Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Αθήνα, 25 Μαΐου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

«Να είμαστε 300, αλλά με το μισό μισθό. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Κανένας δεν θα φύγει. Αν αύριο το πρωί πούμε ότι η βουλευτική αποζημίωση είναι 3.000 ευρώ, κανείς δεν θα φύγει. Ποια εμπειρία ζωής έχει αυτός ο οποίος στην ηλικία των 26 ετών, μετά το πανεπιστήμιο έγινε βουλευτής, έμεινε μέσα στους τοίχους του Κοινοβουλίου και δεν έχει βγει έξω στη ζωή; Ποιος από όλους αυτούς έχει την εμπειρία της αγοράς και της πραγματικής ζωής;
Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει ενοίκιο, δεν έχουν εκδώσει ποτέ μια συναλλαγματική ή ένα γραμμάτιο, είναι αυτοί οι οποίοι σήμερα παίρνουν τις αποφάσεις στα δύο μεγάλα κόμματα.
Οι "άκαπνοι" καλούνται να "βγάλουν το φίδι από την τρύπα". Δεν μπορούν, δεν ξέρουν, δεν έχουν δοκιμαστεί. Ας το λάβει σοβαρά αυτό ο Ελληνικός λαός».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Για την χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρωθυπουργό
Νομίζω ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε. Θα δείξουν τα δύο επόμενα 24ωρα. Έχω μείνει με την εντύπωση ότι ο κ. Πρωθυπουργός, την πρόταση την οποία του έκανα για συνευθύνη, την εξετάζει. Δεν την απέρριψε, όπως τις άλλες φορές είχε κάνει ο κ. Καραμανλής. Εξήγησα και είπα στη χθεσινή μου συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό, ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Είναι πρωτόγνωρη. Κάτι τέτοιο συμβαίνει πάλι μετά από 70 χρόνια, και νομίζω ότι όλοι πρέπει να μπουν μέσα και να αναλάβουν ευθύνες. Διαφορετικά, ο οποιοσδήποτε πετάει “πέτρες σε μια τζαμαρία” που είναι ήδη ραγισμένη, δεν υπάρχει προοπτική.
Δεν μιλάω για συγκυβέρνηση. Μιλάω για μια Οικουμενική προσπάθεια, όπου όλοι έχουν θέση. Σε αυτή θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα.
Πρέπει να καταλάβει ό κ. Πρωθυπουργός ότι όπως είναι η κυβέρνηση του τώρα ασύνδετη, αδύναμη, αναιμική, οδηγεί και τον ίδιο, αλλά πρωτίστως την χώρα στην καταστροφή.
Το Σύνταγμα, όπως είναι σήμερα, είναι "μονοπρόσωπο". Τα πάντα μπορεί να τα κάνει ο Πρωθυπουργός. Ούτε καν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Βρέθηκα και εγώ με την ίδια έκπληξη που βρίσκεστε και εσείς τώρα. Δεν το απέρριψε ο κ. Πρωθυπουργός. Μάλιστα, έγινε και σαφής διάλογος όσον αφορά αυτά τα οποία θα λεχθούν στον Τύπο. Και ήμουν εξαιρετικά προσεκτικός.
Αυτό όμως, δεν σημαίνει κατά καμία έννοια ότι επιτρέπεται σε αυτό το κομβικό σημείο των γενικών αποφάσεων, να γίνεται "σπέκουλα" από τους οποιοσδήποτε θα ήθελαν να τορπιλίσουν, ή να υπερενισχύσουν αυτή την πρόταση. Χρειάζεται ψυχραιμία, και να αφήσουμε τον κ. Πρωθυπουργό να μιλήσει. Όμως, είναι αισιόδοξο ότι για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός, υιοθέτησε την πολιτική θέση την οποία ανέπτυξα κάτω από την προμετωπίδα "συνευθύνη". Τον άκουσα χθες το βράδυ στην ομιλία του στον ΣΕΒ, να μιλάει για «ανάγκη συνευθύνης».
Άρα λοιπόν, αυτό ίσως σημαίνει ότι γίνεται μια επώαση με βάση την πρόταση μου, ή εάν θέλετε, με κάποιες συνώνυμες ή σύνθετες σκέψεις.
Ο κ. Παπανδρέου λέει ΝΑΙ, σε προτάσεις δικές μου τις οποίες ανέφερα στο δικό σας κανάλι του ΑΝΤ1 πριν από 15 μήνες, και τις υιοθέτησε αργά η ΝΔ. Προτάσεις όπως η παλιννόστηση των κεφαλαίων, η κατάργηση του πόθεν έσχες, τα αυθαίρετα κ.λπ. Νομίζω ότι άργησαν όλοι, αλλά τελικά το κατάλαβαν.

Πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες
Την Παρασκευή θα βρεθούμε οι πολιτικοί αρχηγοί «ενώπιος-ενωπίω», για να μιλήσουμε για το δημογραφικό. Άρα, εκεί θα ξεκαθαριστεί. Είπα στον κ. Πρωθυπουργό: "ότι είναι να γίνει, θα γίνει τώρα. Γιατί την Παρασκευή θα "φεύγουν" τα "πάτριοτ" χωρίς να υπάρχει ασπίδα άμυνας μέσα στη Βουλή". Άρα λοιπόν, περιμένει κανείς δικαιολογημένα να ληφθούν πρωτοβουλίες. Κατά καμία έννοια δεν είναι αυτό απειλή. Θα ακουστούν πράγματα, εκ των πραγμάτων, από τον κ. Σαμαρά, τον κ. Τσίπρα, από όλο τον πολιτικό κόσμο. Πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες, εκτός αν είναι μέσα στη τακτική του κ. Πρωθυπουργού η "εσωτερική ένταση".
Περιμένω λοιπόν λογικά, επεξεργαζόμενος το τι θα έκανα εγώ, να ληφθούν γρήγορες πρωτοβουλίες. Μπορεί ο κ. Πρωθυπουργός να έχει άλλη προσέγγιση και την Παρασκευή να επιζητά μια "ένταση". Μπορεί να είναι αυτό η τακτική του. Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό.

Για τον ΛΑ.Ο.Σ προέχει το εθνικό συμφέρον
Το θέμα είναι κάποια στιγμή να σκεφτόμαστε εθνικά κι όχι κομματικά. Κομματικά έπρεπε να πω ένα ΟΧΙ σε όλα για να κάνω και τον “καμπόσο”. Νομίζω ότι σε αυτή την φάση, ο ΛΑ.Ο.Σ αναφέρει ότι σκέφτεται με γνώμονα το εθνικό, και όχι το στενό κομματικό συμφέρον.

Για το κίνημα πολιτών στην Ισπανία
Εάν είχα την διαβεβαίωση ότι θα είχαμε εδώ την ίδια αντίδραση, θα ήμουν έτοιμος να πω «καλώς». Πολύ φοβούμαι όμως, ότι μια σπίθα χωρίζει την αγανάκτηση από κάτι χειρότερο. Επομένως δεν είναι ώρα να ζήσουμε τα χειρότερα, αλλά να φορτώσουμε με ελπίδα τον ελληνικό λαό. Ας γίνει μια προσπάθεια. Και αν αυτή δεν καταλήξει, ας ηγηθούμε όλοι μαζί στην καταστροφή σε ένα «χορό του Ζαλόγγου». Δεν είμαι σίγουρος λοιπόν ότι αυτό το οποίο ακούγεται δεν θα εξελιχθεί κάπως διαφορετικά. Και έχουμε νωπές τις μνήμες από κάποιες περσινές διαδηλώσεις και τα αποτελέσματα τους. Δεν χρειάζεται αυτή την στιγμή να ωθούμε τα πράγματα στα άκρα. Ήδη, δεν μπορεί να τα χειριστεί καλά η κυβέρνηση, χωρίς να ωθούνται στα άκρα. Εάν προσθέσουμε και πανικό σε αυτή την αδύναμη κυβέρνηση, το αποτέλεσμα θα είναι φοβερό.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης σχολιάζοντας τις απόψεις του κ. Ρωμανιά, δήλωσε:

"Ο κ. Ρωμανιάς, δεν θα είχε θέση σε ένα οικουμενικό σχήμα διακυβέρνησης της χώρας"; Λέω τι αισθάνομαι, τι βλέπω, τι οραματίζομαι στο οποίο δεν μπορούν κάποιοι να το δουν γιατί έχουν "τσίμπλα στο μάτι".
Ο καλύτερος σε κάθε τομέα να έλθει μέσα εκεί και να υπάρξει μια παραγωγική εργασία. Αυτή είναι η πρόταση μου. Θα κρίνουν ποιοι είναι οι καλύτερο εκείνοι οι οποίοι έχουν νου. Αυτό το οποίο είναι ουσιώδες, δυστυχώς, είναι “εν ανεπαρκεία” σε αυτό τον τόπο. Υποχρεούνται κάποιοι να δώσουν μετά από πολλά χρόνια μάχη με τον «χρόνιο κρετινισμό».
Άκουσα πριν από λίγο να λένε για την μείωση των ενσήμων. Από τα 100 να γίνουν 50. Ερωτώ τι θα κάνει κάποιος ο οποίος μέσα σε αυτή την ανεργία έχει συμπληρώσει μόνο π.χ 45 ένσημα, δεν θα πάει σε γιατρό ή στο νοσοκομείο; Δεν θα του παρέχουμε περίθαλψη; Είναι μερικά πράγματα τα οποία δεν αντέχουν σαν σκέψη και ενέργεια. Αυτά θέλω να ανατρέψω. Και για να τα ανατρέψω όλα αυτά πρέπει να βρεθούμε όλοι στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε, να αναλύσουμε και να αναπτύξουμε όλες αυτές τις ιδέες και τις σκέψεις οι οποίες δυστυχώς, δεν έχουν απασχολήσει τους “πορφυρογέννητους” οι οποίοι είναι στα μεγάλα “τιμόνια”.

Για μια εξαρχής πολιτική
Εγώ θέλω μια «εξαρχής» πολιτική. Όταν βρεθούμε όλοι θέλω, να δούμε τι συμφέρει, τι αποδεχόμαστε, τι αντέχει η πλάτη μας, πώς μπορούμε να αντιδράσουμε; Εξαρχής πολιτική. Γίνεται ένα “μονομπλοκ”.
Είδα τι γίνεται στη Φιλανδία. Εκεί ο κ. Τίμο Φίνυ από 5% αύξησε το ποσοστό του στο 20%. Ο κόσμος πηγαίνει για μεγάλες, τεράστιες ανατροπές. Όλοι παίρνουμε την βαθμολογία μας. Κάποιοι νομίζω ότι ήδη είναι “μετεξεταστέοι” στην εκτίμηση και στην αντίληψη του Ελληνικού λαού.

Για τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου
Ποιος έφερε την χώρα σε αυτό το χάλι να έχουμε ανάγκη αυτά τα λεφτά; Ποιος φταίει που φτάσαμε σε αυτό το αδιέξοδο; Έχω την αίσθηση γνωρίζοντας το πώς λειτουργούν στην Ευρώπη, ότι θα καθυστερήσουν λίγο να αποδεσμεύσουν και να μας χορηγήσουν την 5η δόση. Θα μας κάνουν μερικά “καψόνια”, “πους απς”, για να μας περάσουν κάποια ”μηνύματα”. Δηλαδή, όταν δεν καταβληθεί η σύνταξη και ο μισθός, κάποιοι θα ουρλιάξουν...Πιστεύω λοιπόν, ότι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, να μας κάνουν «καψόνια». Και λέω ότι από την στιγμή που έχουμε μια προελαύνουσα “δικτατορία των δανειστών”, πρέπει απέναντι να βάλω ένα «τείχος». Αυτή είναι η πρόταση μου.

Για την μη πρόσκληση του κ. Δημαρά
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στο θέμα της μη συναντήσεως του κ. Γ. Δημαρά με τον κ. Πρωθυπουργό δήλωσε:

"Νομίζω ότι από την στιγμή που ήλθαν κόμματα τα οποία δεν είναι αναγνωρισμένα από τον κανονισμό του Κοινοβουλίου, δηλαδή, όπως αυτά της κ. Μπακογιάννη και του κ. Κουβέλη, έπρεπε να είναι και ο κ. Δημαράς, αλλά και οι Οικολόγοι. Θυμάμαι όμως ότι και την ίδια περιπέτεια ζούσα και εγώ πριν μια δεκαετία, από τον κ. Καραμανλή. Νομίζω ότι αυτά είναι "τεχνάσματα" που δεν ενισχύουν την Δημοκρατία. Και όταν πρόκειται για ένα γενικό "προσκλητήριο" για το ξεκαθάρισμα της πολιτικής κατάστασης, έπρεπε να είναι και ο κ Δημαράς. Δεν θα έχανε το σύστημα. Προφανώς ο κ. Παπανδρέου, δεν ήθελε να του αναγνωρίσει την ιδιότητα την οποία τώρα αυτός φέρει".

Απαντώντας στην παρέμβαση του κ. Γ. Δημαρά, Προέδρου του κόμματος «Άρμα Πολιτών», ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε:

Δεν ψηφίζω τίποτα αυτής της αδύναμης, ασύνθετης και ασύνδετης κυβέρνησης. Αυτό το είπα στον κ. Παπανδρέου. Ουδέν. Μην περιμένει από εμένα. Έδωσα μια ευκαιρία στην Ελλάδα- στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου-, και πήγε πάρα πολύ χάλια η εξέλιξη. Δεν δίνω δεύτερη ευκαιρία γιατί δεν έχω περιθώρια χρόνου. Άρα λοιπόν, δεν εξετάζω αυτό το ίδιο. Λέω «όχι» σε αυτή την κυβέρνηση. Γενικό ΟΧΙ. Το μείζον περιέχει και το έλασσον.
Είμαι από αυτούς που έλεγα πέρσι στην κυβέρνηση να ψηφισθεί η δανειακή σύμβαση με 180 και όχι με 150 ψήφους. Θα είχαν πέσει τότε πολλές “μάσκες” αν είχε γίνει αυτό. Από κει και πέρα, αν μπορούν να βρουν την φόρμουλα οι Συνταγματολόγοι κ. Λοβέρδος και Βενιζέλος, το πρώτο και βασικό να είναι με 150 και το δεύτερο με 180. Εγώ δεν θα πω όχι. Εάν πάει με 180, είναι σαν να παίζει πόκερ και να βάζει τα “ρέστα στο τραπέζι”. Ή ο κ. Σαμαράς θα τα δεχθεί οπότε μπαίνει στο “γρανάζι”, ή δεν θα τα δεχθεί οπότε πάμε σε εκλογές. Πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να θέσει τον εαυτόν του σε αυτή την δοκιμασία. Όμως, αν παραμείνει όπως έχει η κατάσταση η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη καταστροφή εντός ολίγων μηνών.

Για να αποτραπούν τα χειρότερα
Αν ο κ. Παπανδρέου θελήσει να προχωρήσει, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά κουραστικά, με την ίδια σύνθεση που έχει οδηγείται ο ίδιος και ο τόπος στη κ α τ α σ τ ρ ο φ ή. Νομίζω ότι λογικά πρέπει να περιμένουμε ότι η αγανάκτηση θα μετατραπεί σε εξέγερση, και η εξέγερση σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ας το καταλάβει ο κ. Παπανδρέου. Η εύκολη κουβέντα «βγάζω 150.000 ανθρώπους στο δρόμο» έχει συνέπειες. Ένα ποσοστό μόνο 1% να ξεστρατίσει σε δρόμους “πυρήνων”, η Ελλάδα θα τιναχθεί στον αέρα. Είναι άνθρωποι οι οποίοι παίζουν με την φωτιά. Άρα λοιπόν, ας πάνε μέσα και άλλα “μυαλά” για να έχουν μια σύνθεση αποτροπής των χειροτέρων. Αυτό λέω και παραμένω εκεί.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στον κ. Δημαρά, τον προέτρεψε:

"...για περισσότερη Κοινοβουλευτική δράση μέσα στο χώρο της Βουλής. Εκεί γίνεται η καταγραφή”. Όταν βρέθηκα στην ίδια θέση πριν 10 χρόνια, μελέτησα όλα τα λάθη όλων των προηγουμένων προσπαθειών και απέφυγα να τα επαναλάβω. Ήμουν μέσα στη Βουλή σε καθημερινό επίπεδο. Εκεί γίνεται η καταξίωση και η ανάδειξη. Ο κ. Δημαράς όπως και ο κ. Οικονόμου, είναι εξαιρετικές περιπτώσεις. Μπορούν να κάνουν "πρωταθλητισμό" μέσα σε αυτό τον χώρο. Αυτό το λέω σαν φιλική σύσταση.
Στην "άγονη" γραμμή του 2000-2004 περίμενα μέχρι τις 2 το πρωί για να έλθει η σειρά μου για να μιλήσω. Για να καταγράφει η παρουσία μου εκεί. Αυτό έχει λόγους. Πιστεύω ακράδαντα στις διανοητικές διαδρομές του δημοσιογράφου κ. Δημαρά οποίες οι οποίες πρέπει να μετουσιωθούν σε βουλευτική παρουσία. Το λέω με πολύ παρρησία.

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Δημαρά για την δημοσιοποίηση της Δανειακής Σύμβασης, το Μνημόνιο, Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης απάντησε:

Έχει καταθέσει ήδη αναφορά για αυτό ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Αϊβαλιώτης. Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε, ότι δηλαδή, μέσα σε 18 ώρες ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου άλλαξε αυτό που έφερε και ψηφίσαμε την πρώτη ημέρα. Πιστεύω ότι αυτή η αλλοίωση πάσχει, και ότι οι Συνταγματολόγοι μπορεί να βρουν και συνταγματικά κίνητρα.
Εγώ δεν ψήφισα το Μνημόνιο. Ψήφισα να πάρω τα λεφτά που τα είχα ανάγκη. Αν αποφασίσει κάποιος και κινηθεί σοβαρά, πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να ακυρωθούν όλες οι κυβερνητικές πράξεις από τότε μέχρι σήμερα.
Άρα, αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να βρεθούμε σε ένα ενιαίο μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα. Εάν το περσινό ήταν "κρυολόγημα", αυτό που έρχεται είναι "πνευμονία". Άρα λοιπόν, δεν μπορεί να είναι οι ίδιοι οι διαχειριστές.
Αυτοί οι οποίοι είχαν κυβερνητική θέση όλα αυτά τα χρόνια, αυτοί που "τίναξαν την μπάνκα στον αέρα", αυτοί είναι η συμφορά. Είναι τα δύο κόμματα εξουσίας που είχαν από το 74 μέχρι σήμερα άνετες πλειοψηφίες, και έκαναν ό, τι έκαναν. Από λάθη έως ανομήματα, για να είναι η χώρα σήμερα σε αυτή την κατάσταση. “Εκλιπαρούμε γονυπετείς” να μας δώσουν λίγα ευρώ για να πάρουμε το γάλα των παιδιών μας. Κάποιοι έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Απαντώντας σε σχόλιο του κ. Δημαρά ότι ο Ελληνικός λαός διαλέγει τους ηγέτες του, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης απάντησε:

Δεν είναι έτσι. Δεν εξέλεξε ο Ελληνικός λαός τον κ. Παπακωνσταντίνου, τον "δήμιο" της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας. Όμως, είναι αυτός που κατατάσσει τους Έλληνες σε αυτή την μοιραία θέση στην Ευρώπη.
Δυστυχώς, ο Ελληνικός λαός έχει την «ψευδαίσθηση» ότι ψηφίζει αυτός. Ψηφίζει το βραδινό Δελτίο Ειδήσεων των 8, το οποίο "διαμορφώνει" την άποψη στον ανυποψίαστο τηλεθεατή- ψηφοφόρο.
Είναι μεγάλο θέμα αυτό και καλό θα είναι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του πέραν και έξω από "κατεστημένες", ή "καθεστηκυίες" καταστάσεις.

Για την μείωση του αριθμού των Βουλευτών
Να είμαστε 300, αλλά με το μισό μισθό. Πολύ απλά είναι. Κανένας δεν θα φύγει. Αν αύριο το πρωί πούμε ότι η Βουλευτική αποζημίωση είναι 3.000 ευρώ, κανείς δεν θα φύγει. Ποια εμπειρία ζωής έχει αυτός ο οποίος στην ηλικία των 26 ετών, μετά το πανεπιστήμιο έγινε Βουλευτής, έμεινε μέσα στους τοίχους του Κοινοβουλίου και δεν έχει βγει έξω στη ζωή; Ποιος από όλους αυτούς έχει την εμπειρία της αγοράς και της πραγματικής ζωής;
Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει ενοίκιο, δεν έχουν εκδώσει ποτέ μια συναλλαγματική ή ένα γραμμάτιο, είναι αυτοί οι οποίοι σήμερα παίρνουν τις αποφάσεις στα δύο μεγάλα κόμματα.
Οι "άκαπνοι" καλούνται να "βγάλουν το φίδι από την τρύπα". Δεν μπορούν, δεν ξέρουν, δεν έχουν δοκιμαστεί. Ας το λάβει σοβαρά αυτό ο Ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης