Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤ3 (25/05/2011)


Αθήνα, 26 Μαΐου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤ3 (25/05/2011)

«Δεν νομίζω να έχει χαθεί το "μυαλό" στις Βρυξέλλες. Για την Ελλάδα δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά οι Βρυξέλλες φέρουν ακόμα το "μυαλό" τους. Ξέρουν ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, τότε αυτό θα πέσει κάτω από το δολάριο. Κάτι τέτοιο θα καταστρέψει την νομισματική πολιτική της Ευρώπης. Άρα, όσοι έχουν μυαλό δεν κάνουν τέτοιες σκέψεις. Βεβαίως, και εμείς πρέπει να δείξουμε λίγο ευθύνη και σοβαρότητα. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν είμαι σίγουρος ότι δίνουμε το "μάξιμουμ" της σοβαρότητας και ευθύνης».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΤ3.

Όμηροι της δικτατορίας των δανειστών μας
Δυστυχώς, η αλόγιστη οικονομική πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων που κυβέρνησαν την χώρα όλες αυτές τις δεκαετίες, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μας έφεραν σήμερα στη κατάσταση να είμαστε "όμηροι" μιας "προελαύνουσας δικτατορίας". Την "δικτατορία των δανειστών". Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Από εδώ και πέρα, πολύ λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν. Αλλά, όταν έχεις απέναντι σου μια τέτοια κατάσταση, τουλάχιστον πρέπει να παραθέτεις απέναντι ό, τι καλύτερο διαθέτεις. Και ό, τι καλύτερο σήμερα διαθέτει ο τόπος μας, δεν βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτή την ασύνδετη και αδύνατη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.

Για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος
Ό, τι αφορά τον λαό είναι καλό. Άλλο πράγμα όμως είναι το ερώτημα "ευρώ ή δραχμή", και άλλο πράγμα είναι το ερώτημα "ποιος θέλετε να αποφασίζει, οι Βρυξέλλες ή η Αθήνα". Για το ίδιο θέμα, σας δίνω δύο διαφορετικές ερωτήσεις.
Επιτέλους, κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε τι είναι τα δημοψηφίσματα, και τι είναι οι δημοσκοπήσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι "εισπράττεις" απάντηση, βάση του ερωτήματος το οποίο θέτεις. Άρα, "μονολεκτικά" δεν μπορεί να πάμε σε μια τέτοια διαδικασία, γιατί ο κόσμος δεν θα μπορέσει να απαντήσει σε πολλαπλά ερωτήματα τα οποία εγείρονται από την σημερινή κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στη χώρα.

Για την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
Δεν νομίζω ότι το πλέον σοβαρό θέμα μας είναι τι είπε σε εμένα ο κ. Πρωθυπουργός. Το πιο σοβαρό είναι το τι είπε σήμερα ο κ. Πρωθυπουργός, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο.
Επέμενε σε συνεννόηση και είπε: "Με κάθε δύναμη που διαθέτω θα πάω σε συνεννόηση". Αυτό σημαίνει ότι αυτή η σκέψη έχει αρχίσει να "ανθίζει".
Είμαι σίγουρος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερμηνεύοντας το ότι λέει όταν είχε μιλήσει για "εθνική συνεννόηση", βρίσκεται πάνω στις ίδιες "ράγες". Άρα λοιπόν, αισιοδοξώ ότι θα έχουμε σοβαρή αντιμετώπιση αυτής της προτάσεως τις προσεχείς ημέρες. Και πρέπει να την έχουμε γιατί διαφορετικά οδηγούμεθα στο "γκρεμό".

Συζητάμε μόνο για συνευθύνη
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος για αυτά τα οποία είπα στον κ. Πρωθυπουργό. Είπα στον κ. Πρωθυπουργό: "Δεν μιλάω καν για συναίνεση. Δεν το συζητώ." Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτήν την κυβέρνηση. Δεν μπορεί να διεκπεραιώσει κανένα θέμα. Μάλιστα του είπα το παράδειγμα ότι «αφού δεν μπορέσατε να αντιμετωπίσετε ένα "κρυολόγημα", πως θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την "πνευμονία" που έρχεται»;
Δεν συζητώ. Το μόνο πράγμα για το οποίο συζητώ είναι η "συνευθύνη". Κατεβαίνουμε, συμμετέχουμε όλα τα κόμματα, ή τουλάχιστον αυτά τα οποία μπορούμε να συνεννοηθούμε, σε μια υπερπροσπάθεια της τελευταίας στιγμής για να περισώσουμε ό,τι μπορούμε να περισώσουμε. Και βεβαίως εξήγησα στον κ. Πρωθυπουργό, ότι αυτό το σχήμα για να μπορέσει να "καρποφορήσει", θα πρέπει να συμμετέχει σε αυτό ο κ. Σαμαράς. Και κάνοντας ένα βήμα παρακάτω, με ερώτησε ο κ. Πρωθυπουργός το "πώς σκέφτομαι" ένα τέτοιο σχήμα. Του είπα ότι σκέφτομαι ότι μπορείς να καλέσεις τον κ. Σαμαρά να γίνει Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και να αναλάβει όλα τα οικονομικά υπουργεία για να εφαρμόσει όλα αυτά τα πράγματα και τις θέσεις που υποστηρίζει. "Έλα λοιπόν να τα εφαρμόσεις".
Ταυτόχρονα, και με την προσπάθεια όλων μας, θα προσπαθήσουμε να "βγάλουμε το πλοίο από την ξέρα". Αυτή ήταν η συζήτηση μας, η κουβέντα μας. Και δεν την απέρριψε ο κ. Πρωθυπουργός.

Ιστορική η ευθύνη όλων μας
Αν ο κ. Σαμαράς αρνηθεί, δεν αποδεχθεί και πει "όχι" στην πρόταση του κ. Πρωθυπουργού, αν ο κ. Πρωθυπουργός έχει το θάρρος και κάνει την πρόταση αυτή, νομίζω ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να του καταλογίσει κάθε ευθύνη.
Αυτή την στιγμή η χώρα έχει ανάγκη. Αν πει ο κ. Πρωθυπουργός ότι "δέχομαι αυτό το άνοιγμα", και πει στον κ. Σαμαρά "έλα να αναλάβεις Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και πάρε όλα τα οικονομικά υπουργεία", τότε ας πει όχι ο κ. Σαμαράς.
Και να πάει μετά σε εκλογές να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό γιατί αρνήθηκε την προσφορά του στο Έθνος.

Να σώσουμε τον Έλληνα πολίτη
Αυτή την στιγμή εγώ δεν είμαι φταίχτης. Η Νέα Δημοκρατία είναι, ίσως ο κύριος φταίχτης, μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Να αναλάβουν ευθύνες. Εγώ δεν είχα καμία ευθύνη γιατί δεν κυβέρνησα ούτε μία ώρα.
Αναλαμβάνω ευθύνες οι οποίες δεν μου αναλογούν, μόνο και μόνο για να σώσω τον αδύναμο Έλληνα πολίτη.

Πάγωμα τιμών και τιμολογίων
Είπα στον κ. Πρωθυπουργό ότι: "Οποιαδήποτε διαδικασία ξεκινά με μια πρώτη πράξη. Πάγωμα τιμών και τιμολογίων". Δεν μπορούμε να αφαιρούμε εισόδημα από τον δοκιμαζόμενο και κατατρεγμένο Έλληνα πολίτη, είτε από την μείωση του μισθού του, είτε με την αύξηση της φορολογίας, και να μην "φρενάρουμε" τις τιμές. Γιατί όταν κάποιος αμείβεται με 700 ευρώ και αυξάνονται οι τιμές, τότε αναπόφευκτα μειώνεται σημαντικά το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα του.
Πρώτη κίνηση. "Φρενάρω" τις τιμές και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Και από εκεί και πέρα προχωράμε όλοι μαζί για το καλύτερο. Όποιος θέλει προσέρχεται. Όποιος θέλει δεν έρχεται.

Η πρότασης μας έχει μεγάλη απήχηση
Την πρόταση μου την θέλει η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ήδη, στους διαδρόμους της Βουλής συζητάνε ότι αυτή, είναι το μόνο "σωσίβιο" για την χώρα. Το συζητάνε όλοι τους, με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις. Εάν δεν έλθει αυτή η πρόταση στη Βουλή, νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου θα μείνει "τραγικά" μόνος.

Για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα
Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που ανησυχεί για την ζωή του και μπορεί να συνδράμει αυτή την κυβέρνηση. Δεν μπορεί. Αυτό είναι πέρα από την λογική. Δεν το συζητάω καν. Δεν είναι κάτι τι οποίο μπαίνει σε συζήτηση για να δούμε αν μπορεί να αλλάξουμε κάτι. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην υπάρχουσα κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Δεν έχουν εμπιστοσύνη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουν εμπιστοσύνη οι μισοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ για τους άλλους μισούς.
Δεν μπορώ να βάλω την Ελλάδα πάνω σε αυτό το "σημείο πονταρίσματος". Όχι. Δεν είναι δυνατόν. Ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να έχει αντιληφτεί ότι με αυτούς που έχει στη κυβέρνηση του, με το υπάρχον σχήμα, δεν τραβά το πράγμα. Να προχωρήσει σε κάτι ευρύτερο που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αφήσει όλα αυτά τα "τσαλιμάκια" και τα "νάζια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης