Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ, ενόψει σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
9/11/2011, ώρα 14.00: Η Βουλή δεν ξέρει εάν υπάρχει κυβέρνηση! Η Βουλή νομοθετεί χωρίς να ξέρει εάν υπάρχει κυβέρνηση, χωρίς να ξέρει εάν υπάρχει Πρωθυπουργός, χωρίς να ξέρει ποιο το πρόγραμμα που θα κληθεί να υποστηρίξει αυτή η κυβέρνηση η οποία επωάζεται σε μία εργώδη επώαση με παλίνδρομη κύηση, απ΄ όπου το έμβρυο βγαίνει νεκρό!
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για μία ακόμα φορά συμφωνούν διαφωνούντες και διαφωνούν συμφωνούντες! Δράμα! Όλοι οι Έλληνες, σε πρωτεύουσα, συμπρωτεύουσα και επαρχία, έχουν παγώσει! Ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός; Περιφέρεται η εντολή για Πρωθυπουργό σε όποιον καθίσει.. Έχουν παρελάσει από τις τηλεοράσεις διά των διαρροών πάνω από 10 ονόματα! Σε λίγη ώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου πηγαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τις παραιτήσεις στα χέρια. Ο κ. Σηφουνάκης εδώ σήμερα που συζητείται το νομοσχέδιό του, ξέρει εάν σε 2 ώρες θα είναι στη θέση του; Όλα αυτά δεν σας φαντάζουν οξύμωρα και αντιφατικά;
Καλός ο κ. Σηφουνάκης, του οποίου, ως ανεξάρτητος βουλευτής, εδώ, πριν 10 χρόνια είχα ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που είχε καταψηφίσει η αντιπολίτευση. Γνωριζόμαστε με τον κ. Σηφουνάκη από την κοινή θητεία μας στο Ευρωκοινοβούλιο που ανεβοκατεβαίναμε με το αεροπλάνο Στρασβούργο και Βρυξέλλες.. Ξέρει καλά και αυτός πώς μας βλέπουν στην Ευρώπη. Μία καχυποψία που έχει φτάσει στο κόκκινο! Δεν μπορούμε να τους δώσουμε ούτε όνομα Πρωθυπουργού.
Ποιοι στηρίζουν αυτήν την κυβέρνηση τελικά -εκτός από την Αριστερά που έχει πάγια θέση; Ποιοι θα μπουν σε αυτήν την κυβέρνηση; Πολιτικοί ή τεχνοκράτες; Στις 7 η ώρα χθες: "μπαίνουν πολιτικοί", στις 9: "όχι, μπαίνουν τεχνοκράτες"... Στις 7 η ώρα: Παπαδήμος, στις 9: Σκουρής, στις 10: Διαμαντούρος και ξαναγυρίζει. Και κατά τη διάρκεια της νύχτας, πέρασαν και 4-5 ονόματα πολιτικών προσώπων.
Ο Μπερλουσκόνι έπεσε και φαίνεται να παίρνει μαζί του και την Ιταλία! Εάν πέσει η Ιταλία, είναι θέμα ωρών -όχι ημερών- να πέσει και η Ισπανία. Τα λεφτά δεν φτάνουν για να σωθεί όλος ο Νότος. Πιστεύει κανείς ότι από τη σωτηρία της Ιταλίας θα προτιμήσουν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί τη σωτηρία της Ελλάδας; Κι εμείς εδώ βρισκόμαστε με τον Παπανδρέου και το Σαμαρά που δεν μπορούν να συνεννοηθούν για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός..
Μπορεί να το πιστέψει κανείς ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν μία κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και δεν μιλάνε μεταξύ τους; Δεν συναντιούνται σε ένα γραφείο να τα βάλουν κάτω να τα βρουν. Πώς μπορεί να γίνει η συνεννόηση αυτή μόνο με σύντομα τηλεφωνήματα;
Προσεκλήθην, όπως γνωρίζετε! Το Σάββατο το πρωί είχε άλλη γνώμη ο κ. Σαμαράς. Σεβαστή. Απολύτως σεβαστή! Σάββατο πρωί, Σάββατο απόγευμα, Κυριακή πρωί, Κυριακή απόγευμα, Δευτέρα πρωί. Τη Δευτέρα το μεσημέρι καλούμαι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι αντιλαμβάνομαι και τη Δευτέρα το απόγευμα μου λένε ότι "πρέπει να είσαι μέσα στην κυβέρνηση γιατί είναι απαραίτητη προϋπόθεση". Ναι, αλλά ποια κυβέρνηση;. "Μα, τόσον καιρό μας έλεγες για κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας", μου λένε. Ναι, Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας! Ακόμα το λέω! Όμως αυτή είναι Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ή εξωμήτριος διαδικασία; Πού βρεθήκαμε να συζητήσουμε; Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μου είπε με τη σύμφωνη γνώμη του Σαμαρά, είπα ναι, το σέβομαι, μου το λέει ο Πρωθυπουργός, αλλά να τον βρω. Να μου πει τι ισχύει. Κατέστη αδύνατο! Ναρκοθετούμε εκ των προτέρων αυτό το οποίο έρχεται.
Μήπως έχουμε να κάνουμε λοιπόν με εντυπώσεις; Με κινήσεις κομματικές; Ιδιοτελείς; Δεν προτάσσεται η Ελλάδα! Κινδυνεύει η Ελλάδα! Έπρεπε ο Χολαργός κανονικά να έχει ξεκινήσει να τυπώνει δραχμές.. Μας το λένε όλοι, από τη Μέρκελ μέχρι τον Γιούνκερ ότι πάμε στη δραχμή!
Ο λόγος αυτός θέλω να λειτουργήσει ως σοκ! Εάν δεν μπορούν οι δύο Αρχηγοί των κομμάτων της μεγάλης πλειοψηφίας, ας αποφασίσουν οι βουλευτές. Να εγκαλέσουν ή να σπρώξουν, να ανατρέψουν ή να προωθήσουν. Εσείς θα κληθείτε σε 2 ημέρες να ψηφίσετε μία κυβέρνηση, επειδή πιέζει ο χρόνος, που δεν θα ξέρετε ποιοι είναι. Ακούω τον τάδε απόστρατο, τον τάδε καθηγητή, τον τάδε επί τιμή Αρεοπαγίτη.. Μα αυτοί θα πάνε να σώσουν τη χώρα; Φοβούμεθα να πάρουμε την ευθύνη! Τότε προς τι οι πολιτικοί; Είμαστε για τα δύσκολα, να αναλάβουμε ευθύνη!
Όταν έμπαινα, με ρώτησε κορυφαίος Υπουργός αυτής της κυβέρνησης: "Έχεις μάθει ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός;". Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Είπα προχθές ότι η πολιτική ηγεσία είναι στον αστερισμό της παράνοιας! Εκεί είναι ακόμα, μόνο που τώρα δεν κινείται με 80 χλμ την ώρα -όπως προχθές- αλλά με 300, στο δρόμο της παράνοιας!
Εάν δεν θέλουμε να δούμε πράγματα που ιστορικώς δεν έχουμε ξαναζήσει, πρέπει να γίνει προσπάθεια την ύστατη στιγμή. Οι δυνατοί να βάλουν τα "μπράτσα" τους και το μυαλό τους και να βγουν μπροστά.
Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί και θα σωθεί!

Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
Ως προς το τελευταίο που ακούστηκε από τον κ. Πρωτόπαπα και το ακούω από πάρα πολλούς: Μια κυβέρνηση δεν είναι κονσέρβα για να έχει ημερομηνία λήξης. Ή τραβάει και πηγαίνει ή δεν τραβάει και πέφτει. Το να βάζουμε ημερομηνία λήξεως σε μια κυβέρνηση νομίζω ότι δεν είναι πολύ σοβαρό.
κ. Πρόεδρε, εκεί που έφτασε το πολιτικό σύστημα, για να μπορέσει να επιβιώσει, χρειάζεται απλή αναλογική. Χρειάζεται απλή αναλογική και απλή λογική. Και τα δύο, δεν τα τολμάει ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης