Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΧΤΡΑ 3 (12/05/11)

Αθήνα, 13 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΧΤΡΑ 3  (12/05/11)

«Όλα αυτά τα οποία είπε ο "εν δυνάμει πρωθυπουργός", τα έχουμε πει εμείς εδώ και δύο χρόνια. Έχουμε μιλήσει εμείς και μάλιστα θυμάμαι πως φώναζε και κραύγαζε, όταν μιλούσα για κατάργηση του "πόθεν έσχες" για την οικοδομή. Φώναζαν μέσα και μου έλεγαν "κρίμα", κάποιοι εξ΄ αυτών. Θυμάμαι όταν είχα μιλήσει για τα αυθαίρετα, όταν είχα μιλήσει για το παραεμπόριο, για όλα αυτά εδώ και δύο χρόνια».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην εκπομπή "Αποκαλυπτικό Δελτίο", στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΧΤΡΑ 3.


Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Σεραφείμ Κοτρώτσου: «Να συμφωνήσω ότι τα έχετε πει πρώτος. Χαρακτηρίσατε όμως πριν, τον κ. Σαμαρά "εν δυνάμει" πρωθυπουργό. Να θεωρήσω ότι διαφαίνεται στο μέλλον ένα ενδεχόμενο συναίνεσης και σε κυβερνητικό επίπεδο μεταξύ του ΛΑ.Ο.Σ και της Νέας Δημοκρατίας»; Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης απάντησε:

Κύριε Κοτρώτσο τα μέτρα αυτά ήταν για πριν δύο χρόνια, και πριν ενάμιση χρόνο. Τώρα πλέον δεν φτάνουν αυτά. Είναι αυτά και μερικά ριζοσπαστικά ακόμα τα οποία δεν τα άκουσα. Γι΄ αυτό τα έλεγα πέρυσι και πρόπερσι. Τώρα αυτά πλέον δεν φτάνουν. Σε λίγες μέρες θα δώσω μια σειρά μέτρων στη δημοσιότητα, κι ελπίζω να τα υιοθετήσει ο κ. Σαμαράς και αυτά, όπως και τα προηγούμενα.
Αυτό που πρέπει να πω όμως, είναι ότι σήμερα η Τρόικα απέκρουσε και τα δυο μεγάλα κόμματα, και μίλησε και είπε για ένα "μικρό και σοβαρό". Δεν είναι δικές μου φράσεις, κι ούτε καλές σχέσεις έχω με την Τρόικα, όπως ξέρετε. Επιπλέον, η Τρόικα είπε ότι κάποιοι βάζουν "το κάρο μπροστά από τα άλογα".

Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Με την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου την οποία εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς συμφωνείτε;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:
Κύριε Παπαγιάννη να πάμε στην ουσία. Αύριο ο κ. Σαμαράς είναι πρωθυπουργός. Και πάει στην Τρόικα και λέει. Κοιτάξτε το άρθρο 3, 9, 21, 22, το 45 το 55 δεν το γουστάρω. Και μας απαντάνε: "ωραία, μην τα θέλεις". Εγώ σας ρωτάω, εκείνη την ώρα τι θα κάνει; Για να τον παρακολουθήσω για να του πω "μπράβο! ωραία εξήγηση θα προχωρήσουμε". Δεν βλέπω όμως. Θα του πούνε: "δεν γίνεται αγαπητέ μου". Εκείνη την ώρα τι θα πούμε; Όταν έρχονται τώρα μέσα στη Βουλή και λένε: "αν δεν έχετε συναίνεση, μην περιμένετε τίποτα παραπάνω"...

Απαντώντας σε σχόλιο του Αν. Υπευθύνου Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μυταράκη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης τόνισε:

«Κύριε Μυταράκη, στο χωριό μου, γιατί εγώ προέρχομαι από χωριό, ένας είχε φορτώσει έναν γάιδαρο, με του κόσμου το βάρος. Ο γάιδαρος ξεκίνησε αλλά, στα 30 μέτρα έπεσε κάτω ξερός. Όταν λοιπόν βάλατε εσείς τα χρέη ως Νέα Δημοκρατία, 130 δις. αυτά τα πεντέμισι χρόνια, ο γάιδαρος τσούλησε κάποια μέτρα αλλά ήρθε κι έσκασε. Τώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πρέπει να δεχτείτε ότι δεν υπάρχει καμία λύση, παρά μόνον αυτή, του να συνεννοηθούν όλες οι σοβαρές δυνάμεις της χώρας σ΄ ένα μίνι πρόγραμμα. Να βάλουμε όλοι "πλάτη" να βγει το κάρο από το βούρκο. Από εκεί και πέρα, η αλαζονεία, οι αγκυλώσεις, οι φιγούρες όλα αυτά τα πράγματα δεν μετράνε.
Να σας ευχαριστήσω πάντως κ. Μυταράκη. Υιοθετήσατε όλες τις προτάσεις μας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Χαίρομαι, έστω και με καθυστέρηση που τις υιοθέτησαν, εγώ θα καταθέσω και τις υπόλοιπες, εύχομαι να τις υιοθετήσουν και αυτές».

Για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών
Μέσα στη Βουλή δέκα φορές τους είχα πει ότι αν δεν πάρει μέτρα η Πολιτεία, που δεν πήρε επί Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, θα ερχόταν η αυτοδικία. Είναι ό,τι χειρότερο. Φοβάμαι ότι θα έρθουν πραγματικά τα χειρότερα. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο με το αποτέλεσμα της υγείας αυτού του τραυματισμένου. Αλλά, όμως τα πράγματα είναι άθλια. Αυτά να τα σκεφτεί κάποιος, ο οποίος πριν από δύο χρόνια μας έλεγε δημόσια ότι: "ευχαριστώ τους λαθρομετανάστες που προτιμούν τη χώρα μας". Λοιπόν, να η προτίμηση φέρνει. Δεν χωράει όμως η Ελλάδα. Προτείνουμε ποσόστωση. Αυτούς που χρειαζόμαστε μόνο, για συγκεκριμένη δουλειά.

Για το ενδεχόμενο σύσκεψης πολιτικών αρχηγών
Δεν κάνει άλλες συναντήσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τη στιγμή που τα δύο μεγάλα κόμματα του έκλεισαν την πόρτα. Δεν έρχεται. Την άλλη φορά δεν ήρθε κανείς. Και το χαλάσανε. Όταν δεν σέβονται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και να το πεις αυτό σε αυτούς που δεν τον σεβάστηκαν. Εγώ σε όλες τις προσκλήσεις του Προέδρου ήμουν παρών. Κάποιοι άλλοι του έκλεισαν την πόρτα. Εν πάση περιπτώσει, ο διάλογος είναι πολύ δύσκολος να γίνει στην Ελλάδα. Νομίζω ότι κάποιοι έχουν την ευθύνη για αυτό.
Εγώ ζητάω και εκλογές, και εύχομαι να το ζητήσει και η Νέα Δημοκρατία. Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα. Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ανάσα που μας δόθηκε με το μνημόνιο. Ομολογώ ότι ήταν μια ευκαιρία η οποία χάθηκε, γιατί η κυβέρνηση ήταν ανίκανη. Άρα να πάμε σε εκλογές και ας κάνουν πρόταση μομφής οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έχουν και τον αριθμό. Και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας το περίμεναν αυτό εχθές από το Σαμαρά. Δεν ξέρω γιατί δεν το κάνουν. Εγώ πιστεύω πως είναι μια χρυσή ευκαιρία να φύγει το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης