Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Τελετή πεσόντων στο Βίτσι


Τελετή πεσόντων στο Βίτσι

28.08.2011: Εκατοντάδες Έλληνες τίμησαν τους αγωνιστές κατά της κομμουνιστικής ανταρσίας. 28.08.2011: Χαιρετισμός του προέδρου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) αντιστράτηγου ε.α. Παντελή Μαυροδόπουλου.
28.08.2011: Η έναρξη της τελετής και η επιμνημόσυνος δέηση πραγματοποιείται πλέον στον ιερό ναό Αγιών Ιωάννη Προδρόμου και Γεωργίου Ελευθερωτή.
28.08.2011: Το μνημείο στο Βίτσι για τους πεσόντες υπέρ Πατρίδος.
Με συνέπεια τιμήθηκε και φέτος, όπως κάθε χρονιά, η 62η επέτειος από την συντριβή της κομμουνιστικής ανταρσίας την 29η Αυγούστου 1949. Τιμήθηκε η μνήμη των χιλιάδων νεκρών αξιωματικών και οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, αλλά και των πολιτών, που έδωσαν την ζωή τους, για να υπερασπιστούν την εθνική ακεραιότητα και την ελευθερία της Πατρίδος, από την κομμουνιστική ανταρσία. Οι φετινές εκδηλώσεις, στις οποίες τελέστηκαν μνημόσυνα για τις ψυχές των πεσόντων, ήσαν οι μαζικότερες των τελευταίων ετών και παρευρέθηκαν χιλιάδες άτομα. Ο κεντρικός εορτασμός, με απουσία της επίσημης πολιτείας, φέτος ήταν στο Βίτσι.
Ιδιαίτερη συμβολή στην συμμετοχή πολιτών στην φετινή εκδήλωση, είχε το γεγονός ότι η έναρξη της τελετής και η επιμνημόσυνος δέηση πραγματοποιείται πλέον στον νεότευκτο ιερό ναό Αγίων Ιωάννου Προδρόμου και Γεωργίου Ελευθερωτού. Οι προσκυνητές μετά την λειτουργία πορεύτηκαν στο μνημείο όπου η εκδήλωση συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς, του προέδρου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) αντιστράτηγου ε.α Παντελή Μαυροδόπουλου και του διευθύνοντος συμβούλου Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, επισμηναγού ε.α Γεώργιου Κασσαβέτη.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ηρωϊκός πολεμιστής της δεκαετίας 1940-49, αντιστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κόρκας, ο οποίος συγκίνησε τους παρευρισκόμενους με την εξαιρετική εξιστόρηση των μαχών στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος, ο 91χρονος με καθαρό και περιεκτικό λόγο απέσπασε τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.
Ακολούθησαν οι καθιερωμένες καταθέσεις στεφάνων, από πλήθος οργανώσεων, συνδέσμων, συλλόγων, του ΛΑ.Ο.Σ. κ.α.

Ελληνικές Γραμμές
Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας 2 - 11472 Αθήνα - τηλ: 211 7109128, fax: 210 3219181, email: webmaster@e-grammes.gr - http://www.e-grammes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης