Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕ ΔΕΚΟ κ.λπ.


Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕ ΔΕΚΟ κ.λπ.

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου ή ενδιαφέρεται πραγματικά για τις απόψεις της Διακομματικής Επιτροπής της οποίας ζητεί τη συγκρότηση, ή εξαρχής τη ναρκοθετεί με τις πρωτοβουλίες του σε ΔΕΚΟ για μείωση μισθών».

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗ "ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ" ΤΗΣ κ. ΜΕΡΚΕΛ

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗ "ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ" ΤΗΣ κ. ΜΕΡΚΕΛ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Ας καταλάβουν οι Ευρωπαίοι οπαδοί του δόγματος Μέρκελ αλλά και η ίδια η Καγκελάριος ότι "εφόσον δεν χωράμε, τους αποχαιρετάμε".
Η ζωή μας επιδεινώθηκε από τότε που μπήκαμε στο ευρώ.
Η εμμονή τους να "το παίζουν" παιδονόμοι με τη "βέργα" στο χέρι, έχει κουράσει τον Ελληνικό λαό».


Ο ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο ΛΑ.Ο.Σ., η μόνη ανερχόμενη πολιτική δύναμη, όπως καταγράφεται σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις, προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών συμπληρώνοντας τις λίστες με δοκιμασμένα στελέχη, αλλά και επιφανείς προσωπικότητες της κοινωνίας που τον έχουν προσεγγίσει.
Είναι αυτονόητο ότι η δυναμική του ΛΑ.Ο.Σ. πρέπει και θα καταγραφεί με τη δυναμική, αυτόνομη παρουσία του.
Εάν οι εκλογές μεταφερθούν στο απώτερο μέλλον και οι οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν ένα πολιτικό περιβάλλον εκτάκτου ανάγκης, η ευθύνη του ΛΑ.Ο.Σ. επιτάσσει να εξετάσει όλες τις πιθανές προσφερόμενες λύσεις, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κ.κ Κων/νος Αϊβαλιώτης, Ιωάννης Κοραντής και Αστέριος Ροντούλης κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα "Το μέλλον των εργαζομένων στις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες".
Το κείμενο της Ερώτησης των Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
ΘΕΜΑ: "Το μέλλον των εργαζομένων στις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες"

κ. Υπουργέ,
Τόσο η απάντηση του αξιότιμου κ. Πρωθυπουργού σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. (25.2.2011), όσο και η δική σας απάντηση σε ανάλογη γραπτή ερώτηση (10174/1-2-2011) του βουλευτή Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Ι. Κοραντή, δεν διαφώτισαν σχετικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το μέλλον των 3.500 περίπου εργαζομένων στην ελληνική αμυντική βιομηχανία (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ).

Δεδομένου ότι:
- Οι εργαζόμενοι σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ έχουν ήδη υποστεί 2 περικοπές στις μισθολογικές τους αποδοχές, σε λιγότερο από ένα χρόνο
- Στα ΕΑΣ, σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων σε αυτά, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχει ήδη καταγγελθεί και αναμένεται νέα Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση, που, εάν συναφθεί, θα οδηγήσει σε μια συνολική απώλεια 25% από τις αρχικές αποδοχές τους
- Η καταβολή των μισθών καθυστερεί και οι εργαζόμενοι παραμένουν συχνά απλήρωτοι για εβδομάδες
- Στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών που προωθεί η κυβέρνηση πιθανολογείται ότι θα συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικές μετατάξεις, ενώ πρόκειται για έμπειρο καταρτισμένο προσωπικό ζωτικής ανάγκης για τη στήριξη αυτών των βιομηχανιών
- Μία ενδεχόμενη παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου των αμυντικών βιομηχανιών σε ιδιώτες ή ακόμα και πλήρης ιδιωτικοποίηση θα σημάνει περαιτέρω προβλήματα για το προσωπικό τους

Ερωτάσθε:

1) Ποιες είναι οι σκέψεις και οι ακριβείς σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το μέλλον των εργαζομένων στις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες, στα πλαίσια του όποιου προγράμματος αναδιάρθρωσης;
2) Δεν θεωρείτε άδικη την καταγγελία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ έχουν ήδη γίνει 2 περικοπές μισθών, δεδομένου ότι τα όποια χρέη και ελλείμματα δεν είναι απόρροια υπερβολικών-προκλητικών μισθολογικών αποδοχών, αλλά διαχρονικών κυβερνητικών φαινομένων κακοδιαχείρισης;
3) Θα διασφαλίσετε από εδώ και πέρα, τόσο την απρόσκοπτη καταβολή των μισθών όσο και το να μη θιγούν περαιτέρω ούτε οι μισθολογικές αποδοχές αλλά ούτε και τα κεκτημένα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων;
Αθήνα, 28.02.2011

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κων/νος Αϊβαλιώτης

Ιωάννης Κοραντής

Αστέριος Ροντούλης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL FM

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL FM

«Η 25η Μαρτίου θα φέρει αποτελέσματα για την Ελληνική Οικονομία, αλλά υποψιάζομαι πως ο κ. Παπανδρέου σκέφτεται παράλληλα να προχωρήσει σε εκλογές ώστε να απασχοληθεί ο πολιτικός κόσμος με αυτές και ο ίδιος να γυρίσει νικητής και τροπαιούχος από τις Βρυξέλες και να κερδίσει τις εκλογές χωρίς αντίπαλο».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην πρωινή εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στο ραδιόφωνο του realfm 97.8


Για την αποτυχία του μνημονίου.
«Δεν απέτυχε το μνημόνιο αλλά η πορεία που ακολούθησε ο κ. Παπανδρέου 10 μήνες τώρα από την εφαρμογή του μέχρι σήμερα. Η πορεία του κ. Παπανδρέου ήταν βλαπτική. Εγώ μιλούσα από την αρχή και είχα προτείνει ότι με την εφαρμογή του έπρεπε να προχωρήσει σε ένα εθνικό προσκλητήριο ώστε να δουλέψουμε όλοι μαζί για να βγούμε από την κρίση. Εκείνος επέλεξε την απομόνωση και την μοναχική πορεία του κ. Παπακωνσταντίνου, ενός υπουργού που αποδεικνύεται ότι δεν μπορούσε να σηκώσει τόσο βάρος στους ώμους του. Τώρα εκ των υστέρων και με δεδομένη την αποτυχία κάνει προσκλητήριο για μια ομάδα γύρω από αυτόν για να μπορεί να ισχυριστεί πως όταν ζήτησε βοήθεια δεν ήρθαν να τον συνδράμουν. Αυτός είναι ο λόγος που εγώ δεν λέω εύκολα όπως η ΝΔ όχι σε αυτό το προσκλητήριο. Δεν λέω αμέσως όχι. Θα στείλω εκπρόσωπό μου με προτάσεις και λύσεις γιατί το θέμα είναι εξόχως σοβαρό, με την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξουν πρακτικά ώστε να καταγραφούν όλες οι απόψεις. Δεν θα δώσω άλλοθι στον κ. Παπανδρέου».

Για τις δημοσκοπήσεις.
«Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός καταγράφει μια άνοδο της δύναμής του λόγω της υπεύθυνης και αξιόπιστης αντιπολίτευσης που ασκεί. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ χάνει χωρίς όμως να κερδίζει η ΝΔ., ίσως γιατί στην ΝΔ ακούγονται φωνές από ανθρώπους που δεν βρίσκονται σε αρμονία με την ηγεσία της.
Δεν έχω συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά ούτε υπάρχει κάποια διαπραγμάτευση μεταξύ μας. Όπως θα παρατηρήσετε, δεν έρχομαι σε αντίθεση ή αντιδικία με κανέναν. Κάνω μόνον θετικές προτάσεις. Δεν θεωρώ πως οι "καυγάδες" ωφελούν αυτή τη στιγμή, ή προσφέρουν κάτι στο πολιτικό σκηνικό».

Για το ενδεχόμενο εκλογών και αυτόνομη κάθοδο του ΛΑ.Ο.Σ σε αυτές
«Αυτό εξαρτάται από το πότε και πως θα γίνουν οι εκλογές.
Δεν μπορώ να προδεσμεύσω τις σκέψεις μου.
Θα πράξω ανάλογα με το τι θα ωφελεί την χώρα εκείνη την περίοδο.
Δεν έχω αγκύλωση στο να συνεργαστώ για το καλό της χώρας.
Αυτό που κάνω σήμερα είναι να φτιάχνω συνδυασμούς και να προσπαθώ να έχω την κατάλληλη δόση στελεχών (παλιών και νέων) που έχουν έρθει, εξαιρετικά επιφανών ανδρών και γυναικών.
Εγώ λειτουργώ για την αυτόνομη κάθοδο όπως έγινε το 2007 και το 2009.
Όμως πρέπει όλοι να δεχθούμε ότι αυτές οι εκλογές έχουν μια καταλυτική δυναμική που πρέπει να την εξετάσουμε σε βάθος.
Είναι άλλο να προκηρυχθούν οι εκλογές το 2012, άλλο σε 5 μήνες και άλλο να έχουμε πόλεμο. Και αυτήν την ευθύνη την μοιράζομαι μαζί σας ».

Για τα δημοσιεύματα για "φλερτ" βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. με τη ΝΔ
«Πρόκειται για προβοκατόρικα δημοσιεύματα ανάλογα με αυτά που είχαν δει το φως της δημοσιότητας στην αποστασία του ΄65. Η απάντηση του κ. Βορίδη υπάρχει ήδη μέσα στο ίδιο το δημοσίευμα και παρόλα αυτά είδατε πως σχολιάστηκε. Πρόκειται για μια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ενός πολιτικού Κόμματος. Πιστεύω πως και μετά την χθεσινή δήλωση του κ. Βορίδη δεν υπάρχουν περιθώρια παρεξηγήσεων».

Για τον Άκη Τσοχατζόπουλο
«Δεν πρόκειται να γίνει τίποτε αν δεν υπάρξει βούληση να έρθουν όλα στο φως. Για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα όσα γνωρίζει και απειλεί να βγάλει στην δημοσιότητα ο κ. Τσοχατζόπουλος, πράγματα που θα αλλάξουν τον πολιτικό χάρτη της χώρας».

Για το επεισόδιο στο Παρίσι με τον κ. Πάγκαλο
«Δεν μου αρέσουν αυτές οι ενέργειες οι οποίες δίνουν μια άσχημη εικόνα για την χώρα μας στο εξωτερικό. Υπάρχουν αντιδράσεις αλλά δεν πρέπει να ξεφτιλιζόμαστε σαν κράτος, αυτό δεν είναι πολιτική. Βέβαια ο κ. Πάγκαλος έχει πει αρκετά στο παρελθόν που έχουν εξοργίσει τους πολίτες και θα έπρεπε να βάλει κάποιο φρένο στην γλώσσα του στην παρούσα συγκυρία».

Απίστευτο: Πάνω από 45 δις δραχμές μας στοίχισε το στέγαστρο του Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο!


Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απίστευτο: Πάνω από 45 δις δραχμές μας στοίχισε το στέγαστρο του Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο!
- Απάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Νικητιάδη στον Κ. Αϊβαλιώτη

Πραγματικά απίστευτη είναι η αποκάλυψη που γίνεται στην γραπτή απάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού, κ. Γ. Νικητιάδη, προς τον Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, Κ. Αϊβαλιώτη, ο οποίος του είχε θέσει με Κοινοβουλευτική Ερώτησή του το ζήτημα της φθοράς του "στεγάστρου Καλατράβα" που υπάρχει στο Ολυμπιακό Στάδιο και παράλληλα ζητούσε στοιχεία για το συνολικό κόστος του.

Από την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού προκύπτει ότι το στέγαστρο αυτό κόστισε στον Ελληνικό λαό το ιλιγγιώδες ποσό των ...130.000.000 ευρώ (ΠΛΕΟΝ Φ.Π.Α.) και ήδη διαπιστώνονται φθορές, κάτι που αναγκάζει την αρμόδια Υπηρεσία να "προκηρύξει τους απαιτούμενους διαγωνισμούς" ώστε να διατηρηθεί "η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του Στεγάστρου" όπως αναφέρει η απάντηση του κ. Νικητιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του στεγάστρου ανετέθη όταν κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός ο κ. Σημίτης και η αντιστοιχία σε δραχμές του ποσού με το οποίο επιβαρύνθηκε το Δημόσιο ξεπερνά τα 45 δις δραχμές (συν ΦΠΑ) κι όλα αυτά για ένα και μόνο στέγαστρο....

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Ο. ΛΑ.Ο.Σ. κ. Μ. ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Ο. ΛΑ.Ο.Σ. κ. Μ. ΒΟΡΙΔΗ
ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ., Βουλευτής Αττικής κ. Μάκης Βορίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ με τίτλο "Το κρυφό φλερτ Βορίδη-ΝΔ" και παρά την υφιστάμενη στο δημοσίευμα διευκρίνιση από πλευράς μου, ότι τέτοιο φλερτ δεν υφίσταται, επισημαίνω ότι οι όποιες εκτιμήσεις και αναλύσεις περιέχονται στο ανωτέρω δημοσίευμα, δεν με αφορούν και αντιθέτως με εμπλέκουν σε σενάρια με τα οποία ουδεμία σχέση έχω».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης από τις Βίγλες Μεγαλοπόλεως Αρκαδίας όπου παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο των 212 εκτελεσθέντων πατριωτών από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο που έχει ανεγερθεί, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Γερμανία πρέπει να καταλάβει ότι έχει υποχρεώσεις απέναντι στους λαούς της Ευρώπης και ιδιαίτερα σε εμάς τους Έλληνες.
Και τότε μας καταπόνησαν και τώρα το κάνουν οικονομικά.
Όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν απογοητεύουν τον Ελληνικό λαό σε σχέση με εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγχουν τη ζωή μας.
Μπορούμε και μόνοι μας».

Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Δρ Roland Michael Wegener ο οποίος κατέθεσε στεφάνι, ο Δήμαρχος της περιοχής και άλλοι επίσημοι.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι χρέος μας να τιμούμε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα μας.

«Ίσως πρέπει να παραδειγματιστούμε από εκείνους τους μεγάλους Έλληνες, γιατί και σήμερα βρισκόμαστε κάτω από μία ιδιότυπη κατοχή, οικονομική αυτή τη φορά και πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να μπορέσουμε να βγούμε και αυτή τη φορά νικητές».

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Με νόμο καταργούν την ελευθερία του λόγου...


Ποιός θα περίμενε ότι θα ζούσαμε στα χρυσά χρόνια του φασισμού του Γιώργου;
Δρακόντειες διατάξεις για εφημερίδες, κόμματα οργανώσεις αλλά και ... bloggers

Σχέδιο για έναν νέο "αντιρατσιστικό νόμο" επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, προφανώς για να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις της "Νέας Τάξης" που θέλουν να στέλνουν στην φυλακή όποιον φέρνει αντιρρήσεις για την πορεία την οποία σχεδιάζουν για όλη την οικουμένη, στα πλαίσια της πολυπολιτισμικότητας.
Έτσι λοιπόν το νέο σχέδιο νόμου αποδεικνύεται "δρακόντειο" κατά όλων αυτών οι οποίοι εκφέρουν "αιρετικές" για το πολιτικό σύστημα απόψεις.

Το ελληνόφωνο κυβερνητικό παράρτημα της παγκόσμιας κυβέρνησης ετοιμάζεται δια μέσω του υπ. δικαιοσύνης να εγκαθιδρύσει χούντα με “αντιρατσιστικό” προσωπείο. Το νέο χουντικό νομικό μόρφωμα ετοιμάζεται με σκοπό να φιμώσει τους πολίτες να καταργήσει την ελευθερία του λόγου και της σκέψης, βάζοντας την ταμπέλα του “Ρατσιστικού” σε ό,τι αντιβαίνει τους σκοπούς της Νέας Τάξης”, που δεν θέλει έθνη με αντιστάσεις, αλλά με το ζόρι ασπόνδυλες ”πολυπολιτισμικές κοινωνίες” εύκαμπτες, εύπλαστες και χειραγωγήσιμες αποτελούμενες από δούλους- καταναλωτές των εταιρειών. Με συλλογική τρομοκρατία σταλινικού τύπου απειλούνται όσοι τολμούν να έχουν άλλη άποψη απ’ αυτήν των υπαλλήλων των αυτοαποκαλούμενων “αντιρατσιστικών” ΜΚ Οργανώσεων που επιδοτούνται παχυλά από κυβερνητικά βαλάντια κατά τις επιταγές της corporocracy. Δείτε τι ετοιμάζουν. Πολίτες, μπλογκ, οργανώσεις, θα κυνηγούνται θα φυλακίζονται και θα φιμώνονται.

(Θα μας κυνηγάνε από παντού, από τη μία γιατί θα έχουμε χαμομήλι σπίτι μας με τον codex alimentarius, κι από την άλλη γιατί τολμάμε να είμαστε αυτό που είμαστε κι όχι αυτό που θέλουν οι “λοβοτομητές της ανθρωπότητας”)

Το σχέδιο για τον νέο “αντιρατσιστικό” νόμο, που επεξεργάζεται το υπουργείο δικαιοσύνης, θα περιλαμβάνει δρακόντειες διατάξεις για εφημερίδες, κόμματα, οργανώσεις και bloggers και γενικότερα κατά όλων αυτών οι οποίοι εκφέρουν “αιρετικές” απόψεις για το πολιτικό σύστημα. Φωτογραφίζει εφημερίδες, άτομα, κόμματα που δεν εμπίπτουν στο “πολιτικά ορθό”, όπως αυτό θα διαμορφώνεται κατά το δοκούν από την εξουσία.

Ο νέος αντιρατσιστικός νόμος, θα καταργεί τον παλαιότερο του 1979, “καθώς αυτός κρίνεται ανεπαρκής”, όπως σαφέστατα λέει η αιτιολόγηση του σχεδίου Νόμου. Σύμφωνα ακόμη με αυτήν, “η ελληνική κοινωνία έχει γίνει μια πολυφυλετική κοινωνία” και στόχος της πολιτείας είναι η υπεράσπιση των μειονοτήτων.
Ο νέος νόμος θα συμπεριλάβει στις “τιμωρητικές” του διατάξεις τον οποιοδήποτε εκφέρει γνώμη αντίθετη για μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά θα στρέφεται και κατά οργανώσεων, συλλόγων, κομμάτων, που εκφέρουν έναν ανάλογο πολιτικό λόγο.

Διευκολύνεται η αυτεπάγγελτη εφαρμογή του νόμου (χωρίς δηλαδή να χρειάζεται διαμεσολάβηση των διαφόρων εκπροσώπων οργανώσεων.
Σημαντικότατο σημείο της καινούριας πρότασης νόμου είναι η σημασία που δίδεται στο διαδίκτυο, (πέρασαν οι μέρες ελευθερίας των bloggers, από ό,τι φαίνεται) καθώς ο νόμος προβλέπει δίωξη κατά ατόμου που κατοικεί στην Ελλάδα, ακόμη και εάν ο server της ιστοσελίδας είναι σε χώρα (όπως οι ΗΠΑ – blogspot κλπ) στην οποία υπάρχει ελευθερία της έκφρασης.

Άλλη μια πρωτοτυπία του απίστευτου αυτού νόμου είναι ότι επιβάλλεται η συλλογική ευθύνη και τιμωρία (!) καθώς ο νόμος στρέφεται πέραν των φυσικών προσώπων και σε νομικά πρόσωπα, καθώς διώκει τον οποιοδήποτε ανήκει σε μια εταιρία, σύλλογο, οργάνωση του οποίου κάποιο μέλος εκφέρει “ρατσιστικές” απόψεις, κατά την νέα πρόταση νόμου. Δίνει μεγάλη βάση στα χρηματικά πρόστιμα, επίσης, ανεβάζοντάς τα, μέχρι τα 150.000 ευρώ.

Προσπαθείται να δομηθεί νομοθετικά ένα καθεστώς συλλογικής κατατρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας με σκοπό να φιμώνουν οι ίδιοι οι στόχοι της εξουσίας όποιον τολμά να αντισταθεί, καθώς και η οικονομική και φυσική εξόντωση όσων ανθίστανται στις μεθοδεύσεις της διεθνιστικής χούντας των εταιρειών και των πολιτικών τους δούλων.
Πηγή: GREECE Blognews

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε:

«Το να εστιάζει κανείς ότι το πρόβλημα είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι σαν να αποσύρει την κατηγορία από την υπόλοιπη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Εμείς συχωροχάρτι δεν παρέχουμε.
Οι 10 μήνες από το Μνημόνιο ως σήμερα ήταν μια εντελώς λανθασμένη πορεία και σύντομα θα κληθεί η κυβέρνηση από τον Ελληνικό λαό να απολογηθεί γι αυτήν».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.


Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.


Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. επισημαίνει τα εξής:

Τα αποτελέσματα "χήρων δρόμων" και "χοίρων ενεργειών" επί πολλά χρόνια οδήγησαν στο να φαντάζει πέρσι το μνημόνιο, ως το "μη χείρον βέλτιστον".
Ο χειρισμός της περιόδου από την υπογραφή του μνημονίου μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση, ήταν χείριστος, εξ ου και η συνεχής και αδιάλειπτη κατηγορία του ΛΑ.Ο.Σ. προς την κυβέρνηση.
Εμμονές, αγκυλώσεις και πολώσεις δεν μας αγγίζουν και δεν μας αφορούν.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL FM ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΒ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ


Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL FM ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΒ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ

«Η ΕΑΒ είναι ένα κόσμημα για την αμυντική βιομηχανία της Ελλάδας. Μπορεί να κατασκευάσει τα πάντα έχουν φοβερές δυνατότητες. Αν με ρωτήσετε λοιπόν θα έλεγα πως προτιμώ να κατασκευάζω τα αμυντικά μου όπλα στην ΕΑΒ και ας δημιουργείται και ένα μικρό έλλειμμα παρά να τα αγοράζω όλα από το εξωτερικό και να βγάζω έξω τα χρήματά μου».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην πρωινή εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλα και της Μ Κωνσταντάτου στο ραδιόφωνο του realfm97.8

Για την υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου.
«Είπα εν είδη ανεκδότου, τι κοινό μπορούν να έχουν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι λαθρομετανάστες στο μέγαρο Υπατία. Και οι δυο ζουν σε ένα νεοκλασικό με έξοδα του ελληνικού δημοσίου. Έκανε πολύ καλά ο Νίκος Χατζηνικολάου και έβγαλε την υπόθεση Άκης Τσοχατζόπουλος στην δημοσιότητα. Ο χώρος του υπουργείου εθνικής άμυνας είναι ένας χώρος που το "πάρτι" της μίζας πάει και έρχεται. Ο μόνος χώρος που μπορεί να τον συναγωνιστεί είναι μόνο το υπουργείο Υγείας. Δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση πως στο ελληνικό Κοινοβούλιο δεν υπάρχει μέσα κανένας από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας; Δεν μπορούν όμως να πιάσουν τον Άκη τον Τσοχατζόπουλο, γιατί ο Άκης κρατάει στα χέρια του χαρτιά και μελάνι. Και το μελάνι του κ. Τσοχατζόπουλου λέγεται Μαργαρίτα Μαθιοπούλου. Να σου θυμίσω πως η κ. Μαθιοπούλου ήταν η εξ απορρήτων του κ. Βίλι Μπράντ και κάποτε ήταν φαβορί για τη θέση του εκπροσώπου του SPD επί καγκελαρίας Βίλι Μπράντ. Ο κ. Τσοχατζόπουλος λοιπόν λέει μην με αγγίξετε γιατί ξέρω που πήγαν τα λεφτά και θα μιλήσω. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να βρουν 200 τρόπους για να τον στριμώξουν μέσα από την δικαιοσύνη αλλά δεν θέλουν γιατί γνωρίζει πολλά για την οικογένεια και του χθες αλλά και του σήμερα».

Εκδήλωση προς τιμήν του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου

Εκδήλωση προς τιμήν του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου
Ο Πρόεδρος & τα μέλη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης» σας προσκαλούν σε εκδήλωση προς τιμήν του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Απολογισμός και Στοχασμοί για το παρόν».
Τον ευπατρίδη διανοούμενο θα παρουσιάσουν οι:
  • Χρήστος Γούδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου
  • Κωνσταντίνος Νιάρχος, Καθηγητής Πανεπιστημίου
  • Δημοσθένης Κούκουνας, Ιστορικός Συγγραφέας
  • Φώτης Χαρίτος, Δικηγόρος-Νομικός Σύμβουλος
H εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011, ώρα 18:00, στο ξενοδοχείο President (Κηφισίας 43). Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λιάκος.
Ο Πρόεδρος
Καθηγητής Χρήστος Γούδης


Ελληνικές Γραμμές

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στην Ερώτηση της Βουλευτού του ΛΑ.Ο.Σ Κας Ουρανιας Παπανδρέου για το θέμα της τιμής του λαδιού και Ελαιοκάρπου

Τίποτε δεν προτίθεται να κάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να προστατεύσει τους ελαιοπαραγωγούς της Φωκίδας, των οποίων το εισόδημα συρρικνώνεται διαρκώς από το κατρακύλισμα της τιμής λαδιού και ελιάς, όπως προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού κ. Γιάννη Κουτσούκου.


         ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΛΑ.Ο.Σ
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ : Τον Αξιότιμο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κύριο Κώστα Σκανδαλίδη.
 
ΘΕΜΑ : Αγανάκτηση των ελαιοπαραγωγών στο Νομό Φωκίδας.


Σε τραγικό σημείο έχουν φτάσει οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Φωκίδας λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών της ελιάς και του λαδιού. Συγκεκριμένα πριν ένα χρόνο τα 110 κομμάτια ελιάς πωλούντο προς 1,60 ευρώ και τη στιγμή που μιλάμε έχουν φτάσει περίπου στο μισό της ανωτέρω τιμής. Η παραγωγή φέτος είναι αυξημένη αλλά το κατρακύλισμα των τιμών ελιάς και λαδιού δεν τους επιτρέπουν να συνεχίσουν καθώς τα λειτουργικά αλλά και τα εργατικά τους έξοδα είναι πολύ μεγαλύτερα.
Συνεπώς ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1. Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους ελαιοπαραγωγούς της Άμφισσας να συνεχίσουν την παραγωγή τους;
2. Ποια η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;

Η Ερωτώσα Βουλευτής Αθήνα 9 Δεκεμβρίου 2010
  

Η Απάντησή 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ/ΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αθήνα 2011 Αριθμ. Πρωτ.: 532
Προς: Βουλή των Ελλήνων Δ/νση Κοιν/κού Ελέγχου Τμήμα Ερωτήσεων

ΘΕΜΑ:    «Στήριξη της καλλιέργειας της ελιάς»
ΣΧΕΤ: Η Ερώτηση 7632/10-12-10
            Η Ερώτηση 7636/10-12-10
            Η Ερώτηση 7765/14-12-10
Απαντώντας  για τα θέματα της αρμοδιότητας μας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Το ελαιόλαδο και οι επιτραπέζιες ελιές υπάγονται στο καθεστώς της κοινής οργάνωσης των γεωργικών αγορών (καν. 1234/2007 του Συμβουλίου). Συνεπώς τα διάφορα μέτρα για τη στήριξη τους αποφασίζονται από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Συμβούλια Υπουργών - Διαχειριστικές Επιτροπές, κ.λπ.).
Οι τιμές του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών διαμορφώνονται ελεύθερα στην αγορά με βάση την προσφορά και τη ζήτηση, τους κανόνες ανταγωνισμού και την ποιοτική κατηγορία τους.
Η καλλιέργεια της ελιάς είναι βιώσιμη και στηρίζεται με διάφορα μέτρα και δράσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπως:
      Η χορήγηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης,
      Η εφαρμογή πολιτικής ποιότητας με στροφή σε πιστοποιημένα, ασφαλή και ανταγωνιστικά προϊόντα. Μέσα από τα προγράμματα ειδικής στήριξης, σε εκτέλεση του άρθρου 68 του καν.(ΕΚ) 73/2009 του Συμβουλίου, το ΥΠΑΑΤ ενισχύει τους παραγωγούς προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ, οι οποίοι καλλιεργούν με συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης και βιολογικής γεωργίας και παραδίδουν ελαιόκαρπο σε πιστοποιημένες από τον ΟΠΕΓΕΠ επιχειρήσεις.

Το πρώτο έτος εφαρμογής του μέτρου αφορά την ελαιοκομική περίοδο 2009-2010, με έτος κατάθεσης της αίτησης για ενίσχυση το 2010 και έτος πληρωμής το 2011.

Από το δεύτερο έτος εφαρμογής των μέτρων ειδικής στήριξης (ελαιοκομική περίοδος 2010-2011 την οποία διανύουμε), υπάρχει η πρόσθετη υποχρέωση της υποχρεωτικής πιστοποίησης των ελαιοτριβείων και των μονάδων μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς, με σύστημα ασφάλειας των τροφίμων ISO 22000:2005. 

Σημειώνουμε ότι, όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων, είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν σύστημα ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με τις αρχές του HACCP, επομένως η πιστοποίηση τους δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία.
 
Η απόφαση ενίσχυσης των ελαιώνων, που παράγουν προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζονται συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης ή βιολογικής γεωργίας, καθώς και η υποχρεωτική πιστοποίηση των ελαιοτριβείων και των μονάδων μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς με σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22000:2005, πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας στρατηγικής ποιότητας, στροφής δηλαδή σε προϊόντα πιστοποιημένα, ασφαλή, διαφοροποιημένα και ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές. 

Το ύψος της συνολικής κοινοτικής χρηματοδότησης ανέρχεται σε 10.000.000 Ευρώ ετησίως για τα έτη 2010,2011 και 2012.
 
• Μέσα από τα προγράμματα δραστηριοτήτων των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) του καν.(ΕΚ) 867/2008 της Επιτροπής σε εφαρμογή του καν.(ΕΚ) 1234/2007 του Συμβουλίου, ενισχύονται οι φορείς του κλάδου για την εκπόνηση προγραμμάτων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων ελαιοκομικών προϊόντων, την παροχή τεχνικής βοήθειας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας την ιχνηλασημότητα και την πιστοποίηση των παραγόμενων προϊόντων, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος στην οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα. 

Τα προγράμματα αυτά ξεκίνησαν πιλοτικά το 2003 και άρχισα να εφαρμόζονται ουσιαστικά από την τριετία 2006-2009, όπου υλοποιήθηκαν 24 προγράμματα εργασίας ΟΕΦ συνολικού ύψους κοινοτικής χρηματοδότησης 33.294.000 Ευρώ την τριετία, με απορρόφηση που άγγιξε το 99%. 

Για την τριετία 2009-2012 τα προγράμματα συνεχίζονται σε 45 εγκεκριμένες ΟΕΦ με το ίδιο ύψος κοινοτικής χρηματοδότησης την τριετία.
• Η χρηματοδότηση από το Μέτρο 1.2.1 «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μεταξύ των οποίων και των ελαιοκομικών,
Μέσω του Μέτρου δύναται να ενισχυθούν οι ελαιοπαραγωγοί για επενδύσεις για τις οποίες δεν είχαν ενισχυθεί από τις Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) στις οποίες ανήκουν.

• Η χρηματοδότηση από το Μέτρο 1.2.3 «Προστιθέμενη αξία των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων» του Π.Α.Α. για τη μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων για παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους.

• Η χρηματοδότηση από το Μέτρο 1.3.2 «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων» του Π.Α.Α. για τη στήριξη μεθόδων παραγωγής που αποβλέπουν στη βελτίωση της ποιότητας των γεωργικών προϊόντων (ολοκληρωμένη διαχείριση, βιολογική γεωργία προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ κ,λπ.).
Στο πλαίσιο του Μέτρου παρέχεται η δυνατότητα στήριξης παραγωγών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα σταθερά κόστη (δαπάνες πιστοποίησης που προκύπτουν από την ένταξη τους στα συστήματα ποιότητας. Συγκεκριμένα το ποσό στήριξης για τις δενδρώδεις καλλιέργειες και το αμπέλι ανέρχεται στα 1.700 € ετησίως ανά εκμετάλλευση ενώ οι γεωργοί που συμμετέχουν στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Φυτική Παραγωγή (AGRO 2), ενισχύονται για όλες τις καλλιέργειες με ποσό ύψους 1.400 € ετησίως ανά εκμετάλλευση.
• Η δυνατότητα προώθησης αγροτικών προϊόντων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι βρώσιμες ελιές και το ελαιόλαδο, μέσα από το Μέτρο 133 «Δραστηριότητες Ενημέρωσης και Προώθησης».
Συγκεκριμένα, το Μέτρο στοχεύει στην παροχή στήριξης σε ομάδες παραγωγών που παράγουν προϊόντα ποιότητας, με στόχους την προώθηση των προϊόντων ποιότητας και την ενημέρωση των καταναλωτών για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων αυτών, έτσι ώστε αφενός ο καταναλωτής να γνωρίζει «τι τρώει» και αφετέρου να είναι πρόθυμος να επωμισθεί ένα μεγαλύτερο κόστος για την αγορά των προϊόντων αυτών, αφού το συνολικό κόστος σε σχέση με την «αξία του προϊόντος» («value for money») διαμορφώνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Το Μέτρο απευθύνεται σε δικαιούχους του Μέτρου 132 «Καθεστώς ενίσχυσης των γεωργών που συμμετέχουν σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων» (στα οποία συμπεριλαμβάνεται και της βιολογικής γεωργίας), που παράγουν ομοειδή προϊόντα και συστήνουν άτυπα ομάδες παραγωγών κατά προϊόν και επιθυμούν να τα προωθήσουν στην εσωτερική αγορά (χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
 Η στήριξη αφορά στο 70% των επιλέξιμων δαπανών για τα συνολικά επιχειρησιακά σχέδια τριετούς διάρκειας που θα υποβάλλουν αυτές οι ομάδες. 
Οι επιλέξιμες δράσεις αφορούν ενημέρωση (ενημερωτικά φυλλάδια, αφίσες), προώθηση (διαφημιστικές καταχωρήσεις στα ΜΜΕ, ιστοσελίδα, ενημερωτικά cd, dvd), διοργάνωση/ συμμετοχή σε συνέδρια και εκθέσεις, προώθηση καιδιακίνηση στην εσωτερική αγορά (Ελλάδα και χώρες της EE), καθώς και οργάνωση επισκέψεων σε μονάδες παραγωγής.
 
Ήδη έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση του Μέτρου 133 και προετοιμάζεται το νομικό πλαίσιο εφαρμογής του.
Το Μέτρο πρόκειται να προκηρυχθεί, με προϋπολογισμό πρόσκλησης περίπου 15 εκ. €, μετά την αποστολή των Αποφάσεων στους δικαιούχους του Μέτρου 132, καθώς είναι οι εν δυνάμει δικαιούχοι του Μέτρου 133.

• Τα προγράμματα προώθησης και προβολής της επιτραπέζιας ελιάς μέσοι των οποίων χρηματοδοτούνται οι φορείς του κλάδου.


ΠΡΟΩΘΗΣΗ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Για την ενημέρωση και προώθηση των αγροτικών προϊόντων, στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. και στις Τρίτες Χώρες, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χειρίζεται τους Καν. (ΕΚ) 3/2008 του Συμβουλίου και (ΕΚ) 501/2008 της Επιτροπής, σχετικά με ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης των γεωργικών προϊόντων στις αγορές της Ε.Ε. και των Τρίτων Χωρών. Στο πλαίσιο των παραπάνω Κανονισμών, έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 37 προγράμματα σχετικά με ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης των γεωργικών προϊόντων στις αγορές της Ε.Ε. και των Τρίτων Χωρών, συνολικού προϋπολογισμού 84.086.300 €.

Από τα προγράμματα αυτά: 
ί) τα εικοσιτέσσερα (24), συνολικού προϋπολογισμού 43.481.077 €, έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
ii) τα δώδεκα (12), συνολικού προϋπολογισμού 35.310.222 €, είναι στη φάση της υλοποίησης και
iii) το ένα (1), προϋπολογισμού 5.295.000 €, δεν υλοποιήθηκε λόγω μη υπογραφής της σύμβασης.
Στο πλαίσιο των παραπάνω Κανονισμών, έχουν εγκριθεί τα παρακάτω προγράμματα για την προώθηση του ελαιόλαδου :
■ Το 3ετές πρόγραμμα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιόλαδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), προϋπολογισμού 6.580.574 € και αφορά στις χώρες Αυστρία, Σουηδία, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ελλάδα.
■ Το 2ετές πρόγραμμα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ), προϋπολογισμού 871.000 € και αφορά στη χώρα της Ρωσίας (έχει ολοκληρωθεί) και
■ Το 3ετές πρόγραμμα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιόλαδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), προϋπολογισμού 2.851.000 € και αφορά στις χώρες ΗΠΑ, Νορβηγία, Αυστραλία, Ελβετία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Στους παραπάνω Κανονισμούς δικαιούχοι χρηματοδότησης είναι επαγγελματικές και διεπαγγελματικές οργανώσεις παραγωγών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής προτάσεων δύο (2) φορές το χρόνο (μια φορά για την εσωτερική αγορά και μια για τις Τρίτες Χώρες). Τα προγράμματα που εγκρίνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλύπτονται χρηματοδοτικά ως εξής: Κοινοτική Συμμετοχή 50%, Εθνική Συμμετοχή 20%, Δικαιούχος Φορέας 30%.

Ταυτόχρονα με αυτές τις προσπάθειες, βασική επιδίωξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η εξυγίανση της διάθεσης Αγροτικών προϊόντων, ο έλεγχος των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, η προστασία του αγροτικού εισοδήματος αλλά και η προστασία του καταναλωτή, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. 

Επίσης στοχεύει σε ένα πλαίσιο που θα προστατεύει τον παραγωγό από έντονες διακυμάνσεις στην αγορά και που θα εξασφαλίζει ισορροπία και σταθερότητα στο εισόδημα του αγροτικού νοικοκυριού.
Σε παρέμβαση του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Κ. Σκανδαλίδης, που εκπροσώπησε τη χώρα στο «Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου για την βελτίωση της λειτουργίας της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων», που διεξήχθη στις 16/11/2010, στις Βρυξέλλες, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Στην αλυσίδα εφοδιασμού των αγροδιατροφικών προϊόντων υπάρχουν δύο πυλώνες. 
Ο πυλώνας εισόδου που είναι ο ευρωπαίος γεωργός και ο πυλώνας εξόδου που είναι ο ευρωπαίος καταναλωτής. Βασική μας επιδίωξη είναι να τροφοδοτήσουμε την αγορά με ασφαλή, ποιοτικά και πιστοποιημένα τρόφιμα, προστατεύοντας παράλληλα στο μέγιστο δυνατό βαθμό τόσο το εισόδημα του γεωργού, όσο και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Γι' αυτό ακριβώς το σκοπό η παρέμβαση μας πρέπει να έχει πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση :
1. Η ΚΑΠ με τα μέσα που διαθέτει σήμερα και κυρίως με την νέα μορφή της να χρηματοδοτήσει τα εργαλεία που, ρυθμίζουν τις αγορές, αντιμετωπίζουν τις διατροφικές κρίσεις, ενθαρρύνουν την παραγωγή και την προώθηση προϊόντων με ποιότητα και ταυτότητα. Αυτό απαιτεί συντονισμένες πολιτικές από τον 1° και 2° πυλώνα.
2. Καθημερινή παρακολούθηση της αγοράς και του τρόπου που διαμορφώνονται οι τιμές και τα κέρδη ώστε να αποφεύγεται η μονοπωλιακή συγκέντρωση και να εξασφαλίζεται η διαφάνεια, ο έλεγχος και η πάταξη της αισχροκέρδειας και του αθέμιτου ανταγωνισμού. 
 Ας αποφασίσουμε επιτέλους, πέρα από τις εθνικές προσπάθειες να οργανώσουμε, με τρόπο θεσμικά ολοκληρωμένο, το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο τιμών.
3. Οι εταιρικές συνεργασίες, οι διεπαγγελματικές συνέργιες, η συμβολαιακή γεωργία, οι αγροτικοί και καταναλωτικοί συνεταιρισμοί, οι ομάδες παραγωγών, ήρθε η ώρα να ενταχθούν σε ενιαίο συνεκτικό και οριοθετημένο νομοθετικό πλαίσιο, Η υπάρχουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι αποσπασματική, άνιση και ατελής. Χρειαζόμαστε μια νέα συνολική ρύθμιση εν' όψη και της νέας ΚΑΠ.
4. Η ευρωπαϊκή αγορά είναι εκτεθειμένη στις ευρύτερες διεθνείς εξελίξεις και την απελευθέρωση του εμπορίου, Η εμπορική μας πολιτική οφείλει να διασφαλίζει τα ευρωπαϊκά προϊόντα από τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές. Να οδηγεί σε ισορροπημένες και αμοιβαίου οφέλους εμπορικές συμφωνίες. Να προστατεύει σε συνθήκες διαφάνειας τον καταναλωτή. Παίρνοντας από το ράφι ένα προϊόν ο ευρωπαίος πολίτης θα πρέπει να ξέρει τι αγοράζει, από πού προέρχεται, ποια συστατικά το απαρτίζουν και τι επίπτωση έχει στην υγεία του.
Αν παραγωγοί και καταναλωτές αποκτήσουν ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη,
Αν έχουν πρόσβαση σε δίκτυα και πληροφόρηση.
Αν παράγουν και καταναλώνουν αναγνωρίσιμα προϊόντα.
Αν οργανώσουμε σωστά τις τοπικές αγορές, η σχέση τους γίνεται άμεση και αποτελεσματική, το μήκος της αλυσίδας μικραίνει, η αγορά εξυγιαίνεται, το εισόδημα και η αγοραστική τους δύναμη προστατεύονται και η ευρωπαϊκή αγροτική οικονομία μπορεί να ζήσει καλύτερες και ασφαλέστερες ημέρες».


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
I. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

Αγανάκτηση των ελαιοπαραγωγών στο Νομό Φωκίδας.

         ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΛΑ.Ο.Σ
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ : Τον Αξιότιμο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κύριο Κώστα Σκανδαλίδη.
 
ΘΕΜΑ : Αγανάκτηση των ελαιοπαραγωγών στο Νομό Φωκίδας.

Σε τραγικό σημείο έχουν φτάσει οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Φωκίδας λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών της ελιάς και του λαδιού. Συγκεκριμένα πριν ένα χρόνο τα 110 κομμάτια ελιάς πωλούντο προς 1,60 ευρώ και τη στιγμή που μιλάμε έχουν φτάσει περίπου στο μισό της ανωτέρω τιμής. Η παραγωγή φέτος είναι αυξημένη αλλά το κατρακύλισμα των τιμών ελιάς και λαδιού δεν τους επιτρέπουν να συνεχίσουν καθώς τα λειτουργικά αλλά και τα εργατικά τους έξοδα είναι πολύ μεγαλύτερα.
Συνεπώς ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1. Ποια μέτρα προτίβεστε να λάβετε για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους ελαιοπαραγωγούς της Αμφισσας να συνεχίσουν την παραγωγή τους;
2. Ποια η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;

Η Ερωτώσα Βουλευτής Αθήνα 9 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Ονειρεύονται και φαντασιώνονται κάποιοι στην κυβέρνηση.
Η πραγματική ανεργία είναι 35% και είναι "δυναμίτης" στα κοινωνικά θεμέλια».

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ


Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Ο ΛΑ.Ο.Σ εκφράζει τη συντριβή του για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα και για τα θύματα, τους Έλληνες τουρίστες.
Χρειάζεται εμπεριστατωμένος έλεγχος των λεωφορείων που κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους και μεταφέρουν Έλληνες τουρίστες, αν ανταποκρίνονται στις οδηγίες της Ε.Ε.
Γι΄ αυτόν το λόγο, ο ΛΑ.Ο.Σ καταθέτει αμέσως ερωτήσεις προς την Κομισιόν και προς το Συμβούλιο των Υπουργών της Ε.Ε. για το συγκεκριμένο θέμα».


Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ


Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμα φορά, ότι το χρέος που είχε δημιουργηθεί και οι ανάγκες εξυπηρέτησης του οδηγούσαν στην ουσία σε αναδανεισμό.
Όπως συμβαίνει και στην αγορά ο αναδανεισμός είναι επαχθέστερος του αρχικού δανεισμού και τώρα οδηγούμαστε σε έναν αναδανεισμό του αναδανεισμού, κάτι που σημαίνει ξεκάθαρη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας».

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ"


Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ"

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα την «Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία», τόνισε τα εξής:

«κ. Πρωθυπουργέ, γνωρίζετε καλύτερα παντός άλλου -και υπό την ιδιότητα τη σημερινή αλλά και υπό την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών για πολλά χρόνια- ότι η χώρα μας είναι η πλέον επικίνδυνη να εμπλακεί σε "περιπέτειες" απ΄ όλες τις χώρες της Ευρώπης. Γιατί έχουμε αυτόν τον κακό γείτονα απέναντί μας, ο οποίος δεν δείχνει σημεία βελτίωσης παρά τις οποιεσδήποτε δικές σας ή των προηγούμενων κυβερνήσεων φιλότιμες προσπάθειες!
Η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια χώρα της Ευρώπης σε εξοπλισμούς, γιατί ακριβώς υπάρχει αυτή η πιθανότητα να εμπλακούμε σε περιπέτειες. Εδώ έχουμε μία γειτονιά περίπου "κακόφημη" και είμαστε αναγκασμένοι να σκορπάμε πάρα πολλά χρήματα σε εξοπλισμούς, σε σημείο να έχουμε πτωχεύσει, με τόσα κεφάλαια που πάνε στο εξωτερικό.
Ερωτώ: Δεν θα έπρεπε -υπό αυτές τις συνθήκες- να είχαμε αναπτύξει την Αμυντική Βιομηχανία της χώρας; Γιατί πρέπει έστω και τη μία βίδα που χρειάζεται ένα όχημα, να την παίρνουμε από το εξωτερικό; Σας θυμίζω ότι δύο μεγάλοι πολιτικοί της χώρας, οι οποίοι διετέλεσαν υπουργοί Εθνικής Άμυνας, ο αείμνηστος Ε. Αβέρωφ, αρχηγός της ΝΔ και ο πατέρας σας, ο Α. Παπανδρέου, έδωσαν τεράστια σημασία στην ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας. Από εκεί και πέρα έχει πάρει την κατιούσα, σε σημείο σήμερα να θέλουμε να τις κλείσουμε, να τις απαξιώσουμε, να βρούμε κάποια λύση, η οποία όμως δεν θα είναι η λύση όπου η Ελλάδα θα είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Πρέπει να μας πείτε τι ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε. Και θέλω να πιστεύω ότι είναι αντιληπτό στην κυβέρνηση πως η ύπαρξη Ελληνικών Αμυντικών Βιομηχανιών, βοηθάει τη διπλωματία της χώρας».

Ύστερα από τη μεσολαβήσασα απάντηση του κ. Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

«Δεν κατάλαβα ποιοι είναι οι τελικοί στόχοι της κυβέρνησης για αυτόν τον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα. Η Τουρκία δίνει πολύ μεγάλη σημασία στη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αμυντικής της Βιομηχανίας. Έχει τεχνοπάρκο των Ενόπλων Δυνάμεών της 10 φορές όσο το Αεροδρόμιο του Ελληνικού, γιατί σου λέει "Χρειάζομαι εξοπλισμό, δεν θα τον φέρνω απ΄ έξω, θα τον παράγω".
Γιατί όχι κι εμείς, κ. Πρωθυπουργέ; Θα πω πικρές αλήθειες:
Από την εγχώρια βιομηχανία δε βγαίνουν "μίζες" και δυστυχώς οι μίζες στα εξοπλιστικά πάνε πολύ ψηλά. Οι διάφοροι απόστρατοι που έχουν ζώσει το ΥΠΕΘΑ, πλήρωναν ακόμα και επίορκους αξιωματικούς και κατάφεραν να απαξιώσουν την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, για να βγάζουν οι ίδιοι λεφτά. Φτάσαμε στο σημείο η ελληνική αμυντική βιομηχανία να βάζει μέσα το κράτος αντί να το τροφοδοτεί!
Και να πάτε στην ΕΑΒ να δείτε ότι έχουμε τα καλύτερα μυαλά, νέους ανθρώπους 30-40 ετών με επινοήσεις, που θα μπορούσαν να είναι ακόμα και στη NASA! Άνθρωποι κόσμημα και τους έχουμε απαξιώσει, δεν έχει βρεθεί ένα χέρι να τους χτυπήσει τον ώμο. Εν τω μεταξύ, έχετε ακόμα στην ΕΑΒ τη διοίκηση από τη ΝΔ, οι οποίοι πλέον πληρώνονται και δεν ασκούν τα καθήκοντά τους γιατί σκέφτονται ότι θα φύγουν.
Και στα ΕΑΣ -που η κυβέρνησή σας αντιμετωπίζει ως το "σκουπιδοφάγο" των Ε.Δ.- βάλατε 2 χαμηλόβαθμους αξιωματικούς, χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες management, να διοικούν. Είναι σαν να λέτε "καθίστε εσείς εκεί μέχρι να τα ξεπουλήσουμε".
Τα κανόνια έχουν αρχίσει να χτυπούν κ. Πρωθυπουργέ, στην Βόρειο Αφρική. Αυτά που γίνονται εκεί, έχουν άμεση αντανάκλαση στη χώρα μας. Και ξέρετε πάρα πολύ καλά, τι συμβαίνει εκεί και γιατί συμβαίνει αυτό: Η Αμερική είδε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Ιράν, δεν την εξυπηρετούσε, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να επέμβει εκεί που είναι και αποφάσισε να βρει άλλο τρόπο. Διώχνει, λοιπόν, τους φιλικούς δικτάτορες -γιατί και ο Καντάφι τα τελευταία 5 χρόνια προσκύνησε- για να τους αντικαταστήσει με μια ομάδα Σιιτών. Δηλαδή, ενισχύει τους Σιίτες για να πάνε να αντιμετωπίσουν τους Σουνίτες. Αυτό είναι παιχνίδι με τη φωτιά!
Και, τουλάχιστον εγώ προσωπικά, βλέπω ότι η πιθανότητα η εξέλιξη να καταλήξει σε ειρήνη σε βάθος χρόνου, είναι περιορισμένη. Και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο, για να ζούμε καλύτερα. Έρχεται, δεν το βλέπουμε; Είναι τα ηλίθια παιχνίδια των Αμερικανών, όπως έγινε και με το Σάχη, τότε που με δικό τους άνθρωπο που τους εξυπηρετούσε στα παιχνίδια, τον "έφαγαν" για να φέρουν τον Χομεϊνί, για να μπορέσουν να διαβρώσουν τη Νότια Σοβιετία!
Τα ίδια πράγματα κάνουν και τώρα. Τυχαίως, ξαφνικά, σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής ξεκίνησε η αντάρα της εξέγερσης; Έβαλαν το δάχτυλό τους γιατί έχουν τους στόχους τους. Αλλά εμείς είμαστε δίπλα στη φωτιά. Γίνονται αναπλάσεις στην περιοχή. Το Ισραήλ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Βλέπει να έρχονται πολεμικά πλοία του Ιράν στη Μεσόγειο. Αλλάζουν οι ισορροπίες. Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να αναλάβει το ρόλο του "χωροφύλακα" σε όλη την περιοχή.
Και βέβαια, όλα αυτά δημιουργούν μια ανισορροπία. Και η Ελλάδα πρέπει να είναι απολύτως παρούσα κ. Πρωθυπουργέ. Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι είναι παρούσα όσο θα έπρεπε.
Είναι μια σειρά πραγμάτων: Δώσαμε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Και μάλιστα για να τα πάρει ο Σάφα του δώσαμε πριμ δύο υποβρύχια λέγοντας ότι θα μας φέρει παραγγελίες. Και οι πρώτες παραγγελίες που είχαμε κατά νου θα ήταν οι πυραυλάκατοι του Καντάφι. Ποιος Καντάφι τώρα; Ποιοι πυραυλάκατοι έχουν έρθει; Ποιες παραγγελίες έχουν έρθει; Ποια παραγγελία εξασφάλισαν οι υπουργοί σας στα αλλεπάλληλα ταξίδια στο Άμπου - Ντάμπι και στο Κατάρ; Ούτε ένα ιστιοφόρο!
Ερωτώ λοιπόν: Όλη αυτή η αμυντική βιομηχανία που θα πάει; Σε αντιπαροχή στο Eurofighter στους Γερμανούς; Στους Γάλλους με τα Raphael; Στους Αμερικάνους με τα F-35; Όλοι γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο ετοιμάζεται. Και βεβαίως, πίσω απ΄ αυτά παίζεται το μεγάλο παιχνίδι των μιζαδόρων.
Και αύριο το πρωί θα δούμε και άλλα νεοκλασικά να κατοικούνται από "επίλεκτα" πρόσωπα της πολιτικής ζωής. Πρέπει να δούμε λοιπόν τι γίνεται. Και ερωτώ: Στην κοινή συνεδρίαση των δύο Υπουργικών Συμβουλίων με το Ισραήλ θα συζητήσετε για την ΕΑΣ; Είναι ένα θέμα που το θέλουν. Πρέπει να δοθεί μια λύση που εξυπηρετεί. Και συνδυάστε αυτή τη συζήτηση με αυτήν της ΑΟΖ.
Την προηγούμενη Παρασκευή συναντήθηκα κ. Πρωθυπουργέ με ένα εξαιρετικό lobby και συζητήσαμε ακριβώς αυτό το θέμα: της συλλειτουργίας και της συνύπαρξης μιας άλλης ευρύτερης πολιτικής μεταξύ δύο χωρών της Μεσογείου που βρίσκονται σε δύο διαφορετικούς πόλους και πόσο μπορούσε αυτή να αναπτυχθεί. Διαπίστωσα ότι υπάρχει όχι μόνο διάθεση αλλά και κάτι περισσότερο... Σ΄ αυτό το προσκλητήριο εμείς είμαστε παρόντες; Μας έδωσαν μία πάσα με την αναγνώριση της ΑΟΖ πριν εμείς ακόμη τη διακηρύξουμε. Θα ήθελα λοιπόν να ξέρω τις σκέψεις σας γιατί πιστεύω ότι είναι μια εξαιρετικά μεταβατική περίοδος που δεν είναι μόνο δύσκολη οικονομικά, είναι και εξωτερικά.
Και επειδή οσάκις βγαίνετε στο εξωτερικό, ο κ. Παπακωνσταντίνου βρίσκει ευκαιρία και μας πετάει μια δέσμη μέτρων -τις οποίες δεν αντέχει άλλο ο λαός, δύο πράγματα πρέπει να γίνουν: ή δε θα πηγαίνετε στο εξωτερικό ή όταν πηγαίνετε να τον παίρνετε μαζί σας για να ησυχάσουμε...».

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης