Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ


Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα τις Αστικές Συγκοινωνίες, τόνισε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
«κ. υπουργέ, το ότι φεύγει το πλημμέλημα ως ποινή για όποιον αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να πληρώσει εισιτήριο είναι ευπρόσδεκτο. Έπρεπε να είναι εξ αρχής πταίσμα. Κάνατε ένα βήμα, θα πρέπει να κάνετε κι άλλο ένα. Να αποσύρετε τη διάταξη για αφαίρεση διπλώματος και αδείας για όσους δεν πληρώνουν διόδια. Εάν το κάνετε, εμείς θα υπερψηφίσουμε την τροπολογία.
Δε μπορούμε να είμαστε υπέρ της ανομίας. Ακόμα και ο Σωκράτης, ο μέγιστος των φιλοσόφων, ήπιε το κώνειο για να υπερασπιστεί έναν άδικο νόμο.
Ας υποθέσουμε ότι κάνουμε κι εμείς κι άλλα κόμματα την ίδια έκκληση προς όλους τους πολίτες να μην πληρώνουν διόδια και γενικεύεται η κατάσταση. Την επόμενη ημέρα τι θα γίνει; Ποιος θα είναι αυτός που θα χειροκροτήσει την επόμενη ημέρα; Μα, οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες! Σας το είπα και χθες. Οι τραπεζίτες που ψάχνουν τρόπο να σπάσουν τις αρχικές συμβάσεις, για να επιτύχουν άλλες με υπερδιπλάσιο επιτόκιο απ’ αυτό που είχε συμφωνηθεί αρχικά. Έτσι όμως, το αντίτιμο των διοδίων, αντί να μειωθεί θα αυξηθεί!
Τι θα γίνει εάν η κατάσταση γενικευτεί; Τι θα γίνει εάν το "δεν πληρώνω εισιτήριο και διόδια", επεκταθεί και γίνει "δεν πληρώνω ΔΕΗ, ενοίκιο κτλ."; Τι θα γίνει την επόμενη ημέρα; Δεν πρέπει να σπρώχνουμε τη χώρα να γίνει Τυνησία. Εκτός κι αν κάποιοι το θέλουν αυτό...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΟΖ
Βρίσκεστε σε μία μέγγενη. Κι όπως σας είπα και χθες, η κρίση έφερε το Μνημόνιο και το Μνημόνιο την ακρισία τη δική σας. Μιλάτε για 50 δις από εκποίηση περιουσίας του Δημοσίου! Όμως εσείς, η δική σας κυβέρνηση εγκλημάτησε πριν 2 μήνες με την ΑΟΖ. Όταν ερχόταν η Κύπρος και σας έλεγε ότι βρέθηκε κοίτασμα αερίου 3,5 τρις κυβικά στα σύνορα της ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας και κωφεύσατε. Και σας είπα τότε, "προσέξτε θα το κάνει η Τουρκία"! Χθες η Τουρκία, με τον τρόπο της, έκανε διακήρυξη ΑΟΖ και επειδή δεν υπήρχε κυβέρνηση καμίας χώρας στην περιοχή για να συμφωνήσει με αυτή τη διακήρυξη, την έκανε με το ανύπαρκτο τουρκοκυπριακό μόρφωμα. Έτσι εκεί, στα κοιτάσματα, σπεύδει να βάλει σημαδούρες η Τουρκία! Χάσαμε μία χρυσή ευκαιρία, να βγούμε από την ύφεση και την καχεξία, να μην έχουμε ανάγκη να ξεπουλήσουμε τα "ασημικά", να προχωρήσουμε ατενίζοντας το αύριο με μία άλλη ελπίδα. Κωφεύσατε και κωφεύσατε κάτω από ιδιοτελείς ανάγκες της πολιτικής και όχι από ουσιαστική πολιτική.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΡΑΜΑΤΟΣ
Εάν σήμερα κάθε μέρα βυθιζόμαστε είναι γιατί ακριβώς δεν έχετε όραμα και δεν έχετε αποτελεσματικότητα. Με αυτήν την έννοια, ενώ θα έπρεπε να φέρετε ένα πληρέστερο νομοσχέδιο, φέρατε ένα νομοσχέδιο σήμερα που δεν οδηγεί πουθενά. Και κλείνω με αυτό που ακούγεται ότι οι οδηγοί παίρνουν τόσα, που είναι πολλά ενώ οι στρατηγοί παίρνουν τα μισά. Ξέρω, όμως, πάρα πολλούς Έλληνες που θα δεχόντουσαν να είναι με 2.000 ευρώ στρατηγοί, αλλά δεν ξέρω πολλούς που θα καθόντουσαν με 10 λεξοτανίλ να πηγαίνουν ένα λεωφορείο στην Πανεπιστημίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης