Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9.84

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9.84

«Το φταίξιμο είναι 100% της κυβέρνησης. Οι Τροϊκανοί βρίσκουν χώρο και τα κάνουν όλα αυτά. Από εκεί και πέρα είναι άλλο πράγμα η πιθανή πορεία της χώρας. Σαφώς τα πράγματα είναι καλύτερα απ΄ ότι ήταν πέρυσι, παρά τα αλλεπάλληλα λάθη της κυβέρνησης από το Μάιο μέχρι σήμερα. Αλλά υπάρχει χώρα που μπορεί να διαπραγματευθεί. Η παράδοση της κυβέρνησης στους τροϊκανούς με ενοχλεί και με προσβάλλει».
Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στον ρ/σ 9.84.

"Persona Non Grata" η Τρόϊκα
Για μας οι συγκεκριμένοι αντιπρόσωποι της τρόικας είναι "persona non grata". Πρέπει να τους αλλάξει η ΕΕ και να μας φέρει ανθρώπους με περισσότερο πολιτικό πολιτισμό και ευγένεια προς την χώρα που τους φιλοξενεί. Δεν τους δέχθηκα ούτε πρόκειται να τους δεχθώ, ούτε το κόμμα θα έχει καμιά κουβέντα μαζί τους οσάκις το επιθυμήσουν. Με προσέβαλαν μέσα στο σπίτι μου. Να φέρουν άλλους. Και με ενόχλησε πιο πολύ και το "υφάκι". Αυτοί άλλωστε είναι υπάλληλοι των Ευρωπαϊκών Οργανισμών στους οποίους συμμετέχει η χώρα μας. Οι διακυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μας έφεραν σε αυτή την οικτρή κατάσταση, όπου και υφιστάμεθα σήμερα όλες αυτές τις προσβλητικές και μειωτικές συμπεριφορές. Οι "εγκληματίες" πολιτικοί είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε.

Για την ψήφιση του Μνημονίου
Αυτό το παραμύθι πρέπει να σταματήσει. Είναι πολύ σοβαρές οι καταστάσεις για να κάνουμε τη σπέκουλα των αριστερών και των συνοδοιπόρων τους. Εγώ δεν ακούω πρόταση από τον κ. Σαμαρά ή της αριστερά. Ζητούσα 1,5 μήνα πριν από την ψήφιση του μνημονίου να μου πουν εναλλακτική πρόταση, αλλά δεν υπήρχε. Διαφωνώ με τον κ. Παπανδρέου στο πως αξιοποίησε τα λεφτά που πήρε και το πότε μας δόθηκαν. Τα "έκανε μούσκεμα". 9 χαμένοι μήνες. Πήραμε σχεδόν το μισό ποσό απ΄ αυτό που είχαμε συμφωνήσει και δεν τα αξιοποιήσαμε. Δεν παράξαμε πλούτο απ΄ αυτά τα λεφτά. Εγώ θα τα έβαζα σε μια μηχανή παραγωγής πλούτου, ώστε να κερδίσω κάτι. Ο κ. Παπανδρέου υιοθέτησε μια οικονομική πολιτική που έχει εφαρμογή σε βόρειες χώρες αλλά εδώ είμαστε Βαλκάνια. Άλλη πολιτική. Πάνε να ρίξουνε την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή και όσο γίνεται αυτό θα κλείνουν μαγαζιά και θα μειώνεται το ΑΕΠ και όσο αυξάνω το ΦΠΑ δεν παίρνω λεφτά.

Εκλογές και αυτοδυναμία
Νομίζω ο κ. Παπανδρέου θα κάνει εκλογές προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα. Είναι μονόδρομος γι΄ αυτόν. Βλέπει ότι δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος.
Βοηθάει πολύ ο δικομματισμός στο να πάρει τα μηνύματα του και να δουν τις ευθύνες τους τα δυο κόμματα που κυβερνούσαν τόσα χρόνια.

Περί συγκυβέρνησης
Ο Π. Μπακογιάννης είχε πει "Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα".
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στην ιστορία των εθνών που εξαναγκάσθηκαν να συλλειτουργήσουν κόμματα με πολύ πιο διαφορετικές απόψεις απ΄ αυτές των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Σαμαρά
Δεν θα απογοητεύσω τον Ελληνικό λαό στην εντολή που θα μου δώσει.
Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύομαι είναι με δυσκολίες αλλά έχει ανταπόκριση. Στην δημοσκόπηση της "Καθημερινής" βγαίνω ο δημοφιλέστερος αρχηγός απ΄ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό δημιουργεί πρόσθετες ευθύνες για σοβαρότητα, στιβαρότητα και ευθύνη. Δεν είναι θέμα με ποιο κόμμα θα συνεργαστώ, αλλά ποιος είναι πιο κοντά στην δική μας ατζέντα. Δεν συμπλέω με πρόσωπα και με κόμματα, αλλά με το συμφέρον του Έθνους και του Ελληνικού λαού. Και ευτυχώς και οι δύο αρχηγοί υιοθετούν πράγματα που έχω πει όπως είναι το άσυλο, η λαθρομετανάστευση, η ΑΟΖ, πράγματα που λέω εδώ και 10 χρόνια.

Για τη στήριξη Πρότασης Μομφής εναντίον του κ. Παπακωνσταντίνου
Θέλω πρώτα να δω και να εξετάσω τα επιχειρήματα που θα παρουσιάσει η ΝΔ στη πρόταση μομφής εναντίον του κ. Παπακωνσταντίνου. Εάν πεισθώ από τα συγκεκριμένα επιχειρήματα, φυσικά και θα πω ναι. Εάν όμως έχουν προσφύγει στον έντονο λαϊκισμό, τότε δεν έχω κανένα λόγο για να προστρέξω στη πρόταση μομφής. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι προτάσεις μομφής συσπειρώνουν το απέναντι κόμμα. Το πρόβλημα του κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι δεν τον δέχεται η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Για την απουσία του από την κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ
Δεν είδα πολλούς να επισκέφτηκαν τον Μιλτιάδη Έβερτ στο Πικέρμι, στη διάρκεια της ασθένειας του. Δεν είδα άλλωστε και πολλούς να τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο, και να έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του. Όσοι τον εμπόδισαν με τον ένα ή άλλο τρόπο να γίνει πρωθυπουργός, παρευρέθηκαν στην τελετή, με κλαυθμούς. Εγώ δεν συμμετέχω σε τέτοια υποκρισία. Πως θα μπορούσα να παρευρεθώ σε μία εκδήλωση υψίστης ηθικής τάξεως με όλους τους υποκριτές μέσα;
Τίμησα τη μνήμη του κάνοντας μια επιμνημόσυνη δέηση μαζί με όλους αυτούς που τον πίστεψαν και είχαμε εργαστεί για να πάρουμε την κυβέρνηση το ΄96.
Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά και "γεμάτος" γι΄ αυτό που έκανα.

Για το ταξίδι στη Ρουμανία και τα CD
Η έρευνα σε αυτά τα θέματα συνεχίζεται, δεν διαρκεί μία ημέρα, ούτε μία φορά. Οποιαδήποτε κλιμάκωση και γιγάντωση του θέματος αυτού είναι πρόωρη, και δεν βοηθά στην κατεύθυνση αυτή.

Για τις πρόωρες εκλογές
Εάν ερμηνεύω σωστά τον κ. Παπανδρέου, τότε πάμε σε εκλογές. Εκτιμώ ότι οι εκλογές τώρα σημαίνουν και καλό και κακό. Είναι μέγιστο κακό για την οικονομία, αλλά καλό γιατί θα αλλάξουν την μονοκρατορία του κ. Παπανδρέου ο οποίος δεν δουλεύει προς την σωστή κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης