Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤ 1

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤ 1

«Πρέπει να αποφύγουμε όλοι μας να μας παρασύρει αυτός ο "αστερισμός" της παράνοιας που επικρατεί σήμερα. Ο κ. Παπανδρέου θέτει το ζήτημα του δημοψηφίσματος άστοχα, άκαιρα χωρίς να ρωτήσει καν το Υπουργικό του Συμβούλιο. Αυτό δεν το θεωρώ πολιτικά κομψό».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ 1.

Μόνος του ο κ. Παπανδρέου
Φέρνουν αντιρρήσεις ακόμη και οι πιο δικοί του άνθρωποι. Ακόμη και οι πιο έμπιστοι βουλευτές του. Ο κ. Λαμπρινίδης, μια από τις προσωπικές του επιλογές, του είπε ξεκάθαρα: "Όταν δεν έχεις συγκεκριμένη ατζέντα, θέμα και ημερομηνία, τότε δεν έχεις απόφαση...". Ο κ. Λοβέρδος τα ίδια. Η κ. Διαμαντοπούλου εξέδωσε έναν άξονα 7 θέσεων. Ο κ. Ραγκούσης - αυτός που θεωρείται εξαιρετικά δικός του άνθρωπος - λέει ότι: "κάτι τέτοιο είναι εκτός σκέψεως και λογικής".
Τόσο το υπουργικό του συμβούλιο, όσο και η κοινοβουλευτική του ομάδα, το βρίσκουν και το θεωρούν παράλογο. Το θεωρούν παράνοια.
Δεν αντέχει σε κάποια κριτική σκέψη. Γιατί να κάνουμε τώρα δημοψήφισμα για αυτό το θέμα και γιατί δεν κάναμε για άλλα θέματα, όπως όταν μπήκαμε στη ΟΝΕ, ή για το πρώτο Μνημόνιο;

Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ο κ. Παπανδρέου
Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να κερδίσει λίγο χρόνο, προσπαθεί απεγνωσμένα να πιαστεί και να κρατηθεί από κάπου, μήπως και γυρίσει το κλίμα. Κάνει κάτι που συμφέρει τον ίδιο, και όχι την Ελλάδα και την πατρίδα.
Σήμερα πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής των G - 20 στις Κάνες, μήπως και φέρει πίσω κάποιο "γλυκό", κάποιο "δώρο" για να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης. Όχι όμως την ψήφο για να γίνει το δημοψήφισμα. Δεν νομίζω ότι θα περάσει αυτό.
Ο κ. Σαρκοζί θα τον "δείρει" άσχημα στις Κάνες. Ο κ. Παπανδρέου θα γυρίσει πίσω στην Ελλάδα με "μώλωπες". "Εγώ σε στήριξα και ρισκάρω το 3Α, την αξιολόγηση των τραπεζών μου, παίζεται η Προεδρία μου. Και εσύ τι κάνεις; Είσαι με τα καλά σου";

Η Ελλάδα δεν έχει κυβέρνηση σήμερα
Αυτό το θέμα με το δημοψήφισμα δεν μπορεί να προχωρήσει! Πρέπει να βρούμε διέξοδο και να δώσουμε μια κυβέρνηση στη πατρίδα μας. Η Ελλάδα τώρα δεν έχει κυβέρνηση. Ακόμη και ο κ. Βενιζέλος την "κάνει με ελαφρά πηδηματάκια"... Όλη η εικόνα είναι σαφής. Αλλιώς μπήκε στο νοσοκομείο, και αλλιώς βγήκε. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο ΠΑΣΟΚ που να ακούει, να σέβεται, να εκτιμά, να υπακούει, να δέχεται και να οραματίζεται με τον κ. Παπανδρέου.

Να αναλάβει πρωτοβουλίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Το θέμα τώρα είναι τι κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρέπει να λάβει κρίσιμες και σημαντικές για τον τόπο αποφάσεις. Να καλέσει τον Πρωθυπουργό και να του πει: "Δεν μπορείς να κυβερνήσεις". Να προχωρήσει σε μια κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την εύνοια του κύρους του. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά σαν χώρα.
Εάν δεν γίνει αυτό, ώσπου να διαχειριστούμε τις άμεσες καταστάσεις, δηλαδή, την εξασφάλιση πόρων για να υπάρχει κράτος, μπας και γυρίσουμε από τις "κουτουράδες" των πολιτικών μας στη δραχμή. Και στη συνέχεια πρέπει να πάμε σε εκλογές. Αυτές πρέπει να γίνουν με ηρεμία και τάξη, και όχι κάτω από εκβιαστικά και πιεστικά διλήμματα. Δεν υπάρχει Ελλάδα σήμερα.
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, μας έφεραν στο σημείο να μην μπορούμε να ζήσουμε τα παιδιά μας. εάν δεν πάρουμε δανεικά λεφτά από έξω. Εκεί μας έφτασαν!
Αν και γεωργική και κτηνοτροφική χώρα, η Ελλάδα εισάγει γάλα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες...είμαστε για "καρπαζιές"...

Ανάγκη για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Σήμερα το πλέον ομαλό, είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Εάν δεν επιτύχουμε αυτό, να πάμε άμεσα σε εκλογές. Αυτό το πράγμα που συντηρούμε τεχνητά στη ζωή με "οξυγόνο", δεν οδηγεί πουθενά. Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες και χρειάζονται αποφάσεις, οι οποίες όμως δεν μπορεί να ληφθούν. Εάν πάμε σε μια οικουμενική κυβέρνηση με ένα Πρωθυπουργό που μπορούμε να δεχθούμε όλοι, τότε μπορεί να προχωρήσουμε.
Ο κ. Παπούλιας είναι έμπειρος στη πολιτική. Ξέρει και μπορεί να κρίνει ποιος μπορεί, ποιος αντέχει και ποιος μπορεί να μαζέψει τα πράγματα. Να γίνεται και ένα συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για την υποστήριξη της. Αυτή είναι όλη η ιστορία. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα, μέσα στην εβδομάδα.
Αλλά κοιτούν και προτάσσουν τα στενά ατομικά και κομματικά τους συμφέροντα, αντί για τα συμφέροντα της χώρας μας.
Γιατί καταφέρεται και καταγγέλλει τα διάφορα συμφέροντα τώρα ο κ. Παπανδρέου; γιατί δεν τα κατήγγειλε πιο παλιά; Γιατί παλιότερα είχε την "αβάντα" των συμφερόντων και συνέπλεε με αυτά; Γιατί δεν τα πολέμησε και δεν τους "άλλαξε τα φώτα" όταν είχε την δύναμη των 160 βουλευτών;
Αυτά είναι μικρότητες και δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια για αυτές.

Πρέπει να σωθεί η Ελλάδα
Θα σωθεί μόνο, αν κάνουμε τώρα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για ένα χρονικό διάστημα. Να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους και απαραίτητους πόρους για την χώρα, και μετά με ηρεμία, να πάμε σε εκλογές. Αλλιώς, εκλογές μέσα στο Νοέμβριο. Προλαβαίνουμε να κάνουμε εκλογές και να δώσουμε λύση στην Ελλάδα.
Η βάση μιας τέτοιας κυβέρνησης πρέπει να είναι στους πολιτικούς οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη. Θα αναφέρονται στο λαό μας για να υπάρχει ευθύνη και έλεγχος. Και αν χρειάζεται, να μπουν και άτομα τεχνοκράτες. Θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι να διαθέτουν κύρος και "πέρασμα" στην κοινωνία. Να τους σέβεται και να τους έχει αποδεχθεί η κοινωνία μας. Να έχουν αποδείξει εν τοις πράγμασι, ότι μπορούν να αποδώσουν και να παράγουν έργο.
Δυστυχώς, ό, τι προτάσσεται σήμερα, είναι όλοι τους άνθρωποι χωρίς ένα ένσημο, χωρίς εμπειρία και πραγματική γνώση της αγοράς. Δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, και έγιναν βουλευτές 26 ετών.
Καλούνται σήμερα να λύσουν το πρόβλημα της πατρίδας μας, άνθρωποι οι οποίοι δεν το γνωρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης