δών και δουλειάς στην Γαλλία και στην Αμερική, και βλέπω επιτέλους το Ελληνικό Πανεπιστήμιο με αυτήν την ποιότητα ανθρώπων που έχει, τόσο σε επίπεδο διδασκόντων, όσο και σε επίπεδο φοιτητών, να τους δίνεται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το νομικό πλαίσιο για μια πραγματικά αυ­τόνομη ευέλικτη και εξωστρεφή λειτουργία. Εάν θέλετε να βγούμε στα ειδικά άρθρα που τεκμηριώνουν την άποψη μου, είμαι στην διάθεση σας.                            Α1 Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης