Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA"

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA"


«Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Εάν η αδύνατη και τουρκοκρατούμενη Κύπρος είχε την τόλμη και το θάρρος να ανακηρύξει τη δική της ΑΟΖ, η Ελλάδα γιατί φοβάται;»
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" και στους δημοσιογράφους Γ. Καμπουράκη, Γ. Οικονομέα και Γ. Σαραντάκο.

Ανάγκη για νέα μακροχρόνια, ενιαία εξωτερική πολιτική
Ζήτησα να επιδιωχθεί και να υπάρξει μία μακροχρόνια, σταθερή, ενιαία εξωτερική Ελληνική πολιτική. “Σπρώχνω” προς την συνύπαρξη και συλλειτουργία με το Ισραήλ. Μία τέτοια στρατηγική σχέση είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων.
Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Τα ενεργειακά θέματα θα φέρουν ριζικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις και αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Θεωρώ ότι εάν καθορίσουμε την ΑΟΖ, θα λυθούν πολλά θέματα. Η Τουρκία από την μεριά της έχει αρχίσει μία διπλωματική πολιτική "γκρίζων ζωνών" για τη Γαύδο και το Καστελόριζο. Ισχυρίζεται ότι το Καστελόριζο είναι αμφισβητούμενη ζώνη, ότι αποτελεί προέκτασή της, συνέχειά της, και ως εκ τούτου δεν υφίσταται θέμα ΑΟΖ. Επιδιώκει τον καθορισμό συνόρων βάσει του 25ου μεσημβρινού. Προωθεί την πολιτική "κτένας".
Επιτέλους όλα τα κόμματα δέχτηκαν και υιοθέτησαν τις πάγιες θέσεις που πρεσβεύουμε για την ΑΟΖ τα τελευταία 3 χρόνια. Υπάρχει πλουσιότατος ορυκτός πλούτος, πολύ περισσότερος από αυτόν του κοιτάσματος Λεβιάθαν, και του αντιστοίχου κοιτάσματος που βρίσκεται στο οικόπεδο Νο 12 της Κύπρου. Η Ελλάδα έχει μια δυστοκία στην ανάπτυξη αυτών των ζωτικών θεμάτων. Δείχνουμε μία διστακτικότητα.
Διαπιστώνω ότι η Αμερική αρχίζει να βαστά κάποιες αποστάσεις από την Ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δούμε. Πρέπει να "επωάσουμε" νέες ιδέες για την περιοχή μας.

Για το πόρισμα της Εξεταστικής
Στον ΛΑ.Ο.Σ θεωρούμε ως μη γενόμενη τη μέχρι σήμερα διαδικασία για την εξεταστική.
Φοβήθηκαν να προχωρήσουν σε βάθος, στο μεδούλι και στην ουσία της υπόθεσης.
Φοβήθηκαν να ψάξουν για τα Ταμεία και τους ταμίες των κομμάτων. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη υπόθεση είναι μία παρωδία. Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θέλουν να ματώσουν σε βάθος. Ο κ. Κεφαλογιάννης έχει δηλώσει ότι ενώ είχαν αποφασίσει να μην αγοράσουν από τη Siemens, άλλαξε περιέργως το βράδυ αυτή η απόφαση ξαφνικά. Έχετε αναρωτηθεί γιατί όλοι οι αξονικοί και μαγνητικοί τομογράφοι στα νοσοκομεία μας είναι Siemens; Γιατί αυτή έχει το μονοπώλιο; Από το 1990 και μετά ζήσαμε ένα ατέλειωτο Siemens πάρτι. Ο Χριστοφοράκος δεν πάει φυλακή γιατί έχει “ταΐσει” όλο το πολιτικό σύστημα. Τον αφήσαμε να “δραπετεύσει”, τόσο βολικά. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Υπάρχει μια πάγια τακτική. Υπάρχει ένα κεφάλαιο, μίζα-προμήθεια, για εκείνους που υπογράφουν μία σύμβαση. Υπάρχει επίσης και ένα τέτοιο δεύτερο κεφάλαιο, για εκείνους που εκδίδουν τα εντάλματα πληρωμής. Στην πρώτη περίπτωση είχαμε Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, στη δεύτερη περίπτωση Υπουργούς της ΝΔ. Αυτά είναι πάγια γεγονότα.
1

Για την κατάληψη της Νομικής
Έχουμε μία εισβολή μέσα στο πανεπιστήμιο. Οι εισβολείς-μετανάστες έκαναν επίδειξη ισχύος και δυνάμεων. Ας δείξει επιτέλους σοβαρότητα η κυβέρνηση. Να βρει τον τρόπο να τους πετάξει έξω σήμερα. Ας βρει τη διαδικασία.
Το καθεστώς που ισχύει για το Πανεπιστημιακό Άσυλο στην Ελλάδα, δεν ισχύει πουθενά αλλού στον κόσμο. Αυτό είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Πρέπει επιτέλους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι πρυτανικές αρχές. Πρέπει να δείξουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε “ξέφραγο αμπέλι” σαν χώρα. Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα στον κόσμο ότι είμαστε μία οργανωμένη χώρα. Δεν μπορεί να είμαστε η “χώρα της ταλαιπωρίας”. Να τολμήσουμε να βρούμε τρόπο για να τους διώξουμε. Δεν αντέχει η χώρα μας το βάρος 2 εκατ. μεταναστών. Ας είμαστε ρεαλιστές. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Το συνειδητοποιούν αυτό τώρα πλέον όλοι οι Έλληνες. Δεν έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία Δουβλίνο II. Όταν ισχυριζόμουν και μίλαγα για αυτά τα θέματα με έλεγαν “φασίστα και ρατσιστή“. Τώρα όλοι τους υιοθετούν τις θέσεις μας. Στέλνουμε το λάθος μήνυμα. Δείχνουμε με τις πράξεις μας και την ατολμία μας, ότι είμαστε η χώρα όπου ο κάθε απελπισμένος βρίσκει άσυλο. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να συζητήσουμε με τον ΟΗΕ για να αποφασίσουμε τι μέτρα θα λάβουμε. Αργήσαμε να κτίσουμε τον φράκτη. Έπρεπε να τον είχαμε φτιάξει πριν 20 χρόνια. Καθυστερήσαμε πολύ. Το αναγνωρίζουν τώρα σχεδόν όλα τα κόμματα.
Η λύση που προτείνουμε είναι η ποσόστωση. Απλά και ξεκάθαρα.

Για τη σύσταση Επιτροπής Εσωτερικού Έλεγχου - Υποθέσεων
Είναι φανερό σε όλους τους πολίτες ότι υπάρχει μία αντιπαλότητα μεταξύ Δικαστικής και Εκτελεστικής εξουσίας. Δεν μπορεί να με εμπιστεύεται ο πολίτης να κυβερνήσω τη χώρα, και να μην εμπιστεύεται ότι μπορώ να ξεκαθαρίσω τα οποιαδήποτε “σκουλήκια” έφεραν την κατάσταση, για να γίνεται σήμερα η συζήτηση αυτή. Φταίνε τα κόμματα που συγκάλυπταν τα ανομήματα τους. Όποιος είναι ένοχος θα πηγαίνει στη δικαιοσύνη. Διαφωνώ με το Σύνταγμα όπως το έφτιαξαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών, τον έχουν ψηφίσει και τα τέσσερα άλλα κόμματα. Το έβλεπα και φώναζα από τότε ότι ήταν λάθος. Τώρα το διαπίστωσαν και οι άλλοι. Για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού θέματος, προτείνω τη σύσταση μιας Επιτροπής Εσωτερικών Ελέγχων -Υποθέσεων, όπως αυτής που υπάρχει και λειτουργεί, στα πρότυπα της αντιστοίχου της Αστυνομίας.
Είδαμε τι έγινε με τον κ. Ζαγοριανό. Είδαμε το πώς συγκαλύφτηκε η Siemens.
Ο κ. Ρέππας, του οποίου κανένας δεν έχει αμφισβητήσει την καθαρότητα, ασμένως δέχθηκε αυτή την πρόταση μου.
Ευτυχώς υπάρχει και κάτι που δουλεύει άψογα σε αυτή τη Βουλή.
Είναι η εξαιρετική επιτροπή των Θεσμών και Διαφάνειας. Κάνει τη δουλειά της με ένα εξαιρετικό τρόπο. Έχει ένα σοβαρότατο Πρόεδρο, τον κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου, ο οποίος δεν αφήνει να “πέσει τίποτα κάτω”. Μπορεί να οπλιστεί με περισσότερα εφόδια. Σαφώς κάτι πρέπει να γίνει. Άκουσα με πολύ σοβαρότητα την πρόταση του κ. Σαμαρά, να ελεγχθεί το πόθεν έσχες για όλους όσους διετέλεσαν υπουργοί ή πολιτικοί από το 1974 και μετά.

Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι μία καλοκαρδισμένη μηχανή
Όλα τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ είναι εξαιρετικά άτομα και ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Το εσωτερικό του ΛΑ.Ο.Σ δουλεύει σαν μία “καλοκουρδισμένη” μηχανή. Ο βουλευτής μας Μ. Βορίδης είναι σε αποστολή του κόμματος στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης