Αθανασίου Διάκου 9 Άμφισσα Τηλ:6972698643                      fax:                      

Aντιδράστε, δυναμώστε τη φωνή της Ελλάδος στο κέντρο αποφάσεων.

H μόνη λύση για την ανατροπή του κατεστημένου των σκανδάλων , της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας των υπεύθυνων.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ομιλία της Κυρίας Ουρανίας Παπανδρέου για τη φοροδιαφυγή


ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα οπτικοακουστικά ερεθίσματα είναι πάντοτε θετικά για τον εγκέφαλο. Σημασία έχει αν αυτά καταγραφούν και στους κυβερνητικούς εγκεφάλους. Αυτό, αλήθεια, είναι ένα ζητούμενο.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση ακόμη ένα νομοσχέδιο, το οποίο, κατά τα λεγόμενά της και τις προβλέψεις της, θα βάλει σε μια τάξη το όντως άδικο φορολογικό καθεστώς που ισχύει στη χώρα μας και θα πατάξει το έγκλημα της φοροδιαφυγής.
Αλήθεια, θέλω να ρωτήσω το εξής: Υπάρχει ένας μέσα σε αυτή την Αίθουσα που να διαφωνεί ότι η φοροδιαφυγή είναι ένα κακό και πολύ καταστροφικό πράγμα για τη χώρα μας, για την οικονομία μας; Υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι η φοροδιαφυγή δεν είναι έγκλημα και κατά τα λεγόμενα των νομικών δεν είναι ένα ποινικό αδίκημα;
Όλοι συμφωνούμε, βεβαίως, ότι η φοροδιαφυγή είναι όλα αυτά. Παρ’όλα αυτά, κύριε Υπουργέ, εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας «ήμουν νιος και γέρασα», ακούγοντας μέσα σε αυτή τη Βουλή κορυφαίους Υπουργούς, αλλά και Πρωθυπουργούς όλων των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ –γιατί αυτοί μας κυβερνάτε τα τελευταία τριάντα χρόνια- να κηρύττουν πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής.
Η ουσία όμως ποια είναι; Δεν γίνεται απολύτως τίποτα και οι πραγματικοί φοροφυγάδες στην κυριολεξία πίνουν εις υγείαν των κορόιδων, που κορόιδα είναι οι νομοταγείς Έλληνες πολίτες που συνεχίζουν έτσι να πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί.
Διερωτάται κανείς γιατί έχουμε όλα αυτά τα αποτελέσματα, παρά τους διακηρυσσόμενους πολέμους κατά της φοροδιαφυγής. Διότι ποτέ κανείς μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να εντοπίσει το καρκίνωμα in situ –όπως λέμε εμείς οι γιατροί- εν τη γενέσει του δηλαδή, και να το αντιμετωπίσει, αλλά κατά καιρούς –όπως εσείς κάνετε τώρα και όπως έκαναν οι προηγούμενοι- φέρνετε έτσι αποσπασματικά κάποια σχέδια νόμου και τα ψηφίζετε. Αυτά είναι επιπόλαια, είναι χωρίς λογική, χωρίς πρακτική, χωρίς ουσιαστικό νόημα, με αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή να συνεχίζεται.
Βέβαια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εδώ δεν θα αναφερθώ στους μεγαλόσχημους και επώνυμους φοροδιαφεύγοντες, μεγαλογιατρούς, μεγαλοδικηγόρους, μεγαλοτραγουδιστές και γενικότερα όλους αυτούς τους μεγαλόσχημους που έχουν και ονόματα και διευθύνσεις –αλλά εσείς δεν θέλετε να τους τιμωρήσετε, κύριοι της Κυβέρνησης- οι οποίοι δεν καταβάλλουν το ΦΠΑ που πρέπει να καταβάλλουν, δεν πληρώνουν τους φόρους τους, συνεχίζουν να κάνουν τις διακοπές τους στα Κανάρια Νησιά, προκαλώντας έτσι το δημόσιο αίσθημα στον απλό πολίτη, που συνεχίζει να είναι έντιμος πολίτης και βέβαια, κυρίως να βλάπτουν το δημόσιο με την καταστροφική αυτή συνήθειά τους, η οποία συνεχίζει να μην τιμωρείται.
Εγώ αναφέρομαι κυρίως σε απλούς καθημερινούς επιχειρηματίες –παρακαλώ, κύριε Υπουργέ, αν θέλετε να μας ακούσετε- στους μικρομεσαίους και έντιμους εμπόρους που έχουν ανοίξει τη μικρή τους επιχείρηση, όμως η ζωή τα έφερε έτσι, κάτι δεν πήγε καλά στην επιχείρησή τους και βρήκαν κάποιες δυσκολίες. Αναφέρομαι όμως και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που βιώνουν καθημερινά την κοινωνική αδικία, την κοινωνική αδράνεια, με το κράτος να φορολογεί το ίδιο αυτούς με πολύ ισχυρότερους πολίτες ή επιχειρηματίες και να μην δίδει κίνητρα για λογικές επενδύσεις.
Με το παρόν νομοσχέδιο θεσπίζεται ένα υπηρεσιακό τριετές πρόγραμμα καταστολής της φοροδιαφυγής. Το πρόγραμμα αυτό θα εγκρίνεται… Ακούστε με, κύριε Υπουργέ. Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά εν πάση περιπτώσει, ο κύριος Υπουργός δεν θέλει να μας ακούσει, κυρία Πρόεδρε ...
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Παρακαλώ, κύριε Υπουργέ, την προσοχή σας.
ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ: Εν πάση περιπτώσει, εμείς θα πούμε αυτά που νομίζουμε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Κύριε Υπουργέ, σας παρακαλώ. Η κυρία συνάδελφος σας απευθύνει το λόγο.
ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ: Κύριε Υπουργέ, νομίζω ότι οφείλετε να μας ακούτε ή διαφορετικά να μην μιλάμε. Δεν έχει νόημα δηλαδή. Με συγχωρείτε πάρα πολύ. Αυτό το θεωρώ προσβολή προς το Κοινοβούλιο. Μιλάμε και εσείς ασχολείστε περί άλλων; Με συγχωρείτε πάρα πολύ!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): Εντάξει, με συγχωρείτε. Με απασχόλησαν για λίγο για διαδικαστικά θέματα.
ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ: Φέρνετε ένα νομοσχέδιο και φτιάχνετε μια επιτροπή που απαρτίζεται από τέσσερα Υπουργεία. Αν είναι δυνατόν αυτή η επιτροπή να έχει ένα αποτέλεσμα, κύριε Υπουργέ! Εδώ δεν λέτε καλημέρα μεταξύ σας, περιμένετε να συνενώσετε τέσσερα Υπουργεία για να αποφασίσετε;
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη σοφή τοποθέτηση του Καθηγητή και συναδέλφου Βουλευτή κ. Κρεμαστινού. Την απλή λογική η σημερινή Κυβέρνηση, κύριε Καθηγητά, την έχει εξαφανίσει από τη σκέψη της. Οτιδήποτε πολύπλοκο μπορεί να σκεφτεί αυτή η Κυβέρνηση, θα μας το καταθέσει εδώ! Απλά, λογικά πράγματα, καθημερινά, που να μπορεί να τα καταλάβει ο κάθε ανθρωπάκος για να ζήσει σε αυτή τη χώρα, αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να τα σκεφτεί! Θεωρώ δηλαδή ότι πλέον έχει πρόβλημα σκέψεως, κύριε Υπουργέ και σας το λέω για να αναλάβετε και τις ευθύνες σας, γιατί είστε και διαπρεπής γιατρός.
Θεσπίζετε εδώ έναν ειδικό εισαγγελέα. Έχουμε εισαγγελέα και για την Αντιτρομοκρατική, έχουμε εισαγγελέα και στον αθλητισμό. Και τι έγινε, κύριε Υπουργέ, με τους εισαγγελείς που έχετε σε όλα αυτά τα Υπουργεία; Δεν είδατε τα χάλια στο χώρο του ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα; Τι σωστό έχει γίνει και ποια είναι τα θαυμαστά αποτελέσματα, για να θέλετε να ξαναδημιουργείτε και άλλους νέους θεσμούς;
Επιτέλους πια, απλοποιήστε τα πράγματα και δουλέψτε με την απλή λογική! Η χώρα χρειάζεται απλή λογική για να βγει από τον κυκεώνα, στον οποίο την έχετε βάλει και εσείς και οι προηγούμενοι που μας έχουν κυβερνήσει.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)
Σε ένα λεπτό τελειώνω, κυρία Πρόεδρε.
Αλλάζετε και φέρνετε εδώ ένα θεσμικό πλαίσιο για την άμεση τιμωρία. Εφαρμόζετε δηλαδή την αυτόματη διαδικασία και δεν επιτρέπεται αναστολή εκτέλεσης –ακούστε αυτό, κύριοι συνάδελφοι- στα εγκλήματα φοροδιαφυγής, αν προηγουμένως δεν καταβληθούν οι φόροι του κράτους. Δηλαδή, κύριε Υπουργέ –και θέλω μια απάντηση σε αυτό- έχετε αποφασίσει να στείλετε όλους τους Έλληνες στις φυλακές; Γιατί περί αυτού πρόκειται!
Όμως, ρωτήσατε τον αξιότιμο συνάδελφό σας, Υπουργό της Δικαιοσύνης; Δεν έχουμε πλέον φυλακές. Επομένως, με το αγαπητό σε εσάς fast track –και δεν ξέρω πώς τα λέτε όλα αυτά τα ξενόφερτα!- φτιάξτε γρήγορα φυλακές, για να κλείσετε τους Έλληνες! Έλεος πια!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Παρακαλώ ολοκληρώστε.
ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ: Ρωτώ και ξαναρωτώ. Δεν είμαι νομικός, δεν έχω εμπειρία, αλλά θέλω να μου απαντήσετε στο εξής: Υπάρχει, έστω μια χώρα σε αυτόν τον πλανήτη, που να έχει αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο φέρνετε εσείς για να καταπολεμήσετε τη φοροδιαφυγή;
Εμείς ούτως ή άλλως έχουμε τοποθετηθεί. Οι αξιόλογοι συνάδελφοί μου και έγκριτοι νομικοί, ο κ. Βορίδης και ο κ. Πλεύρης, έχουν τοποθετηθεί για τα νομικά θέματα.
Εμείς αυτό το νομοσχέδιο, κύριε Υπουργέ, δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε γιατί τιμωρεί τον Έλληνα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Παρακαλώ, κυρία Παπανδρέου, έχετε υπερβεί το χρόνο κατά δυόμισι λεπτά.
ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ: Είναι σωστό αυτό, που μπαίνοντας στη Βουλή, μου είπε κάποιος συμπατριώτης μας: «Μήπως πρέπει να δηλώνω ότι είμαι λαθρομετανάστης, για να με προσέξουν τρεις Υπουργοί σ’ αυτή τη χώρα;»
Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν,δε μιλάνε! λές κι έχουν όλη την αρρώστεια της σιωπής,Αυτοί που πρέπει να τολμήσουν δεν τολμάνε, να σταματήσουν τον κατήφορο της γής. Αυτοί που πρέπει είναι ολοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή. Μη Φοβάσε μην κλαίς, που θα παει να λες και θα μας χαμογελάση, Μη φοβάσε μην κλαίς κι απο πίκρες πολλές όλοι εχουμε χορτάσει Μα το παλεύουμε, γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει

Ξέρω Νεκρούς που χουν τα μάτια ανοιχτά και που χτυπάει κανονικά μέσα η καρδιά τους, παν στη δουλειά χτυπάνε κάρτα στης εφτα, στο μισθολόγιο υπάρχει τ όνομα τους.................. Ξερω νεκρούς που μες τους δρόμους τριγυρνούν, κοιτούν βιτρίνες παζαρεύουν και ψωνίζουν, κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν, πληρώνουν Φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...... Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά κι έχουν χωρίσει απ τον κόσμο τα δικά τους γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρα τους........

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορδάς Ιωαννης

Συνταξιούχος   

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντωνίου Ευθύμιος

Επιχειρηματίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννικούλης Χρήστος

Αξιωματικός Ε.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Κουτσοδόντης Ιωάννης

Επιχειρηματιας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Μάμαλης Χαραλαμπος

Ιδιωτης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ξεπλάτης Γεώργιος

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Βέργης Νικόλαος

Αγρότης