Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA (18/05/2011)


Αθήνα, 19 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA (18/05/2011)

«Από ότι φαίνεται ο κ. Σαμαράς δεν παρακολουθεί την εκπομπή του MEGA, ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Ευχαριστημένοι από το έργο της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι μόλις το 20%, ενώ το 80% πιστεύει ότι δεν έχουμε σωστή, ούτε κυβέρνηση, ούτε αντιπολίτευση.
Επίσης, γιατί πρέπει αναγκαστικά να ακούσουμε τον κ. Ολι Ρεν τον κ. Γιούνκερ και τους άλλους, και δεν ακούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είπε ότι είναι απαραίτητη η εθνική συνεννόηση; Γιατί ξαφνικά μας εντυπωσίασε τόσο πολύ, και μας προβλημάτισε τόσο πολύ, το τι είπαν οι ξένοι και δεν ακούσαμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που είπε "εθνική συνεννόηση";».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA.

Για την στάση των κομμάτων και την ανάγκη συνεννόησης
Ο κ. Κουβέλης είναι μεν επιφυλακτικός, αλλά όχι αρνητικός. Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει κατά την άποψή μου, είναι να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, -όχι κατ΄ ιδίαν, γιατί ότι και να λέμε κατ΄ ιδίαν, δεν βγαίνει- και να καθίσουμε κάτω να δούμε αν υπάρχει ένας άξονας συνεννόησης.
Δεν θα έλεγα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μην τον ανακατεύουμε. Μπορούμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, ο Πρωθυπουργός και οι τρεις, τέσσερις, εν πάση περιπτώσει που μπορούμε να συνεννοηθούμε. Γιατί υπάρχουν και κάποιοι "εξτρέμ", ακραίοι, οι οποίοι δεν δέχονται καμία συνεννόηση.
Να συζητήσουμε από "μηδενική βάση". Ξεκινάμε και λέμε. Πρώτον: "Ποια πολιτική μπορούμε να κάνουμε; Που μπορούμε να συνεννοηθούμε; Και ποιοι θα εφαρμόσουν αυτή την πολιτική;". Πολύ απλά πράγματα.
Βεβαίως, σαφέστατα αυτό σημαίνει αλλαγή κυβερνητικού σχήματος. Δεν μπορεί, αυτοί οι οποίοι απέτυχαν οικτρά στην εφαρμογή του πρώτου σκέλους, να εξυπηρετήσουν το δεύτερο, όταν σαφώς αυτό είναι δυσκολότερο. Άρα λοιπόν, εγώ προτείνω μία συνεννόηση. Μπορεί να πάμε και να μη συμφωνήσουμε πουθενά. Μπορεί να πάμε και να συμφωνήσουμε σε ένα "μίνιμουμ πρόγραμμα", καθώς και ποια πρόσωπα θα μπορούσαν να διεκπεραιώσουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Ποιες δυνατότητες έχουμε
Το ερώτημα έχει ως εξής: Μπορούμε μόνοι μας να ασκήσουμε μια πολιτική οικονομική και να μη χρειαζόμαστε τους ξένους;
Νομίζω ότι εκεί που έφεραν τα πράγματα τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορούμε. Έχουμε ένα εκρηκτικό "μίγμα" το οποίο σας το λέω: 1.250.000 δημόσιοι υπάλληλοι, 1 εκατ. άνεργοι, 3 εκατ. συνταξιούχοι, περίπου 2 εκατ. λαθρομετανάστες, και 2 εκατ. παιδιά.
Το θέμα είναι λοιπόν, ότι τα 2 εκατ. που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση όλων των άλλων. Αυτό λοιπόν είναι ένα μεγάλο λάθος. Λένε τώρα για απολύσεις. Ποιος όμως τους προσέλαβε όλους αυτούς; Για ποια αναγκαιότητα τους προσέλαβε; Η Ελλάδα έχει τριπλάσιο αριθμό εργαζομένων στο δημόσιο, από ότι χρειάζεται.
Από περίπου 400.000 δημοσίους υπαλλήλους που χρειάζεται το ελληνικό δημόσιο, κατόρθωσε να έχει με τις πελατειακές προσλήψεις, 1.250.000. Ένα νούμερο το οποίο δεν αντέχεται. Δηλαδή, που πάμε; Θα δανειζόμαστε με όλο και με πιο σκληρούς όρους, και στο τέλος δεν θα έχουμε καθόλου εθνική κυριαρχία; -Όχι ότι έχουμε σήμερα- ήδη έχουν ξεκινήσει, έχουν ετοιμάσει τις βαλίτσες τους, και έρχονται Επίτροποι για τα υπουργεία. Δεν θα υπάρχουν υπουργοί. Θα κάνουμε δηλαδή ερωτήσεις, κοινοβουλευτικό έλεγχο στους Επιτρόπους. Αυτή λοιπόν είναι η ύψιστη “ξεφτίλα”, ο ευτελισμός, αν θέλετε της πολιτικής μας ζωής.

Υπό διαρκή πίεση και εκβιασμό
Στο κεντρικό δελτίο του MEGA, είχα πει όταν άλλαζε ο κ. Αλμούνια με τον κ. Ολι Ρεν, ότι αυτός είναι πολύ χειρότερος απ΄ τον Αλμούνια. Τον έχω γνωρίσει. Ήταν σ΄ άλλον τομέα Επίτροπος, όταν ήμουν Αντιπρόεδρος της πολιτικής ομάδας ΙΝ/DΕΜ στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι εξαιρετικά σκληρός. Τι έγινε από χθες μέχρι σήμερα; Μετετέθη ο χρόνος του εκβιασμού. "Θα σας δώσω μεν τη δόση, αλλά για να πάρετε το μεσοπρόθεσμο, που σημαίνει άλλα τόσα την επόμενη χρονιά, πάλι θα έρθετε στον εκβιασμό". Επομένως, ο εκβιασμός είναι μπροστά μας. Βέβαια, έγινε άκομψα και το πήραν πίσω. Το μετέθεσαν απλώς. Λένε ότι για το ΄12, ΄13, για το νέο πρόγραμμα, για το νέο Mνημόνιο. Λέω λοιπόν: "Ποια είναι η καλύτερη απάντηση; Να βρεθούμε, όσοι μπορούμε να συνεννοηθούμε, σε ένα «μίνιμουμ» συνεννόησης, και να προχωρήσουμε".
Βεβαίως μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας τώρα. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τον κ. Ολι Ρεν και τον κ. Γιούνκερ για να το κάνουμε αυτό.

Απαιτείται συνευθύνη εκτός από συνεννόηση
Ο κ. Σαμαράς "έριξε πολύ νερό στο κρασί του". Υλοποίησε το 50% του προγράμματός μας. Υλοποίησε όλες αυτές τις θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ που καταθέταμε για την κατάργηση του "πόθεν έσχες", για τα αυθαίρετα, κ.λπ. Αυτό σημαίνει ότι κάποια πράγματα τα βλέπει. Γιατί λοιπόν δεν μπορεί να δει και περισσότερα; Ή για ποιο λόγο δεν μπορεί να δει το ΠΑΣΟΚ κάποια απ΄ αυτά τα πράγματα;
Εγώ νομίζω ότι χρειάζεται να υπάρχει μία συνευθύνη. Δεν φτάνει, δεν αρκεί η συνεννόηση. Και στη συνευθύνη μέσα, είναι και η επιλογή για το ποιοι θα διεκπεραιώσουν το πρόγραμμα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Μιλάει για προσωπικότητες ο Πρωθυπουργός. Το ακούω το "σενάριο" να διαχέεται. Μα, ο ίδιος ο Παπανδρέου μας έπεισε τι εννοεί "προσωπικότητες"! Η κ. Μπιρμπίλη, ο κ. Δρούτσας, ο κ. Γερουλάνος! Άρα λοιπόν, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη. Πρώτον, γιατί απέτυχε η εφαρμογή του πρώτου μέρους, και δεύτερον, γιατί τα πρόσωπα τα οποία στελεχώνουν την κυβέρνησή του, ο "κορμός" του, δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τα πραγματικά περιστατικά.
Έχουμε φτάσει σε σημείο που να διαφωνούν οι υπουργοί μεταξύ τους, καθώς και η μισή κοινοβουλευτική ομάδα με την υπόλοιπη άλλη μισή. Σας παραπέμπω στη δήλωση της κ. Άννας Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης