Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΒΟΛΟΥ-ΛΑΡΙΣΑΣ 2013"

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ
"ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΒΟΛΟΥ-ΛΑΡΙΣΑΣ 2013"


Επίκαιρη Επερώτηση που υπογράφει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης και σύσσωμη η Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ. κατατέθηκε στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο με θέμα την "Ακύρωση των Μεσογειακών Αγώνων Βόλου - Λάρισας 2013".
Το κείμενο της Επίκαιρης Επερώτησης των Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:



Προς: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
            κον ΠΑΥΛΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ

Θέμα: Η ακύρωση των Μεσογειακών Αγώνων Βόλου - Λάρισας 2013
Μία μεγάλη και οδυνηρή ήττα για τη φήμη της χώρας μας στο Εξωτερικό, αποτελεί η απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων να ματαιώσει τη διεξαγωγή των Αγώνων του 2013 στο Βόλο και τη Λάρισα, εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησής σας να παράσχει τις απαιτούμενες οικονομικές εγγυήσεις και της οριστικής τοποθέτησης ότι Μεσογειακά Χωριά δεν πρόκειται να κατασκευαστούν.
Πολλάκις σας είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο να χαθούν οι Αγώνες, τόσο εσείς όμως όσο και οι υφυπουργοί σας (αρχικά η κ. Γκερέκου και στην συνέχεια ο κ. Νικητιάδης) αλλά και οι συναρμόδιοι Υπουργοί, επιμένατε να διαβεβαιώνετε πως "θα γίνουν οι καλύτεροι Μεσογειακοί Αγώνες", όπως δεσμευόταν προεκλογικά και ο πρωθυπουργός.
Η σημερινή (28/01/11) απόφαση της ΔΕΜΑ να πάρει πίσω τους Αγώνες, εκτός από το διεθνή διασυρμό της χώρας μας στην Ευρώπη και τη Μεσογειακή Αθλητική Οικογένεια, σηματοδοτεί και το τέλος των σχεδίων της Θεσσαλίας για ανάπτυξη, τη δημιουργία έργων πνοής (ηλεκτροκίνηση Βόλου - Λάρισας, κατασκευή λιμανιού Βόλου κλπ) και την ανάκαμψη της περιοχής, στις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που κυριαρχούν στην χώρα μας.
Οι παλινωδίες σας, οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό και φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αδιαφόρησε παντελώς για τους Αγώνες και τους αντιμετώπισε ως ένα ακόμη "πανηγυράκι", αλλά και ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να υφαρπάξει ψήφους.
Αποδείξατε ότι μόνο σε γεγονότα και δραστηριότητες που ευνοείται το Αθηνοκεντρικό κράτος είστε διατιθέμενοι να ενδώσετε, αδιαφορώντας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Στο μεταξύ, όμως, κάποιοι άνθρωποι εισέπρατταν κανονικά τους μισθούς τους και δαπανούνταν χρήματα ασύστολα για την φιλοξενία κάθε τρεις και λίγο των εκπροσώπων της ΔΕΜΑ, για να μην αναφέρουμε τη ρήτρα που θα πρέπει να καταβάλλει η Ελλάδα στη Διεθνή Επιτροπή αλλά και τις τρεις δόσεις που έχουν καταβληθεί από το 2006 και μετά ως εγγύηση.
Οι πολίτες του Βόλου, της Λάρισας αλλά και όλης της Θεσσαλίας, αισθάνονται και είναι εξαπατημένοι από εσάς και θα πρέπει να απολογηθείτε σε αυτούς για τους λόγους που οδήγησαν στην κατάσταση αυτή.
Περιμέναμε να δούμε παραιτήσεις όσων είναι υπεύθυνοι για αυτόν τον διασυρμό της χώρας μας.

Επερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Για ποιο λόγο η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά δεν ξεκαθάρισαν έγκαιρα ότι δεν επιθυμούν τους Μεσογειακούς Αγώνες, προκειμένου να αποφύγουμε το διασυρμό που δημιούργησε η απόφαση της ΔΕΜΑ να τους πάρει πίσω;
  2. Πόσα χρήματα συνολικά δαπανήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για την πληρωμή των ανθρώπων της Οργανωτικής Επιτροπής, την φιλοξενία της ΔΕΜΑ, την εκπόνηση μελετών;
  3. Ποιο το ύψος της ρήτρας που θα κληθεί να καταβάλλει η χώρα μας στη ΔΕΜΑ;
  4. Ποιος θα κατονομαστεί ως υπεύθυνος γι΄ αυτή την ολιγωρία;
  5. Τι θα γίνει με τα έργα που είχαν συνδεθεί άμεσα ή έμμεσα με τη διενέργεια των Αγώνων και την Πολιτιστική Μεσογειάδα;
  6. Με ποια ισοδύναμα έργα και δράσεις πρόκειται να αναπληρώσετε την χαμένη ευκαιρία ανάπτυξης της περιοχής της Θεσσαλίας;


28 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΕΠΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

Καρατζαφέρης Γεώργιος
Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος
Ανατολάκης Γεώργιος
Αποστολάτος Βαϊτσης
Βελόπουλος Κυριάκος
Βορίδης Μαυρουδής
Γεωργιάδης Σπυρίδων - Άδωνις
Κολοκοτρώνης Άγγελος
Κοραντής Ιωάννης
Μαρκάκης Παύλος
Παπανδρέου - Παπαδάκη Ουρανία
Πλεύρης Αθανάσιος
Πολατίδης Ηλίας
Ροντούλης Αστέριος
Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης