Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ


Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

«Για ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού έχει ξεχειλίσει το ποτήρι. Όχι τόσο από την ίδια την κρίση, αλλά κυρίως από την ακρισία που επιδεικνύει το ΠΑΣΟΚ. Τα πράγματα είναι κάπως συννεφιασμένα. Δεν έχει ανατείλει ακόμη ο ήλιος. Ο ελληνικός λαός δείχνει μια κόπωση».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα", στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Για συνεννόηση με Στρος Καν
Υπάρχει μία διαπίστωση για την πολιτική δολιότητα του κ. Παπανδρέου. Επιβεβαιώνεται αυτό που είχα πει και πριν καιρό στην εκπομπή σας, ότι το μνημόνιο δεν θα μπορούσε να είναι προϊόν ετοιμασίας και εργασίας μια εβδομάδος. Το μνημόνιο ήταν προϊόν προεργασίας μηνών. Σας θυμίζω άλλωστε ότι είχα φέρει υπουργό ξένης χώρας για να μας χρηματοδοτήσει με ευνοϊκότατους όρους, αλλά για άγνωστους σε μένα λόγους, δεν θέλησε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια συνεργασία.
Θεωρώ ότι ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες της περιόδου Καραμανλή. Δεν βλέπω πως μπορεί να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της όταν δέχεται τέτοιο οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό. Ζούμε την περίοδο όπου "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν" πράγματι. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι εκλογές φαντάζουν ως μονόδρομος.

Για πρόωρες εκλογές
Το εκλογικό Σώμα έχει κάθε δικαίωμα να αποφασίσει για μια πιο στιβαρή, αποφασιστική και αποτελεσματική κυβέρνηση. Τις περισσότερες φορές, το αισθητήριο του λαού δεν κάνει λάθος, δεν πέφτει έξω.
Οι καιροί επιβάλουν μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων από ότι ήταν πριν 3-4 μήνες. Σήμερα είναι πιο ήρεμη η πορεία και οι καιροί είναι πιο βατοί. Αυτό το κλίμα επικοινωνίας διευκολύνει τη βάση η οποία θέλει και επιθυμεί μια αλλαγή στην πολιτική ζωή του τόπου. Γνωρίζει καλά η βάση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης ότι ο συνεχής και αδιάκοπος κατακερματισμός που ζήσαμε τον τελευταίο καιρό, δεν ωφελεί.
Οι καιροί απαιτούν άλλες προσεγγίσεις. Όλοι κρινόμαστε. Ο κόσμος θέλει σιγουριά, σοβαρότητα, υπευθυνότητα. Απαιτεί λιγότερη πόλωση, λαϊκισμό και αγκυλώσεις. Όποιος προσφέρει όλα αυτά, αυτός κερδίζει. Χαίρομαι που υπάρχει ανταπόκριση και από την απέναντι πλευρά της Λ. Συγγρού. Όλος ο κόσμος βρίσκεται σε μια περίοδο εγρήγορσης και αυτό καταγράφεται. Βλέπω πόσο προσεκτικά είναι και τα βήματα του κ. Κουβέλη. Και αυτό είναι ενθαρρυντικό.
Η κ. Μπακογιάννη έχει αποφασίσει και έχει χαράξει μια δική της πορεία. Της έχω παραγγείλει ότι το "γινάτι βγάζει μάτι". Προσπαθώ να καταλάβω προς τι όλα αυτά. Αυτή η συνεχής προβολή μιας πιεστικής κατάστασης ανθρωπίνων συναισθημάτων δεν βοηθάει.

Για την επιστροφή Καραμανλή
Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για επιστροφή του κ. Καραμανλή. Είναι άλλωστε νέος και έχει προοπτική. Θεωρώ ότι δεν έχει αποφασίσει να κλείσει την πόρτα πίσω του. Δεν ξέρω τι μπορεί να περιμένει. Η ΝΔ έχει κολλήσει σε ένα χαμηλό ποσοστό και πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει στο ότι δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τα εσωτερικά του κόμματος.
Ο κ. Σαμαράς χρειάζεται πάρα πολύ κόπο, καθώς και να επιστρατεύσει το σύνολο της ευφυΐας του και των νοηματικών του διαδρομών, για να μπορέσει να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο των Καραμανλικών. Αυτοί δεν θέλουν να δουν μεγάλη επιτυχία της ΝΔ. Άλλωστε, στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, φάνηκε ξεκάθαρα ότι μια καλά οργανωμένη ομάδα, προέβαλε τον "πρώην" έναντι του "νυν". Όλα αυτά δίνουν στον κ. Παπανδρέου έναν ελεύθερο τόπο συγκεκριμένων ενεργειών.

Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου συνεχίζει να κάνει λάθη επί λαθών. Απογοητεύτηκα από τη διαχείριση που έχει επιδείξει έως τώρα. Είχα εθνική υποχρέωση να υποστηρίξω και να βοηθήσω στη εκκίνηση ορισμένων πραγμάτων για το καλό της χώρας μας. Είμαι περήφανος που έδωσα μια ευκαιρία στην Ελλάδα μας δια του κ. Παπανδρέου, για να ανακάμψει και να μπει σε ένα σωστό και θετικό δρόμο. Δυστυχώς, δεν έκανε τις σωστές επιλογές. Δεν μπορώ να τον δικαιολογήσω.

Για την υποψηφιότητα Παπανδρέου ως Γ.Γ του ΟΗΕ
Ακούγεται συχνά το όνομα του κ. Παπανδρέου στην Ευρώπη για την υποψηφιότητα του Γ.Γ του ΟΗΕ. Εκτιμώ ότι στη συνάντηση του με την κ. Μέρκελ, μπορεί να έχει μια "προκαταβολή" αντιλήψεων για το τι μπορεί να γίνει την 25η Μαρτίου. Και αυτό με πονηρεύει. Φοβάμαι μήπως πάμε σε εκλογές, και την 25η Μαρτίου έλθουν τα "προικιά" - ευρωομόλογο, κούρεμα επιτοκίων και επιμήκυνση - και ξαφνικά παρουσιαστεί ο κ. Παπανδρέου σαν ο κατάλληλος άνθρωπος που μπορεί και λύνει τα θέματα στην Ευρώπη...

Χρήματα έναντι εθνικής κυριαρχίας
Εφόσον δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά, θα δώσουμε σε αντάλλαγμα Εθνική κυριαρχία. Αυτό είναι μια "πικρή" και "ξινή" αλήθεια. Ο επόμενος Υπουργός Οικονομικών θα είναι επιλογή της κ. Μέρκελ...

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΛΑ.Ο.Σ με ΝΔ
Έχω ανοικτά τα αυτιά μου για το μήνυμα που θα δώσει ο εκλογέας την ημέρα των εκλογών. Αυτό σημαίνει ευθύνη. Ο καθένας θα πάρει την πυξίδα που του πρέπει από το μήνυμα των εκλογών. Δεν βοηθάει να είναι κάποιος μέσα σε παρωπίδες, ράγες και αγκυλώσεις. Δεν προσφέρει ελπίδα και μήνυμα θετικής ανάτασης και προοπτικής στον ταλαίπωρο Έλληνα πολίτη.

Η θέση του ΛΑ.Ο.Σ για την ακίνητη περιουσία
Το πρώτο πράγμα που απαιτείται να κάνουμε είναι ένας κατάλογος με το τι δεν πωλείται. Να καταγράψουμε όλα τα κληροδοτήματα του Δημοσίου. Αυτά από μόνα τους, θα μπορούσαν να μας βγάλουν από την κρίση. Είμαι έτοιμος να δώσω για εκμετάλλευση νησιά σε "γκρίζες ζώνες" για μια περίοδο 99 ετών, με την προϋπόθεση ότι θα κατοικηθούν και από Έλληνες πολίτες. Είναι μία πρόταση που έγινε από τον κ. Μπεντενιώτη το 1994 αλλά δεν ευδοκίμησε, για λόγους που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί... Οι παλινδρομήσεις της κυβέρνησης στο θέμα της ακίνητης περιουσίας, η αστάθεια και η ανασφάλεια της, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα.

Για την συγχώνευση Εθνικής - ALPHA BANK
Ήταν μεγάλο λάθος, αμέλεια και ανικανότητα της κυβέρνησης που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την συμφωνία μεταξύ των δύο τραπεζών. Είμαι υπέρ της συνένωσης. Πρέπει να γίνουν 3 μεγάλα δυνατά, οικονομικά εύρωστα πιστωτικά ιδρύματα.

Για τις αντιδράσεις των φοιτητών στη Γερμανία
Αυτή ήταν μια ακραία εκδήλωση, αλλά και ταυτόχρονα εξαιρετικά ωφέλιμη.
Έτσι μπορεί να δείξει στην Μέρκελ ο κ. Παπανδρέου, ότι δεν πάει άλλο το πράγμα. Αν αυτές οι εκδηλώσεις γίνονται μέσα στη Γερμανία, μπορεί να σκεφτεί και να φανταστεί τι θα γίνει μέσα στην Ελλάδα... Είναι ένας άμεσος και ζωντανός τρόπος για να της τονίσει ότι δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω... Εάν δεν επιληφθούν του θέματος και της ιδιαιτερότητας και της σοβαρότητας της κατάστασης μας, θα κινδυνεύσουμε να γίνουμε Λιβύη.

Για τα επεισόδια του ποδοσφαιρικού αγώνα
Το σύστημα είναι τόσο σάπιο που κανείς δίπλα του δεν μπορεί να επιβιώσει. Είναι ανάγκη να συνεργαστούν όλα τα κόμματα για να απομονωθούν όλα τα κακοποιά και ταραχοποιά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης