Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ «ΝΕΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ»


      Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ κ. Ν. ΤΖΑΒΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ «ΝΕΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ»

Ερώτηση σχετικά με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στις περιοχές Λεβιάθαν και Οικόπεδο 12 υπέβαλε η ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κυρία Νίκη Τζαβέλα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Η κυρία Τζαβέλα ερωτά, αν η Επιτροπή προτίθεται να εντάξει αυτά τα κοιτάσματα στην επίσημη ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική και επισημαίνει την σπουδαιότητα τους για την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της Ευρώπης.

Το κείμενο της Ερώτησης της κ. Ν. Τζαβέλα έχει ως εξής:

«Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Έθνος" (17/1/2011), ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κύριος Καρατζαφέρης επισημαίνει την σημαντικότητα της διακήρυξης της ΑΟΖ στο Καστελόριζο, καθώς και για τη συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ για την ΑΟΖ και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στις περιοχές Λεβιάθαν και Οικόπεδο 12.   Σύμφωνα µε τον κύριο Καρατζαφέρη, "Τόσο από πλευράς της Κυπριακής κυβερνήσεως όσο και από μαρτυρίες από επαΐοντες του Ισραήλ, αλλά και από ερευνητές της Αμερικανικής εταιρείας που έχει αναλάβει το όλο έργο, τα δύο γειτονικά κοιτάσματα του Λεβιάθαν, που ανήκει στην ΑΟΖ του Ισραήλ, και του Οικοπέδου 12, που ανήκει στην Κύπρο, μπορούν να τροφοδοτήσουν τις ανάγκες της Ευρώπης για δεκαετίες." 

Ερωτάται η Επιτροπή: 
1) Έχει γνώση της νέας αυτής πηγής ενέργειας, που κρίνεται πολύ σημαντική για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης; 
2) Προτίθεται η Επιτροπή να συμπεριλάβει το κοίτασμα αυτό, στην ενεργειακή της πολιτική (δίκτυα-υποδομές);»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης