Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ»

      Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ»


Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.  κ. Ν. Σαλαβράκος κατέθεσε σήμερα Επείγουσα Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα την «Έκδοση νέου χρήματος από την Τράπεζα της Ιρλανδίας».
Το κείμενο της ερώτησης του κ. Σαλαβράκου έχει ως εξής:

«Σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ της 18.01.2011 που υπογράφεται από την έγκυρη δημοσιογράφο κα Ελευθερία Κούρταλη, αναφέρεται, ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα έκτακτου δανεισμού ύψους 51 δισ. ευρώ, τυπώνοντας η ίδια τα χρήματα αυτά! Το ποσό μάλιστα αυτό, εμφανίζεται στον ισολογισμό της τράπεζας ως  "άλλα κεφάλαια".
Κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας Irish Independent εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε πως η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας τυπώνει η ίδια χρήματα και τα δανείζει στις τράπεζες της, και δεν δανείζεται ρευστότητα από την ΕΚΤ για να χρηματοδοτήσει τις πληρωμές της.  Η ΕΚΤ δήλωσε επίσης πως η τράπεζα της Ιρλανδίας μπορεί να δημιουργήσει τα δικά της κεφάλαια, εάν κριθεί απαραίτητο, αρκεί να ειδοποιηθεί η ΕΚΤ.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, με αναφορές στον Ιρλανδικό Τύπο η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας τύπωσε τα 51 δις ευρώ και τα μοίρασε στις εμπορικές και επενδυτικές  τράπεζες της μεταξύ των οποίων και η Anglo Irish Bank».

Ερωτάται η Επιτροπή:
1. Εάν όλα αυτά συνέβησαν τότε προς τι η όλη συζήτηση και ο πονοκέφαλος περί επέκτασης του μεγέθους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοδότησης πέραν των 440 δις Ευρώ;
2. Μπορούν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, να τυπώσουν χρήμα τηρώντας τις ίδιες διαδικασίες υπό τις οποίες φέρεται, ότι τύπωσε το νέο χρήμα η Ιρλανδία;
3. Μήπως πρέπει να εκδοθεί απευθείας από την ΕΚΤ νέο χρήμα που θα διευκολύνει "το ξεφόρτωμα" του χρέους των κρατών της ευρωζώνης εις τρόπον ώστε να επανέλθει σε απολύτως αντιμετωπίσιμα επίπεδα χωρίς τις βάναυσες πιέσεις των αγορών;  Σημειώνω, ότι με την άποψη αυτή έχω υποβάλει επείγουσα ερώτηση με ημερομηνία 17.11.2010 επί της οποίας δεν έχω πάρει απάντηση, συσχετίζοντας μάλιστα την μεθόδευση αυτή με την κατ΄ επανάληψη έκδοση νέου χρήματος κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης από τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης