Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

«Δίκαιο και Νόμος δεν συμβαδίζουν πάντα. Έχουμε 1 εκατομμύριο ανέργους, 2,5 εκατομμύρια Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτοί οι Νόμοι δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Πώς θα κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες; Ο πρώτος Νόμος είναι το γάλα του παιδιού μου. Έχουμε προτείνει άλλους τρόπους για να συγκεντρωθούν τα χρήματα αυτά, όπως η φορολόγηση των πολυτελών σκαφών στις μαρίνες. Ο ΛΑΟΣ θα φέρει το θέμα στην Βουλή μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες».
Αυτά μεταξύ άλλων είπε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1 με τον Γ. Παπαδάκη.

Για τις αντιδράσεις στην συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην Κυβέρνηση.
Η Ευρώπη γνωρίζει πολύ καλά από την θητεία μας στο Ευρωκοινοβούλιο πως δεν ανήκουμε στην ακροδεξιά. Όμως οι σοσιαλιστές της Γαλλίας, νοιώθουν να απειλούνται αυτή τη στιγμή από την άνοδο της Μαρί Λεπέν για τις Προεδρικές Εκλογές στην Γαλλία και "χτυπούν το σαμάρι ν΄ ακούσει ο γάιδαρος".
Όσο για τον κ. Καστανίδη, τον εκτιμώ πολύ και πιστεύω πως όσα είπε, τα είπε από παρορμητισμό και ίσως από σκοπιμότητα. Νοιώθει και αδικημένος που έχασε το υπουργείο του, αλλά δεν του φταίξαμε εμείς σε αυτό.
Η κα Παπαρήγα είπε όσα είπε στην Βουλή για το ΛΑΟΣ αλλά δεν ξέρω αν και έχουν σημασία τα όσα είπε.

Αποδοχή για το πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου.
Από τον Φεβρουάριο του 2009 μίλαγα για το πρόσωπο του κ. Παπαδήμου ως λύση στο πρόβλημα της κρίσης. Βλέπετε πως η επιλογή είναι σωστή. Η Ευρώπη άρχισε ήδη να δείχνει μια μεγαλύτερη ευελιξία και ευλυγισία. Το εμπιστεύομαι και τα μηνύματα που παίρνω από τον κόσμο με κάνουν να αισθάνομαι ικανοποίηση».

Υπάρχει εκτίμηση για τον χρόνο των εκλογών όχι τελική ημερομηνία.
Αν πετύχει στο έργο της η κυβέρνηση τότε δεν θα σταματήσουμε το ρου της επιτυχίας της. Αν αποτύχει τότε μπορεί να τερματίσει τον βίο της νωρίτερα.
Αλλά πάντως δεν μπορούμε να σταματήσουμε το έργο της Βουλής και της κυβέρνησης με ανοικτά θέματα σε εξέλιξη για μια ή δυο εβδομάδες που πιθανόν να χρειάζονται παραπάνω. Στο τελικό κείμενο των Προέδρων υπάρχει εκτίμηση για τον χρόνο των εκλογών, αλλά δεν υπάρχει τελική ημερομηνία.
Σε δύο μήνες πάντως, δεν πιστεύω να ολοκληρώνονται όλα όσα ανέλαβε η νέα Κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό και θεωρώντας πως δεν γίνεται την 1η Ιανουαρίου όλοι οι υπουργοί να σταματήσουν το έργο τους και να τρέχουν για την επανεκλογή τους, πρότεινα εκλογές με λίστα στους άλλους δύο αρχηγούς. Νομίζω όμως πως ο κ. Σαμαράς έχει κάποιους λόγους για σταυρό προτίμησης.

Έσπασε ο πάγος μεταξύ μας.
Συμφωνήσαμε και οι 3 αρχηγοί σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάθε 15 μέρες για παράδειγμα, να συναντιόμαστε και να συζητάμε. Η πρότασή μου μάλιστα ήταν να συναντιόμαστε και σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας κάθε φορά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε για την επόμενη συνάντηση τα Ιωάννινα.
Δεν ξέρω αν θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, ή θα μείνει απλά μια ιδέα. Το σπουδαιότερο όμως όλων είναι πως έσπασε ο πάγος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Συνταγματικά σύννομη η Νέα Κυβέρνηση.
Το Κοινοβούλιο συνταγματικά έχει ακόμη ζωή 22 μηνών. Η λύση που δόθηκε είναι και Συνταγματικά σύννομη και είναι η καλύτερη. Έχουμε φοβερή υστέρηση στα έσοδα του κράτους. Το γνωρίζετε. Φανταστείτε στην παρούσα συγκυρία να είχαμε και εκλογές.
Ο ΛΑΟΣ συμμετέχει στην κυβέρνηση αυτή με στόχο την σωτηρία της πατρίδας. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε ότι ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε. Αυτό που λέω είναι να της δώσουμε χρόνο της νέας κυβέρνησης να δουλέψει και να φέρει αποτελέσματα. Ως Κόμμα εμμένουμε στην άποψή μας ότι η εντολή είναι να φέρει εις πέρας όσα ορίζονται από την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης