Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Τελετή πεσόντων στον Γράμμο

Τελετή πεσόντων στον Γράμμο

28.08.2011: Μνημόσυνο στον Γράμμο για τους πεσόντες του Ελληνικού Στρατού κατά τα έτη 1946-49. 28.08.2011: Ο υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γκορέζης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.
28.08.2011: Αρκετός κόσμος παρευρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης στον Γράμμο.
28.08.2011: Ο μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας ήταν από τους βασικούς ομιλητές.
Τελέσθηκε την Κυριακή 28 Αυγούστου η εθνικοθρησκευτική εκδήλωση στον Γράμμο και το Βίτσι για την επέτειο της νίκης των Ένοπλων Δυνάμεων τον Αύγουστο του 1949 έναντι της κομμουνιστικής ανταρσίας κατά τα έτη 1946-49. Στο Βίτσι προσήλθε ο μεγάλος όγκος των προσκυνητών. Παρόλα αυτά και στον Γράμμο (Βούρμπιανη Κονίτσης) έγινε το καθιερωμένο μνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, καθώς και των πεσόντων της θρυλικής Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής.
Διοργανωτής της εκδήλωσης μνήμης ήταν η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Ιωαννίνων. Στην θεία λειτουργία και στο μνημόσυνο που ακολούθησε χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας με πλειάδα ιερέων. Αρκετός κόσμος από Ήπειρο, Λάρισα, Αθήνα, ακόμη και την Κρήτη, έδωσε το παρόν με απούσα δυστυχώς την Πολιτεία.
Έγινε έπαρση σημαίας, ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και εψάλη τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των στρατευμένων παλικαριών που εμπόδισαν με τη θυσία τους να επιβληθεί η κομμουνιστική δικτατορία που ονειρευόταν οι τότε ηγέτες του ΚΚΕ.
Έπειτα ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ιωαννίνων υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γκορέζης με ένα σύντομο χαιρετισμό καλωσόρισε τους προσκυνητές που προσήλθαν σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση εθνικής μνήμης. Στην συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο υποστράτηγος ε.α. Περικλής Κορμάς. Εξήρε την θυσία των πεσόντων οι οποίοι έκαναν τότε το καθήκον τους και έσωσαν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Τον λόγο μετά πήρε ο αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Κρασάς. Υποστήριξε ότι δυστυχώς λέγονται οι μισές αλήθειες για τα γεγονότα του 1946-49. Τόνισε ότι αν νικούσε το ΚΚΕ η χώρα μας θα είχε γίνει δορυφόρος της Μόσχας με τις ολέθριες συνέπειές της, αφού θα είχε επιβληθεί η δικτατορία του προλεταριάτου.
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γκορέζης. Με ιστορική ακρίβεια αναφέρθηκε στα γεγονότα του συμμοριτοπόλεμου 1946-49. Επισήμανε τη μεγάλη σημασία της νίκης του Στρατού για την επιβίωση και την προκοπή της Ελλάδος. Τόνισε ότι ο αγώνας του ΚΚΕ είχε τεθεί υπό την κηδεμονία των Σλάβων. Χαρακτήρισε τυφλή την τότε ηγεσία του ΚΚΕ και επίσης απαράδεκτη την 5η ολομέλεια του ΚΚΕ που παραχωρούσε ελληνικά εδάφη το Ιανουάριο του 1949 στους Σλάβους και Βούλγαρους. Παράλληλα αναφέρθηκε στους τρεις αποτυχημένους ένοπλους γύρους που εξαπέλυσε το ΚΚΕ για την κατάληψη της εξουσίας. Υπογράμμισε την ανάληψη της αρχιστρατηγίας του Στρατού το 1949 από τον αντιστράτηγο Αλέξανδρο Παπάγο, η οποία ήταν καθοριστική για την νίκη που ακολούθησε. Έκλεισε τον λόγο του λέγοντας: «Η εθνική συμφιλίωση δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω σε ιστορικές ανακρίβειες, ούτε να επιτευχθεί με μονομερείς παραχωρήσεις από την μια πλευρά».
Τέλος στην ομιλία του ο μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, εμψύχωσε και αναπτέρωσε το ηθικό των προσκυνητών με ένα πύρινο λόγο. Εξήρε την θυσία των στρατευμένων παιδιών της εποχής. Στηλίτευσε την νέα φορολογική επιδρομή, ενώ κατηγόρησε δριμύτατα τον πρωθυπουργό για την αποποινικοποίηση του χασίς. Αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης είπε: «Οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, πολλοί από τους οποίους φέρουν στο σώμα τους τα στίγματα των πολέμων στους οποίους μετείχαν, αυτοί λοιπόν είναι αντιπαραγωγικοί;» Κατακεραύνωσε τον πολιτικό κόσμο για την απουσία από την επέτειο του Γράμμου και την ασέβεια στη μνήμη των πεσόντων. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στα ανοιχτά εθνικά θέματα και κυρίως για την Βόρειο Ήπειρο. Έκλεισε τον λόγο του λέγοντας ότι θα μείνει πιστός στις υποθήκες του αείμνηστου μητροπολίτη Σεβαστιανού και της Ελλάδος.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον μητροπολίτη Κονίτσης, απόστρατους αξιωματικούς Στρατού και Αστυνομίας, αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΔΕΣ, μαχητές του Γράμμου, Βασιλικές Ενώσεις, ΛΑ.Ο.Σ., Χρυσή Αυγή, εφέδρους αξιωματικούς κ.α. Η σεμνή εκδήλωση τελείωσε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Ελληνικές Γραμμές
Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας 2 - 11472 Αθήνα - τηλ: 211 7109128, fax: 210 3219181, email: webmaster@e-grammes.gr - http://www.e-grammes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης