Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ & ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΑΣΟΚ


Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,
ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ & ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΑΣΟΚ

Κύρια σημεία της σημερινής παρέμβασης του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.


Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Άκουσα με προσοχή την ομιλία-απολογία θα έλεγα, του αξιότιμου υπουργού Εθνικής Άμυνας. Δεν μπορεί να είναι επαρκής δικαιολογία ότι αυτό το οποίο κάνατε εσείς χθες, το έκανε η ΝΔ πριν δύο χρόνια, άρα καλώς έγινε. Νομίζω, ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι έχουν θιχτεί οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο η ηγεσία. Εάν θέλετε, υπήρξαν και διάφορα άλλα παρατράγουδα, κάποιες διαρροές ότι δήθεν ο στρατός έχει μία ανησυχία και κάτι άλλα πράγματα σε σημείο που αυτά να υιοθετηθούν ή να αποτελέσουν σκέψη στο δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού -που ήταν μία πάρα πολύ ωραία πλατφόρμα για την άλλη μέρα να υπάρξει το άλλοθι αυτού το οποίο έγινε. Δεν ξέρω πόσο σοφό είναι, κ. υπουργέ, να κόβονται μονομιάς και οι τέσσερις αρχηγοί. Πιστεύω ότι, πάντα -στο μάνατζμεντ, αν θέλετε- κόβεις δύο, αλλά αφήνεις δύο «παλιούς» για να μπορέσουν να υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία της όσμωσης που είναι απαραίτητα. Εσείς αποφασίσατε την πλήρη καρατόμηση, όλων των αρχηγών! Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχει αυτό συνέπειες. Ζούμε μία πολύ ρευστή περίοδο. Και σας θυμίζω οσάκις σε αυτή τη χώρα υπήρξε μία ρευστή κατάσταση, όπως το 1955, το 1964, το 1974, το 1996 με την κατάσταση του Παπανδρέου στο Ωνάσειο, κάποιοι την χρησιμοποίησαν αυτή την κατάσταση για να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν ανάλογες σκέψεις και πρακτικές τώρα και μας βρουν κάπως απροετοίμαστους. Θα έλεγα, λοιπόν, ότι δεν ήταν κομψό καθόλου τις τελευταίες 10 ημέρες να έρχονται οι αρχηγοί με τους φακέλους να εργαστούν, κι εσείς να βρίσκετε κάποιες προφάσεις να μην τους βλέπετε. Αντιλαμβάνομαι ότι είχατε κάποιες ερινύες για αυτό που πηγαίνατε να κάνετε. Πηγαίνετε να το πείτε στους Αρχηγούς. Εμείς δεν ήμασταν παρόντες. Εκείνοι όμως το λένε! Και δεν το λέει ένας, το λένε και οι τέσσερις!

ΓΙΑ ΤΑ «ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ» ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Όσον αφορά πριν, μια ένταση που υπήρξε: Εγώ δεν θα χρησιμοποιήσω τις ίδιες φράσεις για τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως. Ούτε το «ανίκανος», ούτε το «άχρηστος». Αρκεί να πεις το όνομά του: Παπουτσής! Περικλείει περισσότερα αυτών των οποίων ελέχθησαν. Και θα πρέπει κάποτε σε αυτήν την αίθουσα, να σταματήσουμε να ανακαλύπτουμε δαίμονες για να καλύψουμε τα ανομήματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά που στριμώχνεται ο Πρωθυπουργός, τα φερέφωνα τα οποία διαθέτει, λένε ότι υπάρχουν «συμφέροντα», υπάρχουν «εκδότες». Το ζήσαμε αυτό το παραμύθι πάρα πολλές φορές. Ποια είναι από τα συμφέροντα που κυνηγάνε το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου; Και ασφαλώς δεν μπορεί να είναι ο Μπόμπολας, ο οποίος εν πάει περιπτώσει, έχει ένα ζύγι και στο «Έθνος» και στην «Ημερησία» και όπου αλλού μπορεί να είναι. Δεν μπορείτε, λοιπόν, ευκόλως να ρίχνεται τη λάσπη κι όποιον πιάσει ο ανεμιστήρας.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ G20
Θα ‘λεγα λοιπόν ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πράγματι, ο Πρωθυπουργός είναι πάνω. Θα γυρίσει με μώλωπες. Αρκεί οι μώλωπες όμως να αφορούν τον ίδιο και όχι το έθνος το οποίο αντιπροσωπεύει σήμερα. Λέω μόνο γι’ αυτή την απόφαση που ελήφθη «ελαφρά τη καρδία», χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της κοινοβουλευτικής ομάδας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζατε επί οκτώ ώρες -ρεκόρ το οποίο δεν είχατε κάνει ποτέ- λόγω ασυμφωνίας. Εάν όμως το παράδειγμα του Πρωθυπουργού το ακολουθήσει μία ή περισσότερες άλλες χώρες, τότε τι θα γίνει; Εάν λοιπόν πει μία χώρα που πληρώνει: «Δημοψήφισμα για να τα δώσουμε», τότε τι θα συμβεί σ’ ένα ενδεχόμενο όχι; Καταστρέφεται η Ελλάδα, καταστρέφεται όλη η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, καταστρέφεται ό,τι χτίστηκε σ’ αυτή τη χώρα, όλα αυτά τα χρόνια! Θα έλεγα λοιπόν ότι δε βλάπτει λίγη περίσκεψη, την οποία, δυστυχώς, κάτω από το κράτος του πανικού που διακατέχει όλους σας, δεν διαθέτετε. Πιστεύω λοιπόν πως η ευθύνη των συναδέλφων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια. Εγώ χαιρετίζω εκείνες τις φωνές, τις ήρεμες, τις φωνές που λένε όμως: πάμε προς ένα σχήμα εθνικής κυβερνήσεως για να περάσουμε τον κάβο και μετά πάμε σ’ εκλογές. Εγώ χαιρετίζω αυτούς τους ανθρώπους. Αυτούς όμως που χαιρετίζουμε εμείς, και θέλω να πιστεύω εχέφρονες και σώφρονες, εσείς κατηγορείτε ότι εντάσσονται μέσα σε συμφέροντα. Όχι! Εντάσσονται σε μια ζωντανή, ευθεία, δημοκρατική συνείδηση που διαθέτουν αυτοί οι βουλευτές!

Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του ΥΠΕΘΑ, κ. Π. Μπεγλίτη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ 50% ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ
Νομίζω ότι όλοι έχουμε συναίσθηση ευθύνης, όμως εσείς ξεφύγατε λίγο του μέτρου και της νηφαλιότητας που συνεπάγεται ο θεσμικός ρόλος του ΥΠΕΘΑ. Μιλήσατε κ. Υπουργέ για τη μάχη που δίνει ο Πρωθυπουργός στο εξωτερικό. Η δουλειά του είναι! Και να πω το εξής. Πριν 3 μήνες φέρατε κούρεμα 21% και είπατε «Ζήτω!». Τώρα λέτε «Ζήτω!» στο 50%! Εάν αύριο η κα Μέρκελ πει 65% θα πείτε πάλι «Ζήτω!». Βάλατε τότε την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίζει για το 21% και τώρα κάνετε το ίδιο για το 50%...
Η κυβέρνηση δεν έχει δικό της πρόγραμμα και στόχο, αλλά άγεται και φέρεται από τα συμφέροντα μίας πλουσίας κυρίας, η οποία δεν έχει και κανένα θεσμικό ρόλο στην ΕΕ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Το τι θα κάνετε με την κοινοβουλευτική σας ομάδα είναι δική σας δουλειά. Το εάν θα τους πείσετε την Παρασκευή ή όταν θα έρθει η ώρα του δημοψηφίσματος.. Εγώ ξέρω όμως ότι υπήρξε γενναιότητα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και σε κάποιες δε περιπτώσεις επανήλθε το όρος Αιγάλεω του 480 π.Χ., «οι δε γυναίκες γεγόνασι άνδρες»! 4 γυναίκες χθες: η κα Αποστολάκη, η κα Καϊλή, η κα Κεφαλίδου και η κα Βάσω Παπανδρέου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Εσείς κάνετε ό, τι θέλετε, εμείς ως υπεύθυνοι για την τύχη της χώρας υποχρεούμαστε να ασκούμε κριτική. Εσείς δεν μας το επιτρέπετε αυτό ή σας ενοχλεί. Ατυχήσατε όμως! Εμείς θα φωνάζουμε και θα τα λέμε. Και χαίρομαι που υπάρχει η ίδια ευρύτατη αντιμετώπιση στην αντιπολίτευση, που θα τη βρείτε μπροστά σας και τώρα και στις εκλογές -τις οποίες δεν θα τις αποφύγετε. Εκλογές θα γίνουν διότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι πρόκειται πια για μία παράλυτη κυβέρνηση που δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στην Ελλάδα εδώ που την έφερε και όπως την κατάντησε, με δική της αποκλειστικά ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης