Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ & ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES

Αθήνα, 30 Μαΐου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ & ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα «Απλήρωτοι Γιατροί».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
«Για μία μικροεπισκευή των 10 λεπτών της ώρας σε ένα σπίτι, ένας τεχνίτης παίρνει 50 ευρώ.. Για κάθε έναν ασθενή που πάει σε έναν γιατρό για την υγεία του, το κράτος πληρώνει 20 ευρώ. Αυτό σας το λέω ενδεικτικά. Αλλά να τα έπαιρναν κιόλας!
Είχατε δεσμευτεί ως κυβέρνηση -και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός- ότι θα εξοφληθούν σε 45 ημέρες. Όμως 18 μήνες τώρα οι γιατροί (οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ κι άλλα ταμεία) παραμένουν απλήρωτοι, ενώ έχουν καταθέσει τις αποδείξεις και θα φορολογηθούν για αυτά τα εισοδήματα που δεν έχουν λάβει.
Επιπλέον, οι εφημερίες (στους νοσοκομειακούς γιατρούς) έχουν να πληρωθούν 10 μήνες. Τι θα γίνει;
Ή να εξοφληθούν οι γιατροί ή να μην πληρώσουν έστω το φόρο που αντιστοιχεί εφέτος σε αυτά τα εισοδήματα.
Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη κατάσταση της χώρας, όμως, ακόμα και σε αυτήν τη συγκυρία, υποχρεούστε να βρείτε τον τρόπο να εξοφληθούν οι γιατροί».

Ύστερα από μεσολαβήσασα απάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Α. Λοβέρδου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

«Τη δέσμευση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ότι θα εξοφληθούν οι γιατροί την έχουμε ξανακούσει.. Η ουσία είναι ότι οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι!
Οι γιατροί έχουν αγανακτήσει, ρωτάνε πότε θα τους πληρώσετε, πότε θα μπουν τα λεφτά και περιμένουν ξεκάθαρη κουβέντα! Τώρα θα έχουν και εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο και είναι θέμα εάν θα βγάλετε έστω και έναν..
Λύση τώρα! Λεφτά»!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ Financial Times
«Επιτέλους ας βρει και μία λύση κάπου αυτή η κυβέρνηση! Δεν ξέρω εάν είδατε σήμερα το δημοσίευμα των Financial Times που έγραφε ότι έρχονται εδώ ενεχυροδανειστές και ούτε καν θεσμικοί όπως η ΕΚΤ, αλλά ιδιώτες! Έρχεται δηλαδή ας πούμε ο Σόρος και λέει “αυτό, αυτό κι αυτό δικό μου”...
Όσο δε συνεννοείστε, τόσο πιο επαχθείς θα είναι οι όροι».

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ
«Και για όσους ενδιαφέρονται για μαθήματα Ιστορίας: Ο Ευρυβιάδης και ο Θεμιστοκλής δεν θα αναγκάζονταν να συνεννοηθούν και να πάμε σε πόλεμο εάν προηγουμένως ο Εφιάλτης δεν είχε προδώσει και δεν είχε αφήσει τους Πέρσες να περάσουν»!

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
«Τέλος, για το ζήτημα με τα επικίνδυνα για την υγεία αγγούρια Ισπανίας: Είχαμε 10 θανάτους στη Γερμανία. Θα ήθελα την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Υγείας για το εάν έχουμε κάνει εισαγωγές και αν υπάρχει κίνδυνος από παράγωγα αυτών προϊόντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης