Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕGA (24/05/2011)

Αθήνα, 25 Μαΐου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕGA (24/05/2011)

«Είπα στον Πρωθυπουργό ότι έχουμε μία προελαύνουσα ιδιότυπη δικτατορία των δανειστών, κι αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA και στη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Του είπα ότι δεν μπαίνει καν λόγος συναίνεσης, γιατί δεν συζητώ τίποτα με την παρούσα αδύναμη, ασύμμετρη κι ασύνδετη κυβέρνηση. Η οποία δεν μπόρεσε να διεκπεραιώσει το πρώτο μέρος, γιατί θα μπορέσει να διεκπεραιώσει και το δεύτερο; Και του είπα αν θέλει να ΄χει αποτελέσματα, να τους φωνάξει όλους να πάρουν ένα κομμάτι από το φορτίο. Διαφορετικά, θα λέμε λόγια στις συναντήσεις και μετά θα πηγαίνουμε στη Βουλή για κοκορομαχίες. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα τεράστιο θέμα μπροστά μας και οδηγείται η χώρα σε καταστροφή με την υπάρχουσα δομή της κυβέρνησης. Ή καταστροφή ή εκλογές. Πιστεύω λοιπόν ότι ο πρωθυπουργός το άκουσε, το άκουσε με πάρα πολύ σοβαρότητα, και νομίζω είναι ένα θέμα το οποίο θα φανεί τις επόμενες δύο μέρες κατά πόσον έχει τη δύναμη να το υλοποιήσει».

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: «Είπατε τώρα ή καταστροφή ή εκλογές. Εννοείτε ότι η κυβέρνηση αυτή θα προκύψει μετά από εκλογές, ή με τη σημερινή σύνθεση της Βουλής;»
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ  «Όχι, τώρα. Τώρα μπορεί ο πρωθυπουργός, κι είναι μια καλή ευκαιρία αύριο να το συζητήσει και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εξάλλου το έχει πει. Έχει μιλήσει για εθνική δράση πριν από μερικές ημέρες και να το αποφασίσει. Δεν μπορεί να περιμένει αυτό το πράμα».

Ο. ΤΡΕΜΗ: «Περιμένετε εξελίξεις μέσα στα επόμενα 24ωρα δηλαδή; Γιατί σας είδα που βάλατε και ένα σαν χρονοδιάγραμμα».
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Δεν το έβαλα εγώ. Του είπα ότι την Παρασκευή έχουμε το θέμα της Εκτός Ημερησίας Διάταξης για το Δημογραφικό με δική μου πρωτοβουλία, και εκεί μέσα θα πέσουνε “πάτριοτ”, εάν δεν έχει ξεκαθαριστεί η κατάσταση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και ως εκ΄ τούτου καλύτερα το “προλαμβάνειν” παρά το “θεραπεύειν”».

Π. ΤΣΙΜΑΣ: «Πως το φαντάζεστε αυτό; Φαντάζεστε ότι ο κος Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός αφού εκπροσωπεί το κόμμα της πλειοψηφίας, θα πάρει στελέχη από το δικό σας κόμμα, από τη Ν.Δ., από αλλού και θα φτιάξει μια κυβέρνηση.. πως το φαντάζεστε;»
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Του είπα το εξής: Ο Τσαλδάρης έμεινε στην ιστορία γιατί με 220 βουλευτές παρέδωσε στον Σοφούλη. Εγώ δεν σου λέω να παραδώσεις σε κάποιον άλλον. Σε καλώ να τους φωνάξεις μέσα για να αναλάβουν ευθύνη. Γιατί όλοι είναι “απ΄ έξω απ΄ τη τζαμαρία” και πετάνε πέτρες. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσεις μόνος σου την όλη υπόθεση, είναι ιδιαίτερα σκληρά αυτά, δεν μπορούμε να βρούμε φόρμουλα σε φορολογικά, σε μια σειρά πραγμάτων. Του είπα ότι άμα πειράξεις τους εθνικούς πόρους, θα με βρεις απέναντι και λυσσαλέα. Δεν είμαι διατεθειμένος να ξεπουλήσω εθνικούς πόρους της χώρας, δηλαδή νερό, νικέλιο, λιγνίτη, κι ως εκ τούτου, πάμε να αναλάβουμε ευθύνες, διαφορετικά ο “πετροπόλεμος” θα είναι αμείλικτος. Εκ των πραγμάτων, δεν μπορείς».

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: «Πάντως κ. Πρόεδρε, αυτό που του ζητάτε είναι μια ομολογία αποτυχίας και αδυναμίας. Όταν όμως μια κυβέρνηση αποτυγχάνει ή αδυνατεί να το πάει παρακάτω, η λογική είναι κάλπες, όχι να φωνάζεις τους άλλους να κυβερνήσουν».
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Όχι, δεν είναι θέμα ομολογίας αδυναμίας ή όχι, είναι ομολογίας ότι είναι πολύ μεγαλύτερο το κίνημα απ΄ ότι υπολόγιζε όταν ήταν να “ξεκινήσει το σέρφιν”. Εδώ έχουμε ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι είχαμε το Σεπτέμβρη του 2009, και το διαπιστώνουμε όλοι. Άρα λοιπόν, το τεράστιο πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας, δεν θα αντιμετωπιστεί με “κοκορομαχίες” ή με “βήματα ταγκό” δύο μπρος κι ένα πίσω, ή το ανάποδο».

O. ΤΡΕΜΗ: «Εάν υποθέσουμε ότι δέχεται ο κος Παπανδρέου και προχωρεί σε μια τέτοια πρόταση, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα δεχθεί ο κος Σαμαράς;»
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Εάν το θέσει το θέμα ευθέως ο κος Παπανδρέου και πει: “Αυτή είναι η ανάγκη και καλώ”, όποιος θέλει λέει όχι. Και τότε βεβαίως στις εκλογές ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός τώρα, είναι να βρεθούν όλες οι δυνάμεις στην πρώτη γραμμή, και να μην κρύβονται κάπου εκ του ασφαλούς, πίσω από διάφορα “μετερίζια” και να τον “πυροβολούν”».

O. ΤΡΕΜΗ: «Πάντως, επειδή αυτός είναι ο πυρήνας της σημερινής δήλωσής σας, εγώ αναρωτιέμαι και σας το ερωτώ ευθέως: Καταλάβατε από τη συζήτηση με τον κ. Παπανδρέου ότι αυτό είναι κάτι που το σκέφτεται;»
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Δεν έκανε καμία κουβέντα τουλάχιστον σε μένα, και καθίσαμε 1 ώρα και 10 λεπτά μέσα εκεί. Για εκλογές καμία κουβέντα. Συζητήσαμε μια σειρά πραγμάτων, μια σειρά προτάσεων, και βεβαίως αυτό το οποίο είπα στη δήλωσή μου, δεν θα μπορούσε να ήταν αυθαίρετο, γιατί ήταν εξαιρετικά σοβαρό. Έχω την αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός προβληματίζεται εντόνως».

Π. ΤΣΙΜΑΣ: «Την εναλλακτική λύση, τη λύση των εκλογών -αν αυτό δεν προχωρήσει που προτείνετε- τη θεωρείτε μια λύση ή μια καταστροφή; Γιατί ακούω από συναδέλφους σας απ΄ το πολιτικό προσωπικό και τις δύο εκδοχές».
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Όχι. Η καταστροφή θα έρθει αν δεν αλλάξει αυτή η υπάρχουσα κυβέρνηση. Η πολιτική της κυβέρνησης, θα μας πάει απ΄ το κακό στο χειρότερο, πράμα που δεν αντέχει η Ελλάδα. Εάν πάμε σε εκλογές, θα προκύψει αυτό το οποίο λέω τώρα. Γιατί λοιπόν να γίνουν εκλογές και να μην πρυτανεύσει η λογική; Αυτό που λένε όλοι οι άνθρωποι στα καφενεία, σχεδόν όλος ο Τύπος σ΄ όλη την Ελλάδα, να πάμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την κρίση, κι αυτούς οι οποίοι επαναλαμβάνω επελαύνουν με μία ιδιότυπη δικτατορία εις βάρος της χώρας. Το πρώτο πράγμα που του είπα, του λέω: “Κόβεις μισθούς διαρκώς. Πάγωμα τιμών μπορείς να επιβάλεις απ΄ αύριο; Πάγωμα τιμών για τρία χρόνια; Δεν μπορείς να κόβεις μισθούς, δεν μπορείς να φορολογείς άγρια και να ακριβαίνουν οι τιμές”».

Π. ΤΣΙΜΑΣ: «Tι πάγωμα τιμών; Εδώ θα φορολογήσουμε την γκαζόζα τώρα».
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Του είπα δεν τα συζητώ. Δεν συζητώ καν αυτά τα μέτρα. Τα θεωρώ τραγικά. Κι ότι ακούστηκε χθες μεταξύ Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, το συζητάει όλη η Ελλάδα. Επομένως λοιπόν αυτή την πολιτική δεν τη συζητώ καθόλου. Θες να πάμε σε πάγωμα τιμών και φαρμάκων; Εάν ξεκινήσουμε από αυτή τη βάση μπορούμε να προχωρήσουμε».

Ο. ΤΡΕΜΗ: «Τι εννοείτε το συζητάει όλη η Ελλάδα;»
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Μα όλοι λένε ότι ο κος Παπακωνσταντίνου έχει αποτύχει. Δεν υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ότι έχει πετύχει. Ρωτήστε οποιονδήποτε θέλετε, κάντε μία δημοσκόπηση. Δεν έχει πείσει ο κος Παπακωνσταντίνου. Αυτό εννοώ».

Π. ΤΣΙΜΑΣ: «Ο κος Παπακωνσταντίνου φταίει τώρα για την αποτυχία της συνταγής;»
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Ε, καλά, χτυπάς στο “σαμάρι”».

Ο. ΤΡΕΜΗ: «H πρόταση που διατυπώθηκε απ΄ την κα Μπακογιάννη πως σας φαίνεται, δηλαδή να πάνε όλοι οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί στις Βρυξέλλες και να ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση, σε σχέση τουλάχιστον με το σκέλος της φορολογίας;»
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Η κα Μπακογιάννη είπε το έλασσον, εγώ είπα το μείζον. Και το έλασσον χωράει μέσα στο μείζων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης