Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALTER ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΑΥΤΙΑ

Αθήνα, 1 Μαρτίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALTER ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΑΥΤΙΑ

«Κατεβαίνουμε αυτόνομα. Ετοιμαζόμαστε για εκλογές, γιατί αυτές είναι το κυρίαρχο σενάριο στο μυαλό του κ. Παπανδρέου. Είμαστε το μόνο κόμμα που έχουμε συνεχή σταθερή ανοδική δυναμική πορεία. Αυτό μας γεμίζει με πρόσθετες ευθύνες και υποχρεώσεις. Ας το ξεκαθαρίσουμε: Κατεβαίνουμε αυτόνομα».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην πρωινή εκπομπή του Γ. Αυτιά στο κανάλι ALTER.

Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι η καταλυτική δύναμη των εκλογών
Είμαστε δύναμη εγγύησης. Αυτό άλλωστε έχει φανεί και επιβεβαιωθεί και από τη δημιουργική παρουσία μας στη Βουλή. Ο ρόλος μας θα είναι ακόμη πιο καθοριστικός στις επόμενες εκλογές, οποτεδήποτε γίνουν αυτές. Εάν τελικά γίνουν οι εκλογές σε 2-2.5 χρόνια από τώρα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα έχει διαμορφωθεί το πολιτικό περιβάλλον τότε. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να αξιολογήσουμε και να μελετήσουμε τις συνθήκες, να κάνουμε πρόσθετες σκέψεις και θα πράξουμε ανάλογα. Πρέπει να καταγραφεί το ποσοστό μας, η δύναμη μας στις εκλογές. Θα είμαστε η καταλυτική δύναμη της επόμενης ημέρας των εκλογών. Εκλογές αποφασίζει ο Πρωθυπουργός. Αυτός έχει το αποκλειστικό αυτό προνόμιο. Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει συνεχώς λάθη επί λαθών. Δυστυχώς επιβεβαιώνει για 10 μήνες συνεχώς, ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει και να οδηγήσει τη χώρα.

Για την κίνηση Ψωμιάδη
Δεν γνωρίζω τι σκέφτεται ακριβώς ο κ. Ψωμιάδης. Προέρχεται από τη βάση και είναι σίγουρο όμως ότι έχει πολύ καλύτερες παραστάσεις και πρακτική εμπειρία από τα άπειρα "κολεγιόπαιδα" που έχουν θέσεις στα Υπουργεία. Πρέπει να υπάρχει ανοικτός διάλογος με όλες αυτές τις δημιουργικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οι οποίες συνειδητοποιούν και αντιλαμβάνονται ότι το πράγμα δεν "προχωρά", δεν "περπατά". Το κάθε κόμμα έχει το δικό του συγκεκριμένο ρόλο και τη σημασία του στο πολιτικό "γίγνεσθαι" της χώρας μας. Εμείς έχουμε ένα άλλο τρόπο σκέψεως. Προσεγγίζουμε πιο πατριωτικά τα θέματα και έχουμε θέσει τις βάσεις της πολιτικής ατζέντας της χώρας, πράγμα άλλωστε το οποίο όλοι τώρα συζητούν και ακολουθούν. O ΛΑ.Ο.Σ. προσφέρει το δικό του πνευματικό προϊόν ως στοιχείο επεξεργασίας. Δεν μπορούμε να ταιριάξουμε ή να ταυτιστούμε με κανέναν. Σήμερα εξαιτίας μας, ακούγεται η λέξη πατριωτισμός που ήταν άγνωστη και ανύπαρκτη, και δεν ακουγόταν σχεδόν από κανέναν πριν το 2007.

Για την συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανοικτά πλέον ομολογεί ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του. Ζήτησε να προσφέρουμε, να προτείνουμε και να ανταλλάξουμε σκέψεις, ιδέες και απόψεις. Προέχει το καλό του τόπου και της χώρας, καθώς και επιβάλλει και ο θεσμικός μας ρόλος να παραστούμε και να προσφέρουμε. Στέλνουμε μια αναβαθμισμένη επιτροπή η οποία θα παρακολουθήσει και θα καταγράψει τις αντιρρήσεις, τις αντιστάσεις και να συμφωνήσει εκεί όπου το πρόγραμμα μας συμπίπτει και ταυτίζεται.
Είμαι υπέρ του διαλόγου. Φοβάμαι τους ανθρώπους που είναι κλειστοί, έχουν αγκυλώσεις, φορούν παρωπίδες και δεν μπορούν να αντιληφθούν και να αντιμετωπίσουν το καινούργιο. Όλους αυτούς οι οποίοι δεν βλέπουν και δεν αντιλαμβάνονται το μέλλον. Όλα γύρω μας αλλάζουν ραγδαία. Αυτό που ήταν ελπίδα χθες, σήμερα παύει πλέον να είναι. Όταν η τιμή πετρελαίου τινάζεται στα ύψη και μπορεί να φτάσει τα 200 ευρώ το βαρέλι, τότε για πια οικονομία και για ποιο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας μιλάμε; Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί γιατί κινούμαστε σε ένα πολύ ρευστό και εύθραυστο πολιτικό περιβάλλον. Ο κόσμος μας αλλάζει για πάντα. Είμαι ο μόνος που μπορώ και συνομιλώ με όλους. Στη παρούσα κατάσταση περισσεύουν οι φωνές, οι βρισιές και οι σκυλοκαβγάδες. Αυτό επιτάσσει και επιβάλλει το καλό της χώρας αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχει θέμα Βορίδη
Υπάρχουν διάφορες μεγαλογραφίδες που ασχολούνται και με άλλα πράγματα. Έχουν μάθει και έχουν συνηθίσει να "ποδηγετούν", να τιθασεύουν, να ελέγχουν και να επηρεάζουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Παρότι είχαν την κατηγορηματική δήλωση του κ. Βορίδη, προσπάθησαν να "υφάνουν" και να δημιουργήσουν θέμα. Αυτό φυσικά δείχνει ότι δεν υπάρχει δεοντολογία, αλλά υπάρχουν σκοποί. Συνειδητοποιούν ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων την επομένη των εκλογών, και γι αυτόν το λόγο προσπαθούν να προκαλέσουν αναταραχή και θέλουν να μας ελέγξουν. Ας το ξεκαθαρίσουμε και ας το καταλάβουν καλά. Δεν δέχομαι και δεν ανέχομαι τέτοια παιχνίδια. Αυτά δεν περνούν στο κόμμα μας. Θα τους "κόψω" τα χέρια και τα πόδια. Βγήκα σκληρά, γιατί θέλω να υπερασπιστώ τη θέση του κόμματος αλλά και τη θέση του βουλευτή μας. Δεν σηκώνω "σημαίες" και "λάβαρα" εναντίον, αλλά πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι υποχρεούμαι να υπερασπίσω αυτό που "γέννησα", μεγάλωσα και έφερα σήμερα στη θέση αυτή, όπου και είναι η καταλυτική πολιτική δύναμη του τόπου. Αυτοί που προσπάθησαν το ΄65 να δημιουργήσουν τραύμα στον Γ. Παπανδρέου και την Ένωση Κέντρου, αυτοί που το ΄89 πήγαν να στείλουν τον Α. Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, προσπαθούν να τιθασεύσουν και να ελέγξουν και να θέσουν σε "ομηρία" ότι προβάλλει και ξεχωρίζει. Προσπαθούν να το κάνουν και σε μένα.
Έχω επαναλάβει και έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν παίρνω ενεργούς βουλευτές από άλλα κόμματα. Δεν κάνω άτιμα παιχνίδια. Δεν θέλω "φθαρμένα" και "μεταχειρισμένα υλικά" από την αποδόμηση του παλιού πολιτικού συστήματος. Θα δημιουργήσω και θα αναδείξω πάλι νέα, φρέσκα και δυναμικά πολιτικά πρόσωπα, όπως έκανα άλλωστε και στο παρελθόν.

Για το θέμα της φωτογραφήσεως απόρρητων εξοπλιστικών συστημάτων
Είναι αδιανόητο να φωτογραφίζονται και να γίνονται εξώφυλλο και αφιερώματα περιοδικών υπό κατασκευή και εκσυγχρονισμό εξοπλιστικά συστήματα της πατρίδας μας. Προσφέραμε δωρεάν φωτογραφίες και πληροφορίες στην τουρκική αντικατασκοπεία του υποβρυχίου μας, αυτού που με αίμα και θυσίες αγόρασε ο ελληνικός λαός. Είναι τεράστιο θέμα και μέγιστο λάθος. Πρέπει να υπάρξει άμεσα έλεγχος. Η Ελλάδα ούτε είναι, αλλά ούτε και πρέπει να αφήσουμε να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Θα ζητήσω να φύγει το πρόσωπο που έδωσε την άδεια να πραγματοποιηθεί αυτή η φωτογράφηση κατασκοπείας.

Για τη φραστική επίθεση στον κ. Πάγκαλο
Κάθε σοβαρός άνθρωπος καταδικάζει αυτές τις πράξεις. Όλη αυτή η αναρχία αποτελεί μια ασχήμια, προσβάλλει, βλάπτει και μειώνει την Ελλάδα στα μάτια του κόσμου, και όχι το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται. Αυτή η ασχήμια δεν μου αρέσει καθόλου και με ενοχλεί πάρα πολύ. Με αυτές τις ενέργειες ξεφτιλίζεται, διασύρεται και συζητιέται αρνητικά η χώρα και ο πολιτικός πολιτισμός μας. Ότι βλάπτει την Ελλάδα με ενοχλεί. Δεν συμφωνούμε στο "μαζί τα φάγαμε", αλλά δεν συνηγορώ σε τέτοιες ενέργειες και πράξεις.

Για τους λαθρομετανάστες της Υπατίας
Το θέμα με τους λαθρομετανάστες στη στο Μέγαρο "Υπατία" είναι εξαιρετικά σοβαρό και απαιτεί πολύ προσεκτικούς και λεπτούς χειρισμούς. Είμαστε στη κόψη του ξυραφιού. Αν υποχωρήσει η κυβέρνηση, τότε ανοίγει ένα γαϊτανάκι, που δεν ξέρουμε που θα τελειώσει και που θα καταλήξει. Το ενδεχόμενο θανάτου κάποιου από αυτούς από απεργία πείνας, θα μπορούσε να ανοίξει τον "ασκό του Αιόλου". Αυτό θα ήταν καταστροφικό για την χώρα μας. Δεν πρέπει ούτε να καταλυθεί και να προσκυνήσει το κράτος, αλλά ούτε και να δοθεί η ευκαιρία για να προκληθούν προβοκάτσιες που θα βλάψουν το Έθνος. Επιτέλους, κάποτε αυτά τα πράγματα πρέπει να μπουν στην ατζέντα της καθημερινότητάς μας.

Μέτρα για να ανακουφιστεί ο Ελληνικός λαός
Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά Ελληνικός λαός επιβάλλεται να λάβουμε μέτρα για να τον βοηθήσουμε, να τον ανακουφίσουμε και να μετριάσουμε τα οικονομικά του βάρη. Αφού κόβουμε και μειώνουμε συνεχώς την οικονομική του δύναμη, ας εναρμονίσουμε τουλάχιστον τις τιμές των βασικών καταναλωτικών προϊόντων με αυτές των ευρωπαϊκών χωρών. Πρέπει να ξεκουράσουμε τον λαό ο οποίος ήδη αισθάνεται μεγάλο βάρος στους ώμους του. Πρότεινα στην κυβέρνηση μεταξύ άλλων να απαλλαγεί ο καταναλωτής από τις πρώτες 100 κιλοβατώρες, να είναι δωρεάν οι πρώτες 100 τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, και ο δοκιμαζόμενος Έλληνας εργαζόμενος να απολαμβάνει δωρεάν αστικών μεταφορών μεταξύ 5-9 το πρωί. Αυτές είναι μερικές από τις ιδέες και προτάσεις μας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν και να απαλύνουν τον Έλληνα πολίτη και καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης