Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ "ΡΑΔΙΟ 9"


Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ "ΡΑΔΙΟ 9"

«Θεωρώ ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για την κατάργηση του υπάρχοντος καθεστώτος που διέπει το Άσυλο. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΡΑΔΙΟ 9", στον δημοσιογράφο Μπ. Παπαπαναγιώτου.
 
Η θέση του ΛΑ.Ο.Σ για την κατάργηση του Ασύλου
Είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Οι συνθήκες και οι καταστάσεις ξεπέρασαν το θεσμό του Ασύλου στη χώρα μας. Κουβαλάει μία αγκύλωση. Ποιο πρόβλημα θα δημιουργήσει η κατάργηση του; Δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα αν τολμήσουμε την κατάργηση του Ασύλου. Δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτα από την διακίνηση των ιδεών, απλά, με την κατάργηση του ασύλου, θα γνωρίζει ό κάθε φοιτητής ότι το Πανεπιστήμιο είναι ο χώρος της δουλειάς, μελέτης και ανταλλαγής ιδεών. Δεν θα μπορεί να υπεισέρχεται το κάθε "ζωύφιο" στον πανεπιστημιακό χώρο. Δεν μπορεί να εισβάλουν και να κρύβονται άτομα τα οποία δεν έχουν τη φοιτητική ιδιότητα.
Ποιος Πρύτανης θα τολμήσει να πάει κόντρα όταν φοβάται όλο αυτό τον "συμφερτό" συμφερόντων από τους σπουδαστές; Δεν γνωρίζουμε όλοι μας, ότι τα υπόγεια μερικών σχολών λειτουργούν και σαν εργαστήρια παραγωγής μολότοφ; Ποιος Πρύτανης θα τολμήσει να πάρει πρωτοβουλία για να λύσει το πρόβλημα;

Για την κατάληψη της Νομικής
Η όλη διαδικασία και οι ενέργειες που προηγήθηκαν είναι ένα προσχεδιασμένο έγκλημα, που σχεδιάσθηκε στη Κρήτη. Πρέπει η Πολιτεία να τολμήσει να υποστηρίξει ορισμένα πράγματα. Η πράξη αυτή της κατάληψης δεν τιμά κανένα στη χώρα μας. Πριν μερικούς μήνες, οι μετανάστες με τη δημόσια προσευχή τους στα Προπύλαια, έκαναν μία επίδειξη ισχύος. Η χθεσινή πράξη ήταν μία "σπίθα".
Με ενοχλεί η κίνηση των εισβολέων να προτάσσουν το σήμα της νίκης μέσα σε ένα Δημόσιο χώρο, για τον οποίο πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Τι συμβολίζει αυτή η νίκη τους; Δεν μπορώ να καταλάβω, τι ακριβώς μας δείχνουν; Τι και ποιόν "νίκησαν";

Έγκλημα η συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ
Αυτοί που υπέγραψαν τη συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ διέπραξαν έγκλημα. Με την πράξη τους αυτή, δεχθήκαμε να "φυλακισθούν" όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες στην πατρίδα μας.
Οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας φέρθηκαν πολύ έξυπνα. Έδιωξαν τους λαθρομετανάστες από τις χώρες τους, και μας τους "κλείδωσαν" στη χώρα μας. Τώρα κανείς τους δεν μιλάει για αυτό το θέμα.

Μία σκληρή αλήθεια. Θα "ματώσουμε"
Η Ευρώπη θα “προικίσει” τον κ. Παπανδρέου με ένα τριπλό δώρο. Θα γίνει επιμήκυνση αποπληρωμής όλου του χρέους μας, θα πάρουμε “κούρεμα“ επιτοκίων, καθώς και το ευρωομόλογο. Θεωρώ ότι αυτό είναι σίγουρο ότι θα γίνει.

Πρέπει δυστυχώς να ειπωθεί στον Ελληνικό λαό μια πικρή αλήθεια. Η αλήθεια αυτή αποκρύπτεται εντέχνως, γιατί δεν συμφέρει το ΠΑΣΟΚ. Η Ευρώπη μας το είπε άλλωστε ξεκάθαρα. Θα υποστούμε την Εσωτερική Υποτίμηση για να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητα μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος του Έλληνα πολίτη, από το σημερινό επίπεδο των 24.000 ευρώ σε 17.000 ευρώ. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας ότι θα μειωθεί αισθητά το επίπεδο και η ποιότητα ζωής του. Η ζωή του θα αλλάξει για πάντα. Θα θιχτούν περισσότερο τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Αυτή είναι μία σκληρή πραγματικότητα. Δεν θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε, γιατί δεν συμφέρει αυτούς τους ίδιους πρωτίστως. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα συνέτριβε το ευρώ. Επομένως, θα "ματώσουμε".

Η ανάπτυξη είναι το κλειδί
Δυστυχώς, δεν ακούω κανέναν να παρουσιάζει άλλες εναλλακτικές προτάσεις. Ακούω μόνο φωνές και κραυγές. Είμαι έτοιμος σε οποιαδήποτε άλλη επεξεργασμένη πρόταση που θα με αποκλείει από αυτές τις πιέσεις.

Για τον Μίμη Ανδρουλάκη
Οι ιδέες και οι προτάσεις του Μίμη Ανδρουλάκη είναι πάντοτε ενδιαφέρουσες. Ό,τι λέει ο Ανδρουλάκης έχει ενδιαφέρον. Οι σκέψεις και οι ιδέες του είναι πάντα συγκροτημένες και ολοκληρωμένες. Όμως αυτά, εάν δεν γίνουν συνοδός σκέψης των κρατούντων και υπευθύνων, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Να επεξεργαστούμε όλοι μαζί προτάσεις για την έξοδο από την κρίση
Είναι υψίστη ανάγκη να βρει η χώρα μια αναπτυξιακή διέξοδο. Προτείνω να καθίσουμε και να συνεργαστούμε όλοι όσοι από εμάς επιθυμούμε να βρεθεί μία λύση για να βγούμε από τα αδιέξοδα μας. Μπορούμε να μελετήσουμε, να εξετάσουμε, να επεξεργαστούμε, να "επωάσουμε" και να υλοποιήσουμε ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο δράσεως και στρατηγικών. Κάθε μήνα προτείνεται και ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Είναι ποτέ δυνατόν να βγει η χώρα από την κρίση λειτουργώντας με αυτό τον τρόπο και λογική;

Η σχέση μας με τα άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς παράταξης
Είναι αλήθεια ότι έσπασε ό πάγος στις σχέσεις μας με τον κ. Σαμαρά. Μέχρι εκεί.
Η κ. Μπακογιάννη έχει μία δικιά της "ρότα", ακολουθεί την δική της πορεία. Την αντιλαμβάνομαι και την καταλαβαίνω. Είναι αλήθεια ότι η κ. Μπακογιάννη έχει κατακλυσθεί από μία πικρία. Είναι ανθρώπινο άλλωστε αυτό, γιατί ήταν “εν δυνάμει” αρχηγός της ΝΔ για πολλά χρόνια.
Μακάρι να συνειδητοποιήσει ότι η μοναχική πορεία που ακολουθεί, είναι εξαιρετικά κουραστική. Νομίζω ότι όλοι μας χωράμε σε ένα τραπέζι "κουβέντας". Δεν εξαιρώ βέβαια και την ίδια την κυβέρνηση. Ας καθίσουμε όλοι μας να συζητήσουμε και να μιλήσουμε. Θα είναι για το καλό του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης