Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Βαΐτση Αποστολάτου για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας με την Αλβανία

Tο ταχύτερο η σύμβαση με την Αλβανία για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας

“Όλα γίνονται με τον πλέον κατάλληλο και αποτελεσματικό τρόπο ώστε να προχωρήσει η Αλβανία στην κύρωση της σύμβασης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, το περιεχόμενο της οποίας εδράζεται στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, παρέχει τη δυνατότητα διμερούς και ευρύτερης συνεργασίας και η σταθερή θέση της Ελλάδος είναι βεβαίως να τεθεί σε ισχύ η εφαρμογή της το ταχύτερο δυνατό”. Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Βαΐτση Αποστολάτου, ο οποίος υποστήριξε ότι η συμφωνία που υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2009 παραμένει "στον αέρα" καθώς η Αλβανία, με διάφορα έωλα επιχειρήματα αρνείται να την κυρώσει.

“Οι ατελέσφορες πολιτικές διαλόγου και οι μονομερείς υποχωρήσεις, εντείνουν τις τάσεις αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όπως δείχνει και η συμπεριφορά της Τουρκίας”, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστολάτος.
Ο υπουργός Εξωτερικών, απέδωσε την καθυστέρηση της κύρωσης σε “εσωτερικές διαδικασίες της Αλβανίας τις οποίες οφείλουμε να σεβαστούμε”.
Ακόμα, ο κ. Δρούτσας επεσήμανε ότι η διευθέτηση της εκκρεμότητας θα συμβάλει στην εμβάθυνση της συνεργασίας και στην προοπτική ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας, ενώ θα βοηθήσει στην πορεία της γείτονος χώρας προς την ΕΕ.
Ταυτόχρονα, απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις ότι η χώρα μας διστάζει να προχωρήσει στη διευθέτηση του θέματος λόγω απειλών από πλευράς της Τουρκίας, ενώ τόνισε τον κίνδυνο που υπάρχει να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις και κλίμα ανησυχίας στην κοινή γνώμη.
“Ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης είναι ο οριοθέτηση όλων των θαλάσσιων ζωνών με όλους τους γείτονες. Γίνεται μια σοβαρή, συστηματική δουλειά από πλευράς του ΥΠΕΞ και πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν ξεκίνησε σήμερα, αλλά οφείλεται και στην προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί είναι κοινός ο στόχος”.
«Είναι μια δύσκολη διαδικασία, είναι όμως αναγκαία γιατί με τη διευθέτηση του θέματος επιδιώκουμε τη σταθερότητα στην περιοχή και δεν εννοώ τις σχέσεις μας με την Τουρκία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δρούτσας, και πρόσθεσε:
“Οι ελληνικές θέσεις είναι ισχυρότατες και βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς κανόνες. Μην υποτιμούμε ότι η Ελλάδα έχει ισχυρές θέσεις. Χρειάζεται μια συνολική και σωστή προσέγγιση προς διμερείς συμφωνίες και όχι αποσπασματικές κινήσεις που δεν θα ωφελήσουν. Το θέμα των θαλάσσιων ζωνών είναι σημαντικότατο, αλλά ταυτόχρονα δύσκολο και πολύπλοκο και κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει πολύ καλά, με αποτέλεσμα, από τις συζητήσεις που γίνονται να δημιουργούνται πολλές φορές λανθασμένες εντυπώσεις”.
Ο υπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε παράλληλα ότι θα ενημερώσει πλήρως, για το θέμα αυτό όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.
Τέλος, σχολιάζοντας όσα αναφέρονται κατά καιρούς περί ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, ο κ. Δρούτσας, αφού σημείωσε πως “δεν πρέπει να δημιουργούνται οι εντυπώσεις ότι η χώρα μας σε μια νύκτα έγινε Κατάρ», τόνισε ότι υπάρχουν μεν σοβαρές ενδείξεις που θέλουν όμως σοβαρές μελέτες», και διαβεβαίωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αφήσει καμία αναξιοποίητη ευκαιρία για την αξιοποίησή του”.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης