Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1

«Εκτιμώ ότι έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις. Πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου "προαλείφεται" για να αναλάβει τη θέση του Γ.Γ του ΟΗΕ. Εκτός απροόπτου και απροβλέπτου, πιστεύω ότι έχει "καπαρώσει" τη θέση αυτή. Έχουν γίνει οι συζητήσεις, και έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες διαβουλεύσεις. Πιστεύω ότι για το σκοπό αυτό, θα "προικοδοτηθεί" καταλλήλως».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα" και στον δημοσιογράφο κ. Γ. Παπαδάκη.

Τριπλό δώρο ετοιμάζουν ΕΕ και ΔΝΤ
Εκτιμώ ότι θα τον επιβραβεύσουν για αυτή τη θέση, με ένα τριπλό δώρο: με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους μας, με τη μείωση του επιτοκίου, και την έκδοση του ευρωομολόγου.
Είναι σίγουρο ότι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, θα είναι Ευρωπαίος.

Χρειάζεται επιμήκυνση της αποπληρωμής του συνολικού χρέους
Χαίρομαι που το ακούω κάθε μέρα και από περισσότερα χείλη - χθες το άκουσα από τον κ. Πάγκαλο - ότι δεν φτάνει μόνο η επιμήκυνση του χρέους προς την Τρόικα, αλλά η επιμήκυνση του συνολικού χρέους της χώρας.

Τεράστια κοιτάσματα στην Ν. Κρήτη
Ήμουν στην Κύπρο. Δεν πρόλαβα να επιστρέψω για να παρευρεθώ στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη... Άλλωστε, η Κύπρος είναι και τόσο μακριά... Εκεί είναι και το "κλειδί" για τον Ελληνισμό. Η μαγική λέξη είναι το οικόπεδο Νο.12, που βρίσκεται δίπλα στο κοίτασμα Λεβιάθαν. Υπάρχει ποσότητα φυσικού αερίου, αρκετή να εφοδιάσει και να καλύψει τις ανάγκες όλης της Ευρώπης για μεγάλη περίοδο ετών.
Υπάρχουν τεράστιες ποσότητες αερίου νοτίως της Κρήτης. Θεωρώ ότι είναι υψίστης στρατηγικής σημασίας, η ένωση της ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ. Μπορεί να χαραχτεί επίσης, και νέος αγωγός ο οποίος θα παρακάμπτει την Τουρκία. Αυτές οι εξελίξεις, πρόκειται να αλλάξουν ριζικά και για πάντα, όλη την πολιτική και τη γεωπολιτική της ευρύτερης περιοχής της Μεσογειακής λεκάνης.

Για την πιθανότητα εκλογών
Πιστεύω ότι οδηγούμαστε σε εκλογές. Σχεδιάζει να τις κερδίσει ο κ. Παπανδρέου, αλλά εκτιμώ ότι υπάρχει και άλλη οδός που μπορεί να τις χάσει. Πιθανότατη ημερομηνία μου φαίνεται η 4η Απριλίου. Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου, θα παραδώσει το "δακτυλίδι", όπως ακριβώς έγινε και με την περίπτωση Σημίτη. Είναι εμφανές ότι προκύπτει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων και στόχων. Το δίλημμα είναι εάν ο κ. Παπανδρέου θα λειτουργεί με βάση τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα και προτεραιότητες, ή θα προτάξει τα ατομικά του συμφέροντα.

Δεν θα πτωχεύσει η Ελλάδα
Κατηγορηματικά πιστεύω ότι δεν πρόκειται να βγούμε από την ΟΝΕ. Δεν συμφέρει, και δεν εξυπηρετεί κανέναν μία τέτοια εξέλιξη. Δεν αρκεί από μόνη της η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους μας. Απλά, μας κερδίζει λίγο χρόνο. Ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για την ανάταξη και αναγέννηση της οικονομίας μας, είναι η συνολική αναδιάρθρωση του χρέους μας. Έτσι μόνο θα ανασάνουμε, θα έχουμε την απαραίτητη πίστωση χρόνου για να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη και παράλληλη μείωση φορολογίας, απλά, δεν βγαίνουν οι αριθμοί.
Δεν φοβούμαι την πτώχευση, αλλά τη μακροχρόνια "ταλαιπωρία" του Έλληνα πολίτη. Είναι προφανές. Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουμε στον τρόπο ζωής που είχαμε συνηθίσει να ζούμε την προηγούμενη δεκαετία.

Για το αποτέλεσμα της Εξεταστικής
Δεν έγινε έλεγχος "Ταμείων" και "Ταμιών" των κομμάτων. Φοβούμαι ότι μπαίνουμε σε φάση "συμψηφισμού". Η εξεταστική θα πρέπει να αρχίσει από τότε που ξεκίνησε η προσπάθεια για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Δεν πρέπει να εστιάσουμε μόνο σε επιλεκτικές περιόδους. Σε οποιαδήποτε προσπάθεια συμψηφισμού, ο κ. Παπανδρέου θα μας βρει απέναντι του.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει πόρισμα, χωρίς να παραπέμπει στην περίοδο Σημίτη. Είναι ποτέ δυνατόν να μην γνώριζε ό κ. Σημίτης τι γινόταν στο εσωτερικό του κόμματος του; Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από πιθανές ευθύνες του κ. Σημίτη σχετικά με το C4i, τον ΟΣΕ, κλπ.
Θα καταθέσω πόρισμα μέσω του κ. Αϊβαλιώτη, βάσει του οποίου θα απαιτούμε τα πραγματικά περιστατικά στα οποία εμπλέκονται και αναφέρονται πρόσωπα, θέματα και καταστάσεις.
Ο κ. Καραμανλής έχει αργήσει. Θα πρέπει να μιλήσει επιτέλους κάποια στιγμή. Ίσως περιμένει να κλείσει ο κύκλος της Εξεταστικής.

Ζούμε ένα λάθος μύθο
Βασίσαμε την πορεία του τόπου από την μεταπολίτευση και μετά σε ένα λάθος μύθο.
Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη να αλλάξει ο "πολιτικός μύθος" της χώρας. Ο παλιός μύθος με τα πολιτικά τζάκια, τις υπόγειες διαδρομές, και τις πελατειακές σχέσεις, μας έφερε στην τραγική σημερινή κατάσταση μας. Ο μύθος αυτός που αποκαλεί ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, όλους τους δημόσιους Υπαλλήλους "κοπρίτες".
Η Δημοκρατία, εάν θελήσει και επιδείξει την κατάλληλη πολιτική βούληση και πρόθεση, μπορεί να επαναφέρει κάθε υπόθεση. Μπορεί να κλείσει κόσμο στη φυλακή, αν το θελήσει, με την κατηγορία "ξεπλύματος" βρώμικου χρήματος.

Υιοθετούν τις θέσεις μας για τους λαθρομετανάστες
Όταν πριν πολλά χρόνια τόνιζα το θέμα της λαθρομετανάστευσης, όλοι με έλεγαν "φασίστα, ρατσιστή, ακραίο" κτλ. Φυσικά, τώρα όλοι τους συνειδητοποιούν πόσο επίκαιρη και σωστή ήταν η θέση μας. Τώρα όλοι τους, σπεύδουν να υιοθετήσουν τις θέσεις μας. Τώρα αντιλήφθηκαν πόσο σοβαρό θέμα είναι αυτό, ότι είναι ένα εθνικό θέμα, όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Έβρο.
Από το 2000 φώναζα να ληφθούν μέτρα για την λαθρομετανάστευση. Εάν είχα ακουστεί, σήμερα θα είχαμε 1.000.000 λιγότερους λαθρομετανάστες. Όλοι δέχονται βέβαια, ότι αυτό θα ήταν προς όφελος του Έθνους. Πρέπει κάτι να γίνει επιτέλους. Τώρα βέβαια φτιάχνουν το Φράχτη στα σύνορα, αλλά βρέθηκε ένα καράβι με 300 λαθρομετανάστες να έχει διασχίσει όλο το Αιγαίο, να έχει περάσει νοτίως της Πελοποννήσου, να έχει διασχίσει όλο το Ιόνιο και να βρεθεί στην Κέρκυρα! Εάν η χώρα μας δεν γίνει εξαιρετικά αυστηρή, δεν πρόκειται να σταματήσει αυτό το κύμα.
Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Γιατί αυτός που είναι από το Μαρόκο, και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ισπανία, προτιμά να διασχίσει όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου για να έρθει να περάσει από τον Έβρο; Για ποιο λόγο; Ξέρει ότι στην Ισπανία, η ζωή του θα γίνει δύσκολη, ενώ στην Ελλάδα θα του προσφέρουν όλα τα καλά. Έτσι λοιπόν, γυρίζει όλες τις χώρες τις Μέσης Ανατολής προκειμένου να έρθει στα δικά μας σύνορα. Δεν αντέχει το σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας μας.
Ξέρει ο λαθρομετανάστης που ξεκινά από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ότι στην Ελλάδα θα βρει και φαγητό και περιποίηση και ντύσιμο.

Ανάγκη για αλλαγή της Συμφωνίας "Δουβλίνο II"
Αυτή η συμφωνία είναι καταστροφή για την πατρίδα μας. Έχουμε καταστεί μία χώρα transit. Ας δώσουμε 50.000 έγγραφα σε λαθρομετανάστες, και ας τους προωθήσουμε στην Ευρώπη. Μόνο με αυτό τον τρόπο, θα καταλάβουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, την σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης μας.
Όλος ο πλανήτης, όσο πλησιάζεις προς τον Ισημερινό, ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης. Όσο και να θέλουμε να βοηθήσουμε, μπορούμε όλους αυτούς να τους φορτωθούμε εμείς; Είναι δυνατόν; Αντέχει η οικονομία και η κοινωνία μας κάτι τέτοιο; Πολύ φοβούμαι ότι σε ίδιους κανόνες και συνθήκες εξαθλίωσης, ζουν πλέον και οι Έλληνες. Προτιμώ πρώτα να βοηθήσω τους Έλληνες, και μετά, αν περισσέψει, να βοηθήσω και τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης