Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1


Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας, ιδιαίτερα πολιτικός, που δεν θα ήθελε μια ευρύτερη και γενικότερη διαπραγμάτευση. Το θέμα είναι αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει τέτοιο πεδίο και αν μπορείς.
Αυτό το οποίο αντιλήφθηκα από την μακρά συνάντησή μου με την διευρυμένη σύνθεση των 10 εκπροσώπων της τρόικα που ήρθαν στο γραφείο μου, είναι ότι "ψάχνονται" να βρουν αφορμή. Δεν νομίζω ότι ήταν πάρα πολύ φρόνιμο, εκεί που είναι τα πράγματα σήμερα, να δώσουμε μια τέτοια αφορμή».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1" στον Γ. Παπαδάκη.

Φοβάμαι πως η Ευρώπη "τρεκλίζει" άσχημα
Δυστυχώς, άλλοι έφεραν τα πράγματα στο σημείο να μην μπορεί να ζήσει η χώρα μας χωρίς την "ένεση" των 8 δισ. Βεβαίως και δεν φτάνουν, και βεβαίως δεν λύνουν τα προβλήματα μας αυτά τα χρήματα. Λύνουμε εν μέρει καταστάσεις, και μας φεύγει το άγχος για μια περίοδο 100 ημερών.
Φοβούμαι ότι μπορεί να έχουμε ένα καινούργιο Σύμφωνο. Φοβούμαι ότι αρχίζει και "τρεκλίζει" άσχημα η Ευρώπη και αυτό είναι ό, τι χειρότερο. Δεν ξέρω αν μπορούν να την κρατήσουν στη σημερινή μορφή της, ή θα διασπαστεί και θα δημιουργηθεί ένας "σκληρός" πυρήνας και κάποιοι "δορυφόροι" της.

Δεν παραιτούμαι από τις διεκδικήσεις μας
Σέβομαι τις απόψεις του κάθε εταίρου στην κυβέρνηση. Στην επιστολή μου έθεσα θέμα και για τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Είπα με ξεκάθαρο τρόπο ότι: "Πρέπει να διευθετήσουμε χρονίζουσες απαιτήσεις και διεκδικήσεις μας. Σαφέστατα και πρέπει να μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων".
Πρέπει να καταλάβουν οι Γερμανοί ότι δεν μπορούν να μας διασύρουν και να μας ταπεινώνουν. Φταίμε και εμείς αλλά έχουν και αυτοί τεράστια φταιξίματα.
Πιστεύω ότι η κ. Μέρκελ θα είναι για την Γερμανία ότι ο Γκορμπατσόφ για την Σοβιετική Ένωση.

Πρέπει να υπάρξει ευελιξία για το θέμα των ταξί
Το θέμα των ταξί ήταν στη κορυφή της ατζέντας μας στη συνάντηση με την τρόικα. Αυτό το οποίο πήγε να περάσει ο κ. Ραγκούσης, για εμάς ήταν απαράδεκτο και καθόλου συζητήσιμο. Πρέπει να υπάρχει μια ευελιξία, καθόσον στο πρόγραμμα της Ε.Ε. δεν υπάρχει καμία οδηγία για την απελευθέρωση των ταξί. Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε αυτά τα εφευρήματα. Εξάλλου, υπάρχει έγγραφη δέσμευση του κ. Ολι Ρεν προς τον Ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Σαλαβράκο, που λέει ότι: "δεν είναι υποχρεωτικό". Θα προχωρήσουμε με τις σκέψεις που έχουμε, και αν σκοντάψουμε, φοβούμαι ότι θα είναι ένα θέμα που δεν θα μπορούμε να το υπερβούμε.

Δεν θα ανεχθώ σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια
Είναι μια σειρά θεμάτων για τα οποία χρειάζεται και απαιτείται πολύ προσοχή. Άκαιρα έφερε το θέμα των Σκοπίων ο κ. Παπανδρέου στη Βουλή στην ψήφο εμπιστοσύνης. Επίκειται η απόφαση της Χάγης για τα Σκόπια με την οποία ο ΛΑΟΣ είχε αντιδράσει σφοδρότατα. Είχα πει ότι: "Ήταν μεγάλο λάθος εκεί που αφήνει την εξέλιξη ο κ. Παπανδρέου". Ίσως, είναι μέσα σε αυτά τα λάθη του που ομολόγησε χθες στη Γερμανία.
Είπα τότε όταν αυτό το θέμα ετέθη από τον κ. Παπανδρέου ότι: «Δεν μπορεί να περάσουμε μια "καυτή πατάτα" σε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος ήλθε για ένα συγκεκριμένο έργο». Ο κ. Παπανδρέου και οι δικοί του θέλουν να λύσει το θέμα αυτό κάποιος άλλος.
Αυτό το θέμα θα το λύσει κυβέρνηση εκλεγμένη από τον Ελληνικό λαό.
Εάν το πράγμα φτάσει σε αδιέξοδο, ξεκαθαρίζω ότι δεν θα παραβώ τις καταστατικές αρχές του κόμματος. Ξεκαθαρίζω ότι δεν θα το ανεχθώ. Δεν μπορώ να δεχθώ "σύνθετο όνομα". Είναι εναντίον των καταστατικών αρχών του κόμματος, των ψηφισμάτων των συνεδρίων μας, και της υποχρέωσης που έχω στη Μακεδονία και στο λαό της.

Αδιανόητο και σκληρό να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα
Πιστεύω ότι δεν μπορεί να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει.
Μπορεί να είναι μια απειλή για να μαζέψει χρήματα, αλλά είναι αδιανόητο.
Αν συμβεί και πεθάνει κάποιος σαν αποτέλεσμα της διακοπής, θα φέρει τεράστιες ευθύνες ο κ. Βενιζέλος.
Εάν κάνουμε άρση του καμποτάζ και έρχονται τα υπερωκεάνια και δεν έχουμε τους "κουζουλούς" να σταματάνε τον κόσμο να βγει έξω, τότε το "ισοδύναμο" έρχεται και φθάνει.
Θα μαζεύαμε τα 2 δισ χωρίς να αναγκάζουμε τον φτωχό των 300-400-500 ευρώ να μπαίνει στην δουλεία του τέλους των ακινήτων. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Και πρέπει να καταλάβουμε ότι ενώ έχουμε τα δημοφιλέστερα και ομορφότερα νησιά για όλο τον κόσμο δεν μπορούμε να απαγορεύουμε στα υπερωκεάνια να έρθουν γιατί μαζεύονται κάποιοι "τρελοί" και δεν αφήνουν τον κόσμο να βγει από τα καράβια. Αυτά είναι αδιανόητα. Λύσεις υπάρχουν.

Ο κ. Παπουτσής διαλύει την Ελληνική Ναυτιλία
Ας σοβαρευτεί ο κ. Παπουτσής γιατί με αυτά τα οποία κάνει για λόγους εσωτερικής κομματικής κατανάλωσης, διαλύει τη Ναυτιλία μας. Και στο κάτω - κάτω, το υπουργείο του είναι το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, δεν είναι η Ναυτιλία.
Αυτά που συμβαίνουν με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως- να βγάζει νόμο για την πειρατεία στη Σομαλία- είναι "τρελά" πράγματα. Το νομοσχέδιο που φέρνει ο κ. Παπουτσής είναι "τρελό", είναι για τα "σίδερα". Πρέπει να συνυπογράψουν τρεις υπουργοί. Αυτό πρακτικά σημαίνει δυο-τρεις μήνες καθυστέρηση. Μα ο ναύλος δεν διαρκεί τόσο… Όλες οι χώρες του κόσμου έχουν ένα νόμο - που θέλουμε να κάνουμε και εμείς - σε δυο ημέρες να μπορείς να πάρεις την άδεια για να έχεις όπλα επάνω στο πλοίο. Ο κ. Παπουτσής επιμένει "Όχι". Έτσι, με αυτές τις πράξεις μας "φεύγουν" τα καράβια. Χάνουμε την ελληνική σημαία. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τεσσάρων και λιγότερο ετών έχουμε χάσει το 4% των σημαιών. Δηλαδή, από 18,5% επήγαμε στο 14%. Μικραίνει ο στόλος μας με ό, τι αυτό σημαίνει για τη Ναυτιλία και τη χώρα μας.
Δεν είναι απλά παιχνίδια που κάνει ο κ. Παπουτσής με τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη μόνο. Είναι παιχνίδια που κάνει ο κ. Παπουτσής με όλο τον κόσμο ο οποίος σκέφτεται σοβαρά. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι απέναντι, ο κ. Διαμαντίδης ήταν απέναντι, ο σοβαρός κ. Χάρης Παμπούκης σηκώθηκε και έφυγε.
Ενώνω τη φωνή μου με αυτή του κ. Αντώνη Σαμαρά και θέλουμε και λέμε: "Αποτελεσματικό Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας". Δεν θα είχαμε "χαράτσι" εάν είχαμε μια σωστή Ναυτιλιακή πολιτική.

Δεν στηρίζουν όλοι το ίδιο τον κ. Παπαδήμο
Δεν στηρίζουν όλοι τον κ. Παπαδήμο, ας μην κοροϊδευόμαστε. Παίζονται διάφορα παιχνίδια. Άλλος θέλει να πετύχει λίγο, άλλος δεν θέλει να πετύχει καθόλου κ.τλ. Ξεκάθαρα και με παρρησία καταθέτω ότι: "Ο ΛΑΟΣ, είμαστε οι μόνοι που θέλουμε την στήριξη του κ. Παπαδήμου". Ξεκάθαρα πράγματα. Την "απόλυτη" στήριξη. Άλλοι θέλουν την "σχετική" στήριξη. Επομένως, να προσπαθήσουμε να πάρουμε το μάξιμουμ από έναν άνθρωπο που μπορεί, που συνδιαλέγεται με την κ. Μέρκελ, με τον κ. Σαρκοζί, που τους ξέρει, ξέρει πρόσωπα, καταστάσεις, μεθοδεύσεις και μην κάνουμε προσωπική πολιτική. Αν πετύχει, θα φανεί η διαφορά του "νυν" με τον "πρώην". Αν πετύχει, μπορεί να πάει λίγο μακρύτερα. Να πάει μέχρι εκεί που θα σωθεί ο τόπος για να ξεκινήσουμε από έναν "υγιή βατήρα". Μήπως και μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια κάποια ανάπτυξη, έργα για να σωθεί η πατρίδα μας. Αυτό το οποίο συμβαίνει με κάποιους υπουργούς, πιστεύω ότι είναι στην ουσία, ναρκοθέτηση της κοινής προσπάθειας. Ας το συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και να μην παίζουμε με τη φωτιά.
Να στηρίξουν αυτόν τον άνθρωπο ο οποίος ξέρει πέντε πράγματα περισσότερα από ό, τι ξέρουν κάποιοι "κουφιοκεφαλάκηδες", οι οποίοι στο παρελθόν μας έπνιξαν.

Για το επεισόδιο της Σχολής Ευελπιδων
Είναι απολύτως καταδικαστέο αυτό που έγινε. Ήταν μεγάλο λάθος. Ο διοικητής της σχολής έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα και να επιβάλλει τις οποιεσδήποτε ποινές. Κάνουμε "σπέκουλα" με τα άσματα που ακούστηκαν, την ίδια στιγμή που η Τουρκία απέναντί μας περιμένει να κάνουμε το λάθος;
Επαναλαμβάνω ότι είναι απολύτως καταδικαστέο.
Απολύτως καταδικαστέο. Δεν το συζητάμε. Αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να ασχοληθεί όλη η κυβέρνηση με τον Εύελπι αυτόν;
Ανατρίχιασα στο ρεπορτάζ που γράφει η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" ότι η πλειονότητα των Ευελπιδων χειροκροτούσαν. Αυτό με ανησυχεί.
Τι έκανε τα παιδιά των 20 ετών που γεννήθηκαν 30 χρόνια από την ημέρα της 21ης Απριλίου να αναπολούν την 21η Απριλίου; Δεν φταίνε τα 20χρονα παιδιά. Κάτι τους ενόχλησε. Τι έφταιξε; Μήπως δίδονται αφορμές και οδηγούνται εκεί κάποια παιδιά, όπως κάποια άλλα στις μολότοφ από την άλλη πλευρά;
Να προσέξουμε και εμείς γιατί οι εύκολοι αποκεφαλισμοί και η επίκληση του "Ηρώδη" είναι λάθος πολιτική. Αυτά είναι θέματα Διοικητού Σχολής.
Δεν πρέπει να αποκεφαλίζουμε, πρέπει να νουθετήσουμε. Εκεί είναι η δουλειά μας. Όχι να κάνουμε "σπέκουλα" πολιτική. Θα τους κάνουμε μάθημα. Θα τους μιλήσουμε για δημοκρατία. Όχι όμως με τον τρόπο που γίνεται σήμερα.
Μήπως ακριβώς η πράξη η οποία συνόδευσε και σημάδεψε την 28η Οκτωβρίου, φέρνει τέτοιες αντιδράσεις σε κάποιους που δεν πιστεύουν σε αυτούς;
Πρέπει να προσέξουμε τι οδηγεί τα παιδιά προς τα εκεί. Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα παιδιά του Ελληνικού λαού, το 2010 επί κυβερνήσεως ΠΑ.ΣΟ.Κ. που μπήκαν στη Σχολή Ευελπιδων, είναι "φασιστάκια".
Πιστεύω ότι δημιουργούνται οι συνθήκες να καταλήγουν σε τέτοια λαθεμένα συμπεράσματα. Χρειάζεται σωφροσύνη, σύνεση και φρόνηση από εμάς για να μην οδηγούνται εκεί τα παιδιά.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το ΚΚΕ Απολύει Εργαζομένους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Αμερικάνος Αντιπρόεδρος κ. Μπάιντεν έρχεται στην Ελλάδα και δώρα φέρων.
Μερικά "σαπάκια" άρματα μάχης που περίσσεψαν από τον Πόλεμο του Κόλπου, με αντιπαροχή προφανώς την εκχώρηση της ονομασίας της Μακεδονίας στον επειγόμενο κ. Γκρουέφσκι.
Φυσικά θα συναντήσει όλο το πελατολόγιο της Ουάσιγκτον.
Ευτυχώς ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης δεν ανήκει στους πελάτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ




Σαφείς δεσμεύσεις αλλά και ξεκαθάρισμα των ευθυνών και των υποχρεώσεων, τόσον από πλευράς της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης και των Ευρωπαίων Εταίρων μας περιλαμβάνει η ανοιχτή επιστολή προς τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, την οποίαν κοινοποίησε προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, αναφορικά με τη νέα δανειακή σύμβαση.
Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στις ευθύνες των κυβερνήσεων που οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση, αφού επισημαίνει ότι η παρούσα χρονική συγκυρία δεν προσφέρεται για πλήρη και ενδελεχή απόδοση ευθυνών, δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα διερευνήσει σε βάθος και θα αποδώσει τις ευθύνες σε όσους αναλογούν, τονίζοντας χαρακτηριστικά στην Επιστολή του: «Δεν είναι, φυσικά, η ώρα, εν μέσω της οδυνηρής κρίσεως που διαπερνά την οικονομική, κοινωνική, θεσμική, πολιτιστική ζωή του τόπου, για επιμερισμό ευθυνών ανάμεσα σ’ εκείνους που υπήρξαν φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί του εθνικού κατήφορου. Θα έλθει η ώρα τους. Τώρα, προέχει η σωτηρία της Πατρίδος».

Σε ό, τι αφορά στην εμμονή των κοινοτικών μας εταίρων για την έγγραφη δέσμευση των αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στην Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος αποδίδει ουσιαστικά, οικονομικά, αλλά και νομικά την πραγματική διάσταση αυτής της επιστολής, η οποία ενέχει θέση διμερούς συμφωνίας και ξεκαθαρίζει σαφώς τις ευθύνες αλλά και τις υποχρεώσεις των αντισυμβαλλομένων μερών ως προς την ορθή εκτέλεση των όρων της σύμβασης: «Η εμμονή εγγράφου διαβεβαίωσης επέχει θέση σύμβασης μεταξύ των αιτούντων την υπογραφή και των υπογραφόντων. Σύμβαση στην οποία κυρίαρχο και αναπόσπαστο στοιχείο αποτελεί η αρχή της αμοιβαιότητας. Εξυπακούεται, δηλαδή, εξ’ αρχής, ότι το υπογεγραμμένο κείμενο είναι ισχυρό, όταν οι αναληφθείσες ή αναλαμβανόμενες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής εκ μέρους των κυρίαρχων κρατών θα υλοποιούνται άνευ προσχημάτων και προσκομμάτων, καθ’ όσον η συνεχής προβολή προσκομμάτων επιδεινώνει, την ήδη κακή εικόνα της οικονομίας μας στη διεθνή αγορά».

Όσον αφορά στο σκέλος των κυβερνητικών δεσμεύσεων από την κυβέρνηση η οποία θα προκύψει μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην επόμενη Βουλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής καθώς και τις βασικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές αυτού του προγράμματος».
Επισημαίνει ωστόσο την ανάγκη να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις οι οποίες, σε κάθε περίπτωση, θα κινούνται ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και οι οποίες στόχο θα έχουν την ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάποιες προσαρμογές στις πολιτικές του προγράμματος είναι απαραίτητες. Οι προτάσεις μας, όμως, θα κινούνται ευθέως στο πλαίσιο των στόχων για επιτυχή δημοσιονομική ενοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις με απόλυτη διαφάνεια, οικονομική σταθερότητα, απελευθέρωση των αγορών, με σύνεση και ρεαλισμό, και άλλες διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό την ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης».

Σε ότι αφορά πάντως τους τεθέντες στόχους της παρούσας Κυβέρνησης υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο, ο κ. Καρατζαφέρης τονίζει ότι: «Ευχή και προσπάθεια όλων μας πρέπει να είναι να ολοκληρωθούν οι σταθεροποιητικές διαδικασίες μέσα στα χρονικά όρια (19 Φεβρουαρίου) που έχουν συμφωνηθεί, προκειμένου να εκφράσει αβίαστα τη βούλησή του ο κυρίαρχος, παρότι τραυματισμένος, Ελληνικός ΛΑΟΣ».
           
Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην παράγραφο όπου ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υπενθυμίζει ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων όχι μόνο είναι υπαρκτό, αλλά και άμεσα απαιτητό στο πλαίσιο των δίκαιων και ισότιμων αξιώσεων μεταξύ των αντισυμβαλλομένων μερών στην εν λόγω σύμβαση για την οποία οι εταίροι μας αξιώνουν προ πάσης άλλης ενέργειας τη δεσμευτική υπογραφή των αρχηγών των κομμάτων που συναποτελούν την Κυβέρνηση Παπαδήμου: «Ταυτοχρόνως, να διευθετήσουμε χρονίζουσες διεκδικήσεις μας από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός αρχηγός ο οποίος σταθερά και απαρασάλευτα, από ιδρύσεως του Κόμματος (το 2000) θέτει διαρκώς και επιτακτικά το θέμα της καταβολής των πολεμικών γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα. Το τελευταίο δε διάστημα αρκετοί Ευρωπαίοι αλλά και Γερμανοί οικονομολόγοι με αναφορές τους, συμφωνούν και συνηγορούν με το δίκαιο ελληνικό αίτημα που ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης έθεσε ξεκάθαρα στην επιστολή του προς τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, την οποίαν και κοινοποίησε προς τον Πρόεδρο του Eurogroup Jean-Claude Juncker, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Olli Rehn, τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, την Επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy και προς τον Πρόεδρο και τα μέλη Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.





ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Οι Μέθοδοι «Σοβιέτ» δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 2011



Του Γιαννικούλη Κ. Χρήστου
      Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός καταδικάζει την απόφαση για το χαράτσι στα ακίνητα. Το κρίνουμε εντελώς άδικο αφού τα ακίνητα έχουν  πολλαπλώς επιβαρυνθεί κατά την οικοδόμηση ή την απόκτησή τους με φόρους, συμβολαιογραφικά έξοδα, ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, ειδικά τέλη, επιβάρυνση για έκδοση αδείας και ένα σωρό άλλες επιβαρύνσεις.
      Αντίκειται σαφώς στη Κοινοτική νομοθεσία, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, ενώ παράλληλα δημιουργεί και συνθήκες ασφυξίας στην Ελληνική οικονομία.
     Οι μέθοδοι “Σοβιέτ” δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 2011. Η Σοβιετική Ένωση επέβαλε σκληρούς φόρους και έτσι πήγαινε ο καθένας και παρέδιδε από μόνος του την περιουσία του.
      Εμείς θα φέρουμε το θέμα στη βουλή μέσα από Νόμιμες διαδικασίες για να σταματήσει αυτή η κατάφορη αδικία η οποία επιβάλετε με τα ίδια μέτρα και σταθμά επί δικαίων και αδίκων. Έχουμε προτείνει άλλους τρόπους για να συγκεντρωθούν τα χρήματα αυτά, ένα από αυτά είναι η φορολόγηση των πολυτελών σκαφών. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατεύουμε την περιουσία, που φτιάξατε με κόπο, ιδρώτα, αίμα και δάκρυ . Είναι δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να μπορεί να έχει ένα σπίτι.
      Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ έχουν προσφύγει ακόμα και στο Ευρωκοινοβούλιο κατά του χαρατσιού στα ακίνητα. 
     Δεν μπορεί σε περίοδο κρίσης οι κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να κόβουν από τις σάρκες του Ελληνικού λαού για να στήσουν τζαμί δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, να αρνούνται να εισπράξουν 15 εκατομμύρια ευρώ από τον Κο Μπόμπολα όπως επιδικάζει η Ευρωπαϊκή επιτροπή, να δίνουν 90 εκατομμύρια ευρώ στο μέγαρο μουσικής, δεκάδες εκατομμύρια σε σύλλογο της Θεσσαλονίκης χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. Δεν μπορεί να πετάνε 3.400.000 ευρώ το χρόνο για γραφεία αντιπροέδρων και να κλέβουν τον ιδρώτα του μικρομεσαίου Επιχειρηματία, του Αγρότη, του Μισθωτού και του συνταξιούχου.
     Αν και η Κυβέρνηση την οποία στηρίζουμε υπό όρους, έχει ελάχιστο χρόνο, συγκεκριμένο έργο να πράξει και δεν υπάρχει χρόνος για να αλλαχτούν μέσα σε 80 μέρες όλα τα κακώς κείμενα των τελευταίων ετών εμείς θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτή τη λεηλασία του Δημοσίου Χρήματος.
    Οι Δήμοι Δελφών και Δωρίδας πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να προστατέψουν τους πολίτες τους. Πρέπει να θέσουν το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να στηριχτούν τα  ασθενέστερα λαϊκά στρώματα που δεν έχουν να πληρώσουν.
      Συνδικαλιστές και δημοτικοί σύμβουλοι του παρασκηνίου παίζουν θέατρο, καταδικάζοντας δήθεν τα χαράτσια στα ακίνητα, αφού θα έκαναν το ίδιο που έκαναν οι ομοϊδεάτες τους στη Σοβιετική Ένωση αν είχαν τη δυνατότητα.
      Ας αφήσουν την υποκρισία επιτέλους. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανέχεια του λαού και το χάος που καλλιεργούν, μοιράζοντας ψεύτικες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, κρίνοντας και σχολιάζοντας, χωρίς να προτείνουν λύσεις για να κερδίσουν ψήφους για το κόμμα και προνόμια για τους ίδιους.  Αν ενδιαφέρονται πραγματικά για τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό να πιέσουν το κόμμα τους να πράξει τα δέοντα εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις. Να μην τον φορτώνουν με χαράτσι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ψηφίζοντας την κατασκευή τζαμιού δημοσία δαπάνη στέλνοντας του το λογαριασμό και μετά να δείχνουν δήθεν ενδιαφέρον με κινήσεις εντυπωσιασμού τύπου δεν πληρώνω.
     Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι στηρίζουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης αλλά δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε  από τις προϋποθέσεις τις οποίες έθεσε ο Πρόεδρος του κόμματος και αφορούν:
-          Όχι περαιτέρω μείωση σε μισθούς και Συντάξεις 
-          Όχι εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας
-          Όχι στο πλιάτσικο, αλλά στην αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας
-          Να μην ξεφύγουμε από το μέγιστο θέμα που είναι και ένα από τα βασικά θέματα της ιδεολογίας μας, το Μεταναστευτικό.
     Όλοι γνώριζαν την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας από το 2009 αλλά μόνο ο Πρόεδρος του Λαός μιλούσε στη Βουλή από το Φεβρουάριο του 2009 για την ανάγκη Οικουμενικής Κυβέρνησης προκειμένου να γίνει σωστή διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Είχε προτείνει από τότε για Πρωθυπουργό τον Κο Λουκά Παπαδήμο καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα να προτείνουν έναν δικό τους και να πάνε σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Αν τον είχαν ακούσει τότε είναι σίγουρο ότι θα είμαστε σήμερα σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση. Η Θέση του κόμματος δεν άλλαξε ποτέ. Στις 6-5-2010 ημερομηνία ψήφισης του Νομοσχεδίου για την Ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας(18 μήνες πριν), ο πρόεδρος του Λαός είπε στη Βουλή ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μια αδύνατη Κυβέρνηση και ότι ο τόπος χρειάζεται Οικουμενική Κυβέρνηση. Στο ίδιο θέμα επανήλθε αρκετές φορές και ζήτησε το ίδιο πάνω από 10 φορές προκειμένου να βγει ο τόπος από το τέλμα.
      Τώρα που η Πατρίδα κινδυνεύει δεν κρυφτήκαμε πίσω από την πλειοψηφία των μεγάλων κομμάτων. Δεν λαϊκίσαμε όπως τα κόμματα της αριστεράς που σ αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Πατρίδα μας προτίμησαν την εύκολη λύση το δρόμο της φυγής, του χαϊδέματος των αυτιών και της περισυλλογής ψήφων.  Αποδείξαμε για μια ακόμα φορά ότι δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος αλλά η Σωτηρία της Πατρίδος.
     Ελπίζουμε ο λαός αυτή τη φορά να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες του λαϊκισμού. Ας παραδειγματιστεί επιτέλους από το «λεφτά υπάρχουν», από την εν γένει προεκλογική παρουσία και τις άναρθρες κραυγές του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του λαού, έπραττε ότι πράττουν σήμερα οι δημαγωγοί της αριστεράς.
    Έλληνες του μόχθου ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό σας συμπαραστάτης στους αγώνες και τις διεκδικήσεις σας εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις. 
    Το όραμα μας είναι ένα κράτος που ο Έλληνας ελεύθερα θα μπορεί να δημιουργεί, ένα κράτος που πάνω απ’ όλα θα βάζει το συμφέρον τού Έλληνα εργαζόμενου. Για να το πετύχουμε χρειάζεται Λαϊκή συσπείρωση και ενότητα όλων.
   Συνέλληνες «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ»


Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011


Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για μένα βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι αν δεν τον είχαμε (σ.σ. τον Πρωθυπουργό), τέτοιες ώρες θα έπρεπε να τον επινοήσουμε. Έχει μια πάρα πολύ καλή γνώση, άποψη και συνεργασία με την Ευρώπη, κάτι που χρειαζόμαστε εξαιρετικά πολύ αυτήν την περίοδο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την εκταμίευση της 6ης δόσης και αν θα αποστείλει επιστολή, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ απήντησε:

«Αύριο στο κομματικό όργανο, την εφημερίδα Α1, θα υπάρχει μία ανοικτή επιστολή στον ελληνικό λαό που θα περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να μην υπάρξει άλλοθι για την μη εκχώρηση της 6ης δόσης. Θα κοινοποιήσω την επιστολή μου στον ελληνικό λαό όπως έχω συμφωνήσει με την Τρόικα την προηγούμενη Κυριακή.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα δεσμεύεται για το πρόγραμμα ή θα κρατήσει αποστάσεις για την αποτελεσματικότητά του, ο Γ. Καρατζαφέρης απήντησε:

«Η Ευρώπη είναι σαν το τζάκι. Πολύ μακριά κρυώνεις, πολύ κοντά καίγεσαι».

ΝΕΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ Κας ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΑΠΑΔΑΚΗ
                                                  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΛΑ.Ο.Σ
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ : Τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  Κύριο Ανδρέα Λοβέρδο .

ΘΕΜΑ : Στα αζήτητα κονδύλια του ΕΣΠΑ που αφορούν απαραίτητα μηχανήματα στο χώρο της Υγείας.
   Μας δίνουν εκατομμύρια για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού των νοσοκομείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν τα αξιοποιούμε. Σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εγκριθεί από τα Περιφερειακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ (2007-2013) για βασικές υποδομές και εξοπλισμό, δύο χρόνια πριν από τη λήξη του προγράμματος, έχει απορροφηθεί μόλις το 15,6%. Την ίδια ώρα ο ιατρικός εξοπλισμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων παλιώνει και ευτελίζεται. Δεν είναι ότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν έχουν τα ρομποτικά χειρουργεία που διαφημίζει ο ιδιωτικός τομέας. Αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις μηχανημάτων για τον καρκίνο, σύγχρονων αναισθησιολογικών μηχανημάτων για την υποστήριξη της ζωής, αναπνευστήρων, μόνιτορ, μηχανημάτων τεχνητού νεφρού και εξοπλισμού μονάδων εντατικής θεραπείας. Αντ’ αυτών τα περισσότερα αιτήματα ένταξης στα ΕΣΠΑ αφορούν κυρίως διαγνωστικά μηχανήματα μεγάλης αξίας, κυρίως αξονικούς, μαγνητικούς και ψηφιακούς μαστογράφους

Συνεπώς ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1.      Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;
2.      Γιατί δεν επεμβαίνει άμεσα το Υπουργείο προκειμένου να γίνει μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων και να βελτιωθεί και να εκσυγχρονισθεί ακόμη περισσότερο ο τομέας της Υγείας στην χώρα μας;

Η Ερωτώσα Βουλευτής                                        Αθήνα 31 Οκτωβρίου 2011

Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη


   

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΑΠΑΔΑΚΗ
                                                  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΛΑ.Ο.Σ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ : Την Αξιότιμη Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

ΘΕΜΑ :Αδικία εις βάρος των εργαζομένων Κινηματογράφου-Τηλεοράσεως.

   Επί του σχεδίου ΠΔ, που εκδίδεται δυνάμει της παρ.4 του άρθρου 4 του ν.3982/2011 για την ‘’Eκτέλεση, συντήρηση, επισκευή και λειτουργία  ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, καθορισμός ειδικοτήτων και προϋποθέσεων για την έκδοση άδειας άσκησης των σχετικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων’’ και συγκεκριμένα στο άρθρο 18 καθορίζεται το καθεστώς με το οποίο θα εργάζονται και θα αδειοδοτούνται οι εργαζόμενοι των ως άνω ειδικοτήτων. Όλως αιφνιδίως με το άρθρο 19 ορίζεται ότι το άρθρο 18 θα ισχύει μέχρι τις 31/12/2014 με αποτέλεσμα να γίνεται αντιληπτό ότι σκοπός είναι να σταματήσει να αδειοδοτείται η ειδικότητα των ανθρώπων αυτών, παρόλο που σε όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές χώρες υφίσταται η άδεια για την άσκηση της ειδικότητας. Οι μηχανές προβολής κινηματογραφικών ταινιών χρειάζονται  ειδικευμένους εργαζόμενους για τον αποτελεσματικό χειρισμό τους καθώς σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθούν και δεν συντηρηθούν σωστά μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ασφαλείας στον κινηματογράφο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών που επισκέπτονται τους κινηματογράφους.  

Συνεπώς ερωτάται η Κυρία Υπουργός:

1) Ποια η χρεία του συγκεκριμένου μέτρου, που σε περίπτωση εφαρμογής του θα οδηγήσει στην ανεργία ένα ολόκληρο κλάδο εργαζομένων;
2) Δεδομένου ότι τα μηχανήματα προβολής είναι ιδιαίτερα ευαίσθητης φύσης και βρίσκονται σε χώρους που υπάρχει μαζική συνάθροιση πολιτών, προς τι η επικείμενη χαλάρωση των επίμαχων διατάξεων;

Η Ερωτώσα Βουλευτής                                         Αθήνα 22 Νοεμβρίου 2011

Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη


   


ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΑΠΑΔΑΚΗ
                                                  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΛΑ.Ο.Σ
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ : Τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  Κύριο Ανδρέα Λοβέρδο .

ΘΕΜΑ :Ενστάσεις ιατρών, με ιδιότητα γενικής ιατρικής, για την προκήρυξη 1/2009.

  Αγανάκτηση και έντονος προβληματισμός υπάρχει στους κόλπους αρκετών ιατρών του ΙΚΑ με συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι οποίοι είναι γενικοί ιατροί και έχουν πιστοποιητικό Γενικής Ιατρικής, έχοντας συνάψει νόμιμα συμβάσεις πριν από τις 31/12/1994 και συνεπώς δικαιούνται να ασκούν ιατρική με την ιδιότητα του γενικού ιατρού σύμφωνα με το ΠΔ 38/2004, ενώ περίμεναν χρόνια για να μονιμοποιηθούν. Οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης, που αναρτήθηκαν στις 7/11/2011 από το ΙΚΑ, απορρίπτουν με τον πιο προσβλητικό τρόπο γιατρούς που νόμιμα ασκούν τη γενική ιατρική για περισσότερα από 25 χρόνια, οι οποίοι κατέχουν πιστοποιητικό γενικής ιατρικής και με τεράστια εμπειρία από την μακροχρόνια άσκηση της γενικής ιατρικής. Δεν είναι δυνατόν τα 3 με 4 χρόνια άσκησης για την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας γενικής ιατρικής, να υπερέχουν των 25 χρόνων πρακτικής άσκησης των γιατρών με πιστοποιητικό γενικής ιατρικής στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα, όπως το ΙΚΑ αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα ταμεία. Εξάλλου σήμερα πολλοί ιατροί κατέχουν τον τίτλο γενικής ιατρικής, που απέκτησαν με 5 χρόνια παραμονής στη θέση του αγροτικού ιατρού. Η απόφαση αυτή του ΙΚΑ είναι άδικη και παράνομη καθώς αντίκειται στο νόμο και συγκεκριμένα στο Π.Δ 38/2004,αρ.22παρ.2, Π.Δ 38/2010 αλλά και στις Ευρωπαϊκές οδηγίες 2001/19 ΕΚ και 2005/36/ΕΚ.

Συνεπώς ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

3.      Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;
4.      Γιατί απορρίφθηκαν οι γιατροί με πιστοποιητικό γενικής ιατρικής ως άνευ ειδικότητας, αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα άσκησης της γενικής ιατρικής στους γιατρούς που έχουν πάρει άδεια ασκήσεως τους ιατρικού επαγγέλματος μέχρι τις 31/12/1994 και τους χορηγείται το πιστοποιητικό από την αρμόδια υπηρεσία;
5.      Γιατί απορρίπτει και προσβάλλει έμπειρους και καταξιωμένους γιατρούς στους οποίους επί πολλά έτη το ΙΚΑ στήριξε και στηρίζει την περίθαλψη των ασφαλισμένων;

Η Ερωτώσα Βουλευτής                                        Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2011

Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη

Ερώτηση της Βουλευτού Εύβοιας του ΛΑ.Ο.Σ Κας Ουρανίας Παπανδρέου για τις επιδρομές λύκων στα χωριά της Φωκίδας

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ : Τον Αξιότιμο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κύριο Κώστα Σκανδαλίδη.

ΘΕΜΑ : Λύκοι στα χωριά της Φωκίδας.
Αγανακτισμένοι είναι οι κτηνοτρόφοι των ορεινών χωριών της Φωκίδος για το λόγο ότι λύκοι έχουν αποδεκατίσει τα κοπάδια τους, ενώ επιτίθενται ακόμα και σε κατοικίδια και υπάρχει ο φόβος ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η κατάσταση θα χειροτερέψει τους Χειμερινούς μήνες που δεν θα βρίσκουν τροφή. Οι οικολογικές οργανώσεις αφήνουν τους λύκους στην περιοχή χωρίς να ενδιαφέρονται για το τι θα κάνουν τα ζώα όταν πεινάσουν. Οι κτηνοτρόφοι για να πληρωθούν για ζημίες που έχουν υποστεί τα κοπάδια τους από πεινασμένους λύκους μπλέκουν  στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και πολλές φορές μένουν απλήρωτοι καθώς πρώτα πρέπει, να επικοινωνήσουν με τον ΕΛΓΑ Αγρινίου, για να δηλώσουν το συμβάν. Να παρατήσουν το κοπάδι για να πάνε να πληρώσουν το παράβολο. Να εντοπίσουν τα σκοτωμένα ζώα και να πάνε με τον ελεγκτή την επομένη ημέρα να πιστοποιήσει τη ζημιά. Επίσης πρέπει να εξακολουθεί να υπάρχει το ΄΄ενώτιο΄΄ στο αυτί του ζώου, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μη βρεθεί τίποτα ως την άλλη μέρα. Τέλος πρέπει να περιμένει ο κτηνοτρόφος να συμβούν 3 επιθέσεις κατά των ζώων του εντός εξαμήνου. Αν δεν συμπληρωθούν και περάσει το εξάμηνο, η υπόθεση πάει πάλι από την αρχή, αφού διαγράφονται οι προηγούμενες ζημίες και επαναλαμβάνονται πάλι οι ίδιες διαδικασίες κάθε φορά.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :
  1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου στο συγκεκριμένο θέμα;
  2. Τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία και οι αποζημιώσεις να χορηγούνται άμεσα στους κτηνοτρόφους;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2011
Ουρανία Παπανδρέου – Παπαδάκη

Συνδικαλισμός ή Υποκρισία και Λαϊκισμός;

 Του Γιαννικούλη Κ. Χρίστου



Ο Λαϊκισμός και η υποκρισία περισσεύει σε κάποιους. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανέχεια του λαού και το χάος που καλλιεργούν μοιράζοντας ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για δημιουργία εντυπώσεων, κρίνουν και σχολιάζουν τους πάντες και τα πάντα χωρίς να προτείνουν λύσεις προκειμένου να κερδίσουν  ψήφους για το κόμμα και προνόμια για τους ίδιους. Προσπαθούν με πλάνες κουβέντες εντυπωσιασμού και λαϊκισμού να εκμεταλλευτούν ακόμα και το γεγονός της λιποθυμιάς των παιδιών απ την πείνα στα σχολεία. Θα θέλαμε να τους θυμίσουμε όμως ότι το ίδιο συνέβαινε και όταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έκλειναν για εβδομάδες τα λιμάνια και δεν επέτρεπαν την έξοδο εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών στερώντας το ψωμί εργαζόμενων που είχαν παιδιά να θρέψουν. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα δεν τους στερούσαν μόνο το ψωμί αλλά και την εργασία τους γιατί λόγο της οικονομικής δυσπραγίας και της οικονομικής κρίσης έκλειναν καταστήματα, έμεναν άνεργοι και τα παιδιά τους νηστικά. Με τις ενέργειες τους επεδίωξαν και επιδιώκουν το χάος την όξυνση της ανεργίας και την οικονομική εξαθλίωση μιας μερίδας του λαού που δήθεν υπερασπίζονται.

     Με ποιο δικαίωμα μια μικρή μειοψηφία βεβηλώνει αρχαιολογικά μνημεία, καταλαμβάνει δημόσια κτήρια και χώρους που έχουν γίνει με το αίμα και τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού; Γιατί στερούν μ αυτόν τον τρόπο το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας σε εργαζόμενους οι οποίοι θέλουν να εργαστούν για πάνε το μεσημέρι ψωμί στα παιδιά τους;
     Το δικαίωμα στην απεργία και στη διαμαρτυρία είναι σεβαστό αλλά δεν πρέπει να περιορίζει, τα δικαιώματα των άλλων πολιτών που απορρέουν από το Δημοκρατικό πολίτευμα.
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση
     Δεν είναι δυνατόν να δείχνεις δήθεν ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Έλληνα εργαζόμενου και από την άλλη να χαϊδεύεις λαθρομετανάστες. ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές «προοδευτικές» δυνάμεις ΖΗΤΟΥΝ την ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΑΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΜΠΟΥΚΙΑ ΑΠ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Τα παιδιά τα δικά μας γίνονται μετανάστες επειδή δεν βρίσκουν δουλειά και κάποιοι κύριοι ψάχνοντας  πελάτες (ψηφοφόρους) χαϊδεύουν τους Λαθρομετανάστες που παίρνουν τη δουλειά των δικών μας παιδιών και συντελούν στη μείωση των ημερομισθίων.
ΟΙ ΜΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ
     Φυσικά όταν πρόκειται για αύξηση τον ποσοστών τους δεν τους ενδιαφέρει αν η είσοδος ξένων εργατών λειτουργεί προς όφελος του κεφαλαίου όπως έλεγε ο πνευματικός τους ηγέτης Καρλ Μαρξ. Τελικά ή ο Μαρξ δεν ήταν Σοσιαλιστής ή αυτοί δεν είναι Μαρξιστές και πως 
μπορούν να είναι άλλωστε με τόσες επιχειρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές που είδαμε στον Ελεύθερο Κόσμο Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριου 2011:  ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ (Τό 1988 εμφάνισε κέρδη 550 εκ. δρχ.) – 902 – Σπίτι του Λαού, εκατοντάδες κτήρια σε διάφορα σημεία της Ελλάδος, Πακέτων μετοχών σε επιχειρήσεις νέας τεχνολογίας όπως software, ηλεκτρονικών υπολογιστών (ΥΠΥΤ στην Χαλκίδα), προσωπικών υπολογιστών και άλλα πολλά. (Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες) Που να φανταζόταν ο Μαρξ ότι 
ο Σοσιαλισμός στην Ελλάδα θα καταντούσε κτηματομεσιτικό γραφείο. Εκείνο που προξενεί επίσης εντύπωση είναι η επίμονη άρνηση τους να δεχτούν έλεγχο στα οικονομικά του Κόμματος τους. 
     Η  Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει εργασία , υγεία , παιδεία , φαγητό και αξιοπρεπή σύνταξη ούτε στα παιδιά της που φορολογούνται απ τα γεννοφάσκια τους και οι κύριοι του ΚΚΕ=ΠΑΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ  και λοιπών «προοδευτικών» δυνάμεων θέλουν να παρέχουμε όλα αυτά που δεν έχει το παιδί μας στα παιδιά των άλλων. Αφού το θέλουν ας το φροντίσουν οι ίδιοι από τις επιχειρήσεις που έχει το κόμμα τους ή από την τσέπη τους και όχι να τους πληρώνει ο ελληνικός λαός από τις σάρκες του.
     Όπως ομολόγησε ο Κος Λοβέρδος στη Βουλή  150 με 400 εκατομμύρια ευρώ στοιχίζει στο ΕΣΥ η ιατρική περίθαλψη των λαθρομεταναστών οι όποιοι δεν πληρώνουν σεντς στα Νοσοκομεία , ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος ο οποίος έχει πληρώσει επί χρόνια τις ασφαλιστικές εισφορές του πρέπει να πληρώνει. Αν το ποσό αυτό πολλαπλασιαστεί επί 10 χρόνια να αμέσως το πόσο που εισέπραξε η κυβέρνηση από τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων να τι θα γλύτωνε ο δοκιμαζόμενος λαός για τον οποίον δήθεν ενδιαφέρονται.  Επίσης 12 δις ευρώ βγαίνουν ανεξέλεγκτα και αφορολόγητα κάθε χρόνο από τη χώρα με προορισμό τις πατρίδες των λαθρομεταναστών.
     Διαμαρτύρονται οι κύριοι συνδικαλιστές για τους μισθούς αλλά δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο  όταν το κόμμα επιχειρηματίας έκανε περιστολή μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων στον 902 και στο Ριζοσπάστη και μάλιστα μεγαλυτέρων απ αυτές που κάνει η κυβέρνηση στους υπόλοιπους Έλληνες. Ζητούν μισθούς όχι κατώτερους από 1400 ευρώ αλλά πρώτες οι επιχειρήσεις του κόμματος τους κατέβασαν το μισθό κάτω από τις συμβάσεις.
     Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις αλλά δεν είδαμε ούτε μια απλή διαμαρτυρία όταν απολύθηκαν 26 εργαζόμενοι από την Τυποεκδοτική ΑΕ και πάνω από 20 τεχνικοί από τον 902. Απελύθησαν μάλιστα πρώτοι οι συνδικαλιστές. Άλλα λέμε δηλαδή κι άλλα πράττουμε χάριν λαϊκής κατανάλωσης εντυπωσιασμού και περισυλλογής ψήφων αδαών.
     Υποκρισία και φαρισαϊσμός σε όλο τους το μεγαλείο, μάχονται δήθεν για τα εργασιακά δικαιώματα, καλούν όλους τους άλλους να απεργήσουν αλλά δεν είδαμε διαμαρτυρία όταν το κόμμα τους πρώτο απ όλους τους εργοδότες μείωσε το μισθό στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων του και απαγόρευσε το δικαίωμα της απεργίας στην τυποεκδοτική. Τι προσδοκούν άραγε να καταστραφούν όλες οι άλλες επιχειρήσεις και να μείνουν κερδοφόρες μόνο οι επιχειρήσεις του κόμματος τους;
     Ωρύονται για τη δημιουργία εντυπώσεων για το χαράτσι στα ακίνητα αλλά το ίδιο εφαρμόστηκε από τα Σοβιέτ με πολύ μεγαλύτερους συντελεστές φορολόγησης μέχρι που οι πολίτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν τα σπίτια τους στο κράτος για να μην πληρώνουν φόρο. Γιατί φωνάζουν λοιπόν αφού την ίδια ιδεολογική Σοσιαλιστική πλατφόρμα θα εφάρμοζαν.     
     Σχολιάζουν επικρίνουν τις χαμηλές συντάξεις και τους μισθούς αλλά δεν  εξηγούν στο λαό πως θα εξασφαλισθούν πόροι για να αυξηθούν. Εκεί που εφαρμόστηκε το ολοκληρωτικό ανελεύθερο πολιτικοοικονομικό σύστημα που μας προτείνουν, εκεί που δεν υπήρχε πλουτοκρατία αλλά “λαοκρατία” «λαϊκή κυριαρχία» όπως την αποκαλούν, απέτυχαν παταγωδώς, οι μισθοί και οι συντάξεις ήταν εξευτελιστικοί, οι λαοί εξαθλιώθηκαν και οι άνθρωποι πέρναγαν ξυπόλητοι λαθραία τα σύνορα της πατρίδος μας για ένα ξεροκόμματο.
     Όσο αφορα τον Κο Φωτόπουλο και το σινάφι του στη ΔΕΗ είναι απ τους χορτάτους του Συστήματος. Αυτός και πολλοί άλλοι σαν αυτόν θα έρθει μια μέρα που θα λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό για το που πήγαν τα χρήματά του.
     Το μεταπολιτευτικό κατεστημένο το γνωρίσαμε, δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα. Το μεταπολιτευτικό κατεστημένο χρεοκόπησε. Οι Έλληνες πρέπει να επιλέξουν ή είμαστε με την Ελλάδα και τους Έλληνες ή με την παγκοσμιοποίηση και τον πολυπολιτισμό των λαθρομεταναστών που καλλιεργείται από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίοι άνοιξαν, άφησαν και αφήνουν αφύλαχτα τα σύνορα μας, ψηφίσαν το αντισυνταγματικό λαθρονομοσχεδιο, τους χτίζουν τζαμιά δημοσία δαπάνη στέλνοντας το λογαριασμό στους Έλληνες φορολογουμένους για τους οποίους δήθεν νοιάζονται και συνεχίζουν να δίνουν κίνητρα στους μελλοντικούς ψηφοφόρους τους να παραμείνουν.  
     Ο Λαϊκός ορθόδοξος και στις δυο περιπτώσεις έπραξε ότι επέβαλε το πατριωτικό καθήκον, καταψήφισε και τα δυο Νομοσχέδια. Συγκέντρωσε 700.000 υπογραφές προκειμένου να γίνει δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό, αλλά η κυβέρνηση του αποφασίζομεν και διατάσσομεν ουδόλως τις έλαβε υπ’ όψιν.
     Έλληνες του μόχθου ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό σας συμπαραστάτης στους αγώνες και τις διεκδικήσεις σας εκεί που χρειάζεται, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις.
    Το όραμα μας είναι ένα κράτος που ο Έλληνας ελεύθερα θα μπορεί να δημιουργεί, ένα κράτος που πάνω απ’ όλα θα βάζει το συμφέρον τού Έλληνα εργαζόμενου. Για να το πετύχουμε χρειάζεται Λαϊκή συσπείρωση και ενότητα.
   Συνέλληνες  «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ , ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

Απόλυτη δικαίωση του ΛΑΟΣ το ξαναζωντάνεμα της Ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας:


Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόλυτη δικαίωση του ΛΑΟΣ το ξαναζωντάνεμα της Ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας:
Ξαναρχίζει την παραγωγή η ΡΟΝΥ ενώ πήρε έγκριση τύπου και η "REPLICAR HELLAS" που φτιάχνει PORSCHE στην Κατερίνη

Η είδηση σχετικά με την επανέναρξη της παραγωγής του Ελληνικού οχήματος ΡΟΝΥ αποτελεί πλήρη δικαίωση των προσπαθειών του ΛΑΟΣ αφού το ζήτημα ήρθε για 1η φορά στη Βουλή το 2008 κατόπιν συγκεκριμένων οδηγιών του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη προς τον Βουλευτή Β΄ Αθηνών Κ. Αϊβαλιώτη. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης είχε προσπαθήσει ως Ευρωβουλευτής την περίοδο 2004-2007 να κινητοποιήσει τα Όργανα της ΕΕ ώστε να στηριχτεί η Ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία μέσω συγκεκριμένων Κοινοτικών πρωτοβουλιών.

Οι εντολές του Γ. Καρατζαφέρη προς τον κ. Αϊβαλιώτη ήταν να βγει το ζήτημα της Ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας από την πλήρη αφάνεια και η προσπάθεια έγινε επί 3 χρόνια με 2 διαφορετικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και 4 διαφορετικούς Υπουργούς, ώστε να δοθεί ώθηση στο ζήτημα της παραγωγής Ελληνικών αυτοκινήτων. Συνεχείς ήταν οι Ερωτήσεις στη Βουλή (36 συνολικά), πάνω από 30 ομιλίες και αναφορές έγιναν για το θέμα ενώ παράλληλα το ζήτημα ετέθη σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία, υπεβλήθησαν κατ΄ επανάληψη Επίκαιρες Ερωτήσεις ώστε να έρθουν οι αρμόδιοι υπουργοί (κ. κ. Μαγκριώτης, Ξυνίδης, Ρήγας κ.α.) μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής και να δώσουν απαντήσεις για την ΡΟΝΥ ενώ έγιναν και συνεχείς παραστάσεις με αποστολή ενημερωτικού υλικού (π.χ. τον Ιανουάριο του 2010 στην τότε Υπουργό Οικονομίας κ. Κατσέλη κ.α.) για μια 100% Ελληνική βιομηχανία που κατασκεύασε στο παρελθόν 97.000 Ελληνικά αυτοκίνητα. Τελικά ήρθε η δικαίωση και έτσι ξαναρχίζει τον Απρίλιο του 2012 η παραγωγή των Ελληνικών αυτοκινήτων ΡΟΝΥ στη Μακεδονία με τιμή περίπου 7.000 ευρώ και πρόβλεψη παραγωγής για το 2012 περίπου 500 αυτοκινήτων του νέου, ανανεωμένου και 100% Ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής μοντέλου ΡΟΝΥ.

Σχεδόν 10.000 Έλληνες θα βρουν δουλειά αμέσως και εμμέσως αφού θα δουλέψουν - εκτός της κύριας εγκατάστασης στη Ν. Ραιδεστό Θεσσαλονίκης - και περιφερειακές επιχειρήσεις που φτιάχνουν π.χ. τζάμια στο Κιλκίς, ψυγεία αυτοκινήτων στις Σέρρες, τσιμούχες και πατάκια στη Βέροια κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι - επίσης κατόπιν εντολών του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη προς τον Κ. Αϊβαλιώτη - το 2010 ετέθη προς τους κ. κ. Ρέππα και Τσιόκα (τότε Υπουργό και Γ.Γ. Μεταφορών, αντίστοιχα) το ζήτημα της έγκρισης τύπου και για άλλη μια 100% Ελληνική επιχείρηση κατασκευής αυτοκινήτων που εδρεύει στη Μακεδονία, την «REPLICAR HELLAS», η οποία φτιάχνει - κατόπιν αδείας της PORSCHE - ρέπλικες αυτών των φημισμένων Γερμανικών αυτοκινήτων στην Πιερία και κάνει εξαγωγές στην Ελβετία αλλά και στην ίδια την Γερμανία (!). Και γι΄ αυτό το ζήτημα υπήρξε αίσια έκβαση και πλέον όποιος Έλληνας θέλει να δημιουργήσει μια Ελληνική επιχείρηση παραγωγής ή συναρμολογήσεως οχημάτων μπορεί να ενημερωθεί για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει με βάση το ΦΕΚ που έχει εκδοθεί.
Οι υπεύθυνοι της "REPLICAR HELLAS" ευχαρίστησαν θερμά για την προσπάθεια να στηριχθεί η Ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία ενώ το ίδιο έκαναν με επιστολές τους προς τον Κ. Αϊβαλιώτη και ο Σύλλογος Εργαζομένων της "Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων" (ΕΛΒΟ) αλλά και ο "Σύνδεσμος Κατασκευαστών Πλαισίων και Αμαξωμάτων Αυτοκινήτων" οι οποίοι επαίνεσαν τη συνεχή και επίμονη προσπάθεια εντός και εκτός Βουλής σχετικά με την αναβίωση της Ελληνικής βιομηχανίας αυτοκινήτων, πάσης φύσεως οχημάτων και αμαξωμάτων.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ................

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ .
ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ" ..........................

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

«Δίκαιο και Νόμος δεν συμβαδίζουν πάντα. Έχουμε 1 εκατομμύριο ανέργους, 2,5 εκατομμύρια Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτοί οι Νόμοι δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Πώς θα κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες; Ο πρώτος Νόμος είναι το γάλα του παιδιού μου. Έχουμε προτείνει άλλους τρόπους για να συγκεντρωθούν τα χρήματα αυτά, όπως η φορολόγηση των πολυτελών σκαφών στις μαρίνες. Ο ΛΑΟΣ θα φέρει το θέμα στην Βουλή μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες».
Αυτά μεταξύ άλλων είπε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1 με τον Γ. Παπαδάκη.

Για τις αντιδράσεις στην συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην Κυβέρνηση.
Η Ευρώπη γνωρίζει πολύ καλά από την θητεία μας στο Ευρωκοινοβούλιο πως δεν ανήκουμε στην ακροδεξιά. Όμως οι σοσιαλιστές της Γαλλίας, νοιώθουν να απειλούνται αυτή τη στιγμή από την άνοδο της Μαρί Λεπέν για τις Προεδρικές Εκλογές στην Γαλλία και "χτυπούν το σαμάρι ν΄ ακούσει ο γάιδαρος".
Όσο για τον κ. Καστανίδη, τον εκτιμώ πολύ και πιστεύω πως όσα είπε, τα είπε από παρορμητισμό και ίσως από σκοπιμότητα. Νοιώθει και αδικημένος που έχασε το υπουργείο του, αλλά δεν του φταίξαμε εμείς σε αυτό.
Η κα Παπαρήγα είπε όσα είπε στην Βουλή για το ΛΑΟΣ αλλά δεν ξέρω αν και έχουν σημασία τα όσα είπε.

Αποδοχή για το πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου.
Από τον Φεβρουάριο του 2009 μίλαγα για το πρόσωπο του κ. Παπαδήμου ως λύση στο πρόβλημα της κρίσης. Βλέπετε πως η επιλογή είναι σωστή. Η Ευρώπη άρχισε ήδη να δείχνει μια μεγαλύτερη ευελιξία και ευλυγισία. Το εμπιστεύομαι και τα μηνύματα που παίρνω από τον κόσμο με κάνουν να αισθάνομαι ικανοποίηση».

Υπάρχει εκτίμηση για τον χρόνο των εκλογών όχι τελική ημερομηνία.
Αν πετύχει στο έργο της η κυβέρνηση τότε δεν θα σταματήσουμε το ρου της επιτυχίας της. Αν αποτύχει τότε μπορεί να τερματίσει τον βίο της νωρίτερα.
Αλλά πάντως δεν μπορούμε να σταματήσουμε το έργο της Βουλής και της κυβέρνησης με ανοικτά θέματα σε εξέλιξη για μια ή δυο εβδομάδες που πιθανόν να χρειάζονται παραπάνω. Στο τελικό κείμενο των Προέδρων υπάρχει εκτίμηση για τον χρόνο των εκλογών, αλλά δεν υπάρχει τελική ημερομηνία.
Σε δύο μήνες πάντως, δεν πιστεύω να ολοκληρώνονται όλα όσα ανέλαβε η νέα Κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό και θεωρώντας πως δεν γίνεται την 1η Ιανουαρίου όλοι οι υπουργοί να σταματήσουν το έργο τους και να τρέχουν για την επανεκλογή τους, πρότεινα εκλογές με λίστα στους άλλους δύο αρχηγούς. Νομίζω όμως πως ο κ. Σαμαράς έχει κάποιους λόγους για σταυρό προτίμησης.

Έσπασε ο πάγος μεταξύ μας.
Συμφωνήσαμε και οι 3 αρχηγοί σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάθε 15 μέρες για παράδειγμα, να συναντιόμαστε και να συζητάμε. Η πρότασή μου μάλιστα ήταν να συναντιόμαστε και σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας κάθε φορά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε για την επόμενη συνάντηση τα Ιωάννινα.
Δεν ξέρω αν θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, ή θα μείνει απλά μια ιδέα. Το σπουδαιότερο όμως όλων είναι πως έσπασε ο πάγος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Συνταγματικά σύννομη η Νέα Κυβέρνηση.
Το Κοινοβούλιο συνταγματικά έχει ακόμη ζωή 22 μηνών. Η λύση που δόθηκε είναι και Συνταγματικά σύννομη και είναι η καλύτερη. Έχουμε φοβερή υστέρηση στα έσοδα του κράτους. Το γνωρίζετε. Φανταστείτε στην παρούσα συγκυρία να είχαμε και εκλογές.
Ο ΛΑΟΣ συμμετέχει στην κυβέρνηση αυτή με στόχο την σωτηρία της πατρίδας. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε ότι ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε. Αυτό που λέω είναι να της δώσουμε χρόνο της νέας κυβέρνησης να δουλέψει και να φέρει αποτελέσματα. Ως Κόμμα εμμένουμε στην άποψή μας ότι η εντολή είναι να φέρει εις πέρας όσα ορίζονται από την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και μόνον.

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης