Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 50 ΔΙΣ

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 50 ΔΙΣ

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Αστ. Ροντούλης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα "Το εξωφρενικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις" (-και στην οποία απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου), τόνισε τα εξής:

«Ήρθαμε να σας πούμε τι μας ενοχλεί. Μας ενοχλούν τρία πράγματα:
Πρώτον μας ενοχλεί ότι η δανειακή σύμβαση ουδέποτε έφτασε στη Βουλή των Ελλήνων. Δεύτερον, μας ενοχλεί το ότι υπάρχει μία κατάπτυστη τροπολογία βάσει της οποίας εξουσιοδοτήστε να διαχειριστείτε τα θέματα της ελληνικής οικονομίας με "αυτοκρατορικό" τρόπο, χωρίς να υπάρχει επίσης, η επικύρωση της Βουλής των Ελλήνων. Και τρίτον, μας ενοχλεί πάρα πολύ το γεγονός ότι καιρό τώρα υποβάλετε τον ελληνικό λαό, εσκεμμένα, στο "μαρτύριο της σταγόνας".
Επιτρέψτε μου να γίνω πιο συγκεκριμένος γιατί το λέω αυτό. Ξέρετε πολύ καλά ότι, βάσει του μνημονίου νο 2, που υπογράφτηκε στις 6.8.2010, προβλεπόταν ότι τα έσοδα από ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα ανερχόταν σε 1 δις ευρώ την τριετία 2011-13. Στην συνέχεια, όμως, με το μνημόνιο νο 3, που υπογράφηκε στις 22.11.10, τα έσοδα, πάλι, από την εκμετάλλευση, αξιοποίηση, πώληση της δημόσιας περιουσίας θα ανερχόταν σε τουλάχιστον 7 δις ευρώ την ίδια τριετία, 2011-13, εκ των οποίων τουλάχιστον 1 δις ευρώ μέσα στο 2011 και τώρα αισίως φτάσαμε στα 50 δις ευρώ 2011-2015, εκ των οποίων 15 δις ευρώ έως το 2012.
Το ερώτημα είναι σαφές: Πότε θα πάψετε επιτέλους να συσκοτίζετε, τον ελληνικό λαό, όσον αφορά τις πραγματικές σας προθέσεις; Πότε θα βγείτε ευθαρσώς και θα πείτε την αλήθεια; Πότε, επιτέλους, θα πάψετε να κρύβεστε πίσω από τις πλάτες της τρόικας, προκειμένου να κοιτάξετε τον Έλληνα κατάματα και να του αναπτύξετε ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση με βάση τις αρχές της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής;».

Ύστερα από μεσολαβήσασα απάντηση του υπουργού Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Αστέριος Ροντούλης είπε τα εξής:

«Ο χαρακτηρισμός "εξωφρενικό πρόγραμμα" κ. υπουργέ, παραπέμπει στο ανέφικτο του εγχειρήματος συλλογής 50 δις ευρώ από την αξιοποίηση δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Δεν έχετε καταλάβει, όμως, την ουσία του πράγματος. Ποια είναι η ουσία; Αυτή τη στιγμή είναι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για να κερδίσει η χώρα πιθανόν μια επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους των 110 δις, πιθανόν μία μείωση επιτοκίου, πιθανόν ένα ευρωομόλογο. Και η Ελλάδα για να τα πετύχει όλα αυτά χρειάζεται ένα διαπραγματευτικό ατού. Και το ύστατο αυτό διαπραγματευτικό όπλο που διαθέτουμε είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Αφού λοιπόν πετύχουμε όλα αυτά - και μόνο τότε - θα μπορούσαμε να βάλουμε στο τραπέζι το αίτημα για επαναγορά ομολόγων μέσω του νέου μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ή όποιο άλλο αίτημα θεωρούμε πρόσφορο για την αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους, έχοντας ως εγγύηση την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.
Εσείς πολύ νωρίς "κάψατε αυτό το χαρτί", κ. υπουργέ, με την ατυχέστατη επικοινωνιακά "αντίσταση της πυτζάμας", είτε για να καλύψετε τις δικές σας ανεπάρκειες και ατολμίες είτε για να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές, έχοντας κερδίσει το φωτοστέφανο του δήθεν αντιστασιακού έναντι της τρόικας.
Ο λαός δεν είναι αφελής κ. υπουργέ να μην αντιλαμβάνεται την αλήθεια. Όλες οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις έχουν αναιρεθεί. Είναι καιρός η κυβέρνηση να σοβαρευτεί. Εμείς θα στηρίξουμε όποια σοβαρή πρόταση. Αφήστε τα επικοινωνιακά τρικ, δεν περνάνε πια! Κοιτάξτε τον ελληνικό λαό στα μάτια και πείτε του την αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης